PS4 Nat tyyppi

Saako ps4 nat tyyppi 3 vaihdettua 1 tai 2?
upnp on käytössä ja siihen se tietotaito sitten jääkin
liittymänä DNA Supernetti 4G ja laitteena DNA Kotinetti 4G+ WLAN MF286

Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei Teemu!

  NAT tyypit ovat vain konsolien tapoja ilmoittaa miten hyvin pelien moninpeliominaisuudet toimivat, nämä eivät siis mitenkään liity itse liittymän toimintaan vaan enemmänkin asetuksiin ja estoihin.

  Kaikki DNA:n Liikkuva Laajakaista -liittymät ja näin ollen myös DNA:n mokkulat toimitetaan ns. osoitteenmuunnoksella (NAT). Jos tarvitset julkisen vaihtuvan IP-osoitteen, onnistuu tämä mokkulan asetuksista APN osoitteen vaihtamalla -> julkinen.dna.fi

  Huomioithan että jos mokkulaliittymä on hankittu ennen 2016 joulukuuta, on APN data.dna.fi, joka tuottaa edelleen julkisen IP-osoitteen.

  Pelit voivat myös käyttää jotain DNA:lla suljetuista IPv4 porteista ja näitä ei valitettavasti ole mahdollista avata, ongelmaa voi yrittää kiertää pelivalmistajan ohjeiden mukaan porttiohjauksilla, mutta näiden muokkaus jää oman sisäverkon puolelle.

  Lisätietoa yhteysosoitteista (APN) ja sallituista porteista löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva.

  Mokkuloiden käyttöohjeet asetuksien vaihtoon löydät täältä: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat
  DNA Iiro palveluasiantuntija
  Paras vastaus
 • Sama ongelma PS4 NAT type 3 pitäisi saada NAT type 2:ksi. Minulla on port-numerot jotka pitää forwardoida mutta tarvitsisin siihen selkeät ohjeet. Nettiboksini on DNA Valokuitu plus modeemi Sagemcom F-3686AC kaapeliverkossa.

 • Miten pääsee mokkulan asetuksiin käsiksi? Tarkoituksena olis päästä vaihtamaan tämä APN osoite julkiseksi, juuri tämän NAT-tyypin takia, että PS4 online pelaaminen toimii halutulla tavalla.

 • Mä pelaan puhelimen internet yhteydellä, mut vaikka vaihtaa puhelimen verkkoasetuksista juuri ohjeiden mukaan julkiseksi, ei silti tapahtu mitään muutosta... edelleen näkyy ps4 että strict/tyyppi3.. mikä auttaisi?
 • Jos puhelimen liittymässä on puheominaisuus mukana (eli sillä voi soittaa tavallisia puheluita) niin et saa siihen julkista osoitetta, vaan liittymä on aina NAT-osoitemuunnoksen takana. Pelkästään datakäyttöön tarkoitetuissa liittymissä on mahdollisuus julkiseen, vaihtuvaan ip-osoitteeseen.
 • Täällä sama ongelma että antaa NAT tyypiksi NAT 3:en eli STRICT.
  Ja konsoli herjaa joidenkin pelien kanssa että NAT 3:en takia internet yhteys ei toimi kunnolla.
  Että olisiko mahdollista saada se vaihdettua NAT 1 tai NAT 2 tyyppiin?
  Käytössäni on DNA Kotimokkula 4G WLAN B315.
 • Se on helppo homma vaihtaa. Eli netistä löytyy ohjeet siihen. Yhdistät mokkulan tietokoneeseen usb:lla ja käyt mokkulan asetuksista vaihtamassa APN osoitteen julkiseksi niin homma toimii.
 • Niin millais tää tuon MF286-modeemin kanssa onnistuu?
 • Sain tehtyä kuitenkin, kun aikani etsiskelin. Eli siis NAT3 -> NAT2 MF286:sella onnistui kutakuinkin näin.

