Porttien ohjaus rautalangasta väännettynä

Saisinko rautalangasta väännetyt ohjeet kuinka porttihommat saisi toimimaan?

Tarkoituksena kokailla ohjelmaa nimeltä TVUPlayer eli internet TV mikä ymmärtääkseni syöttää katsottavan ohjelman portin kautta.

"TCP-protokollassa 500 ja 2222 – 2231 sekä UDP-protokollassa 53, 123, 259, 500 ja 1024-65535. Lähtevä sähköpostiliikenne (SMTP)-liikenne liittymästä porttiin 25 on sallittu vain DNA:n omille SMTP-palvelimille viestintäviraston määräyksen mukaisesti."

Selvää nyt jo on että porteista PITÄISI olla auki DNA:n sivuilla mainitut, vaikka niinhän tuo oli 3 vuotta sitten sama homma kun kokeilin pientä peliserveriä 3G mokkulan kautta (joka toimi kyllä ihan ok), sillon soitin DNA:lle kun portit oli kiinni vaikka piti muka olla auki suuri määrä portteja, soiton jälkeen portti aukesi, mutta heti seuraavalla mokkulan uudelleen käynnistämisellä (IP vaihtui) portti olikin taas kiinni. Asiaa luvattiin DNA:lta selvittää enkä tähän päivään mennessä ole saanut selvitystä vaikka vuoden aikana muutaman kerran asiaa kysyin sähköpostilla.

Mutta itse asiaan.
-Olen kokeillut porttia 2222. Sivusto http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ näyttää ulospäin näkyvällä IP:llä että portti on kiinni.
-Windowsin palomuurin tein muutokset missä sallitaan ymmärtääkseni kaikki portit (ja kokeilin myös palomuuri pois päältä).
-Virusturvana Avastin ilmaisversio jossa ei ole palomuuria (kokeilin myös virusturva pois päältä).
-Mokkulana Sierra Wireless Aircard 762S, johon laitettu porttiohjaus seuraavasti:
Nimi: TV
IP: käyttökoneeni ip sisäverkossa (tässäkö mennään metsään?)
Portti: 2222
Ja toki TCP

Jännintä hommassa on että eilen kokeillessa portti 2222 olikin sivuston mukaan yhtäkkiä auki, kuitenkin sitten oli jo aika lopettaa koneella naputtelu niin en kerennyt testata toimiiko TVU player. Tänä aamuna portti on taas pysynyt mukamas visusti kiinni.

Kommentit

• Kuten mainitsit, DNA:n verkossa Liikkuva Laajakaista ja Veppi liittymille on avattu portit TCP-protokollassa 500 ja 2222 – 2231 ja tarkistin vielä tekniikan puolelta, että näin todella on. Portteja ei ole mahdollista manipuloida käsin, joten portin avaaminen erikseen yhtä liittymää varten ei ole mahdollista.

Ainakin jotkin pelisivustot vaativat, että käyttäjällä on oltava julkinen ip-osoite ja silloin palvelun käyttö voi estyä kun käytetyn koneen ip osoite onkin sisäverkosta. valitettavasti kuitenkin tietoliikenneporttien hallinta tietokoneilla on sellaista laajempaa käytönopastusta, peruskäytön ulkopuolella, jota DNA asiakaspalvelu ei voi tarjota.

Jos on syytä olettaa, että itse liittymässä on vikaa, voidan sen toimivuus tarkistaa, kun olet puhelimitse yhetydessä asiakaspalveluun 044 144 044 tai sähköisesti yhteydenottolomakkeella joka löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/yhteystiedot kohdasta "Sähköiset yhteydenotot".

Muussa tapauksessa suosittelen olemaan yhetydessä käyttämäsi TVUPlayerin palveluntarjoajaan. Tietokonepuolen ja DNA:n myymien päätelaitteiden käytönopastusta pystyy myös tarjoamaan yhteistyökumppanimme HS Works numerossa 0600 305060 (1,98eur/min + mpm/pvm).

