Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Palautetta huonosta verkon signaalilaadusta (RSRQ)

Lähetän palautetta, jonka toivoisin päätyvän tekniselle puolelle vikapalautteena - seurasin LTEWatch -ohjelmalla näköyhteyden ja muutaman sadan metrin päässä olevan maston tietoja, johon oma LTE-modeemini pitää yhteyttä, ja nappasin siitä seuraavan kuvan.Kyseinen masto sijaitsee postinumerossa 85800, Karjosuontien maastossa.

RSRQ-arvo on niin huono, että netissä kehoitettiin olemaan yhteydessä operaattoriin ongelman korvaamiseksi. Saatteko tiedon eteenpäin, vai pitääkö tehdä vikatiketti? Teen ilmoitusta tätä kautta koska ASPA ei yleensä ole kovin teknisesti suuntautunutta, tuo data voi olla hyödyllistä tekniselle puolelle jos RSRQ on tosiaan huono.


Kommentit

 • Eipä tuo nyt niin huono ole jos on 7 ollut minimissään ,tohon kun vaikuttaa myö se sun mokkulan sijaintikin yms ,jos niillä pelkillä pupunkorvilla olet testannu niin en ihmettele vaikka häiriötasot oliskin suuret.
  Sillon jos sulla esim on taas kunnon suunta-antenni ja lukemat on tota luokkaa niin sitten signaalin laadussa on parannettavaa...

  Kannattas kertoa tarkemmin millä konfiguraatiolla noita testejä tekee.
 • Laitteen omat pupukorvat vanhan ikkunalasin lävitse, eli ei radiosignaaleja blokkaava. Antenni suoraan yläviistossa näkökentässä 430m päässä, välissä tällä hetkellä suunnilleen muutama tyhjä koivunlatva.
 • Tällä hetkellä vilkaisin lukuja niin näyttää RSRQ:ksi -9 ... -15, ka -13,2. Pupukorvat noin 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden yläviistoon.

  Sen takia ilmoitin, että eipä tuossa mitään antennityypeistä ohjeessa mainittu vaan kehoitettiin olemaan yhteydessä palveluntarjoajaan.
 • Eipä tuo RSRQ tosiaan nyt mitenkään kovin huolestuttavalta vielä näytä. Toki jos nettiä kuormittaa niin tuo RSRQ arvo heikkenee valittömästi. Kannattaa siis vain seurata lepotilan RSRQ arvoja ilman nettikuormitusta. Kuormalla lukema ei ole vertailukelpoinen. Myös muut alueen tukiasemat, päätelaitteet ja maasto/rakennusesteet heikentävät signaalin laatua.

  Lisäksi kuormittunut tukiasema ruuhka-aikaan näkyy yleensä RSRQ:n heikkenemisenä. SINR (signaalihäiriöt) on kuitenkin ihan kohtuullista tasoa, joten ratkaisevaa on sinulle loppunopeudet, että peruspalvelut toimivat. En siis näe ongelmaa tuossa.

  Onhan sinulla muuten tuo B715 modeemi auto-tilassa verkon osalta (ei siis taajuuslukituksia) ja 4G+ ikoni näkyy laitteen webbihallinnassa kun laitat nopeustestin päälle?

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.