Prepaid liittymä satunnaiseen käyttöön

Hei. Haluaisin prepaid liittymän satunnaiseen käyttöön varapuhelimeeni, joka ei veloita minua kuin silloin kun käytän sitä.  Esim. Rajaton Prepaid olisi muuten hyvä, mutta se täytyy joka kerta laittaa pauselle erikseen silloin kun en enää käytä sitä ja tästä ilosta pitää vielä maksaa. Eli käyttökelvoton liittymä minun tarpeeseeni.
Onko teillä liittymää joka sopisi minulle paremmin?
Pete

Kommentit

• Saunalahti Prepaid,satunnaiseen käyttöön.

Saunalahti Prepaid - Elisa - Verkkokauppa
    Aqualung
  • Hei! DNA Super Prepaid on tämä meidän perinteisempi prepaid liittymä: https://kauppa.dna.fi/tuote/dna-super-prepaid/p/UPRE00001
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Taitaa edelleenkin olla DNA Super Prepaidin hallinnointi netin kautta vaikeaa.

Sekä Elisalla että Telialla se onnistuu ja Elisan osalta suosittelen edellä mainitun prepaidin sijaan Saunalahti Latausliittymää , joka on netissä hallinnoitava ja itse asiassa halvempi sekä muuten kuin perusprepaid.

https://elisa.fi/kauppa/puheliittymat/latausliittymat

Veikko
  • Eikä DNA:n prepaid kyllä toteuta myöskään kysyttyä "joka ei veloita minua kuin silloin kun käytän sitä" . Se kun veloittaa joka päivä euron datasiirrosta jos käytössä ei ole datapakettia, siis vaikkei tavuakaan dataa siirtäisi DNA liittymän kautta. Siis kun puhelin datayhteydessä vain joko toisen mobiilioperaatorin tai wlanin kautta.
    Arra
  • Ei kyllä veloita mitään ko tapauksessa @Arra. Vuosia ollut prepaid DNA:lta toisena liittymänä puhelimessa ja siltä kortilta data estetty. Joten vain puhelut ja viestit maksavat.

Super prepaid kyseessä.
    Jorppa
  • Hei Arra, liittymältä ei veloiteta tiedonsiirrosta jos puhelin ei siirrä mobiilidataa. Mikäli puhelimessa on mobiilidata asetuksista päällä, on puhelin yhteydessä verkkoon ja saattaa siirtää dataa Wi-Fi verkon ohi. Tämä kannattaakin sulkea puhelimen asetuksista jos laitetta käytetään vain Wi-Fi verkossa.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Eli DNA:n sim aikaansaa ihan itsekseen tietoliikennettä mobiiliverkkoon ja se pitäisi käyttäjän estää puhelimen asetuksilla. Uskomatonta, mutta kai se pitää uskoa kun kaksi niin todistaa.
    Tämä nimittäin ilmeni kun vaihdoin kotimaisuuden nimissä Telian prepaidista DNA:han. Telialla saldoa ei kulunut kun WLAN oli käytettävissä. Silloin kun sitä ei ollut, saldoa kului yleensä n. 10c päivässä, käytön mukaan. DNAlla menee samassa käytössä samoilla asetuksilla euro päivässä mistään riippumatta. Sitäpaitsi järjetön ajatus että mobiilidata pitäisi kytkeä erikseen pois aina kun on WLAN käytettävissä.
    Arra
  • Tuo mobiilidatan kuluminen tapahtuu aina kun wifi- yhteys katkeaa ja puhelin ottaa data- puolen yhteyden mobiiliverkkoon. Puhelin keskustelee maston kanssa datayhteydestä ja siinä muutama bitti vaihtuu. Wifi yhteys voi katketa monista syistä hetkellisesti vaikka et sitä itse huomaa ja silloin ollaankin jo laskutettavassa tai saldoa syövässä datan kulutuksessa.
    Tämä sama tilanne tapahtuu kaikilla operaattoreilla.

Talvensa
  • Telialla prepaidissa data maksaa sentin per mega ja tais olla vuorokausi katto.

Dna:lla data maksaa noin euron vuorokausi jos 50kt ylittyy. Eli ihan lyhyt katko wifiin niin euron maksu tulee. Kannattaa laittaa mobiilidata pois päältä tai vaihtaa puhelimeen joka ei dataile itsekseen jos haluaa dna:ta käyttää.

Elisalla data maksaa 6,6 senttiä mega.

Kotimaisuus on erikoinen käsite yhtiöistä, joiden omistajista on suuri osa ulkomailla ja ostavat paljon laitteita ulkomailta (kiinasta) vaikka olisi kotimainen tai eurooppalainen vaihtoehto olemassa. Koskee DNA:ta, Elisaa ja Teliaa samallalailla.
    Ainoa mielestäni kotimainen matkapuhelin operaattori on Globetel, pieni operaattori jonka kaikki omistajat käsittääkseni asuvat Suomessa ja ostavat palvelut suomeen rekisteröidyltä Telialta.
    Sami