Ping pomppii korkealle videopeleissä

Kuukausi takaperin asennettiin Koti 5G ja Google Wifi Mesh järjestelmä. Aluksi toimi kuin unelma mutta nyt viikon verran on ollut lähes käyttökelvoton videopelaamiseen verkossa. Pingin tavallisesti siinä 40ms, joskus allekin riippuen serveristä. Välillä pomppii sitten aivan taivaaseen, pahimmillaan yli 200ms. Tätä tapahtuu melko lyhyillä väliajoilla. Samalla myös packet lossia. Ei ole muita laitteita samaan aikaan verkossa.

Ulkona siis Huawei N5368X ja sisällä kolme Google Wifiä, jossa yhdessä pc kiinni internet piuhalla. Google sovellus sanoo latausnopeudeksi 550-600M ja Speedtest.net 300-400M. Kerran olen laittanut tehdasasetukset takaisin Google Wifeihin ja useamman kerran käynnistellyt sitä uudestaan. Onko mitään muuta tehtävissä?

Korjaako lähiaikoina tuleva päivitys tuolle Huawei N5368X:lle asiaa? Alkaa olemaan hieman turhaa maksaa 5G:stä, joka ei toimi.