Osa kanavista ei toimi

Viikko sitten netti ei toiminut, se saatiin korjattua, tämän jälkeen TLC, frii ja National Geographic channel joko pätkii ja jumittuu tai ei näy kuvaa ollenkaan, mutta ääni kuuluu. Missä vika?
Kokeilin kanavien uusiksi hakua, ei muutosta.

Kommentit

• Missä verkossa olet?
    Jos kaapeliverkossa, katsothan kaapeliverkon kanavia?
  • DNA on liittänyt kaapeliverkon DVB-T lähetteeseen nipun taajuudelle 674 MHz.
    Tuo taajuus tulee ainakin minun telkkariini pienemmällä tasolla kun yli 800 MHz:n niput.
    674 MHz:n nipussa on osa samoja kanavia, kun noissa yli 800 MHz:n nipuissa.
    Vastaanottimesta sitten riippuu, miten se noita tuplia käsittelee.
    Minulla Panasonic TV ottaa vastaan YLE:n kanavat yli 800 MHz:n nipuista, mutta Frii on korvaantunut 674 MHz nipun kanavalla.
    Tällä muutoksella tulee DVB-T lähetteeseen lisää Kuutonen, TLC ja National Geograpich kanavat.
    Muutoksen toteutus osoittaa DNA:n taidot/halun asiakaspalveluun huonoksi.
  • Hei Jass! Kun ongelma koskettaa vain tiettyä kanavanippua niin tarkista alkuun ettei antennijohto ole päässyt löystymään liittimestä, nappaa tuo siis irti seinästä ja digiboksista/televisiosta ja aseta se kunnolla paikoilleen
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kaapeliverkossa nuo kanavat ovat kaikki eri nipuissa. Samassa nipussa ne ovat vain kaapeliverkon DVB-T lähetteessä!
    DNA voisi poistaa tuplat DVB-T lähetteestä!!!
  • Mielestäni koko DVB-T lähetys voitaisiin kaapeliverlossa lopettaa. Eiköhän jo kaikilla ole Kaapeliverkon vastaanottimet.
  • Ei auta se johdon irrottaminen yms. Vieläkään ei näy.
  • Jass: Vastaa kysymykseen, missä verkossa olet? Vai onko valittaminen vain kivaa?
  • Hei Jass,

Jos ongelma vaivaa edelleen, pirautathan maksuttomaan vikapalveluumme 0800 300 500 niin selvitellään vikaa tarkemmin, kiitos!
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • kaapelissa
  • Jass: Millä laitteella katsot ohjelmia (TV, boxi vai hubi)? Montako kanavaa laite löytää?
    Kaapelissa TV-kanavia pitäisi löytyä 165 kpl laittella, jossa on HD-viritin ja viritettynä on kaapelikanavat.
    Antenniverkkopuolelta löytyy vain n. 20 SD-kanavaa, joista mainitsemasi kanavat lähetetään huonolla laadulla

•  tallentava digipoxi
  • Jos kanavat ovat näkyneet aikaisemmin, mutta jonkin meidän tekemän huoltotoimenpiteen vuoksi lakanneet toimimasta niin vika voi hyvinkin olla silloin asuntoon tulevan signaalin kanssa. Pystymme asiakaspalvelusta tilaamaan sinulle huoltokäynnin, jolloin asentajamme pystyy paikan päällä testaamaan signaalitasot ja korjaamaan tilanteen.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kaikilla ei ole moninormivastaanottimia. DVB-T lähetyksiä ei ole mitään syytä lopettaa kaapeliverkossa niin kauan kuin tarjolla on yksikin SD-lähetys.

674 MHz on maanpäällisen kanavanipun C käytössä Espoossa, Fiskarsissa, Hartolassa, Hyrynsalmella, Karstulassa, Pudasjärvellä sekä Vantaan Hakunilassa.

