Puhelimen sulkeminen (IMEI -sulku)

Moi. Ostin omalle nimelleni puhelimen velaksi. Annoin sen lahjaksi tyttöystävälleni. Ollaan erottu ja maksan puhelin lyhennystä joka kuukausi. Pystynkö sulkemaan koko puhelimen ettei sitä voi käyttää?

Kommentit

• Hei Tero!

Puhelinlaitteita ei ole mahdollista sulkea noin vain, vaan asia vaatii rikosilmoituksen tekemistä poliisille. Sulku tehdään mm. varkaustapauksissa ja vain rikosilmoitusta vastaan, rikosilmoituksessa tulee olla myös mainittu laitteen IMEI koodi.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei, jos on tehnyt rikosilmoituksen varastetusta puhelimesta ja on saanut postitse paperisen poliisin vahvistuksen niin mihin osoitteeseen DNA:lla tuo IMEI sulku ilmoitetaan? Uusi kännykkä ja sim jo hankittu (DNA:n liittymä) mutta haluamme osaltamme vaikeuttaa varastetun puhelimen jälleenmyyntiä.
  • Tuon voi lähettää sähköisesti osoitteeseen palvelu@dna.fi
    Voit siis ottaa vaikkapa kuvat ilmoituksesta, niin saat ne sähköiseen muotoon, jos skanneria ei ole saatavilla. :-)
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Hei
    Liittymäni käyttjä on kuollut 7.12.2019. Irtisanon hänen käyttämänsä ja minun omistamani puhelinliittymän, irtisanottavan liittymän numero on xx.

Edit: Poistettu asiakastietoja // DNA Ida S
    (Päivitetty ) Ilmoita asiaton sisältö
  • Hei Tornberg!

Osanottoni tapahtuneeseen. Ilmoitathan liittymän irtisanomisesta meille asiakaspalveluun joko soittamalla numeroon 044 144 044 tai laittamalla viestiä palvelu@dna.fi, niin saamme hoidettua asian kuntoon. Kiitos!
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • .
  • Ostin huutokaupasta osamaksulla ostetun puhelimen. Voidaanko puhelin lukita jos edellinen omistaja ei maksa osamaksuaan loppuun?
    Jorma
  • Hei Jorma,

Puhelinta ei IMEI-lukita jos maksuaikasopimusta ei suorita kuten pitää, tällöin sopimus vain irtisanotaan ja kaikki erääntyvät maksut laskutetaan kerralla.
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Maksukorttipetoksella anastettu puhelin Xiaomi mi 10 Pro5G . Rikosilmoitus tehty, Imei koodi toimitettu rikospoliisille. IMEI koodihan on laitteen identifiointi.

Saadaanko tuote rikospoliisin toimesta lukittua kuinka laajalle Euroopassa? Esimerkiksi niin, että Google tiliä ei laitteelle enään saada koko maapallon alueella?
    Tällähän ei ole paljon merkitystä, jos lukitus koskisi vain suomalsia GSM palveluntarjoajia.
    Seppo Kulonen
  • Hei! IMEI -sulussa, eli ns. mustalla listalla olevaa laitetta ei voi käyttää niiden operaattoreiden SIM-korteilla, jotka ovat mukana listan ylläpidossa ja toiminnassa.

Käytännössä kaikki kotimaiset operaattorit käyttävät tietokantaa, joten mustalle listalle viedyllä puhelimella ei voi soittaa, lähettää tekstiviestejä tai käyttää tiedonsiirtoa mobiiliverkossa Suomessa.

Tietokannan käyttäminen on kiinni operaattorin omasta harkinnasta, joten emme voi varmuudella luvata, että puhelimen käyttö on estetty kaikkialla ulkomailla.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Riittääkö rikosilmoitustuloste laitteen saamiseksi mustalle listalle? Poliisilta kun ei tiedä kauanko kestää, että alkavat tutkimaan ja saa virallisen jäljennöksen rikosilmoituksesta.

Kirsi
  • Hei Kirsi! Toimitettavan rikosilmoituksen kopion pitää olla rikosilmoitusjäljennös, ei esim. kuvankaappaus nettisivuilta tai kameralla otettu kuva rikosilmoituksesta. Rikosilmoituksen jäljennöksen voi tilata siltä laitokselta/poliisiasemalta, jolle rikosilmoitus on tehty.