  Kirjaudu reitittimelle sisään. Sulje 4G yhteys, paina 4g asetukset, sieltä yhteyspiste ja vaihda julkinen IP ja aseta oletukseksi. Sitten 4g yhteys päälle ja voilá.
 • Ajattelin tulla tänne laittamaan kun vihdo ja viime sain ite nat3sta nat1een muutettua ps4ni.eli menin modeemin sivulle ja sieltä advance ja port passtrough ja rasti siihen porttiin mistä on ethernet kaapeli ps4ään. Ja voila nat on nyt 1. Toivottavasti on muillekki apuja tästä.
 • Onnistuin myös vaihtamaan NAT tyypin kolmosesta kakkoseksi, mutta pingi on edelleen 100+. Eli onko nyt niin että DNA liikkuva laajakaista ei ole soveltuva verkkopelaamiseen PS4:llä?
 • Liikkuvalle laajakaistalle ei valitettavasti voida luvata mitään tiettyä viivettä (ping), pelkästään fyysinen etäisyys tukiasemaan lisää viivettä ja 3G yhteydellä viive on hieman suurempi kuin 4G yhteydellä. Myös WLAN yhteyden käyttö ethernet piuhan sijaan lisää viivettä, sekä etäisyys itse pelin palvelimiin. Varsinkin Amerikkaan viive tulee olemaan yli 100 ms yhteydestä riippumatta.

  Liikkuva laajakaista sopii kyllä pelaamiseen, mutta tämä on useamman tekijän summa ja varsinkin verkon kuuluvuuden tulee olla hyvä osoitteessa
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ei tästä vietävän DNA tuesta ole kyllä mitään apua. Tuntuu siltä etteivät edes tiedä tai halua tietää mikä NAT on tai kuinka tärkeää on saada se juurikin tuolle 1 tai 2 asetukselle sillä 3 ei tee niin yhtään mitään jos haluaa pelata. Kiitos sinulle Janne w sinusta oli oikeasti apua. Ottakaa DNA mallia miten asia olisi pitänyt alunperinkin hoitaa sen sijaan että ympäripyöreitä marisette! Täällä on kuitenkin maksavia asiakkaita.
 • Teidän täytyy vaan vaihtaa APN "julkinen.dna.fi", jotta saa nat tyyppi 2. Kum tämän tekee ei netti enää ole niin nopea mutta pelaaminen toimii. Kirjautukaa mokkulan asetuksiin ja sieltä etsitte APN kohdan. Luotte uuden APN asetuksen. DNA:n salasana on internet.
 • "Teidän täytyy vaan vaihtaa APN "julkinen.dna.fi", jotta saa nat tyyppi  2. Kum tämän tekee ei netti enää ole niin nopea mutta pelaaminen toimii."

  Vaikuttaako tämä muutos todella jotenkin myös netin nopeuteen?
  4g + julkinen.dna.fi = 3g

  Palvelukuvaukset, erityisehdot, sun muut tuoteläpyskät. Mistä löytyy?
  En löydä mistään.
 • @Nati Natti      Itsellä vaihtui 4g muuttui 3g:ksi. Mokkula ei sitä sanonut, mutta speedtest.net sovelluksella netin nopeus oli vain 15Mbps kun normaalisti 55mbps. Mitä tarkoitat "palvelukuvauksilla, erityisehdoilla sun muilla tuoteläpysköillä"?
 • Kiitos tiedosta.

  4G + "julkinen.dna.fi" = 3G
  pätee siis ainakin teikäläisen kohdalla. Epäilyttää vähän, ei voi ja ennen kaikkea ei saa olla näin.
  Asettaako tuo "julkinen.dna.fi" asetus 4G-liittymien liikenteen johonkin yritysliikennettä hanskaavan nuhapurkin prosessoitavaksi paskimmalla QoS:llä?
  Palvelukuvauksiin ja palvelun erityisehtoihin pitäisi pystyä tutustumaan ennen ostopäätöstä ja niiden pitäisi olla käsittääkseni julkisia ainakin kuluttajille kohdistetuissa tietoliikennepalveluissa. Niistä pitäisi myös pystyä hahmottamaan palvelua mainoslauseita tarkemmin. En löydä DNAn sivuilta.

  Elämä on ja 4G on 3G ainakin jos haluat nettipeleihin päästä. KÖ?

