PIN-koodin vaihto

Hankin uuden puhelimen ja siinä on nano-SIM, joten sain uuden SIM-kortin. Aktivointikin meni ihan OK, mutta miten saan oletus PIN 1234 vaihdettua henk kohtaiseksi?

Kommentit

• Hei Erkki!

Puhelimen PIN-koodin voit vaihtaa puhelimen asetuksista. Se mistä vaihtaminen tapahtuu, riippuu puhelimen käyttöjärjestelmästä. Kannattaa tarkastaa puhelimen ohjekirjasta kuinka tuo tehdään.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Hyvä neuvo, mutta en löydä vaimoni käytössä olevan puhelimen (samsung A5) ohjekirjasta/käyttöohjeet kyseistä kohtaa. Voisiko joku palveluneuvojista kertoa ratkaisun ongelmaani.
    Kyseessä on siis vaimoni käytössä oleva puhelin, mutta minun omistuksessä oleva liittymä). Minun omasta DNA-minun palveluni sivulta ei löydy vaimoni liittymää eikä hänen omasta DNA-minun palveluni sivulta löydy myöskään mitään kyseisen liittymän tietoja (ei edes hänen omaa puhelinnumeroa).

• **04*vanhapin*uusipin*uusipin #
    Terveisin Erkki
  • Matti, Puhelimen käyttöoppaan mukaan PIN-koodin vaihto onnistuu Asetuksissa, kun valitset sieltä Turvallisuus -asetukset. Sieltä valitse kohta "Määritä SIM-kortin lukitus:"
    – Lukitse SIM-kortti: Ota käyttöön tai poista käytöstä PIN-lukitusominaisuus, joka vaatii PIN-koodin, jotta laitetta voidaan käyttää.

– Muuta SIM-kortin PIN-koodi: Vaihda SIM- tai USIM-kortin tietojen käytön edellyttämä PIN-koodi.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kiitos Ida tiedoista. Pääsin niillä jäljille. Oikea polku on:
    Asetukset - Lukitusnäyttö ja suojaus - Muut suojausasetukset - Määritä SIM-k.lukitus.
  • Hei,
    Tein Samsung Galaxy J5 -puhelimeeni ohjelmistopäivityksen, jonka jälkeen puhelin käynnistyi uudestaan ja pyysi pin-koodia. Yritin kahdesti normaalia pin-koodiani ja kolmannella kerralla yritin arvailla, olisiko tehdaskoodi 1234 vai 0000 vai mikä. Yritin niistä toista, minkä jälkeen puhelimeni pyysi puk-koodia. Puk-koodini syötettyäni puhelin jatkoi pin-koodin kysymistä. Yritin jälleen syöttää normaalia pin-koodiani, sitten vaihtelevasti molemmat puk-koodit, kaikki mahdolliset käyttämäni nelinumeroiset koodit ja vielä oletuskooditkin. Mikään ei pura lukitusta ja nyt olen tilanteessa, jossa puhelimeni antaa minun yrittää salasanan syöttämistä kerran tunnissa. Olen käyttänyt tähän koko päivän, enkä tiedä mitä tehdä. Olen sammuttanut ja käynnistänyt ja kokeillut muut perusjutut.

Täällä dna-palvelussa minulle on merkitty Samsung Galaxy J1 -puhelin, mutta sitä en ole käyttänyt kuin hetken. Olen mielestäni purkanut lukituksen juuri tähän puhelimeen kerran aiemminkin käyttäen tänne merkittyä puk-koodia, joten tuskin puhelimen malli on tässä se ongelma.
  • Hei Tiina!

Kokeilitko jo ottaa sim-kortin irti ja asettaa sen uudelleen? Auttaako se tilanteeseen?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Hei,

kysyisin vanhempieni puolesta, mikä on dna:n oletuspin-koodi. Toivoisin mahdollisimman pikaista vastausta.

