Puhelinliittymän ostaminen

Kävimme yhtenä päivän dna kaupassa ostamassa miehelleni puhelinliittymän ja siellä heti kysyttiin kuinka monta vuotta hän on asunut suomessa. Mieheni on tullut marraskuussa 2018 suomeen ja he sanoivat että täytyy asua suomessa 2 vuotta jotta voi ostaa puhelinliittymän. Miten tämöinen on mahdollista. Voinko minä ostaa hänelle puhelinliittymän minun nimelläni ja mitä jos pystyy, niin voiko hän silti käyttää mobiilivarmennetta, vaikka liittymä olisi minun nimellä? Hän tarvitsisi kipeästi tuota mobiilivarmennetta siksi tarvitisis puhelinliittymän
Aurora Salijaj Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Aurora!

Kyseessä on normaali vaatimus luottotietojen tarkistuksen yhteydessä, mutta liittymiä on mahdollisuuksien mukaan avata myös rajoitetulla käytöllä jolloin esim. ulkomaankäyttö ja palvelunumerot eivät toimi.

Sinun on myös mahdollista avata puhelinliittymä omalle nimellesi, mobiilivarmenteen käytöönotto onnistuu käyttäjältä riippumatta kuka omistaa liittymän, sillä mobiilivarmenne rekisteröidään vahvalla tunnistuksella puhelinnumerolle.