 • Vielä lausuntoni tueksi luin jostakin että NAT 2 ei saa 4g:llä toimimaan. Totta. Ota yhteyttä johonkin DNA:n käsittämättömän kalliiseen rahvaan työläisen apupalveluun. Elämä valitettavasti ON.
 • Mitenköhän saa vaihdettua NAT tyyppi 3 Nat tyyppi 2 en pysty pelaamaan kaverin kanssa moninpeliä ja olisi iha kiva vaihtaa NAT tyyppi 2
 • No luet tästä ketjusta ohjeet??Jos sinulla on puhelinliittymä, eli jaat nettiyhteyden kapulasta niin et voi saada julkista ip osoitetta DNA:lta siihen.
 • Minun NAT tyyppini oli minun Tabletissani ennen NAT tyyppi 2, mutta ostin uuden kortin tablettiini sitten yhdistin tabletin nettiyhteyden minun PlayStation 3:meen niin NAT tyyppi oli 3 enkä voi enää pelata kaverini kanssa moninpeliä. Olisi ihan kiva saada NAT tyyppi 2 takaisin
 • Alkaa vähän ärsyttää kun NAT tyyppi 3 ei ala vaihttua NAT tyyppi 1 tai 2 täällä on kuitenkin maksavia asiakkatita. Ei saa edes kunnon apua. Yhdistän netin Ps3 Puhelimeni kautta. Auta DNA. Olen muuten tyytyväinen erittäin nopeaan internet yhteyteen.
 • Puhelinliittymästä et voi saada kuin nat3 tason, koska liittymäsi on aina operaattorin nat-osoitemuunnoksen takana. Ainoastaan mobiililaajakaistaliittymissä ilman puheominaisuuksia saat julkisen osoitteen ja nat 2:n.
 • Ja mobiililaajakaistalla ei voi saada NAT 1 paitsi yritysliittymissä
 • Näillä ketjun ohjeilla vaihdoin modeemin asetuksista APN:n julkiseksi kokeilemalla sekä julkinen.dna.fi sekä data.dna.fi vaihtoehtoja, joista kumpikaan ei toiminut. Ps4 nat on vieläkin nat3. Mikähän on vikana?
 • Täälläkin sama ongelma zte mf910 mokkulaan vaihdettiin uusi kortti niin nettipelit ei kaverin kanssa enää onnistu. Aiemmin vanhalla kortilla toimi. Oma yritetty tämän ketjun ohjeiden mukaan muuttaa asetuksia onnistumatta siinä.  Voisiko asiakaspalvelu antaa ohjeita miten toimia asiassa!
 • No itsellä toimii ihan normaalisti DNA:n dataprepaid rajaton NAT2 asetuksilla.
  Koneesta(pc) Wlan päälle, asetukset:mobiilitukiasema päälle, PS4:lla yhdistä wifi ->valmis.
  Piuhalla suosittelen ennemin kuin langattomalla..max sisään 34mb ja ulos max 4mb.
  Jos rupee kikkailemaan noilla DNS jutuilla niin se menee NAT3 tilaan. Qos paketin rajoituksilla ym poistolla ei ole mitään virkaa PS4 käyttäessä.
 • Meilllä ei ruvennut toimimaan tuolla mf910 mokkulalla vaan piti ostaa mf286 4g reititin niin sillä alkoi toimia kun vaihtoi apn osoitteen julkiseksi. Tuossa mf 910 mokkulassa ei meillä onnistunut asetusten vaihto eikä dna:llakaan siihen ollut muuta apua kuin uusi mokkula.
 • Moi mobiili liittymällä ei ole julkista IP osoitetta lainkaan vielä niin sillä tulee väkisin NAT3 vaikka kuinka ohjaat portteja. DNA dataprepaid rajatonpaketti 300/50 20€/kk antaa NAT2 tilan suoraan kun isket mokkulan koneeseen ja jaat yhteyden. Käytä joko data.dna.fi (apn) tai julkinen.dna.fi <--tämä ei ainakaan täällä hyvinkäällä mene 3G tilaan vaan pysyy ihan 4G:ssä hyvin tuli sisään jopa 45Mb ja ulos huimat 5Mb PS4:lla, uppi paranisi jos laittaa piuhalla.
 • Itsellä on mf-286 ja pitäis saada Nat type 2 on nyt 3 ja mietin että liittyykö IP osoitteen julkiseksi laittamisessa mitään riskejä.