Kiitos jo etukäteen!
  • Hei! Oletuspinkoodi on 1234.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • en muista pin koodin salasanaa mitä pitäisi tehdä
  • Etkö siis muista liittymäsi PIN-koodia? Vai mitä puhelin täsmälleen pyytää ja missä kohtaa?
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Mikä on SIM-kortin PIN1, jota puhelimeni kysyy? Onko se 1234, kaupassa asetettua PIN-koodia se ei hyväksy, yksi kokeilukerta jäljellä?
  • Hei Marita!

DNA-liittymien oletusasetuksena PIN-koodi on 1234. Mikäli näppäilet PIN-koodin kolme kertaa väärin niin tarvitset PUK-koodin. Ohjeet tämän saamiseen löydät tarvittaessa täältä.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Hei

• Täällä kirjoittelee ärtynyt pappa Porista.
    DNA:sta ostettu Galaxy 3/2017 alkoi omia aikojaan lupaa kysymättä päivittää Android-käyttöjärjestelmäänsä. Tiedostojen imurointi kesti monta tuntia, kun tavaraa oli yli 500 megatavua. Sitten ladattujen tiedostojen asennus vei vielä puolisen tuntia.

Härpäke lukkiutui ja alkoi kysellä PIN-koodia. Syötin vehkeeseen lähes 20 vuotta käyttämäni koodin, joka vehkeeseen syötettiin, kun ostin sen Porista Itäpuiston DNA-kaupasta. Härpäke ei tätä huolinut, vaan turhien yritysten jälkeen alkoi kysellä PUK-koodia. Hain pari PUK-koodia netistä DNA:n palvelimelta. Olisi ilmeisesti pitänyt syöttää oletuskoodi 1234, mutta kun ohjelmapäivitykset eivät ennen ole höylänneet SIM-kortin tietoja pois, yritin omalla vanhalla koodillani sisään.

Kun Bill Gatesin porukka päivittää Windows 7 Professionalia, eivät päivitykset koskaan poista sähköpostien ja nettisivujen salasanoja. Miksi Android on tehty niin typerästi, että päivitys poistaa toimivan PIN-koodin? Kyllä kai vanhan PIN-koodin saa syötettyä härpäkkeeseen, mutta tulee vain turhaa työtä, mieliharmia ja ärräpäitä ¤¤¤##&%???
  • Hei Erkki!

Ohjelmistopäivityksien ei pitäisi kyllä vaikuttaa laitteen tai sim-kortin PIN-koodeihin, joten jokin tuossa on mennyt pieleen päivityksen aikana. Hyvä, että sait kuitenkin PIN-koodit taas toimimaan.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • En saanut PIN-koodia toimimaan. Menin DNA:n palvelusivulle ja löysin kaksi PUK-koodia, numerot 0465 7957 ja 4221 3575. Kun syötin koodit härpäkkeeseen, se oli avautuvinaan ja kysyi haluamaani PIN-koodia jopa kahdessa eri ikkunassa. Kun syötin sen lähes 20 vuotta käyttämäni PIN-koodin, härpäke tylysti ilmoitti, että se on yhä lukittu ja kertoi ilkkuen, että jäljellä on yhdeksän ja turhan yrityksen jälkeen kahdeksan käyttämätöntä PUK-koodia.Ehkä olisi pitänyt syöttää oletuskoodi 1234 ja sitten tuskallisesti hakea ohje, miten koodi muutetaan.

Miksi muuten päivitykset tehdään iltapäivällä? Silloin toosalla voi olla muutakin käyttöä. Yö olisi parempi päivitysaika monen tunnin päivitykselle.

Pelkään pahoin, että päivitys on siivonnut SIM-kortin tyhjäksi myös puhelinnumerotiedoista, ei vain PIN-koodista. En pääse katsomaan.

Ongelmana härpäkkeissä muuten on, että niiden ergonomia suunnitellaan suurimman käyttäjäkunnan, eli alle kaksikymppisten tarpeisiin. Androidissa,-toisin kuin Windowsissa ei ole helppokäyttötoimintoja ikäihmisiä varten. Syötetty numero muuttuu tähdeksi niin nopeasti, ettei omaan numerosyöttöön ehdi reagoida. Itse olen jo 75 ohittanut, mutta kun tulevaisuus vaatii älyhärpäkettä, jos haluaa matkustaa pikavuorobussilla tai junalla....