Mikäli ongelma esiintyy edellä luetelluilla paikkakunnilla, kyseessä lienee maanpäällisen lähetyksen vuotaminen kaapeli-tv-verkkoon.
  • Jass: Onko digiboxisi antenniverkon SD-vastaanotin?
    Havaitsin, että TV1:llä DVB-T:llä singnaalin laatu vaihteli voimakkaasti.
    Ilmeisesti irrituksen mainitsemien lähetysasemien alueella maanpäällinen verkko aiheuttaa ongelmia DNA:n kaapelivekossa oleviin DVB-T lähetteisiin, etenkin kun tuossa lähetteesä on paljon samoja kanavia, jotka jo ovat yli 800 MHz lähetteissä (mm. TV1).
    DNA:n pitäisi vaihtaa tuo 674 MHz taajuus toiseksi tai poistaa se kokonaan verkostaan ja lisätä TLC ja National Geographics kanava nykyisten lisäksi yli 800 MHz:n nippuihin (Frii siellä on ennestäänkin).
  • Tässä ei huoltokäynti auta mitään, vaan DNA voisi mokansa korjata ilman huoltokäyntiäkin!
  • 1.4.2020 tarvitaan HD vastaanotin myös SD-kanaville, kun pakkaustapa muuttuu MPEG4:ksi.
    Siirtymistä kaapeliveskkoon on tuettu niin kauan, että mielestäni DVB-T lähetykset voitaisiin poistaa kaapeliverkosta.
    Uusi 674 MHz nippu saattaa joillekin näkyä. 802-826 MHz niput näkyvät vielä harvemmille.
    Meillä 802 MHz nipussa singnaalivoimakkuus on hyvä, mutta laatu huono ja tuplakanavat vielä sotkevat tilannetta.
  • PW, 1.4.2020 maanpäällisessä lähetysverkossa DVB-T lähetykset loppuvat ja siellä tarvitaan jatkossa DVB-T2 vastaanottimet. Viestintäministeri Berner on kuitenkin sanonut, että 1.4.2020 muutos ei vaikuta kaapelivastaanottoon. Ei ole mahdotonta, että kaapelioperaattorit jatkavat MPEG2 SD-rinnakkaislähetyksiä vielä 1.4.2020 jälkeenkin.

Toki, voihan olla, että MPEG2-lähetykset poistuvat 1.4.2020 myös kaapeliverkosta, mutta siinä tapauksessa viestintäministerimme on puhunut palturia.

