PS4 Nat tyyppi

Saako ps4 nat tyyppi 3 vaihdettua 1 tai 2?
upnp on käytössä ja siihen se tietotaito sitten jääkin
liittymänä DNA Supernetti 4G ja laitteena DNA Kotinetti 4G+ WLAN MF286

Teemu Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Teemu!

NAT tyypit ovat vain konsolien tapoja ilmoittaa miten hyvin pelien moninpeliominaisuudet toimivat, nämä eivät siis mitenkään liity itse liittymän toimintaan vaan enemmänkin asetuksiin ja estoihin.

Kaikki DNA:n Liikkuva Laajakaista -liittymät ja näin ollen myös DNA:n mokkulat toimitetaan ns. osoitteenmuunnoksella (NAT). Jos tarvitset julkisen vaihtuvan IP-osoitteen, onnistuu tämä mokkulan asetuksista APN osoitteen vaihtamalla -> julkinen.dna.fi

Huomioithan että jos mokkulaliittymä on hankittu ennen 2016 joulukuuta, on APN data.dna.fi, joka tuottaa edelleen julkisen IP-osoitteen.

Pelit voivat myös käyttää jotain DNA:lla suljetuista IPv4 porteista ja näitä ei valitettavasti ole mahdollista avata, ongelmaa voi yrittää kiertää pelivalmistajan ohjeiden mukaan porttiohjauksilla, mutta näiden muokkaus jää oman sisäverkon puolelle.

Lisätietoa yhteysosoitteista (APN) ja sallituista porteista löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/llk-kayttoonotto-ohje

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Sama ongelma PS4 NAT type 3 pitäisi saada NAT type 2:ksi. Minulla on port-numerot jotka pitää forwardoida mutta tarvitsisin siihen selkeät ohjeet. Nettiboksini on DNA Valokuitu plus modeemi Sagemcom F-3686AC kaapeliverkossa.

Mikko
  • Miten pääsee mokkulan asetuksiin käsiksi? Tarkoituksena olis päästä vaihtamaan tämä APN osoite julkiseksi, juuri tämän NAT-tyypin takia, että PS4 online pelaaminen toimii halutulla tavalla.

Mokkuloija
  • Mä pelaan puhelimen internet yhteydellä, mut vaikka vaihtaa puhelimen verkkoasetuksista juuri ohjeiden mukaan julkiseksi, ei silti tapahtu mitään muutosta... edelleen näkyy ps4 että strict/tyyppi3.. mikä auttaisi?
    Vili
  • Jos puhelimen liittymässä on puheominaisuus mukana (eli sillä voi soittaa tavallisia puheluita) niin et saa siihen julkista osoitetta, vaan liittymä on aina NAT-osoitemuunnoksen takana. Pelkästään datakäyttöön tarkoitetuissa liittymissä on mahdollisuus julkiseen, vaihtuvaan ip-osoitteeseen.
    kimppikoo
  • Täällä sama ongelma että antaa NAT tyypiksi NAT 3:en eli STRICT.
    Ja konsoli herjaa joidenkin pelien kanssa että NAT 3:en takia internet yhteys ei toimi kunnolla.
    Että olisiko mahdollista saada se vaihdettua NAT 1 tai NAT 2 tyyppiin?
    Käytössäni on DNA Kotimokkula 4G WLAN B315.
    PöKKiZ
  • Se on helppo homma vaihtaa. Eli netistä löytyy ohjeet siihen. Yhdistät mokkulan tietokoneeseen usb:lla ja käyt mokkulan asetuksista vaihtamassa APN osoitteen julkiseksi niin homma toimii.
    Mokkuloija
  • Niin millais tää tuon MF286-modeemin kanssa onnistuu?
    Mikko
  • Sain tehtyä kuitenkin, kun aikani etsiskelin. Eli siis NAT3 -> NAT2 MF286:sella onnistui kutakuinkin näin.

Kirjaudu reitittimelle sisään. Sulje 4G yhteys, paina 4g asetukset, sieltä yhteyspiste ja vaihda julkinen IP ja aseta oletukseksi. Sitten 4g yhteys päälle ja voilá.
    Mikko
  • Ajattelin tulla tänne laittamaan kun vihdo ja viime sain ite nat3sta nat1een muutettua ps4ni.eli menin modeemin sivulle ja sieltä advance ja port passtrough ja rasti siihen porttiin mistä on ethernet kaapeli ps4ään. Ja voila nat on nyt 1. Toivottavasti on muillekki apuja tästä.
    Janne w
  • Onnistuin myös vaihtamaan NAT tyypin kolmosesta kakkoseksi, mutta pingi on edelleen 100+. Eli onko nyt niin että DNA liikkuva laajakaista ei ole soveltuva verkkopelaamiseen PS4:llä?
    Palaakäämi
  • Liikkuvalle laajakaistalle ei valitettavasti voida luvata mitään tiettyä viivettä (ping), pelkästään fyysinen etäisyys tukiasemaan lisää viivettä ja 3G yhteydellä viive on hieman suurempi kuin 4G yhteydellä. Myös WLAN yhteyden käyttö ethernet piuhan sijaan lisää viivettä, sekä etäisyys itse pelin palvelimiin. Varsinkin Amerikkaan viive tulee olemaan yli 100 ms yhteydestä riippumatta.

Liikkuva laajakaista sopii kyllä pelaamiseen, mutta tämä on useamman tekijän summa ja varsinkin verkon kuuluvuuden tulee olla hyvä osoitteessa
    DNA Iiro palveluneuvoja

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Viestisi ja nimesi näkyy julkisesti.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme