Siirry uusimpaan kommenttiin

Parempi/nopeampi onkin jotain ihan muuta....

Puhelinmyyjä sai minut päivittämään DNA nettiliittymäni 100 -> 400 .  Vanhassa liittymässä latausnopeus oli langattomana väliä 50-73mbps ja lähetys 10-16mbps.

Uudessa liittymässä latausnopeus hyppii enää väliä 30-50mbps, lähetysnopeus sentään parani 20-30mbps.
https://dna.speedtestcustom.com/result/789dec90-b32c-11ea-8db0-b945875c3492

Kun modeemiin kytkee (DNA-)kaapelilla tietokoneeseen nopeus putoaa edelleen, lataus enää 17-22mbps, lähetysnopeus ihme kyllä pysyi suht samoissa lukemissa 21-26mbps.
https://dna.speedtestcustom.com/result/2f11da50-b331-11ea-a3f8-99a4f33d85a9

(käytössä palveluntarjoajan lähettämä Huawayn modeemi)


MIten tuo voi olla mahdollista??!! ...nopeuden piti kasvaa "räjähdysmäisesti" mutta se putosikin reilun kolmanneksen. Ei siis noussutkaan muu kuin kuukausimaksu.
Juu, ja uudempaa liittymää testatessa kokeilin myös sulkea kaikki talouden muut wifi:ä käyttävät laitteet, ei vaikutusta suuntaan tai toiseen.

Kommentit

 • Tämä on ilmeisesti 4G? Periaatteena jos se vanhaliittymä ei hakkaa rajoitinta vasten (100 Mbps) uusi ei tuo yhtään nopeutta lisään. Tässä jos on modeemi vaihtunut, voi tuo uusi yhdistää eri taajuuksille ja/tai eri tolppaan, siitä voisi johtua (Jos alueella on useita tolppia ja taajuuksia nyt alkuun.) ja kannataa huomioida että on juhannus, voi olla mobiiliverkossa paljon ihmisiä, jos ollaan maalla.

  Noi liittymät ei muuten vaikuta kun teoreettiseen maksimiin, ellei sitä priorisointia käytetä, siitä voi joku pahempi nörtti kertoa miten se toimii 😀

  Myyjä on puhunut sontaa suomeksi, jos ei ole kysynyt paljon kysymyksiä ja varmistanut esim CA:n juuri sinulle hyödyksi tolpastasi uudella modeemilla ym. Pelkkä teoreettisen max.nopeuden nosto ei nosta mitään oikeasti.
  JJJ
 • JJJ:lle
  4G verkko laitehan tämä, sama (olisko reilun vuoden vanha) modeemi, sim-kortti vain vaihtui. Täällä syrjemmällä tulee asusteltua, mastojen määrästä ja laadusta ei sen kummempaa tietoa. Sinällään minä mitään satojen mbps kasvua odottanutkaan... sen verran nyt lisää siirtotehoja kuitenkin , että saisi pätkimiset pois kun useampi wifi -laite käytössä yhtä aikaa. Käynyt edes mielessä, että siirtonopeus putoaisi!!? Alku viikosta tuli liittymät vaihdettua ja jo silloin oli tuo siirtoero noin suuri. Nyt vasta kerkesin johtojen kanssa leikkiä, tilanne vaikuttaisi yhtä huonolta vaikka Jussin vietosta aiheutuneet "ruuhkatkin" ottaisi huomioon...

  DNA Hubi digiboksi tuli kylkiäisena otettua myös. Tässä jokusen päivän aikana perehtynyt laitteeseen tarkemmin tekniikkaa paremmin ymmärtävän henkilön kanssa ja alkaa vaikuttaa huonolta ostokselta. Liittymän jos saa toimimaan niin se jääköön, tuo "digiboksi" saattaa lähteä takaisin myyjälle... meni ohi kokokaan (jos edes mainittiin), että tuohon ei käy kuin joku koodattu(?) DNA kovalevy! ...ja tämän sivuston mukaan sitä ei ole edes myynnissä tällä hetkellä. Ei pitäisi tyhmän tehdä tekniikka ostoksia enää nykypäivinä... taishan se myyjä jotain selittää 30vrk perusmis oikeudesta mutta silti... Tekniikka kehittyy ja telkkarin katsominen tuntuu menevän aina vaan monimutkaisemmaksi.
  Tapani
 • Mikä on vanhan ja uuden 4G-modeemin merkki ja malli?
  jm82
 • Takana lukee : HUAWAY Model 8715s - 23c    ....ja ei ole kuin tämä yksi ja sama. Liittymän vaihdossa ei ollut mitään puhetta uudesta modeemista eli vaidoin vain saamani uuden sim-kortin tuohon vanhaan.

