Palomuuri ja VPN (Pulse secure)

Eli käytössä taloyhtiön kaapeliliittymä ja siinä Ubc1303 modeemi.
Ongelma syntyy kun ottaa työpaikan verkkoon VPN- yhteyden Pulse Securella. Homma rokkaa aina siihen asti kunnes yhteyden otosta on kulunut 11 min ja 8 sekuntia (näkyy Pulsen advanced details lehdeltä) jonka jälkeen yhteys resetoituu ja palaa noin 25 sekunnin jälkeen itsekseen, pienehkö mutta ärsyttävä ongelma esim. asiakaspalavereissa kun tiput hetkeksi linjalta.

Modeemin muuttaminen siltaavaksi auttaa siten että VPN- yhteys pysyy tasaisesti päällä mutta ei ole oikein vaihtoehto koska 5 kpl IP-osoitteita ei riitä koko perheen käyttöön.
Jos asetuksista muuttaa IPv4 Firewall Protection: OFF ja IPv6: ON niin näyttäisi toimivan paremmin. Samoin jos asettaa IPv4 LOW ja IPv6 OFF.
Pitäisi kuitenkin mieluiten molemmat ON/ LOW tilassa jos mahdollista turvasyistä, onko tähän jotain ratkaisua?

Kommentit

• Minulla on täysin sama tilanne. Kokeilin tänään pikaisesti IPv4/IPv6 -palomuuriasetuksia, ja samat kombinaatiot (joko IPv4 tai IPv6 kytkettynä pois päältä) näyttäisivät tosiaan auttavan tuohon säännölliseen yhteyden katkeiluun. Tosin kokeilut kestivät aina vain suunnilleen 13 minuuttia.

Markus
    Markus Ilmonen