 • NAT2:lla sisäverkkosi on edelleen privaattiosoitteiden ja palomuurauksen takana. Ainoastaan pelaamista varten avatut tcp portit ovat toki tietoturvariski, mutta hyvin pieni sellainen.
 • Saisiko tilattua julkisen IP osoitteen DNA:lta?
 • Ei tarvitse tilata. Mobiililaajakaistoissa on vakiona mukana julkinen, vaihtuva ip-osoite. Huomioi, että puhelinominaisuudet sisältävissä liittymissä ei ole julkista osoitetta eikä sitä voi tilata lisäpalveluna. Vaaditaan siis aina erillinen, vain Internet-käyttöön tarkoitettu mobiililiittymä.
 • Miten pystyy puhumaan kavereiden kanssa ps4 ihan niin kuin mikillä. Kun aina se vaan sanoo, että nat tyypit eivät täsmää tai jotain semmosta.
 • Jonttu itellä toimii se että poistut ryhmästä ja menet sinne takasin niin monta kertaa että pystyt puhumaan. Joskus pitää poistua ja liittyä ryhmään yli 10kertaakin mutta aina toimii kun tarpeeksi monta kertaa teet sen ja tuo johtuu ilmeisesti siitä että toisella on NAT tyyppi 3 ja toisella 2! Toivottavasti auttoi
 • Kiitti

 • Jaa a pitääkö molempien poistua?

 • Helpoimmalla pääsette, et discordi puhelimeen ja jubaatte sitä kautta, tai whatssapp tai mese. Se et toisel on nat2 ja toisella nat3 tekee siitä hankalaa, koska tökkii ym. Dna:lla julkinen ip on ilmainen datakorteil. Elisa ja telia vaatii 2€ julkisesta ip:stä. Moi liittymällä ei ole julkista ip:tä vielä.
 • Ja tuo julkinen.dna.fi =3g..no, tottakai on 3G jos et lukitse 1800mhz taajuudelle. Meikäläisen asetukset: apn julkinen.dna.fi valitse vain 4G ja lukitse taajuus 1800mhz. Nat2 wifin kautta, ps4 ip-osoite purkista dmz zoneen. Nopeudet 38Mbps sisään ja ulos 3-5Mbps... Piuhalla samat lukemat.
 • Osaako joku neuvoa! miksi en saa vaihdettua tuolta mokkulan hallintasivulta sitä profiilia julkiseksi (otan mokkulan off tilaan, menen asetuksiin, yhteyspiste, otan manuaalinen, lisään uuden ja teen kaikki tarvittavat muutokset, painan käytä, asetan oletukseksi ja kun menen takaisin aloitus sivulle se ei ole ottanut silti sitä käyttöön). onko jokin kikka mitä en tiedä? toivottavasto joku ymmärsi mitä tarkoitin.
 • ja mokkulana siis MF920V
 • Ei siis hyväksy tuota vaihtoa
 • Minulla on sama ongelma MF920V-mokkulan kanssa. Kaikkia muita asetuksia pystyy muuttamaan, mutta yhteyspisteasetukset eivät tallennu, eli tyrkkää väkisin NAT-osoitteenmuutoksen.
 • Tablettini on 4g mutta nat tyyppi on 3 joten miten saisin sen nat 2.En pysty joittenkin kavereitten kanssa puhumaan edes ryhmässä tai pelaamaan joitain pelejä.En käytä sen takia modeemin nettiä koska se on paljon huonompi ja pleikkarini ei edes yhistä siihen
 • Juuri tabletin käyttö reitittimenä aiheuttaa tuon, jos liittymänä on vielä puheliittymä niin ongelmana voi olla tupla NAT. Et siis valitettavasti tablettia käyttämällä saa tuota yhtään paremmaksi vaan asia vaatii mokkulan käyttämistä ja tähän tarkoitettua liikkuva laajakaista liittymää joissa ei ole puheominaisuutta.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ongelma ratkeaa sillä että APN julkinen.dna.fi tai data.dna.fi ja pakota mokkulan asetuksista että laite ottaa yhteyttä 3G verkkoon koska PS4 herjaa NAT 3 4G verkossa vaikka yrität laittaa julkista APN osoitetta
 • Paremman ja varmemman yhteyden saa kiinteällä internetyhteydellä joka on siltaava. Ittellä 350M/20M kaapeli ja NAT 1.