  Tapani
 • Eikun... palautin tehdas asetukset ja kävin asetuksissa vaihtelemassa salasanat... tuolla ei ollutkaan mitään 4G vaihtoehtoa... näkyykin olevan 2,4G-modeemi, jossa myös 5G tuki... jälkimmäistä ei kannettava tietokone näköjään tue, 2G ainoa nettilistalla, kännykässä näkyi tuo 5G joten aloitusviestissä olevat tiedot on siis 2G taajuudella saadut tulokset.

  Asetusten nollaaminen ei tosin auttanut mitään... wifillä nopeudet 25-30/19-26 =/ Puhelimessa 5G-puolella näyttää sisäänpäin 19mbps ja sitten tuo testisivu hyytyy kokonaan... eli ulospäin ei kait mene dataa ollenkaan???! Vika tietysti käyttäjässä mutta silti hatuttaa aikas "iloisesti" ... ;(
  Tapani
 • Varmaan kannattaa palauttaa liittymä ennalleen, etämyynnissä kun on peruutusoikeuskin. Kun yhteys huononi. Toki DNAn (ilmainen) vikapalvelu ehkä pystyy jotain auttamaan.
  jm82
 • ODotella nyt vastaako DNA:n puolelta tänne kukaan huomiseen mennessä. Soitella sitten jos ei informaatiota täältä saa. Tässä kun päivä tuhlaantu muutenkin niin katsastelin tuolta noita liittymätarjouksia, oishan tuolla vaihtoehtoja... puhelimessa jotain selitti, että 100sen liittymät olisi poistumassa, tiedä sitten...  mutta huomenna viisaampi, toivottavasti.
  Tapani
 • Nyt meni 2G, 4G:t ja 5G sekaisin iloisesti. Hyvä jos ymmärsit kuitenkin asian itse. DNA:n nimeämät Wlan taajuudet alkaa noilla 2G ja 5G nimillä. Tämä 5GHz verkko ei kanna kauas, mutta jos olet modeemin vieressä ja 5G taajuus silti (puhelimessa) tökkii voi modeemissa olla vikaa. 2.4GHz Wlanissa tietokoneen nopeusmittaus voi tökätä tosiaan taajuuteen.

  4G on sitten se, jolla modeemi on yhteydessä (jollain taajuudella/taajuuksilla) DNA linkkiin.

  Minkähän ihmeen takia se SIM-kortti piti vaihtaa ylipäätään, eikö siihen nykyiseen voinut vaan nostaa max nopeutta, jos sitä halusit.

  Kannattaa myös vähän katsoa mitä oikeasti saa kaupanpäälle, hubi maksaa 10E/kk normaalisti ja 100 Mbit/s liittymä, esim moimobiililla 18€/kk tai Elisa tarjoilee kokoajan 14.90-16.90€/kk mulle 100 Mbit/s liittymää omassa Elisassa. DNA:llahan maksaa nykyään perus 4G jotain 30 euroa/kk?

  Itelläni on ollut 10 vuotta 50Mbit/s liittymä kotona ja nyt keväällä vasta tolppaan tuli sellasia taajuuksia, että voisi olla hyötyä nostaa liittymän maksimia... 5km päässä on kyllä 5G linkki Elisalla nykyään, mutta taitaa olla liian kaukana toimiakseen...

  DNA:n vastaus on varmasti että soita asiakaspalveluun (jos jaksavat vastata mitään) 😀
  JJJ
 • Juu, on tuo tietotekniikka tietous hiukan mitä sattuu. Aina kun tarvis niin koitan kyllä opetella lisää... mokata, kirota, yrittää uudelleen ja toistaa tuota kunnes onnistuu. Liittymiä kun ei ole tullut sen kummemmin vaihdeltua, niin jäänyt nuo nimikkeiden sisältö sikseen. Nyt kun alkaa joka toinen vempele olla netissä kiinni, telkkari-ohjelmatkin, niin pitäisi koittaa saada siirtotehoja lisää. Ja kun samassa netissä muitakin samaan aikaan niin välillä tahtoo tökkiä.'

  Ole nyt varma mikä mättää... puhelinin jo vanha, kaverin uudemmalla laitteella aikas sama kuin kannettavalla, jolle nyt taas antaa kaapelin kanssa keskimäärin tuon 30/30. Mutta kun siirryin takaisin perinteiseen wifi systeemiin, latausnopeus putoaa 10-30 ja toiseen suuntaan 10-12. Liiankin jännä juttu... ja niin, en tiedä miksi vaihtui sim-kortti. Oletin puhelinkauppojen jälkeen nopeuden vaihtuvan jossain vaiheessa mutta TV-hubin mukana tulikin uusi simmi ??.

