Phnet sähköposti häviää puhelimesta kun ne ladataan tietokoneelle?

Mikä mahtaa olla muuttunut vai onko asetuksissa tehtävä joku muutos? Aikaisemmin puhelimen IMAP-tilillä säilyivät jo ladatut viestit, vaikka tietokoneella tarkisti POP3-asetuksilla olevat sähköpostit. Puhelin Samsung / Android 9, tili poistettu ja asennettu uudelleen, kokeiltu eri laitteella ja sama toistuu niin puhelimen sähköpostin kuin Outlookin kautta. Miten saan aikaisemman kuvion toistettua eli puhelimeen ladatut sähköpostit säilymään siitä huolimatta että tietokoneen avaa ja lukee sieltä? Ja tietokoneen ohjelma lataa postit palvelimelta.
Merja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Tietokoneen sähköpostiohjelma lataa viestit pois palvelimelta, kuten POP3 protokollaan kuuluukin. Esim. Outlookissa voi laittaa erikseen ruksin, että jättää kopion palvelimelle viestistä. Silloin sitä voi lukea IMAPilla mistä vaan laitteesta.

Joten joku on muuttunut tietokoneen sähköpostiohjelmassa.
    JJJ
  • Hei, muuten voisi ollakin mutta ongelma on puhelimen kautta luettavissa sähköposteissa. Tutkin vielä tuota outlook-täppää, kiitos vinkistä.
    Merja
  • Puhelin ei lue viestejä siksi, että tietokone lataa ne pois palvelimelta.

Puhelin ei muutenkaan lataa viestejä kuten ei muutkaan laitteet IMAP:pia käytettäessä vaan ne sijaitsee palvelimella silloin ja niitä voi lukea sieltä käsin. Nyt kun POP3 kone poistaa ne viestit palvelimelta, niin niitä ei yksinkertaisesti ole siellä enään. Sinne palvelimelle pitää siis saada jäämään kopio viesteistä. Tuo tyyli sitten täyttää sitä palvelimen kansiota, joka phnetin tapauksessa on pieni, oli vain 50mt?
    JJJ
  • Juu, tämän ymmärrän kyllä, mutta mikäköhän on muuttunut kun tähän asti (yli 10 vuotta kuitenkin) on puhelimeen ladatut viestit näkyneet tietokoneen latauksien jälkeenkin. Ja mikä oleellisempi, saako ominaisuuksia jotenkin laitettua niin että toimisi kuten aikaisemmin.
    Merja
  • Merja, parempi olisi jos sun tietokoneessakin olisi käytössä IMAP-protokolla, silloin viestit jää takuulla palvelimelle niin kauan kunnes ne itse sieltä poistaa.
    Valitettavasti protokollan muutosta ei kaikissa ohjelmissa voi tehdä noin vaan vaan on luotava uusi tili ohjelmaan ja siihen sitten valittava IMAP.
    Esim. Thunderbird luo oletuksena IMAP-tilin eikä POP3-tiliä joten suosittelen Thunderbirdin käyttöä, se on muutenkin todella hyvä sähköpostiohjelma ja saatavissa monille käyttöjärjestelmille.
    https://www.thunderbird.net/fi/
    Jari
  • Kiitos vinkistä. Mielenkiinnolla odottelen mikä on DNA:n info, mikä on muuttunut ja saisiko ominaisuuden jotenkin palautettua.
    Merja