Juuri sen takia, että DVB-T vastaanottimien parasta ennen päivämäärä on 1.4.2020, ei ole mitään syytä lopettaa DVB-T rinnakkaislähetyksiä nyt, kun ne voi hyvällä syyllä lopettaa 1.4.2020.
  • DNA on kertonut, että he vain välittävät vastaanottamansa singnaaliin sellaisenaan, joten tuskin kaapelioperaattori tekee kanaville MPEG4 -> MPEG2 muutosta. Ministerit nyt puhuvat mitä puhuvat.
    Jos DNA jatkaa DVB-T jakelua, niin laittaisivat sen edes kuntoon.
  • Taitaa DNA olla ainoa kaapelioperaattori, joka parilla aluellaan lähettää kaapeliverkossa myös DVB-T signaalia.
  • Nyt DNA  on palauttanut ainakin - pääkaupunkiseudulla - aikaisemman DVB-T  tilanteen ja poistanut lähetteestä 674 MHz taajuuden.
    Nyt TV1:n laatu on 100 % panasonicin kertomana.
    Kanavia on 14 kpl. Jotkut ehkä kaipaisivat sinne Frii-, TLC- ja National Geographics kanavia, jotka eivät tuohon 14 kanavaan sisälly.
  • Nelonen HD ja Jim ei näy ollenkaan. DNA TV hubin resetointi ei auttanut. Kanavahaku ei vaan löyda kanavia
  • Timo: Etsitkö hubiin kanavia antenni- vai kaapeliverkosta?
  • Kaapeliverkosta. Ei toimi vieläkään. La 11:20 kokeilin viimeksi.
  • Oletko varmasti hakenut kaapeliverkon kanavat, etkä antenniverkon DVB-T kanavia (14 kpl)?
  • Vika oli antennikaapelissa. Jotenkin vaan 4:nen ja Jim ei näkynyt. Kun liitin kaapelit uudelleen, niin rupesi näkymään.
  • tv,n toiminta palannut -60 luvulle joka viikko on jotain, ennen digi aikakautta tv kanavat toimi kun junan vessa,
  • olen hakenut kanavia jälleen useampaan kertaa muttei tv5 ja nationalgeografigh ei vaan rupee näkymään,
  • Mikko: Millä laitteella kanavia etsit ja mistä verkosta?
  • antenni televisio! kanavat 1,2,3,4,5teema,6sub, 7tv5, ei näy 8liv, 9jim, --------- 20nationalgg ei näy. onkohan jossain huollot käynnissä? olikohan viime viikolla näkyvyys toisin päin,
  • Et kertonut vastaanotinta. Laita vastaanotin tehdasasetuksille ja hae sitten kanavat uudestaan.
    Varmista myös liitosjohdon kunto ja irroita se molemmista päistä ja kytke takaisin - jospa olisi siivous irroittanut liittimen osittain.
  • Tuskin on kaikilta piuha irti.. ei näy täälläkään mikään sd-kanava. Hd-kanavat näkyy kyllä. Jotain on taas DNA:lla tekeillä. Nii ja vastaan otin on täällä DNATV hub ja antenniverkko.
  • jo rupes nää kaks kadoksissa olevaa kanavaa näkymään,
  • Muutimme pari viikkoa sitten uuteen kerrostaloasuntoon. Olohuoneen TV toimii ihan niinkuin ennenkin, mutta makuuhuoneen telkkarista puuttuu hömppäpömppäkanavat TLC ja Free. Kaikki muu toimii!
    Miksiköhän?
    Make
  • Onko kaapelimatka makuuhuoneeseen kovin pitkä? Kaapeli-vai antenniverkko?
    Jos kaapelissa, niin vastaanotathan makkarissa kaapeliverkon kanavat?
    PW
  • Sain DNAlta kiinni jonkun fiksun savolaisen.
    Vaikuttaa siltä, että 10 vuotta vanhassa telkkarissa ei lainkaan ole kaapelivastaanotinta ja uudessa asunnossa on kaapeli-TV. Vanhassa oli antenni. Viisas mies neuvoi ottamaan jonkun ihme hubin, joka nielee kaapeli-dataa, näin varmaan tehdään
    Make
  • DNA lähettää antenniverkon signaalia 800 MHz taajuusalueella. Siellä on 13 "toimivaa" kanavaa toistaiseksi.
    Hubi on tuha laite, jos et ole kiinnostunut maksukanavista (edellyttää TV:ltä HDMI-liitännän). Telkkarin uusiminen olisi tuolloin parempi vaihtoehto.

PW
  • Hubiin pitäisi antennikaapelin lisäksi liittää verkkokaapeli, eikä hubissa ole antenniulostuloa.
    PW
  • Jaahah. Tarkoittaisko toi sitä, että DNA ei parempaan pysty kuin 13? Kuka pystyy? Toisaalta ei meille ole väliä, kun tähän kerrostaloon tulee DNA ja ei voi vaihtaa...
    Mutta miten selitetään se, että olohuoneen telkkarista näkyy n. 19 kanavaa, mukana TLC, Frii ja National Geographic, jotka ei näy makkarin vanhasta töllöttimestä?
    Vanhassa telkarissa on HDMI-liitännät eli kai sinne voisi sen hubin laittaa (5 eur/kk?) vaikka ei maksukanavia haluakaan?
    PS: Kiitos erinomaisista vinkeistä, arvostan!
    Make
  • @PW

