outlook sähköposti, viestit eivät lähde koneelta, saapuvat viestit lähtevät

Hei! Käytän outlook sähköpostiohjelmaa pöytäkoneellani. Minulla on elisan sähköposti, muutin hiljaittain liittymäni dnalle sekä asensin koneelleni DNA turvaohjelman, Nyt sähköposti tulee muttei lähde minnekkään? Onko asetuksissa jotain mitä täytyy muuttaa?

Kommentit

• Puhelimessa kyllä toimii…
    Anu
  • Laita pöytäkoneeseen sen palveluntarjoajan lähtevän postin palvelin, jonka verkossa olet.
    PW
  • Hei Anu!

Kute PW jo ehtikin ohjeistaa, tulisi sähköpostin lähtevän liikenteen asetusten olla käyttämäsi nettiyhteyden mukaiset. Jos käytössä on DNA:n netti, tulisi SMTP-palvelinasetuksen olla smtp.dna044.com mobiililiittymille ja muille liittymille smtp.dnainternet.net tai smtp.welho.com.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Toinen vaihtoehto on käyttää lähtevään postiin Elisan suojattua smtp-palvelinta jonka osoite on smtpa.kolumbus.fi eli huomaa tuo a-kirjain tuossa smtp:n jälkeen, vaatii sisäänkirjautumisen käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite) ja salasanalla, SSL-suojaus ja normaali salasana, portti 465. Noin minullakin on Elisan lähtevän postin asetukset vaikka netti on Dnalta.
    Jari