Pyydän kommentteja tämän ongelman ratkaisuun. Se kymppi, jonka DNA-kauppa ottaa avaamisesta, ei pienuudestaan huolimatta ole asiallinen.
  • "Hei Erkki!

Puhelimen PIN-koodin voit vaihtaa puhelimen asetuksista. Se mistä vaihtaminen tapahtuu, riippuu puhelimen käyttöjärjestelmästä. Kannattaa tarkastaa puhelimen ohjekirjasta kuinka tuo tehdään.
                                                                                DNA Ilkka    palveluneuvoja"

Toivottavasti kukaan ei nyt vedä hernettä nenukkiinsa siitä, että vastaan "liian vanhaan" viestiin, mutta koska asiani koskee juurikikin epäselvyyttä resetoinin jälkeisen "normaalin" pinkoodin suhteen. Ei siis ole vain omia virityksiä tai 1234 tai 0000 -koodeja korteille.
    Mä en nyt voi tuota ohjetta noudattaa, että katsoisin ohjekirjasta sen PIN-koodin, kun eihän noita kaikkea tule tajuttua muuttojen läpi säästeltyä ja ajattelee kuitenkin aina, että uuden luurin hankkimiseen menee vielä aikaa - niin toissa päivänä hain uuden puhelimen. Erästä juttua siinä säädettiin, kun ei tiedetty mistä ko. ongelma tarkalleen ottaen johtui niin päätin poikaystävän kanssa sitten resetoida puhelimen.
    Joku palveluneuvoja vois sielt nyt neuvoa mielellään jo aamulla, että mikä tämän kortin PIN-koodi on ja PUK-koodinkin saa laittaa ihan vaan kaiken varalta. tekstiviestillä, koska en outoihin numeroihin tietystä syystä ruukaa vastailla.

Tällainen sopimus minulla siis on vielä tänä päivänäkin DNA:n kanssa ja laitan asiakasnumerot sun muut siihen, että löydätte kyseisen sopparin korttikoodit helpommin.
    Minua muuten itse asiassa hieman herne tuolla sieraimessa juilii, kun silloin pari vuotta sitten tänne viimeksi kirjoittaessani olin jo Suomen isomunaisin nainen, eli kaikkien rakastama Sonja Ellen Xenia Hakala. <3

Tässä vielä sopimus ja ristiriitainen nimi tuon oman profiilin nimen kanssa, mitä ei voi edes muokata, jos nimi muuttuu jollakin vaikka tytär ottaa äitinsä toisen nimen etunimekseen.

Mut joo ei nyt näistä joutavuuksista sen enempää ollut tarkoitus jaaritella vaan lähinnä haluan mieluiten sähköpostiini ko. korttisarjan PIN-koodin ja sen PUK-koodin myös varalta. Tallennan ne sitten ja tietysti muutan ne normaaleiksi, kunhan nyt ensin saisi sen puhelimen käyttöönsä...

"DNA SuperÄlypaketti 4G 200 kuukausimaksu
     1"

Shemale Sonja    seksityöntekijä

• Hei Sonja!

Tukisivusto on julkinen keskustelupalsta, joten tätä kautta emme pysty PUK- tai PIN-koodeihin liittyviä ongelmia tarkemmin selvittämään. Oletuksena PIN-koodi on kaikissa DNA:n liittymissä 1234 ja ohjeet PUK-koodin saamiseen löydät täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/puk-koodi-127/. Tarvittaessa olethan suoraan puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme tai jos et pysty soittamaan niin asiaa voidaan selvittää myös DNA Kaupassa paikan päällä. Sähköisissä kanavissa suoja- tai turvakoodeja ei voida lainkaan luovuttaa.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe klo 8-18
    la klo 9-16.30
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Sain dna hupin televisioon viihdekirjasto pyytää pin koodia mistä sen saa dna tv sähköpostissa oleva salasana ei käy ??

