PS4 Nat tyyppi

Saako ps4 nat tyyppi 3 vaihdettua 1 tai 2?
upnp on käytössä ja siihen se tietotaito sitten jääkin
liittymänä DNA Supernetti 4G ja laitteena DNA Kotinetti 4G+ WLAN MF286

Teemu Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Teemu!

NAT tyypit ovat vain konsolien tapoja ilmoittaa miten hyvin pelien moninpeliominaisuudet toimivat, nämä eivät siis mitenkään liity itse liittymän toimintaan vaan enemmänkin asetuksiin ja estoihin.

Kaikki DNA:n Liikkuva Laajakaista -liittymät ja näin ollen myös DNA:n mokkulat toimitetaan ns. osoitteenmuunnoksella (NAT). Jos tarvitset julkisen vaihtuvan IP-osoitteen, onnistuu tämä mokkulan asetuksista APN osoitteen vaihtamalla -> julkinen.dna.fi

Huomioithan että jos mokkulaliittymä on hankittu ennen 2016 joulukuuta, on APN data.dna.fi, joka tuottaa edelleen julkisen IP-osoitteen.

Pelit voivat myös käyttää jotain DNA:lla suljetuista IPv4 porteista ja näitä ei valitettavasti ole mahdollista avata, ongelmaa voi yrittää kiertää pelivalmistajan ohjeiden mukaan porttiohjauksilla, mutta näiden muokkaus jää oman sisäverkon puolelle.

Lisätietoa yhteysosoitteista (APN) ja sallituista porteista löytyy osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-netti#liikkuva.

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Sama ongelma PS4 NAT type 3 pitäisi saada NAT type 2:ksi. Minulla on port-numerot jotka pitää forwardoida mutta tarvitsisin siihen selkeät ohjeet. Nettiboksini on DNA Valokuitu plus modeemi Sagemcom F-3686AC kaapeliverkossa.

Mikko
  • Miten pääsee mokkulan asetuksiin käsiksi? Tarkoituksena olis päästä vaihtamaan tämä APN osoite julkiseksi, juuri tämän NAT-tyypin takia, että PS4 online pelaaminen toimii halutulla tavalla.

Mokkuloija
  • Mä pelaan puhelimen internet yhteydellä, mut vaikka vaihtaa puhelimen verkkoasetuksista juuri ohjeiden mukaan julkiseksi, ei silti tapahtu mitään muutosta... edelleen näkyy ps4 että strict/tyyppi3.. mikä auttaisi?
    Vili
  • Jos puhelimen liittymässä on puheominaisuus mukana (eli sillä voi soittaa tavallisia puheluita) niin et saa siihen julkista osoitetta, vaan liittymä on aina NAT-osoitemuunnoksen takana. Pelkästään datakäyttöön tarkoitetuissa liittymissä on mahdollisuus julkiseen, vaihtuvaan ip-osoitteeseen.
    kimppikoo
  • Täällä sama ongelma että antaa NAT tyypiksi NAT 3:en eli STRICT.
    Ja konsoli herjaa joidenkin pelien kanssa että NAT 3:en takia internet yhteys ei toimi kunnolla.
    Että olisiko mahdollista saada se vaihdettua NAT 1 tai NAT 2 tyyppiin?
    Käytössäni on DNA Kotimokkula 4G WLAN B315.
    PöKKiZ
  • Se on helppo homma vaihtaa. Eli netistä löytyy ohjeet siihen. Yhdistät mokkulan tietokoneeseen usb:lla ja käyt mokkulan asetuksista vaihtamassa APN osoitteen julkiseksi niin homma toimii.
    Mokkuloija
  • Niin millais tää tuon MF286-modeemin kanssa onnistuu?
    Mikko
  • Sain tehtyä kuitenkin, kun aikani etsiskelin. Eli siis NAT3 -> NAT2 MF286:sella onnistui kutakuinkin näin.

