Siirry uusimpaan kommenttiin

Puhelu Suomesta EU-alueelle kun on EU datapaketti

Perheellämme on puhelimiessa DNA Rajatan 200M paketit. Yksi perheestämme on Ranskassa työmatkalla. Olen ymmärtänyt niin, että puhelut sieltä ja sinne kuuluvat EU-datapaketin rajoissa tuohon Rajaton-pakettiimme eli ovat maksuttomia.

Nyt kuitenkin kuulin DNA:n tukihenkilöltä muussa yhteydessä, että tuo pätee van Ranskasta Suomeen soitettaviin puheluihin, mutta jos Suomesta soittaa Ranskaan, menee minuuttimääräinen lisämaksu. Onko näin, vai ymmärsinkö väärin? Jos on, riippuuko tuo maasta ja miten paljon on tuo lisämaksu?
Markku Kangas

Kommentit

 • Jos soitat suomesta suomalaiseen numeroon, se sisältyy pakettiin vaikka vastaaja olisi toisessa maassa. Jos vastaaja on muussakuin EU maassa silloin voi tulla lisämaksu vastaajalle, josta on tekstiviestillä ilmoitettu.

  Suomesta ranskalaiseen numeroon soitto maksaa roaming hinnaston mukaan, ellei ole puhelimen kanssa ranskassa ja sieltä soita, tätä taisi dna tarkoittaa.

  Eu datapaketti ei vaikuta puheluihin. Ainoastaan jos puhelin on wifi verkossa ja soittelee wifi puheluita niin silloin kaikki puhelut katsotaan soitetuksi suomesta eli silloin voi aivan huoletta soitella suomeen ilman pelkoa kohtuukäytön ylittymisestä.

  Kun kohtuukäyttö ulkomailla olevalla täyttyy silloin dna saa periä lisämaksua, mutta asiasta pitäisi tulla tekstiviesti ilmoitus ja hinnasto.
  Sami
 • Kiitos! Luulen nyt ymmärtäväni. Kysymys oli yksinkertaisesta asiasta, mutta jotenkin hankala selittää, taisin olla liian monisanainen. Vielä uudestaan varmistukseksi.

  Perheelläämme on DNA Rajaton 200M. Yksi meistä on nyt Ranskassa. Onko mahdollisen maksun kannalta sama, soittaako Suomesta Ranskaan vai Ranskasta Suomeen? Ymmärsin neuvojan puheesta, jälkimmäinen (Ranskasta Suomeen) on parempi, muuten menee minuuttipohjainen lisämaksu.

  Markku Kangas

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.