Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Puhelimen sulkeminen (IMEI -sulku)

Moi. Ostin omalle nimelleni puhelimen velaksi. Annoin sen lahjaksi tyttöystävälleni. Ollaan erottu ja maksan puhelin lyhennystä joka kuukausi. Pystynkö sulkemaan koko puhelimen ettei sitä voi käyttää?

Kommentit

 • Hei Tero!

  Puhelinlaitteita ei ole mahdollista sulkea noin vain, vaan asia vaatii rikosilmoituksen tekemistä poliisille. Sulku tehdään mm. varkaustapauksissa ja vain rikosilmoitusta vastaan, rikosilmoituksessa tulee olla myös mainittu laitteen IMEI koodi.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei, jos on tehnyt rikosilmoituksen varastetusta puhelimesta ja on saanut postitse paperisen poliisin vahvistuksen niin mihin osoitteeseen DNA:lla tuo IMEI sulku ilmoitetaan? Uusi kännykkä ja sim jo hankittu (DNA:n liittymä) mutta haluamme osaltamme vaikeuttaa varastetun puhelimen jälleenmyyntiä.
 • Tuon voi lähettää sähköisesti osoitteeseen palvelu@dna.fi
  Voit siis ottaa vaikkapa kuvat ilmoituksesta, niin saat ne sähköiseen muotoon, jos skanneria ei ole saatavilla. :-)
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei
  Liittymäni käyttjä on kuollut 7.12.2019. Irtisanon hänen käyttämänsä ja minun omistamani puhelinliittymän, irtisanottavan liittymän numero on xx.

  Edit: Poistettu asiakastietoja // DNA Ida S
  (Päivitetty ) Ilmoita asiaton sisältö
 • Hei Tornberg!

  Osanottoni tapahtuneeseen. Ilmoitathan liittymän irtisanomisesta meille asiakaspalveluun joko soittamalla numeroon 044 144 044 tai laittamalla viestiä palvelu@dna.fi, niin saamme hoidettua asian kuntoon. Kiitos!
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • .
 • Ostin huutokaupasta osamaksulla ostetun puhelimen. Voidaanko puhelin lukita jos edellinen omistaja ei maksa osamaksuaan loppuun?
 • Hei Jorma,

  Puhelinta ei IMEI-lukita jos maksuaikasopimusta ei suorita kuten pitää, tällöin sopimus vain irtisanotaan ja kaikki erääntyvät maksut laskutetaan kerralla.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Maksukorttipetoksella anastettu puhelin Xiaomi mi 10 Pro5G . Rikosilmoitus tehty, Imei koodi toimitettu rikospoliisille. IMEI koodihan on laitteen identifiointi.

  Saadaanko tuote rikospoliisin toimesta lukittua kuinka laajalle Euroopassa? Esimerkiksi niin, että Google tiliä ei laitteelle enään saada koko maapallon alueella?
  Tällähän ei ole paljon merkitystä, jos lukitus koskisi vain suomalsia GSM palveluntarjoajia.
  Seppo Kulonen
 • Hei! IMEI -sulussa, eli ns. mustalla listalla olevaa laitetta ei voi käyttää niiden operaattoreiden SIM-korteilla, jotka ovat mukana listan ylläpidossa ja toiminnassa.

  Käytännössä kaikki kotimaiset operaattorit käyttävät tietokantaa, joten mustalle listalle viedyllä puhelimella ei voi soittaa, lähettää tekstiviestejä tai käyttää tiedonsiirtoa mobiiliverkossa Suomessa.

  Tietokannan käyttäminen on kiinni operaattorin omasta harkinnasta, joten emme voi varmuudella luvata, että puhelimen käyttö on estetty kaikkialla ulkomailla.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Riittääkö rikosilmoitustuloste laitteen saamiseksi mustalle listalle? Poliisilta kun ei tiedä kauanko kestää, että alkavat tutkimaan ja saa virallisen jäljennöksen rikosilmoituksesta.

  Kirsi
 • Hei Kirsi! Toimitettavan rikosilmoituksen kopion pitää olla rikosilmoitusjäljennös, ei esim. kuvankaappaus nettisivuilta tai kameralla otettu kuva rikosilmoituksesta. Rikosilmoituksen jäljennöksen voi tilata siltä laitokselta/poliisiasemalta, jolle rikosilmoitus on tehty.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Moro! Miten suljen liittymän kun en löydä vastausta teidän nettisivuilta?
  Juha Jokimies
 • Hei Juha, tämä onnistuu asiakaspalvelun kautta https://www.dna.fi/yhteystiedot
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • No niin.. eipä vaan onnistunutkaan..jonotin palveluun noin 25min jonka jälkeen puhelu katkaistiin..
  Juha Jokimies
 • Valitettavasti puhelinpalvelussa on tällä hetkellä häiriötä, pahoittelut! Kannattaa seurata sivuiltamme päivittyvästä häiriötiedotteesta koska vika on saatu kuntoon ja yrittää yhteydenottoa sitten uudelleen.

  https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=resttukari1&id=102094&scrollTo=aRThYLmNyU51
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ok.Kiitos.
  Juha Jokimies

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.