Portinsiirto Huawei B593 reitittimellä

Käytössäni on Huawei B593 reititin yrityksen 4G-liittymällä, johon on määritelty APN data.dna.fi. Yhteydet kotiverkosta internettiin toimivat hyvin, mutta haluaisin päästä myös internetistä kotiverkkoon. Sivullanne https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva sanotaan että tämä pitäisi olla mahdollista.

Reitittimen IP osoite näkyy hyvin julkiseen verkkoon, ja kun otan http yhteyden tähän osoitteeseen, reitittimen sisäänkirjautumissivu näkyy. Jotta pääsisin omaan verkkoon sisään, määrittelin portinsiirrot reitittimeen:
Hakemisto Protokolla Etäisäntä Etäporttiväli Paikallinen isäntä Paikallinen portti Tila Toiminta
1 TCP 8080 192.168.1.157 8080 Käytössä
2 TCP 2222 192.168.1.157 22 Käytössä

Julkisesta verkosta jos yrittää http yhteyttä reitittimen osoitteeseen 37.33.xx.xx:8080 tai ssh yhteyttä 37.33.xx.xx:22 vastaukseksi tulee "connection refused". Kotiverkosta molemmat toimivat osoitteeseen 192.168.1.157.

Mikähän mahtaa olla vialla? Päästääkö 4G-liittymä sisääntulevat yhteydet läpi?

Kommentit

• Ota tuo reitittimen hallinta Internetin suunnasta pois päältä, se on aikamoinen tietoturvariski! Kyllä tuon pitäisi toimia, tosin tuo Huawei on niin huono päätelaite että siitä ei voi ikinä tietää mitä se keksii. Tee sille tehdasresetti ja kokeile uudestaan.

• Edit: toi ssh yhteyden kokeilu oli siis osoitteeseen 37.33.xx.xx:2222, eikä 22 kuten yllä kirjoitin.

• Itse itselleni vastaten: toi tehdasresetti ei auttanut, mutta syy löytyi.

Kun otin yhteyttä kotiverkossa olevasta PC:stä tuohon reitittimen IP:hen, niin ei pelittänyt (connection refused). Sitten sain päähäni panna kännykästä wifin pois päältä niin että se on oikeasti ulkoverkossa ja johan alkoi toimimaan.

• Ahaa, no tuo ei tullut mieleenkään. Nämä kotireitittimet eivät tosiaan osaa kääntää yhteyttä takaisin, vaan ohjaukset toimivat vain ulkoverkon suunnasta.