DNA lähettää antenniverkon signaalia 800 MHz taajuusalueella ??
    ..ja mitähän kanavia?
    .
  • Ei kun kaapeli... kohta menee jo pää sekaisin 😀
    Siis olohuoneen uudempi TV toimii kaapelilla (kuvan oik yläkulmassa KAAP DTV) ja sinne tulee ne kaikki peirnteiset ja sitten uudempia luten TLC; National Geographic jne .
    Samassa asunnossa, mutta eri töpselistä vanha makkarin TV ei osaa kaapelia ja imee jostain antennisignaalia??  Vanhassa asunnossa oli vain antenni talon katolla ja tässä telkkarissa kanavat 1-16 ja 20 eli 17 kpl ja nyt löytyy "jostain" 1-10, 12-14 eli 13 kpl. TLC olsi 11, Alfa TV15, Frii 16 ja National Geographic 20 ja ne puuttuu.
    Make
  • @Make
    Sulla on ilmeisesti kaapeli TV-talous?
    Kyllä se Hubi toimii kaapelissakin, tarvii lisäksi netti yhteyden.

-tuolta löytynee apuja
    https://www.dna.fi/tuki-kaapelikoti

Pertti O
  • Niinkun DNA lähettää (vielä toistaiseksi, ainakin jossain) sitä antennisignaaliakin kaapeliverkossa. Jolloin osaa kanavista voi vastaanottaa antennivirittimellä. Sitä PW tuossa jo kirjoitteli.
    JJJ
  • KaapeliTV:ssä on 146 kpl kaapeliTV:n kanavaa ja 14 antenniverkon kanavaa, joista 1 ei toimi. Lisäksi 858 MHz taajuudella on muutama UHD 5 kpl  testikanava sekä 1 kpl Viasatin UHD kanava. http://dvb.welho.fi/

Kyllä antenniverkostakin löytyy paljon enemmän kanavia - tosin riippuu millä alueella asuu ja mitä kanavia taloyhtiö vastaanottaa.

Kannattaisi laittaa vastaanottimet tehdasasetuksille ja hakea ne uudestaan ja valita olohuoneen telkkariin kaapeliverkko, niin selviää onko talossa kaapeliverkko. Jos ei ole, haetaan sitten antenniverkon kanavat.

Huoneiston jakoverkkoa tuntematta, on paha sanoa, mistä kanavamäärien ero johtuu.

PW
  • TLC ja Free eivät kuulu kaapeliverkon DVB-T tarjontaan.
    PW
  • OK, mutta  miksi ne näkyy olohuoneen telkkarista, joka on kaapeliverkkoon kytketty? Ainakin siellä ruudun yläkulmassa lukee KAAP DTV tai jotain sellaista.

Ja missä ne 165 kaapeli-TV kanavaa luuraa, joista on puhttu? Onko muilla 165 ja DNAlla 14? En usko...

Taidan nyt lampsia DNA myymälään kiusaamaan syyttömiä myyntimiehiä 😀
    Make
  • No olohuoneen tv:ssä on kaapeliviritin ja makuuhuoneen ei ole (Jolloin se hakee ne antenniverkonkanavat, joita välitetään kaapelin kauttakin). Ei tämä nyt niin vaikeaa voi olla 😀

