Ping mobiiliverkossa

Onko ping estetty dna:n mobiiliverkossa? Reititin ei vastaa kyselyyn, vaikka palomuurissa on määritelty ping sallituksi. APN=julkinen.dna.fi

Kommentit

• Hei Sakari!

Jos tarkoitat ping kyselyn tekemistä ulkoverkosta käsin avoimien porttien etsimiseksi niin kyllä, mokkula estää nämä eikä avoimien porttien kuuntelu ole mahdollista
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Haluaisin vielä täsmentää kysymystä. Kysymyksessä on siis kysely ulkoverkosta reitittimen julkiseen ip-osoitteeseen. Reitittimessä kysely on määritelty sallituksi. Mikä siis estää kyselyn onnistumisen? Ei ainakaan reitin, sillä dna:n kiinteään laajakaistaliittymään ulkoverkosta käsin tehty ping-kutsu kyllä onnistuu.
    Sakari
  • Kyseessä on tietoturvaominaisuus, eli ping kyselyllä ei ole mahdollista saavuttaa mokkulaa matkapuhelinverkossa.