PC pelit ja netti yhteys

pahoittelut omaan lukihäiriön mut pelasin tossa kaverin kanssa Diablo 3 ja voice chatissä keskusteltiin tästä mitä tähän kirjoitan

ja toive on et DNA myyjät ymmärtää ja oppisi tekstistä jotain eli tämä on ystäväs mielinen kritiikki kaikille internet yhteyttä myyville henkilöille

8,12 taas hyppäsi eteen yli innokas ständilla seisova myyjä

HEI ! sinä nuori mies pelaat varmaan pc:eellä ota meiltä nopea netti yhteys niin pelit sojuvat nopeemin

ensi ei nettiyhteyden myyjät tieneet mitä on pc pelaaminen nyt kun lehdet on siitä pari vuotta kirjoittaneet niin nyt ne tietää et jopa aikuisetkin pelaa pelejä

nettiyhteyksien mb/s on nyt sama kuin kameroita myydään mega pixeleillä

pelit ei toimi yhtään nopeemin vaikka 100mb/s nostaa 1000mb/s

pc:pelit tarvii kolme asiaa et vuoropohjaiset pelit toimii hyvin

1: pc joka tarpeeksi tehokas pöyrittämään pelattavaa peliä
jotkut pelit kevyitä toimii halvalla läppärillä ja jotkut raskaita tarvii tehokkaan pc:een
2: pc näyttö jossa pieni viive ( Latency / Input lag )
3: netti yhteys jossa pieni ping

ainut asia mikä näistä liittyy nettiyhteyden myyjille on tuo pieni ping

eli jos pelaat esim cs go tai overwatch peliä niin on ihan sama onko netti yhteys 100mb/s vai 1000mb/s jos ping on liian korkea

ping pc peleissä määrittelee sen kauanko kestää kun painat hiiren nappi et hahmo ruudussa tekee jotain itellä se yleensä 6-10ms just tein speedtest se oli 9ms

kaikki mikä on alle 20ms on hyvä mut jos ping menee liian korkeesi esim 100ms niin peli serverit viskaa pois et voi edes pelaa ja vaikka voisit pelaa niin koko tiimi kärsii jos yhdellä huono netti / liian korkea ping

yksin pelit kuten Far Cry 5 tai Netflix ym Yuotube katselu onnistuu huonollakin ping

eli vain moninpelit tarvii nopean ping arvon

# Mobiili langaton on tulevaisuutta: nopeudet kasvavat edelleen koko ajan ja samalla kuormansietokyky paranee.Ei muuta kuin känny kiinni koneeseen ja netti päälle. #

tuo on totta jos et pelaa video pelejä

nyky kännykkä yhteyksillä voi hyvin katso Netflix ja yuotube se et video bufferoi pari sekunti ei haittaa mut jos esim overwatch pelissä kesken taistelun seisot pari sekunti liikkumatta niin olet helppo maali taulu vasta puolen pelaajille

toinen pelaamiseen liityvä ongelma on tämä

# Taloyhtiöiden yhteiset laajakaistat alkoivat yleistyä vanhoissa taloissa, kun lakia muutettiin kolme vuotta sitten. Yhteyden hankkimiseen ei enää vaadita yksimielistä päätöstä, vaan enemmistön tuki yhtiökokouksessa riittää.Sanoo kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen DNA:sta. #

misään ei kerrota onko taloyhtiön yhteinen laajakaista myös yhteinen nopeus kun sade päivänä koko talo yhtiö on netissä niin hidastuuko nopeus ja kuin korkea on tuo ping luku ?

ei sillä halvalla taloyhtiön laajakaista tee mitään jos sitä ei voi käyttä pelaamiseen

löysin kuluttajasiamiehen sivuilta tämän # Suurin ongelma piilee siinä, että kuluttajaan suojaa koskevat säännökset eivät päde, kun operaattori myy laajakaistan suoraan taloyhtiölle. #

itellä menee vanha sopimus mut 100%  hyvin toimi netti umpeen vuoden vaihteessa ja nyt olis taloyhtiö laajakaista mahdollisuus mut en tiedä miten se toimii pc peleissä enkä haluu ostaa sikaa säkissä mitä maksan 24kk toimi tai ei

ja olen 100% varma et jos teen tuon taloyhtiön laajakaista sopimuksen ja esim yuotube videot ym toimii mut peleissä ping liian korkea niin dna sanoo meidän näkemys on netti toimii ja oikeutta sopimuksen purkun EI OLE

aktiivinen pc pelaa ja joskus jopa peli striimaaja
kaapelimodeemi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Muillakin laitteilla pelataan, kun vain pc-tietokoneilla.
    Pingin suhteen kannattaa muistaa, että pelaminen ei tapahdu puheliverkon, vaan Internetin kautta. Internetissä yhteydenmuodostus on kovin erilaisia, joten jos pelaaminen pysyy Suomen rajojen sisällä, pingit lienevät kohtuullisa, mutta kauempana oleviin kohteisiin saattaa yhteys kulkea muutaman kerran maapallon ympäri ja hyvin erilaisten yhteyksien kautta, joten pingit eivät ole hyviä.
    Tähän ei operaattori paljoa voi vaikuttaa.
    Aina voi koittaa jotain muuta DNS-palvelinta tai ohittaa kokonaan palveluntarjoajan DNS:n.
    Kaapelimodeemilla toimittaessa, on aina kysymys jaetusta kaistasta - myös operaattorin liityntäpisteeseen.  Sen jälkeen se on jaettua kaistaa kaikilla operaattoreilla.
    Kun siirryin taloyhtiölaajakaistaan, en havainnut oleellista eroa yhteyksissä (lähetysnopeus putosi muutaman megan). En myöskään joutunut sitoutumaan 24 kk:ksi, kun vaihdoin saman nopuksiseen hubittomaan Valokaapeli Plus liittymään. Vanhasta liittymästä oli sitoutumisaika päättynyt. Uudet sopimukset vaativat Valokaapeli Plus modeemin, jos kyseesää on modemitoteutus.
    PW.
  • Hei PW

joo tiedän et muillakin laiteilla voi pelaa omaan myös PS4

monissa suosituissa palveluissa esim Blizzard on oma Blizzard eu serveri jotta eu maissa asuvat ei tarvi luotta meren yli menevään johtoon

tuo taloyhtiölaajakaista kyl arveluttaa
    se varmaan perus surfaajalle ja yuotube ym katselijalle hyvä mut entäs pelaaminen ja pelien striimaaminen ?