Kirjaudu reitittimelle sisään. Sulje 4G yhteys, paina 4g asetukset, sieltä yhteyspiste ja vaihda julkinen IP ja aseta oletukseksi. Sitten 4g yhteys päälle ja voilá.
    Mikko
  • Ajattelin tulla tänne laittamaan kun vihdo ja viime sain ite nat3sta nat1een muutettua ps4ni.eli menin modeemin sivulle ja sieltä advance ja port passtrough ja rasti siihen porttiin mistä on ethernet kaapeli ps4ään. Ja voila nat on nyt 1. Toivottavasti on muillekki apuja tästä.
    Janne w
  • Onnistuin myös vaihtamaan NAT tyypin kolmosesta kakkoseksi, mutta pingi on edelleen 100+. Eli onko nyt niin että DNA liikkuva laajakaista ei ole soveltuva verkkopelaamiseen PS4:llä?
    Palaakäämi
  • Liikkuvalle laajakaistalle ei valitettavasti voida luvata mitään tiettyä viivettä (ping), pelkästään fyysinen etäisyys tukiasemaan lisää viivettä ja 3G yhteydellä viive on hieman suurempi kuin 4G yhteydellä. Myös WLAN yhteyden käyttö ethernet piuhan sijaan lisää viivettä, sekä etäisyys itse pelin palvelimiin. Varsinkin Amerikkaan viive tulee olemaan yli 100 ms yhteydestä riippumatta.

Liikkuva laajakaista sopii kyllä pelaamiseen, mutta tämä on useamman tekijän summa ja varsinkin verkon kuuluvuuden tulee olla hyvä osoitteessa
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ei tästä vietävän DNA tuesta ole kyllä mitään apua. Tuntuu siltä etteivät edes tiedä tai halua tietää mikä NAT on tai kuinka tärkeää on saada se juurikin tuolle 1 tai 2 asetukselle sillä 3 ei tee niin yhtään mitään jos haluaa pelata. Kiitos sinulle Janne w sinusta oli oikeasti apua. Ottakaa DNA mallia miten asia olisi pitänyt alunperinkin hoitaa sen sijaan että ympäripyöreitä marisette! Täällä on kuitenkin maksavia asiakkaita.
    JL
  • Teidän täytyy vaan vaihtaa APN "julkinen.dna.fi", jotta saa nat tyyppi 2. Kum tämän tekee ei netti enää ole niin nopea mutta pelaaminen toimii. Kirjautukaa mokkulan asetuksiin ja sieltä etsitte APN kohdan. Luotte uuden APN asetuksen. DNA:n salasana on internet.
    Guru
  • "Teidän täytyy vaan vaihtaa APN "julkinen.dna.fi", jotta saa nat tyyppi  2. Kum tämän tekee ei netti enää ole niin nopea mutta pelaaminen toimii."

Vaikuttaako tämä muutos todella jotenkin myös netin nopeuteen?
    4g + julkinen.dna.fi = 3g

Palvelukuvaukset, erityisehdot, sun muut tuoteläpyskät. Mistä löytyy?
    En löydä mistään.
    Natin Natti
  • @Nati Natti      Itsellä vaihtui 4g muuttui 3g:ksi. Mokkula ei sitä sanonut, mutta speedtest.net sovelluksella netin nopeus oli vain 15Mbps kun normaalisti 55mbps. Mitä tarkoitat "palvelukuvauksilla, erityisehdoilla sun muilla tuoteläpysköillä"?
    Guru
  • Kiitos tiedosta.

4G + "julkinen.dna.fi" = 3G
    pätee siis ainakin teikäläisen kohdalla. Epäilyttää vähän, ei voi ja ennen kaikkea ei saa olla näin.
    Asettaako tuo "julkinen.dna.fi" asetus 4G-liittymien liikenteen johonkin yritysliikennettä hanskaavan nuhapurkin prosessoitavaksi paskimmalla QoS:llä?
    Palvelukuvauksiin ja palvelun erityisehtoihin pitäisi pystyä tutustumaan ennen ostopäätöstä ja niiden pitäisi olla käsittääkseni julkisia ainakin kuluttajille kohdistetuissa tietoliikennepalveluissa. Niistä pitäisi myös pystyä hahmottamaan palvelua mainoslauseita tarkemmin. En löydä DNAn sivuilta.

Elämä on ja 4G on 3G ainakin jos haluat nettipeleihin päästä. KÖ?