Sari Säämänen
  • Hei Sari,

Löydät palvelun pin-koodisi myös Minun Palvelustani.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Onko DNA:lla muitakin oletus pin koodeja kuin tuo 1234, minulla se nimittäin ei toimi (2kertaa yrittänyt)?
    Antti
  • Hei Antti!

Oliko kyse siis puhelinliittymästä vai jostain muusta palvelusta?
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Puhelinliittymä
    Antti
  • Tarkemmin työpuhelin, sain uuden työpuhelimen ja siirsin kortin siihen ja näpyttelin tuon 1234 -sarjan kun joku töissä joku sen mainitsi olevan oletus PIN -koodi, no ei kuitenkaan sitä hyväksynyt.
    Antti
  • Oletuksena PIN-koodi on tosiaan aina 1234. Voit toki olla että PIN-koodi on vaihdettu johonkin toiseen, tämä onkin aina suositeltavaa tehdä. Jos PIN-koodin näppäilee kolme kertaa väärin niin tarvitset liittymän avaamisen PUK-koodin jonka jälkeen voit määritellä haluamasi PIN-koodin uudelleen. Jos kyseessä on yritysliittymä niin yrityksen nimissä olevalle liittymälle voidaan luovuttaa PUK-koodi asiakaspalvelusta mikäli soittaja on liittymän nimetty käyttäjä tai järjestelmään kirjattu yhteyshenkilö. Tarkemmat ohjeet PUK-koodiin liittyen löydät muussa tapauksessa täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/puk-koodi-127/.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Hei!

Aamulla kun heräsin niin puhelimeen oli ilmestynyt sellainen vika, että kysyttyään PIN-koodia puhelin ei suinkaan avaudu vaan palautuu takaisin "aloitusnäyttöön", josta ei taas pääse eteenpäin muuten kun PIN-koodilla. Olen siis siinä jumissa. Ei suostu myöskään sammumaan, sama juttu. Minulle voi soittaa, mutta muuten puhelin on käyttökelvoton.

Onko vika teidän päässänne vai pitäisikö minun ottaa yhteys puhelimen myyneeseen tahoon?

Ystävällisin terveisin
    Wallu
    Jussi Valkama
  • Moi! Jos puhelut kuitenkin tulevat läpi, niin sim-kortin pitäisi kyllä toimia. Puheluiden ei nimittäin pitäisi tulla myöskään läpi sinulle päin, jos sim-kortti on lukittuna.
    Vai kysyykö puhelin laitteen omaa näytön lukituksen koodia, eikä sim-kortin PIN-koodia?

Saatko pakotettua puhelimen käynnistystä? iPhonen mallikohtaiset ohjeet tuon tekemiseen löydät osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201412
    Samsungin puhelimissa tuo onnistuu usein painamalla yhtä aikaa virtanäppäintä ja äänikytkintä alas päin kunnes puhelin sammuu. Tämä kestää noin 8-15 sekuntia
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Moi vielä!

Jesh! Sammuttamisen pakottaminen toimi.

Tuhannet kiitokset!! Päivä pelastettu. 😀

Hyvää kesää
    Wallu
    Jussi Valkama
  • Samsung Galax a70 puhelimen sim kortin PIN koodia ei saa vaihdettua. Pyydän ohjeet mitenkä ko. Koodin voi vaihtaa ?
    Raimo einola
  • Hei Raimo,

PIN-koodin pääset vaihtamaan puhelimen asetuksista.
    https://www.dna.fi/tuki-puhelimet​​​
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Otin riistakameraa varten DNA -liittymän. Miten saan siitä PIN-koodin kyselyn pois päältä?
    Riistakamera vaatii tuon suurimman sim-korttikoon, mutta minulla ei ole puhelinta johon se menisi että voisin poistaa kyselyn. (Koska jos otan sen mikro-simin sieltä niin en saa sitä enää riistakameraan sisälle.)
    Luontointoilija