nyt on dna kaapeli modeemi 200/20mb/s yhteys jossa ping 9ms

esim obs lähtevä yhteys on 12537.6 kbps (12mb/s upload)

itelle tuo lähetys nopeus ja ping on tärkeitä esim jos upload speed on pienempi kuin 10mb/s et voi striima kuin suttu laadulla eikä sitä kukaan katso
    kaapelimodeemi
  • Lähtevä nopeutesi on kaukana 20 Mbit/s:sta. Oletko koskaan puhdistanut konetta turhasta krääsästä ja ajanut eheytystä?
    PW.
  • "vuoropohjaiset pelit"

Kuten Civ-sarjan pelit pyörivät ihan hyvin korkeallakin viiveellä, sillä niissä odotetaan aina omaa vuoroa.

Tarkoitit varmaan reaaliaikaisia pelejä.
    Purnipsi
  • hei Purnipsi joo reaaliaikaisia tarkoitin kuten mainisin esim overwatch pelin
    mut tiedän vuoropohjaiset pelit Divinity: Original Sin 1 ja 2 oon pelannut läpi hyviä pelejä kuten mainitsemasi civilisation peli sarja sitähän pystysi pelaa vaikka mobiili yhteydellä

PW tuota komentti en nyt ymmärrä miten se liittyy netti nopeuteen

kyllä osaan puhdistaa rekisterin ym tilapäis tiedostot kohta tässä on yli 15v pc:eitä kävereille rakennettu osista ja laitettu toiminta kuntoon ja uteliaisuudesta kokeiltu pientä koodaamista ja ym kivaa  mitä tuolla ICT alan koulussa aikoinaan opettiin

en ole ajanut eheytystä koska en ole moneen vuoteen omistanut mekaanista kovalevyä nyt on samsung 970 evo käytössä
    toisessa monitoorissa on netti chatin / obs seuranta niin realiajassa tuo obs ojelmisto lähettää n12Mb/s videokuvaa interwebbiin

ja ei nyt viititä puutuu termistöön et Mb/s on eri kuin MB/s
    koska Mb/s = Megabits ja MB/s = Megabytes
    koska kun puhutaan netti yhteyksistä kyl kaikki tietää mitä tarkoitetaan

kaapelimodeemi
  • Tarkoitin kommentillani sitä, että jos lähetysnopeus ei ole likimain maksimissaan, niin yhteydessä saattaa olla ongelmia muutoinkin.
    Enpä tiedä, mistä otit nuo termistöasiat. Voisihan Megan toki kirjoittaa isolla M:llä 😀 Sitä en väärin kuitenkaan ymmästänyt, vaikka en sitä pienellä kirjoittanutkaan.
    PW.
  • Kyllä SSD levytkin kaipaavat aika-ajoin optimointia. Ei minulla muita levyjä olekkaan.
    PW.
  • minun ostama/maksama yhteys on 200/20mb/s joten 12mb/s on aika hyvin

harvoi kenenäkään on sellaista yhteyttä et 24h pysyy tuo 200/20mb/

speedtest tai vastaa nopeus testi ilmoitaa vain hetken huippunopeuden

mut 4h pelin streamaaminen nettiin kertoo todellisuuden miten netti toimii

itellä ollut vuosi kymmenen dna netti yhteys ja vain 6 ongelmaa matkan varella

koko keskustelu alko koska oon turhautunut markkina ihmisten vääriin mainos lauseisiin ja epäpäteviin myyty henkilöihin kaikki ei voi tietää kaikesta kaikkea se on selvä ja monet menee töihin koska laskut pitää maksaa mut jos työ on myydä netti yhteyttä olis suotavaa tietää mitä myy esim peli bines ei ole enään pikku poikien plekkarit rävelystä vaan miljardi luokan bisnes

Dota 2 prize pool in esports, 25 million $

ssd ehetykseen en rupe keskustelemaan koska se on ikuisuus aihe oma näkemys on et laatu merkkien kuten samsung ja intel ssd oma optimointi softa on niin hyvä et käyttäjän ei tarvii tehdä juuri mitää muuta kuin poistaa temp tiedosta
    nyky laatu ssd kestää yli muiden pc osien edellinen intel ssd oli ostettu 2009 vaihdon hetkellä toimi vieläkin loitavasti mut oli liian pieni nyky pelit syö 60-100gb per peli tilaa joten ostin isomman samsungilta

black friday tarjous 1TB samsung 970 evo 199e
    alle 200e 1TB ssd 5 vuotta sitten olis tarvinnut lotto voiton et varaa

ja nyky 2018 komponenteistä se hitain osa on penkin ja ruudun välissä

kaapelimodeemi
  • Windowsissa (7 eteenpäin) on jokseenkin oletuksena TRIM päällä SSD-levyille, joten se on sentään hyvin toiminnassa.
    Purnipsi