Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mistä tietää, onko oma koti mahdollista liittää DNA Valokuitu Plus -verkkoon?

Jo tänä keväänä valokuituverkko ulottuu yli 600 000 kotitalouden alueelle. Voit tarkistaa saatavuuden osoitteeseesi täällä.

Jos asut taloyhtiössä ja taloyhtiössäsi on DNA:n taloyhtiölaajakaista, tilaus tehdään taloyhtiön toimesta. Ota tässä tapauksessa yhteyttä isännöitsijään.

Mikä on DNA Valokuitu Plus?

Onko kyseessä uusi verkko?

Mitä uutta DNA Valokuitu Plussassa on aikaisempaan kiinteään verkkoon verrattuna?

Mitä teknisiä uudistuksia verkkoon on tehty?

Mihin tarvitaan gigan nettiyhteyttä?

Miten saan DNA Valokuitu Plus -verkon käyttööni ja mitä tämä maksaa?

Antaako DNA jonkin takuun yhden gigan nopeudesta?

Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Moikka!

  Taustatietoa: Asun Helsingissä kerrostaloyhtiössä, jossa on siis käytössä DNA:n taloyhtiölaajakaista (10M perusnopeus); tekniikkana valokuitu kellariin ja ethernetillä asuntoihin. Olen tilannut myös 350M-lisänopeuden.

  Joka puolella näissä DNA:n Valokuitu Plus -ohjeistuksissa kehotetaan ottamaan yhteyttä isännöitsijään, jonka kautta tilaus pitäisi hoitaa.

  Mitä tämä tarkoittaa? Jos kyse on siitä, että nykyinen taloyhtiölaajakaistasopimus pitää muuttaa Valokuitu Plus -sopimukseksi, niin silloin käsittääkseni tarvitaan vähintään taloyhtiön hallituksen päätös asiasta, ja pahimmassa tapauksessa yhtiökokouksen päätös...

  Omasta mielestäni olisi ihan hitosti helpompaa, että nuo gigan liittymät tulisivat myyntiin taloyhtiölaajakaistan lisänopeustuotteina. Onkohan näin tapahtumassa?

 • Ymmärtääkseni kyse on siitä, että taloyhtiöön tulevaa kaistaa on lisättävä, jotta asukkaille voitaisiin tarjota 1 GB:n yhteyksiä.
  Toki voit soittaa asiakaspalveluun ja kysyä asiaa heiltä, mutta kannattaisi ehkä ennemmin pyytää isännöitsijää soittamaan DNA:lle, niin asia selvinnee parhaiten.

 • Moi,

  Joo olisi hienoa tietää, että mitä kaikkea tässä isäinnöitsijältä vaaditaan. Varsinkin kun isäinnöitsijä on luokkaa: ei kiinnosta yhtään.
  Joten tarkoittaako tämä, että olen ikuisesti ilman uusia lisänopeuksia koska isäinnöitsijää ei nappaa hoitaa asiaa?

 • Asia ei välttämättä ole Isännöitsijän yksin pääettävissä. Se voi edellyttää hallituksen- tai yhtiökokouksen päätöstä, kun se ei kuitenkaan tapahdu nykyisillä sopimushinnoilla.
  Tee tästä ehdotus yhtiökokoukselle, jos olet osakas.

  Jos Isännöitsijä ei hommiaan hoida, hänet on syytä vaihtaa ensitilassa.

 • Itse itselleni ja teille muillekin vastaten: nyt on uutta infoa tuolla Taloyhtiön asukkaat -osiossa (https://www.dna.fi/taloyhtion-asukkaat), sieltä linkki "Näin saat uudet nopeudet taloyhtiöön".

  Näyttäisi tosissaan vaativan taloyhtiölaajakaistasopimuksen muutoksen, johon tarvitaan yhtiökokouksen siunaus.

  (Katkeraa tilitystä) Eipä siinä sitten mitään. Oman taloyhtiöni tietäen, saatan olla niitä harvoja asukkaita, joita ylipäätään kiinnostaa hyvät kuituyhteydet, pienet latenssit ja nämä 350M- ja gigan siirtokapasiteetit, joten on melko epätodennäköistä, että tuota taloyhtiösopparin muutosta lähdetään edes ajamaan esityslistalle.

