Osa kanavista ei toimi

Viikko sitten netti ei toiminut, se saatiin korjattua, tämän jälkeen TLC, frii ja National Geographic channel joko pätkii ja jumittuu tai ei näy kuvaa ollenkaan, mutta ääni kuuluu. Missä vika?
Kokeilin kanavien uusiksi hakua, ei muutosta.

Kommentit

• Missä verkossa olet?
    Jos kaapeliverkossa, katsothan kaapeliverkon kanavia?
  • DNA on liittänyt kaapeliverkon DVB-T lähetteeseen nipun taajuudelle 674 MHz.
    Tuo taajuus tulee ainakin minun telkkariini pienemmällä tasolla kun yli 800 MHz:n niput.
    674 MHz:n nipussa on osa samoja kanavia, kun noissa yli 800 MHz:n nipuissa.
    Vastaanottimesta sitten riippuu, miten se noita tuplia käsittelee.
    Minulla Panasonic TV ottaa vastaan YLE:n kanavat yli 800 MHz:n nipuista, mutta Frii on korvaantunut 674 MHz nipun kanavalla.
    Tällä muutoksella tulee DVB-T lähetteeseen lisää Kuutonen, TLC ja National Geograpich kanavat.
    Muutoksen toteutus osoittaa DNA:n taidot/halun asiakaspalveluun huonoksi.
  • Hei Jass! Kun ongelma koskettaa vain tiettyä kanavanippua niin tarkista alkuun ettei antennijohto ole päässyt löystymään liittimestä, nappaa tuo siis irti seinästä ja digiboksista/televisiosta ja aseta se kunnolla paikoilleen
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kaapeliverkossa nuo kanavat ovat kaikki eri nipuissa. Samassa nipussa ne ovat vain kaapeliverkon DVB-T lähetteessä!
    DNA voisi poistaa tuplat DVB-T lähetteestä!!!
  • Mielestäni koko DVB-T lähetys voitaisiin kaapeliverlossa lopettaa. Eiköhän jo kaikilla ole Kaapeliverkon vastaanottimet.
  • Ei auta se johdon irrottaminen yms. Vieläkään ei näy.
  • Jass: Vastaa kysymykseen, missä verkossa olet? Vai onko valittaminen vain kivaa?
  • Hei Jass,

Jos ongelma vaivaa edelleen, pirautathan maksuttomaan vikapalveluumme 0800 300 500 niin selvitellään vikaa tarkemmin, kiitos!
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • kaapelissa
  • Jass: Millä laitteella katsot ohjelmia (TV, boxi vai hubi)? Montako kanavaa laite löytää?
    Kaapelissa TV-kanavia pitäisi löytyä 165 kpl laittella, jossa on HD-viritin ja viritettynä on kaapelikanavat.
    Antenniverkkopuolelta löytyy vain n. 20 SD-kanavaa, joista mainitsemasi kanavat lähetetään huonolla laadulla

•  tallentava digipoxi
  • Jos kanavat ovat näkyneet aikaisemmin, mutta jonkin meidän tekemän huoltotoimenpiteen vuoksi lakanneet toimimasta niin vika voi hyvinkin olla silloin asuntoon tulevan signaalin kanssa. Pystymme asiakaspalvelusta tilaamaan sinulle huoltokäynnin, jolloin asentajamme pystyy paikan päällä testaamaan signaalitasot ja korjaamaan tilanteen.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kaikilla ei ole moninormivastaanottimia. DVB-T lähetyksiä ei ole mitään syytä lopettaa kaapeliverkossa niin kauan kuin tarjolla on yksikin SD-lähetys.

674 MHz on maanpäällisen kanavanipun C käytössä Espoossa, Fiskarsissa, Hartolassa, Hyrynsalmella, Karstulassa, Pudasjärvellä sekä Vantaan Hakunilassa.

