Puhelin EUn ulkopuolella

Hei,

Olen lähdössä lomalle Portugaliin ja lentoni reitti kulkee Britannian kautta. Välilasku Lontoossa kestää 7 tuntia.
- Täytyykö puhelin sammuttaa / akku irroittaa välilaskun ajaksi, jos haluan varmistaa, ettei veloitusta synny EUn ulkopuolella käymisen ajalta?
- Jos kone lentää Lontoon yli, mutta ei laskeudu, syntyykö veloitusta silloin? (ylipäätään EUn ulkopuolisessa ilmatilassa)

Kävin jouluna USAssa, enkä käyttänyt puhelinta lainkaan. Silti laskua kertyi 100 €, minulle sanottiin, että puhelin on ollut EUn ulkopuolella ja veloitus perustuu siihen.

Kommentit

• Toistaiseksi Britannia ei ole tehnyt EU:n kanssa mitään uusia sopimuksia eli vanhoilla mennään ja kaikki jatkuu kuten Britannia olisi edelleen EU-jäsen.

Jos haluat pelata varman päälle , niin toki voit laittaa puhelimen lentotilaan ja käyttää WiFi:ä , jos ilmainen löytyy.
    Veikko
  • Hei Pertti!

Britannian suhteen esim. tiedonsiirtoveloitukset eivät ole vielä muuttuneet eli ulkomaan käyttö laskutetaan siellä kuten muissakin EU-maissa. Tarkemmin löydät tietoa esim. hinnoista sivuiltamme https://www.dna.fi/euroaming.