Natin Natti
  • Vielä lausuntoni tueksi luin jostakin että NAT 2 ei saa 4g:llä toimimaan. Totta. Ota yhteyttä johonkin DNA:n käsittämättömän kalliiseen rahvaan työläisen apupalveluun. Elämä valitettavasti ON.
    Guru
  • Mitenköhän saa vaihdettua NAT tyyppi 3 Nat tyyppi 2 en pysty pelaamaan kaverin kanssa moninpeliä ja olisi iha kiva vaihtaa NAT tyyppi 2
    Elmeri
  • No luet tästä ketjusta ohjeet??Jos sinulla on puhelinliittymä, eli jaat nettiyhteyden kapulasta niin et voi saada julkista ip osoitetta DNA:lta siihen.
    kimppikoo
  • Minun NAT tyyppini oli minun Tabletissani ennen NAT tyyppi 2, mutta ostin uuden kortin tablettiini sitten yhdistin tabletin nettiyhteyden minun PlayStation 3:meen niin NAT tyyppi oli 3 enkä voi enää pelata kaverini kanssa moninpeliä. Olisi ihan kiva saada NAT tyyppi 2 takaisin
    Elmeri
  • Alkaa vähän ärsyttää kun NAT tyyppi 3 ei ala vaihttua NAT tyyppi 1 tai 2 täällä on kuitenkin maksavia asiakkatita. Ei saa edes kunnon apua. Yhdistän netin Ps3 Puhelimeni kautta. Auta DNA. Olen muuten tyytyväinen erittäin nopeaan internet yhteyteen.
    Elmeri
  • Puhelinliittymästä et voi saada kuin nat3 tason, koska liittymäsi on aina operaattorin nat-osoitemuunnoksen takana. Ainoastaan mobiililaajakaistaliittymissä ilman puheominaisuuksia saat julkisen osoitteen ja nat 2:n.
    kimppikoo
  • Ja mobiililaajakaistalla ei voi saada NAT 1 paitsi yritysliittymissä
    Prkk
  • Näillä ketjun ohjeilla vaihdoin modeemin asetuksista APN:n julkiseksi kokeilemalla sekä julkinen.dna.fi sekä data.dna.fi vaihtoehtoja, joista kumpikaan ei toiminut. Ps4 nat on vieläkin nat3. Mikähän on vikana?
    Jonski
  • Täälläkin sama ongelma zte mf910 mokkulaan vaihdettiin uusi kortti niin nettipelit ei kaverin kanssa enää onnistu. Aiemmin vanhalla kortilla toimi. Oma yritetty tämän ketjun ohjeiden mukaan muuttaa asetuksia onnistumatta siinä.  Voisiko asiakaspalvelu antaa ohjeita miten toimia asiassa!
    tero kinnunen
  • No itsellä toimii ihan normaalisti DNA:n dataprepaid rajaton NAT2 asetuksilla.
    Koneesta(pc) Wlan päälle, asetukset:mobiilitukiasema päälle, PS4:lla yhdistä wifi ->valmis.
    Piuhalla suosittelen ennemin kuin langattomalla..max sisään 34mb ja ulos max 4mb.
    Jos rupee kikkailemaan noilla DNS jutuilla niin se menee NAT3 tilaan. Qos paketin rajoituksilla ym poistolla ei ole mitään virkaa PS4 käyttäessä.
    ProBusiness
  • Meilllä ei ruvennut toimimaan tuolla mf910 mokkulalla vaan piti ostaa mf286 4g reititin niin sillä alkoi toimia kun vaihtoi apn osoitteen julkiseksi. Tuossa mf 910 mokkulassa ei meillä onnistunut asetusten vaihto eikä dna:llakaan siihen ollut muuta apua kuin uusi mokkula.
    tero kinnunen
  • Moi mobiili liittymällä ei ole julkista IP osoitetta lainkaan vielä niin sillä tulee väkisin NAT3 vaikka kuinka ohjaat portteja. DNA dataprepaid rajatonpaketti 300/50 20€/kk antaa NAT2 tilan suoraan kun isket mokkulan koneeseen ja jaat yhteyden. Käytä joko data.dna.fi (apn) tai julkinen.dna.fi <--tämä ei ainakaan täällä hyvinkäällä mene 3G tilaan vaan pysyy ihan 4G:ssä hyvin tuli sisään jopa 45Mb ja ulos huimat 5Mb PS4:lla, uppi paranisi jos laittaa piuhalla.
    ProBusiness

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja kirjoittamasi viesti saattaa näkyä kaikille.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme