PS4:n verkkopeli ongelmat kun reitittimessä useampi laite

Mistä johtuu/mikä auttaa kun yhdistän reitittimeen useamman laitteen langattomasti niin verkkopelien pelaaminen muuttuu täysin mahdottomaksi? Kuva jumii paikalleen tai nykii/pätkii. Kun yhdistettynä pelkästään PS4 ja äly-Tv niin ei ole mitään ongelmaa vaan heti kun toisessa huoneessa joku alkaa katsomaan chromecastin ja älypuhelimen kautta esim leffaa niin kyseiset oireet alkaa välittömästi. Liittymä DNA 4Gmaxi. Pleikkari yhdistetty piuhalla, muut langattomasti.

Kommentit

• 4G liittymästä varmaan loppuu puhti, kun Chromecastilla samaanaikaan jotain suoratoistetaan. Paljonko on netin nopeus silloin kun rupeaa pätkimään?
    JJJ
  • Hei!

Sinulla on siis käytössä 4G-netti, joten ihan ensin kannattaa katsoa kaikki mokkulan asetukset kuntoon. Yleisesti ohjeita nettiongelmiin löydät sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-netti. Mokkulasi käyttöohjeet ja ohjeet asetuksien muuttamiseen löydät sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-mokkulat.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • DNA Hanna:
    Kerrotko mitkä asetuksista vaikuttaa juuri tähän tilanteeseen? Kun yksistään pelatessa ei ole mitään ongelmia vaan silloin kun tekee useampaa asiaa samaan aikaan.
    DNA mainostaa sivuillaan seuraavasti:
    -4G MAX
    Verkossa yhtäaikaisesti yli 10 laitetta samaan aikaan. Selaa nettiä, pelaa, tee etätöitä tai katsele videoita, jopa 8K-laadulla-
    Mitä täytyy tehdä että pystyn lisäämään verkkoon vielä lähes 10 laitetta kaiken toimiessa hyvin kun nyt tökkii jo 3n kohdalla(tv, puhelin ja ps4).

JJJ:
    Yleensä nopeus pyörii maximissaan 40-45M silloin kun pelaa.
    Äsken kokeilin tätä "ongelmatilannetta" niin nopeus putosi ~20M tuntumaan.

Koo
  • Kerrotko minkä merkkinen/mallinen mokkula sinulla on käytössä niin voidaan katsoa tarkemmin mitä asetuksia tästä on mahdollista muuttaa, asetukset vaihtelevat siis hieman laitteesta riippuen. Lähtökohtaisesti kannattaa käydä kaikki mokkulasi ohjesivulla (löydät DNA:lla myynnissä olevien mokkuloiden ohjeet siis täältä: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat) mainitut asetukset läpi.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Mokkula on Huawei B715s-23c

UPnP on päällä, NAT-tyyppiä oon kokeilu vaihtaa muttei tällä ollut vaikutusta asiaan. Kokeilin myös langattoman verkon kautta ja piuhalla muttei näissäkään eroa havaittavissa
    Koo
  • Ko. mokkulan ohjeet löytyvät siis täältä: https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-premium-b715#asetukset. Kannattaa ainakin katsoa kuntoon 4G-verkkoon ja taajuudelle lukitus, 4G-lisäantennien käyttö sekä WiFi-verkon taajuuden, kanavan ja kaistanleveyden vaihto. Ennen asetuksien muuttamista kannattaa laitteelle palauttaa tehdasasetukset ja tämän jälkeen tarkistaa vielä että sen päivitykset ovat ajantasalla.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • 4G ei sovellu pelaamiseen jos liittymällä on jotain yhtäaikaista lataamista. Kyseessä on ns. 'ping-on-load' arvo joka nousee latauksen takia parhaimmillaan jopa yhteen sekuntiin (1000 millisekuntia) ja tämä tekee verkkopelaamisesta mahdotonta. Pelien pingi pitäisi olla jotain väliltä 1-150 jotta se olisi pelattava.

Suoratoistopalvelut voi laskea lataamiseksi, koska ne lataavat liikkuvaa kuvaa sykleissä (bufferoi) ja tämän lataussyklin ajan nettipelaaminen ei onnistu.

Tarvitset pelaamiseen toisen 4G liittymän ja reitittimen tai mieluummin kiinteän laajakaistan missä tätä ilmiötä ei ole. Ping-on-load voit testata Fast.com osoitteessa ja avaamalla testin tarkemmat tiedot.
    ebinwrz@gmail.com