  En ikinä voisi kuvitella hankkivani langatonta yhteyttä kotiini. Pahimmassakin tapauksessa ottaisin mielummin 24M puhelinkaapelin kautta tulevan yhteyden, kuin 100M langattoman 4g mokkulan.
 • Jussi ei vissiin ole tietoinen, että maaseudulla ei enää kiinteitä liittymiä oikein saa mihinkään. Itsekin asun 10000 asukkaan kaupungin keskustassa ja kupariyhteydet on lakkautettu ja ainoa vaihtoehto on 4G. Kannattaa joskus käydä tutustumassa kehä3 ulkopuolellekin 😉
 • Itse asun maaseudulla savonmaalla ja käytössäni on valokuituliittymä.
 • Mulla on tällä hetkellä omgelma sellainen että kun pidän apn julkinen.dna.fi niin nat on open mutta en pysty enää pelaamaan Siegeä, Divisionia ja Wildlandsia kun vaan tulee erroreita. Mutta kun vaihdan apn nat osoitteenmuunnos tai data.dna.fi niin pystyn niitä pelaamaan mutta nat on strict eli 3 ja kertoo myös löytyvän double nat joten mitä voisitte neuvoa? Laite on ZTE MF286
 • Käyttämäni kiinteä valokaapeliyhteys estää koko UPNP käytön joten en pääse PS3, PS4 tai PC-serveripohjaisiin ohjelmiin tai peleihin.
 • Mikäli mokkula tuottaa ongelmia voitte hankkia minkä tahansa WAN reitittimen (kuten Asus RT-AC66U B1), pistää mokkulan kiinni reitittmen USB 2 porttiin, kirjautumalla reitittimeen, menemällä Dual WAN palkkiin ja vaihtamalla "Primary WAN port" WAN:ista USB:hen

  Sitten odotat kunnes antaa valita USB modeemi asetukset samassa ikkunassa ja valitset "Location" kohdalle "Finland" ja "DNA" palvelutarjoajan ^^. DNA:n ja muutaman muun palvelutarjoajan asetukset USB modeemille on osissa asuksen reitittimissä valmiiksi conffattu. Ellei ole, niin valkkaat vain "custom" tai "manual" ja pääset asettaan tarvittavat tiedot.

  Seuraavaksi avaa windowsilla komentotulkki / powershell tai Linuxilla / Macilla konsoli tai terminaali, kirjoitat windowsilla komennon ipconfig, Linuxilla "ip addr show" tai Macilla "ifconfig |grep inet"(Macilla toi symboli ennen grep tulee kun painaa altGR eli oikeanpuoleisen altin pohjaan ja näpäyttää "<" näppäintä) ja tarkista aliverkon peite (=subnetmask) sekä oletysyhdyskäytävä (= default gateway).

  Ennen viimeistelyä kytke pleikan reitittimeen ethernet kaapelilla, asetat sille staattisen IP:n käynnistämällä pleikan netti yhteys tsydeemin, valkkaat langallisen yhteyden, manuaaliset asetukset (eli ei helppo) ja muuten oletus asetukset, paitsi IP osoitteen pitää olla viimeistä numeroa lukuunottamatta sama kuin oletusyhdyskäytävällä ja tietokoneella ( eli jos tietokoneen IP on 192.168.1.125, aliverkko 255.255.255.0 ja oletus yhdyskäytävä on 192.168.1.1 samalla aliverkolla, niin voit pistää pleikan IP osoitteeksi vaikkapa 192.168.1.25 aliverkolla 255.255.255.0 ja yhdyskäytävällä 192.168.1.1. Aliverkko ja yhdyskäytävä pitää olla sama kuin kaikilla samaan reitittimeen ethernet kaapelilla liitetyillä laitteilla on).