• Mulla on DNA Mokkula MF 60 ja tarkoitus oli tehdä apache serveri. Kuitenkin en pysty ohjaamaan julkista iptäni suoraan localhostiini vaan ip ohjautuu mokkulan etusivulle. Miten on mahdollista saada tämä toimimaan, johtuuko porteista?.Ennen toimi vanhalla mokkulalla.. Mikä nyt vialla siis?

• Hei!

Mokkulan hallintasivulla on mahdollista tehdä porttiohjauksia, mutta DNA:n asiakaspalvelu ei ikävä kyllä voi enempää neuvoa tässä asiassa. Näissä asioissa suosittelen olemaan yhteydessä päätelaitetukea tarjoavaan yritykseen kuten yllä mainittuun HS-Worksiin.

• Soitin sinne palveluun ja sielt kerrottiin et verkot on tuplanatattu.Eli portit on visusti kiinni ellet maksa.En aio maksaa ylimääräistä. Jännä juttu tapahtui kun kokeilin torilla portti scanneria niin ilmoittaa et lähes kaikki portit on auki… En vain uskalla käyttää palvelintani proxyssa siinä piilevien riskien takia.Toivottavasti DNA keksisi jonkin maksuttoman ratkasun..

• Kyllä porttien ohjaus pitäisi olla tuossakin mokkulassa ihan mahdollista ja jos käytössä on Veppi liittymä, niin ei ole tupla NATtia. Veppi liittymissä on julkinen vaihtuva IP.

Valitettavasti itselläni ei ole samanlaista mokkulaa, niin en voi tarkemmin katsoa mitä asetuksia tuossa pitää määritellä. Kannattaa nyt kuitenkin tarkistaa, että portit on ohjattu oikeaan sisäiseen IP osoitteeseen ja sitten kun ottaa ulkoa päin yhteyttä, niin pitää muistaa määritellä myös portti. Yhteyttä pitää ottaa selaimella tyyliin a.b.c.d:2222 jossa a.b.c.d on mokkulan saama julkinen osoite.

Tässä ketjussa on liitteenä ohjeet vastaavaan porttien avaamiseen, mutta Sierran mokkulalla: http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/puheliittyma-ja...

• Ostin nyt ton dna vepin mutta edelleen portit ovat kiinni jopa 2222.Miten saan portit auki??
    Lupasivat julkisen ip mutta kun katon yougetsignalista ovat portit edelleen kiinni.Apua tarvitaan..

• No nyt kun on oikeanlainen liittymä, niin kyseinen portti pitää vielä ohjata mokkulasta koneelle, koneella olla joku ohjelma mikä ko. porttia kuuntelee ja tietokoneen paikallisesta palomuurista sallittu liikenne ko. ohjelmalle tai ko. porttiin. Joten todennäköisesti jossain tuossa putkessa on vikaa.

netstat -ano | find ":2222"

komennolla näet kuunteleeko koneella joku ohjelma (apache server) porttia 2222. Viimeinen sarake on Process ID, jonka avulla saa helposti tietää mikä ohjelma on oikeasti kyseessä. Se selviää seuraavalla komennolla.

tasklist /fi "PID eq 12345"

Yllä olevassa komennossa korvaa 12345 Netstat komennolla saamallasi PID numerolla.

Näin selviää kuunteleeko Apache oikeasti porttia 2222 siinä IP soitteessa, jonka olet mokkulaan määritellyt portti ohjauksen kohteeksi.

Jos portti ja IP on mokkulan Port Forwarding säännöissä oikein ja Apache kuuntelee haluttua porttia, niin sitten viimeiseksi pitää tarkistaa, että palomuurissa on tarvittava avaus tehtynä ja oikeassa profiilissa.

• Joo nyt toimii!! Annoin plussaa asiakaspalvelu kyselyssä… Kiitos paljon avusta !

• Hieno homma, että ongelma selvisi.