Pääsy ulkoverkosta IP-valvontakameraan ei onnistu

Käytössä Huawein nettitikku E353s-2 DNA-Mini Data liittymällä, yksityinen (pienin nopeus).
Tikun firmware päivitetty 1.7.2017 viimeisimpään versioon.
DNA-asetukset APN  julkinen.dna.fi
3G/4G-reititin on TP-Link MR3420 (v3) johon tikku on kiinnitetty USB-porttiin.
Reitittimen tuki löytyi ko. tikulle.

Kamera sisäverkon osoitteessa 192.168.0.112:2112
Porttiohjaus tehty reitittimeen kameran Ip:lle 192.168.0.112,(4112  2112.)
Kamera toimii hyvin sisäverkosta, ja lähettävät kuvia ja sähköpostia hälytyksistä ulkoverkkoon.

En kuitenkaan pääse ulkoverkosta kameraan käsiksi.
Testailuvaiheessa ulospäin näkyi ip-osoite 37.219.118.180.
Testattu 37.219.118.180:4112 eikä yhteyttä saa.

DNA:n tukisivuilla olevien tietojen mukaan noi portit pitäisi toimia....

Mitä portteja suosittelette käytettäväksi ?
Kun saan testiyhteyden ulkoverkosta toimimaan, niin sitten vasta liitän dy.fi palveluun.
Onko  DNA Mini Data-liittymässä enemmän rajoitteita porttien osalta?

Kommentit

• DNA Mini Data-liittymään ei kuulu julkista ip-osoitetta, joten yhteyspisteet julkinen.dna.fi tai data.dna.fi eivät ole käytettävissä.

Mikäli tarvitset julkisen ip-osoitteen, liittymätyypiksi tulee vaihtaa DNA Perusnetti 4G, DNA Tehonetti 4G, DNA Supernetti 4G tai DNA Hypernetti 4G. Huomioi, että näissä liittymissä vastaavasti ei sitten ole taas puheluominaisuutta.
  • Moi, mulla sama vika.

Mulla on kyllä DNA perusnetti 4G ja vastaava ongelma.
    Mulla on parikin kameraa jotka ovat toimineet yli vuoden, mutta viime viikolla lopettivat toiminnan.

Olen määritellyt kameraan DDNS päälle ja sisäverkon ip osoite ja portti asetukset on kunnossa (olen jopa resetoinut toisen kameroista kokonaan). Mokkulaan olen tehnyt porttiohjaukset vastaaville sisäverkon IP-osoitteille ja porteille ja ne on ennen toimineet DDNS osoitteella ulkoverkosta.

Kamerat toimivat nyt siis sisäverkossa, mutta DDNS osoite ei enää toimi se on muoto jotain.myipcamera.org:porttinumero.

Oletteko vaihtaneet porttiasetuksia? Mun porttimääritykset osuu 50000-60000 välille.

• Sama vika, kamerat lakkasivat toimimasta eikä omia asetuksia ole muutettu
  • Ongelmana oli että sopimuksen uusimisen jälkeen "internet" apn lakkasi toimimasta ja tilalla piti vaihtaa "julkinen.dna.fi".

• Moi,
    Ongelmahan oli juuri tuossa, että julkinen.dna.fi ei toiminut. (ei antanut julkista osoitetta)
    Tämä lienee johtunut tuosta DNA Mini Data-kortin liittymän rajoituksista.
    Ongelma on ratkaistu. Otettu Elisan liittymä + julkinen IP.

Kiitokset kaikille kommentoijille.
  • Hei JormaJ!

Asia johtuu juuri tästä, DNA Mini Data ei ole vain tiedonsiirtoon tarkoitettu liittymä vaan kyseessä on puhelinliittymä. Kaikki DNA:n puhelinliittymät ovat osoitteenmuunnoksen eli NAT takana jo verkosta käsin.

Mikäli tarvitset julkisen IP osoitteen, onnistuu tämä kaikilla tablettiin tai mokkulaan tarkoitetuilla liikkuvan laajakaistan liittymillä, DNA Tehonetti 4G on näistä edullisin: https://kauppa4.dna.fi/netti
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Viimeksi kun katsoin Dna:n hinnastoa, DNA Perusnetti 4G ja DNA Data Prepaid olivat kyllä edullisempia kuin DNA Tehonetti 4G.

Mitenkäs muuten Data Prepaid? Tämän viestin mukaan Data Prepaidiinkin saa julkisen ip-osoitteen. Onko kukaan kokeillut toimiiko se myös käytännössä?

• Myös DNA Dataprepaid -liittymät saavat julkisen IP-osoitteen, käyttämällä julkinen.dna.fi APN osoitetta. Lisätietoa yhteysosoitteista ja IP-osoitteista löytyy täältä: https://www.dna.fi/tuki-netti
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Mites DNA SuperÄlypaketti 4G xxx ? Onko siinä julkinen IP ?
  • Kyseessä on myös puhelinliittymä, kaikki nykyiset myynnissä olevat puhelinliittymät löytyvät täältä: https://kauppa4.dna.fi/puhe
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Siis on julkinen IP ? Varmasti ?
  • Vielä yksi kysymys:
    Mites DNA Äly 21M ? Onko siinä julkinen IP ?
  • Kaikki DNA:n puhelinliittymät ovat osoitteenmuunnoksen eli NAT takana jo verkosta käsin, liittymille ei saa julkista IP-osoitetta.