  Viimeiseksi voit asettaa DMZ (eli demilitarized zone) toiminnon ja asetat tuon pleikan IP osoitteen siihen


  HUOM! DMZ automaattisesti avaa kaikki UDP ja TCP portit kyseiselle IP:lle!!! Pelikonsolien kohdalla DMZ on ihan järkevääkin, mutta on tärkeää huolehtia, että konsolilla on STAATTINEN (eli ei vaihtuva) IP joka voi olla julkinen tai yksityinen. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ pistä tietokoneen, reitittimen tai minkään hallinnoitavissa olevan verkkolaitteen IP:tä DMZ tilaan!!!

  Ethernet liitäntää kannattaa käyttää ennemmin kuin langatonta, sillä wifi on välillä helvetin epävakaa ja huomattavasti ethernettiä hitaampi.

  Mikäli käytät DNA:n reititintä (jota myös vanhanaikaisesti kutsutaan modeemiksi), niin voit siirtyä suoraan DMZ ja staattiseen IP ohjeistukseen, ensin vain tarkista reitittimestä onko siinä DMZ tuki, löytyy samasta osiosta mistä portinohjauskin löytyy jos yleensä tukee sitä. Reitittimen DHCP asetuksien kautta saa myös asetettua niin wifi kuin ethernetillä yhdistettyjen Laitteiden IP:t staattisiksi, useinmiten DHCP asetukset löytyvät LAN asetuksista.

  Jos käytät taloyhtiön verkkoa tai sinulla on oma kaista siinä ja saat internet yhteyden suoraan seinän ethernet pistokkeesta josta menee ethernet johto reitittimen WAN porttiin (jolloin primary wan pitää olla WAN portti), aseta reititin AP tilaan jos se sitä tukee. Silloin palomuuri, NAT ja portin ohjaus kytkeytyvät pois päältä ja reititin hakee erilliset julkiset IP osoitteet kaikille laitteille automaattisesti.


 • Onnistuin vaihtamaan NAT tyypin 3:sta 1:seen erittäin helposti.
  Avaa tietokoneesi, kirjoita hakukenttään (eli siis mihin kirjoitat www.jne) vaikkapa 192.168.8.1 tai vastaava numerosarja, joka ohjaa sinut mokkulan hallintasivulle. Käyttäjä on "admin", ja salasana joko netin salasana boksin alaosasta, tai 1234 jne. Mene asetukset, pika-asetus, paina "uusi profiili". Luo profiilille nimi, käyttäjänimi ja salasana. Nyt alkaa NAT:in vaihto, IP-tyypiksi vaihda IPv4, ja APN kenttään KIRJOITA julkinen.dna.fi
  Sitten vain painat seuraavaa, mitään muuta ei tarvitse vaihtaa ja näin NAT-tyyppi vaihtuu Playstation 3 ja 4 mukaan "Tyyppi 2", avasin Call Of Dutyn, jonka mukaan NAT on OPEN (tyyppi 1). Erittäin yksinkertainen ja helppo prosessi, joka vain kuullostaa vaikealta.
 • itsellä kanssa ollu ongelmi nat tyypin kanssa..
  Liittymänä 4g supernetti ja WLAN B715 mokkula.
  Vaihdoin apn julkiseksi ja upnp laitoin päälle ja jolla sain muutettua nat2 tyyppiin.
  Osaiskohan kukaan kertoo/auttaa mitä pitäis vielä tehdä että sais sen siihen open tilaan eli nat1. Ja tosiaan ps4 on kyse.
 • Tuskin saat. Pitäis olla kiinteä IP jos olen ymmärtänyt oikein.
 • NAT1 ei nopeuta latauksia tai paranna yhteyden laatua lainkaan, langaton verkko ei yksinkertaisesti vielä toistaiseksi sovellu verkkopelaamiseen tai isojen tiedostojen lataamiseen ja jos et saa NAT1 tilaa vaikka avaat kaikki portit (jota UnPn tekee oletuksena) niin silloin mokkulasi ei tue kyseistä NAT versiota.