Eikä tietenkään ilmaiseksi näy olohuoneessa kaikki kanavat. Ja jos ei TV löydä niitä ollenkaan, tarkista johto tai jako, jos kaapelimodeemikin on samassa rasiassa.
    JJJ
  • Kaapeliverkossa on muistaakseni 36 vapaata TV-kanavaa. Kanavahaku löytää 146 SD- ja HD kanavaa, jos viritin on HD-kelpoinen. Kanavaluettelossa ne ovat, vaikka kaikkia ei voikaan katsoa. Esim. kanavapaikalla 21 on YLE1 HD kanava ja 103 paikalla National Geographic.
    Kun siirrytään antenniverkosta kaapeliverkkoon, on syytä palauttaa TV tehdasasetuksille ja hakea kanavat uudestaan puhtaalta pöydältä.
    PW
  • Minulla on 11 vuotta sitten hankittu Samsungin Näyttö/TV ja se löytää kaikki 146 kanavaa ja HD:t näkyy.
    Tuolta löytyy kaapeliverkon kanavaluettelo http://dvb.welho.fi/.
    Sitä en tiedä, montako kanavaa pelkää SD-kanavien katseluun sopiva TV kaapeliverkossa löytää.
    PW
  • Tuosta listasta selviää, että TLC vaatii kaapeliverkossa HD-vastaanottimen.
    PW
  • Ethän ole kytkenyt olohuoneen telkkaria antennirasian Radio-pistokkeeseen?
    PW
  • Halpa yksivirittimellinen digiboxi voisi olla ratkaisu makuuhuoneeseen, niin pääse nauttimaan TLC:n "Tohtori paiseesta" ja "Hengenvaarallisesti lihavista".
    PW
  • Tässä on kuulkaa kysymys melkein elämää suuremmista asioista: Kuinka voi makuuhuoneessa elää ilman paiseita ja läskejä?
    Ettei vaan kävis niin, että makuuhuoneessa ruvetaan harrastamaan sitä, mihin se on tarkoitettukin?
    Joo, telkkari on telkkaritöpselissä, ei radio ja joo, halpa purkki DNAlta tekee tyhmästä vanhasta telkkarista älykkään.
    Saisiko sieltä sellaisia purkkeja, jotka tekee vanhasta koneinisnööristä nuoren ja älykkään?
    Ja kun täällä tilapäiskämpässä on asuttu vuosi ja muutetaan uuteen omakotitaloon, niin sinne voi sitten laittaa vaikka mitkä kaapelit, antennit, valokuidit ja mokkulat...Ei lopu valinnan vara!
    Kiitos kaikille loistavasta kannustuskesta ja hyödyllisestä pohdinnasta.
    Make
  • Hyvä homma jos olet sellaiseen lähiöön rakentamassa johon saa kaapelit ja kuidut. Usein joutuu tyytymään mokkuloihin ja antenniin, varsinkin kun rakentaa kauemmas. Kannattaa nekin selvitellä ajoissa mitä on tarjolla. Hubi kyllä toimii molemmissa talouksissa ja jos sen saat puoleenhintaan niin aina parempi.
    JJJ
  • DNA on ilmoittanut, että se luopuu kaapelissa FM- ja DVB-T-lähetyksistä, jos vistintävirasto saa poistettua YLE:n radiokanavilta Must Carryn. Ehkä ensi vuonna.

Yleensä Hubiin liittyy myös nettiliittymä + DNA TV ja 24 kk:n sitoutumisaika kaapeliverkossa, joten jokin muu ratkaisu makkariin lienee parempi väliaikaisasuntoon.
    PW
  • .: Tässä DVB-T kanavat:'
    Kanavanimi    Kanava    Taajuus MHz

YLE TV1 CH62 802
    YLE TV2 CH62 802
    YLE Teema Fem CH62 802
    AVA CH62 802
    MTV3 CH63 810
    Nelonen CH63 810
    Sub CH63 810
    Liv CH63 810
    FOX CH64 818
    Hero CH64 818
    Harju&Pöntinen CH64 818
    Jim CH65 826
    TV5 CH65 826
    Kuutonen CH65 826

PW
  • Mä en kanssa tajua tätä.
    Porukat toi mulle niiden vanhan telkkarin ja laitoin sen olkkariin ja hain kanavat uudelleen.
    Sinne meni frii ja national kanava eikä enää löydä.
    Vanhassa telkkarissa nää löytyi ihan oikealta paikaltaan.
    Mihin helvettiin ne telkkarin mukana hävisi?
    Maite
  • Ilmeisesti telkkariin on alunperin asennettu kaapeliverkon kanavat. Uudelleen haku on löytänyt antenniverkon DVB-T kanvat. Siinä ei mainitsemiasi kanavia ole. Jos telkkariiss on myös kaapeliviritin, laita telkkari tehdasasetuksille, jollon voit valita haettavaksi kaapeliverkon kanavat.