Mikäli ongelma esiintyy edellä luetelluilla paikkakunnilla, kyseessä lienee maanpäällisen lähetyksen vuotaminen kaapeli-tv-verkkoon.
  • Jass: Onko digiboxisi antenniverkon SD-vastaanotin?
    Havaitsin, että TV1:llä DVB-T:llä singnaalin laatu vaihteli voimakkaasti.
    Ilmeisesti irrituksen mainitsemien lähetysasemien alueella maanpäällinen verkko aiheuttaa ongelmia DNA:n kaapelivekossa oleviin DVB-T lähetteisiin, etenkin kun tuossa lähetteesä on paljon samoja kanavia, jotka jo ovat yli 800 MHz lähetteissä (mm. TV1).
    DNA:n pitäisi vaihtaa tuo 674 MHz taajuus toiseksi tai poistaa se kokonaan verkostaan ja lisätä TLC ja National Geographics kanava nykyisten lisäksi yli 800 MHz:n nippuihin (Frii siellä on ennestäänkin).
  • Tässä ei huoltokäynti auta mitään, vaan DNA voisi mokansa korjata ilman huoltokäyntiäkin!
  • 1.4.2020 tarvitaan HD vastaanotin myös SD-kanaville, kun pakkaustapa muuttuu MPEG4:ksi.
    Siirtymistä kaapeliveskkoon on tuettu niin kauan, että mielestäni DVB-T lähetykset voitaisiin poistaa kaapeliverkosta.
    Uusi 674 MHz nippu saattaa joillekin näkyä. 802-826 MHz niput näkyvät vielä harvemmille.
    Meillä 802 MHz nipussa singnaalivoimakkuus on hyvä, mutta laatu huono ja tuplakanavat vielä sotkevat tilannetta.
  • PW, 1.4.2020 maanpäällisessä lähetysverkossa DVB-T lähetykset loppuvat ja siellä tarvitaan jatkossa DVB-T2 vastaanottimet. Viestintäministeri Berner on kuitenkin sanonut, että 1.4.2020 muutos ei vaikuta kaapelivastaanottoon. Ei ole mahdotonta, että kaapelioperaattorit jatkavat MPEG2 SD-rinnakkaislähetyksiä vielä 1.4.2020 jälkeenkin.

Toki, voihan olla, että MPEG2-lähetykset poistuvat 1.4.2020 myös kaapeliverkosta, mutta siinä tapauksessa viestintäministerimme on puhunut palturia.

Juuri sen takia, että DVB-T vastaanottimien parasta ennen päivämäärä on 1.4.2020, ei ole mitään syytä lopettaa DVB-T rinnakkaislähetyksiä nyt, kun ne voi hyvällä syyllä lopettaa 1.4.2020.
  • DNA on kertonut, että he vain välittävät vastaanottamansa singnaaliin sellaisenaan, joten tuskin kaapelioperaattori tekee kanaville MPEG4 -> MPEG2 muutosta. Ministerit nyt puhuvat mitä puhuvat.
    Jos DNA jatkaa DVB-T jakelua, niin laittaisivat sen edes kuntoon.
  • Taitaa DNA olla ainoa kaapelioperaattori, joka parilla aluellaan lähettää kaapeliverkossa myös DVB-T signaalia.
  • Nyt DNA  on palauttanut ainakin - pääkaupunkiseudulla - aikaisemman DVB-T  tilanteen ja poistanut lähetteestä 674 MHz taajuuden.
    Nyt TV1:n laatu on 100 % panasonicin kertomana.
    Kanavia on 14 kpl. Jotkut ehkä kaipaisivat sinne Frii-, TLC- ja National Geographics kanavia, jotka eivät tuohon 14 kanavaan sisälly.
  • Nelonen HD ja Jim ei näy ollenkaan. DNA TV hubin resetointi ei auttanut. Kanavahaku ei vaan löyda kanavia
  • Timo: Etsitkö hubiin kanavia antenni- vai kaapeliverkosta?
  • Kaapeliverkosta. Ei toimi vieläkään. La 11:20 kokeilin viimeksi.
  • Oletko varmasti hakenut kaapeliverkon kanavat, etkä antenniverkon DVB-T kanavia (14 kpl)?
  • Vika oli antennikaapelissa. Jotenkin vaan 4:nen ja Jim ei näkynyt. Kun liitin kaapelit uudelleen, niin rupesi näkymään.
  • tv,n toiminta palannut -60 luvulle joka viikko on jotain, ennen digi aikakautta tv kanavat toimi kun junan vessa,
    Mikko
  • olen hakenut kanavia jälleen useampaan kertaa muttei tv5 ja nationalgeografigh ei vaan rupee näkymään,
    Mikko
  • Mikko: Millä laitteella kanavia etsit ja mistä verkosta?
    PW.
  • antenni televisio! kanavat 1,2,3,4,5teema,6sub, 7tv5, ei näy 8liv, 9jim, --------- 20nationalgg ei näy. onkohan jossain huollot käynnissä? olikohan viime viikolla näkyvyys toisin päin,
    Mikko
  • Et kertonut vastaanotinta. Laita vastaanotin tehdasasetuksille ja hae sitten kanavat uudestaan.
    Varmista myös liitosjohdon kunto ja irroita se molemmista päistä ja kytke takaisin - jospa olisi siivous irroittanut liittimen osittain.
    PW.
  • Tuskin on kaikilta piuha irti.. ei näy täälläkään mikään sd-kanava. Hd-kanavat näkyy kyllä. Jotain on taas DNA:lla tekeillä. Nii ja vastaan otin on täällä DNATV hub ja antenniverkko.
    Marko L
  • jo rupes nää kaks kadoksissa olevaa kanavaa näkymään,
    Mikko