  NAT ja NAT versio ovat laitteista riippuvaisia ja perus halppis mokkuloissa ei ole kuin perustoiminnot joilla saat yhteyden langattomasti nettiin.

  Meneppä speedtest.net ja valitse palvelin vaikkapa Berliinista tai Lontoosta (jostain muualta kuin Suomesta, sillä Sonyn palvelimet eivät ole Suomessa) ja katoppa mitä saat viiveeksi (lataus ja lähetysnopeudella ei verkkopelaamisessa ole väliä kunhan vain ylittävät 1 megan).

  Sinun on vain hankittava ethernet reititin tai tehtävä soppari palvelutarjoajan kanssa jolloin saat purkin kohtuullisella osamaksulla tai ilmaiseksi ja kytkettävä konsoli ethernet piuhalla (jos ei ole tarpeeksi pitkää piuhaa, niin 10-20 metrisiä piuhoja saa 15-20€ kipale hintaan kunhan vain tietää kaupan josta ostaa ne)
 • Oli sama ongelma, lain kaapelilla tyyppi 3 mutta wlanilla tyyppi 2. Vaihdoin asetuksista portit passtroughksi ja nyt on tyyppi 1. 

 • Tein tuon saman kuin tuossa ylempänä, eli port passthroughssa täppä siihen portiin mihin ps4 oli kytketty ja se toimi muutaman päivän. Nyt ei kuitenkaan yhdistä enää ollenkaan nettiin siitä portista missä tuo asetus on päällä? Jos sitä ei ole, niin NAT tyyppi on 2 enkä pääse pelaamaan onlinepelejä. Miten muuten tuon saisi toimimaan?

 • Tässä vielä ohjeet miten NAT 3/Strict asetuksen pitäisi saada vaihdettua NAT 2/Moderate muotoon (jota tarvitsee joissain pelikonsoleiden online-peleissä). Tämä ohje koskee ZTE 4G MF286-mallia ainakin, muista en osaa sanoa.

  1) Mene DNA mokkulan hallintasivulle ja siellä kohtaan ”Tietokone” (ei Mobiililaite). Pitäisi olla oikealla sivulla heti sen jälkeen kun laittaa hallintasivun salasanan.
  2) Kohdasta 2 (Oma reititin), valitse ensin 4G+ asentoon ”OFF”.
  3) Nyt klikkaa samasta ”Asetukset” ja sieltä ”Yhteyspiste”.
  4) Nyt muuta ”Automaattinen” tila ”Manuaaliseksi”.
  5) Valitse profiiliksi ”Julkinen IP” ja PDP-tyyppi on IPv4v6. Tallenna.
  + Jos esim. PS4 on auki kun muutoksia mokkulaan tekee, niin se kannattaa buutata. Voi olla ettei muutokset näy ilman.
 • Ai niin, ja lopuksi vielä Kohdasta 2 (Oma reititin), 4G+ takaisin asentoon ”ON”.
 • Just type your mokkula IP adress in your webbbrowser and log in to get access to your mokkula... Find APN and set Public IP julkinen.dna.fi as standard and then the NAT will change from NAT 3 to NAT 2. I tried everything else (DMZ,upnp,ports and so on), so I went to the dna store and they told me to do this and it worked! Finally!
  But they dont recommend doing it, so it is at your own risk.

 • Mulla on Huawei B715s-23c mokkula ja oon lähes kaikki kokeiltu mitä vaan on ehdotettu, silti vaan NAT3. Nyt on julkinen IP ja siltaava tila päällä, eikä PS4:ssä NAT vaan muutu. Osaisiko joku kertoa mitä ihmettä vielä pitää tehdä?
 • Meikä poisti hotspotista muut,esim.tv. Pelkkä luurin mobiilidata+hotspot ja PS4 yhdistetty NAT3 muuttui NAT2. Tätä ei kerrota koska rahat pois asiakkailta.
  Luurina mulla Nokia 4.2 Android ole

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.