Posti mail.suomi.net-lähettäjälltä gmail.com-osoitteeseen antaa varoitusviestin

Aina, kun xx@mail.suomi.net-lähettäjä (tai xxx@kolumbus.fi, xxx@elisanet.fi, ...) lähettää mun xx@gmail.com-osoitteeseen postia, niin saan alla olevan varoituksen

Pengoin saamaani viestiä hieman ja löysin täydellisistä tiedoista seuraavan:

domain of transitioning xxx@mail.suomi.net does not designate 195.140.195.199 as permitted sender) client-ip=195.140.195.199

Mikäs tässä nyt on viime aikoina muuttunut?

Petri Nieminen

Kommentit

• Viestin lähettäjä on todennäköisesti konfiguroinut sähköpostiohjelmansa väärin.

Ilmeisesti hän lähettää postinsa IKI ry:n palvelimen kautta, mutta laittaa lähettäjän osoitteeksi suomi.net eli Dna:n osoitteensa.

Vinkkaapa hänelle, että lähettää Dna:n postit Dna:n postipalvelimen kautta ja IKI:n postit IKI:n postipalvelimen kautta.
    irritus
  • Not the case, koska samanlaisen saan, kun läähättäjänä on xx@otavamedia.fi. Näyttää liittyvän jotenkin googlen tapaan varoitella vastaanottajia potentiaalisesta roskapostista, koska viestillä on monta vastaanottajaa. Niin noissa muissakin tapauksissa.

Jännää kuitenkin, että kun saan vastaavan (käytännössä replyn) joltakin yhdistyksemme jäseneltä, joka ei käytä elisanet/kolumbus/mail.suomi.net-domainia lähettäessään, niin kaikki on hyvin.
    Petri Nieminen
  • Taitaa Tieto Oy:llä olla sormensa pelissä, kun se tekee ohjelmat Postille.
    Olen kuullut, että Posti suunnittelee jättävänsä sähköpostin lähettämisen pakettitoimituksissa noiden virheiden takia :-(
    PW
  • Sen paremmin Tieto Oy tai Posti ei liene tässä mukana. Mitä tarkoitat?
    Petri Nieminen
  • Taisin erehtyä luulemaan, että on kyse postin palvelusta. Kirjoitettua ei valitettavasti pääse muuttamaan.