  Pitänee katsalle vielä illasta noita liittymien hintoja täältä ja muualta. Itse maksoin 100 liittymästä 24/kk... nyt näyttäis saadan 200megasen samalla hinnalla tarjoussivun mukaan. Joku nettihän se pitäis hommata.

  Niin mitä täällä noita muita keskusteluja lukenut niin turhankin suosittu vastaushan tuntuu olevan "soita nummeroon se ja tuo:.." Niin tai näin, huomenna alkaa uusi viikko uusine ongelmineen. Mikäs kivempaa kuin aloittaa maanantai istumalla tunti pari asiakaspalvelun jonossa 😃
  Tapani
 • Se liittymä kannattaa ottaa sillä periaatteella (jos parasta nopeutta etsii), että käy hakemassa jokaisen operaattorin prepaid-liittymän ja kokeilee mikä on nopein.

  Nopeus pitää mitata kaapelilla modeemista ja laitteella jossa on giganen verkkokortti, muuten ei tule todelinen nopeus esille.

  Tosin, riippuu paljon laitteista, mitkä on netissä, mutta itselläni todellinen nopeus aikalailla tuo liittymän maximi 50 ja lähetys 25. joku 28 laitetta parhaillaan netissä ja hyvin toimii, en tosin katso mitään 4K kuvaa monella laitteella, jolloin loppuisi kaista kyllä. Kaksi FullHD lähetystä on kyllä auki nytkin ja hubi IPTV:n kautta. Jotain isoa ladatessa voisi olla enempi kaistaa, mutta se on harvoin..

  DNA:han myy jotain 200 megasta liittymää 5 laittelle ja 1000 megasta 10lle laittelle, ei oikeasti ole mitään merkitystä laitemäärällä vaan niiden käytöllä... Inhottaa noi myyjät kun selittävät mitä sattuu ja tuo maximinopeudella kikkailu pitäisi kieltää.

  Nämä liittymäthän on 4G verkossa (erikoisehdoissa mainittu) 4-100 (100) tai 4-400 (400), eli 4 megaa latausta takaa DNA:n mielestä sen että liittymä toimii kuten suunniteltu, hyvin luottavat itseensä.
  JJJ
 • Maalla on aina niin mukavaa, että pitäisi prepaidit käydä ostamassa reilun 45 kilsan päästä, eli ei ehkä tähän hätään tuota... mutta pistetään korvan taakse tuokin.

  MIkä nyt sitten on todellinen nopeus... DNA-tiedotteita nyt lukenut niin se on jotain 5stä ylöspäin. xD ...hankalaa kun ei hirveästi ole tuota tietoa ollut näistä siirtonopeuksista ja vaatimuksista. Verkkokortti on joku perus-tason laite, mutta silläkin jo selvisi, että hitaampaa on nyt kuin viikko sitten vanhalla liittymällä.

  Kuten sanoit tuossa yllä, JJJ, myyjien jutuista saa ihan eri kuvan näistä liittymistä kuin mitä ne tuntuu oikeasti olevan. Meillä oli se satanen liittymä aikaisemmin, latausnopeus oli väliä 45-70 ja sillä joten´kuten tultiin toimeen... taloudessa jokunen vanhempi tietokone, perussurffausta ja pelaamista. Telkkariin kuvaa vastaanotettu tietokoneen kautta ja tuntunut välillä kuvanlaatu huononevan/pätkivän, siksi tätä nopeampaa nettiä oltiin hakemassa. Mutta jos 400-liittymällä ei saa edes 70kbps niin olihan tämä aika huono kauppa.... 5e lisää ottavat vaikka laatu huononi. Pitää soitella tuonne asiakaspalveluun, ja kysyä miten tässä toimia.. selvästikin 400-liittymällä ei tee mitään...ainakaan näillä leveysasteilla.

  edit: tuossa testailin taas nettinopeutta, antoi jopa tuloksia 50-60/10-12 ...eli suht´samoja lukuja kuin vanhalla, "neljä kertaa hitaammalla", liittymälläni... ihan kuin myisivät samaa liittymää eri nimillä ja hinnoilla??!!! ... ota näistä nyt selvää =D

  Juu, kiitokset vastauksista kaikille, tulihan tässä uutta asiaa kivasti vaikka ongelma ei ratkeaisikaan.
  Tapani
 • Liittymän nopeus (esim. 100 tai 400) on liittymän tekninen maksiminopeus. Saatuihin miniminopeuksiin tai keskimääräisiin nopeuksiin sillä ei juurikaan ole vaikutusta. Jos tosiaan saat 100M liittymällä 50 Mbps ei ole mitään hyötyä vaihtaa nopeampaan. Miniminopeus mitä DNA lupaa on 4 Mbps...

  Ulkoisilla antenneilla voi olla mahdollista vakauttaa yhteyttä ja saada parempia nopeuksia.
  jm82

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.