  Videopelitermein; GG WP DNA, jos näitä uusia nopeuksia ei tule vanhoihin taloyhtiölaajakaistoihin lisänopeustuotteina.

 • Jos olet osakkenomistaja ja tämänvuoden yhtiökokousta ei ole pidetty, voit esittää asian ottamista päätettäväksi yhtiökokouksessa. Asia on silloin siellä käsiteltävä. Lopputulos ei välttämättä kuitenkaan ole mieleesi, kun enemmistöpäätöksestä on kyse.

 • Kyllä vuokralaisetkin voi tehdä esityksiä taloyhtiökokouksissa.Ton saaminen voi olla tosin vaikeaa koska taloyhtiö joutuu tekemään kalliimman sopimuksen dna:n kanssa.Ton tietenkin pitäisi pystyä kiertämään tilaamalla yksityshenkilönä ton liittymän eli maksaa sen 35€ liittymismaksun ja 3,90€+50€/kk.

 • Vuokralaisilla voi olla johonkin tiettyyn kokouskutsussa mainittuun asiaan edustaja yhtiökokouksessa. Äänivaltaa hänellä ei ole, mutta puhevalta on.
  Vuokralaisen tekemää estystä ei yhtiökokouksessa tarvitse välttämättä käsitellä.
  Tarkoitin tavallista asunto-osakeyhtiötä.
  Jotkut kaupungin vuoktatalot ja ASO-talot ovat hieman eri asia.

 • Yritäpä DNA:n sivulta löytää vastaus saako omakotitaloon valokuidun ja jos niin milloin. Tai että olisi selkeä kartta siitä missä valokuitu omassa kaupungissa/korttelissa on. Ei löydy. Tässäkin Elisa hakkaa DNA:n 10-0.

 • Antti: Tarkoitatko Valokuitu Plus liittymää vai kaapeliverkkoliittymän tilaamista kiinteistöön, jonka toteutus olisi valokuidulla?
  Jälkimmäinen selviää parhaiten soittamalla asiakaspalveluun.
  Jos kiinteistössä on kaapelvekko, niin tuolta selviää osoitteen perustella mahdolliset liittymät: https://kauppa4.dna.fi/laajakaista .

 • Asun Aurorankatu 11:ssa Helsingissä. Teiltä tarkistettiin ennen kun päätin sen hankkia, että yhtiössä toimii Valokuitu Plus, ostin myös uuden modeemin, jolla se toimii. Verkko pätkii edelleen todella ärsyttävästi, onko vika yhtiön yhteydessä nyt kuitenkin?

 • Hei Katri!

  Kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme josta tuota voidaan tutkia paremmin.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Katri: Kannattaa laittaa modeemin mode Routing IPv4:n Routing IPv4+IPv6 asemasta.
  Käytätkö modeemia langallisena vai langattomana?

 • Tarkistin sivuiltanne, että osoitteeseeni on mahdollista saada DNA Valokuitu Plus -nettiliittymän kaikkine nopeusvaihtoehtoineen. Hinnatkin löytyy, mutta ei mitään infoa siitä, että paljonko tulee kustannuksia siitä, että valokuidustanne tehdään liittymä omakotitalooni, johon ei tällä hetkellä tule muita kaapeleita kuin puhelinjohto.

 • Asun vanhassa kerrostalossa ja taloyhtiössä ei ole taloyhtiölaajakaistaa, vaatiiko tarjolla oleva valokuitu plus liittymä taloyhtiön liittymisen yhtiölaajakaistaan?
 • Hei JKN!

  Ei vaadi, vaan mikäli saatavuus löytyy täältä löytyy niin voit tehdä tilauksen vaikka netin kautta samantien.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Saatavuus löytyy kyllä, mutta toimiiko kun taloyhtiö ei myöskään kuuluu kaapeliverkkoon?
 • Hei JKN,

  Valokuitu Plus -nimellä myydään myös ethernet-laajakaistoja, onko sinulla tietoa onko talossanne ethernet-saatavuutta?

  Toki asiaa voidaan katsoa tarkemmin kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  Palvelemme myös
  Twitterissä​​​
  Facebookissa​​​
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Ei tietääkseni ole ethernet saatavuutta, adsl nykyisellään.
  Asiakaspalvelusta sanoivat että tänne valokuitu plus liittymän saisi ja pitäisi olla Sagemcom uusin kaapelitalous modeemi.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.