Mikäli tarvitset julkisen IP-osoitteen, onnistuu tämä kaikilla tablettiin tai mokkulaan tarkoitetuilla liikkuvan laajakaistan liittymillä
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos tiedosta, vaikka vastaus on "väärä".

Mun kysymyksellä tavoiteltiin vastausta, että millä paketilla saa yhtä aikaa:
    - vähän puhetta (< 50 min / kk). Voi olla 7 senttiä/min
    - vähän SMS:ää (< 50 / kk). Voi olla 7 senttiä/sanoma
    - kohtuudella dataa (n. 20 Mbps, ajoittain, mutta rajattomasti ja mielellään symmetrisesti)
    - julkisen, mielellään kiinteän, IPn
    - luokkaa 15 €/kk

Vaan ei taida onnistu millään ?
  • Tällaista liittymää ei ikävä kyllä ole meillä tarjota. Jos haluat julkisen IP osoitteen, ei tämä ole mahdollista puhelinliittymällä, vastaavasti liikkuvalla laajakaistalla ei ole mahdollista soittaa tai tekstata.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Minulle myyjä kivijalkamyymälässä DNA Mini Data -liittymää ostaessani nimenomaan sanoi, että siihen kuuluu julkinen IP. Tämä mielessä ostin IP-kameran, johon en nyt sitten pääsekään käsiksi, koska ko. liittymän IP ei ole julkinen. Voinko saada tästä jotain hyvitystä tai vastaavaa?
  • Hei Juba,

Olethan asiasta yhteydessä ​asiakaspalveluumme ​​​niin katsotaan tuota sopimusta tarkemmin.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • No minulla on Kotimokkula - liittymä eikä silti porttiohjaukset toimi vaikka DDNS on rekisteröitynyt kivasti.
  • Hei! Ongelmani on valvontakameran etäkatselussa. Kamera on kytketty NVR tallentimen kautta ja tämä NVR on kytketty Dna 4G kytkin / mokkulan Huawei  b715s kautta nettiin. Porttiohjaus toimii osin, kun pääsen ulkopuolisesta verkosta pc selaimella laitteeseen kiinni, mutta kuvaa ei tule läpi! Onko joku portin rajoitus tai ohjaus siihen syynä. Kamerajärjestelmässä on kolme eri porttia, että onko niiden ohjaus tehtävä jotenkin toisin? Lisäksi olen törmännyt ongelmaan, että hälytys sähköpostiin ei pelaa dna liittymän kautta, vaikka olen lähtevän postin palvelimen muuttanut smtp.dna.com portti 25. Sisäverkossa kaikki toimiin ja toisen kiinteän laajakaistayhteyden kautta myös sähköpostihälytykset.

Kimmo
  • Täällä samanlaista ropleemaa. Kamera, joku mini bullet ptz tyyppinen, mallikin jostain löytyisi, on ethernetin kautta b315 reitittimessä jossa dna 4g nettiliittymä.
    Pääsen ulkoverkosta joka on soneran puhelinliittymä, kirjautumaan kameran hallintaan josta kaikki etäohjaukset ja asetusten muutokset toimivat mutta kuva pysyy mustana.
    Kameran käyttöliittymästä löytyy kolme porttia, http 80, rtsp 554, https 443 ja jossain luki device port 8000, näille on porttiohjaukset reitittimessä portteihin 2222,2223,2224,2225 ja samat toisinpäin. Tiedossa on dnan porttirajoitukset.
    Ddns (no-ip) on käytössä ja reititin päivittää sinne ip osoitteensa. Kaiken järjen mukaan kaikki on kuten pitää kun sisäverkosta kameraan voi kirjautua sen ip osoitteella, ja ulkoverkosta ddns osoitteen jonka perässä :2222 kautta. Kuva vaan ei näy kuin sisäverkossa.

Matti
  • Tämäkin korjaantui kun kamerasta vaihtoi portit 2222 ja 2223 joten porttiohjaukset sai pois välistä sotkemasta pakkaa.

Matti
  • Minä sain etäyhteydet­ toimimaan, kun muuti­n http portin ja rtsp­ portit  DNA sallimii­n arvoihin. Lisäksi a­vasin nämä portit rei­tittimeen. Nyt voin o­hjata ja katsella suo­raan NVR kautta kamer­oista tulevaan kuvaa ­ja myös tallenteita. ­DNA lähtevänpostin pa­lvelin ei omani NVR kautta toiminut, joten­ sain sen toimimaan g­mal smtp palvelimen kautta­.
    Kimmo
  • ​​​​Sonera/Telian SMTP 25-portti vaatii, että lähettäjällä on saman operaattorin SIM, jos email on @pp.inet.fi. Mielestäni sisäänlämpiävä rajoitus, mutta ”ok”, kunhan asian sietää.
    tapsa