Puhelut valitsemaan numeroon on estetty

Koirien tutkapannoissa on Tracker sim-kortti. Puhelinnumerot ovat Viron numeroita. Viikko sitten oltiin hirvimetsällä Dnan katvealueella, jolloin puhelin alkoi käyttämään jotain Venäjän operaattoria. Tämän jälkeen kun ollaan yritetty soittaa koiran tutkapantaan kuullakseen haukkuuko koira, tulee ilmoitus puhelut valitsemaan numeroon on estetty. Ennen puhelut onnistui, mutta Venäjän verkkovierailun jälkeen ei. Toisilla puhelimilla puhelut onnistuu. Ulkomaanpuheluestoja ei ole käytössä. Puhelimen sammuttaminen ei auttanut (Dnan neuvo).
Tarja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Tarja! Jos ongelma koskettaa vain näitä tiettyjä liittymiä ja puheluiden vastaanottoa niin ongelmaa tarvitsee selvittää vastaanottavan operaattorin puolelta.

Koirapannat kannattaa toki käynnistää uudelleen mikäli tämä on mahdollista tai napata SIM -kortit hetkeksi pois ja katsoa auttaako tämä tilanteeseen.

Jos päätelaitteet toimivat pelkästään 2G verkossa, on myös mahdollista että näillä on ongelmia yhdistää Suomen yhteisverkon (SYV) alueella. Laitteen pitäisi käyttää jotain seuraavista verkoista: DNA, FI-36, FI-12, SuomenYV tai Suomen Yhteisverkko.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Meillä on 3 koiran tutkapantaa., joissa on Tracker sim-kortti ja Viron puhelinnumero. Kun olimme Dnan katvealueella ja puhelin alkoi käyttämään venäläistä operaattoria, vain yksi panta oli päällä. Puhelut on kuitenkin estetty kaikkiin noihin pantoihin. Perheessämme on toinen kännykkä, jossa on Telian liittymä ja tällä puhelimella puhelut tutkapantaan onnistuu, joten vika on tuskin pannoissa. Tracker-ohjelma ladataan kännykkään ja pannan tiedot haetaan ohjelmaan. Puhelinnumero on oltava muotoa +numero. Etsin Trackerin tuesta apua ja siellä oli yksi kysymys/vastaus, jossa oli myös, että Dnan liittymästä ei voi soittaa pantaan, jossa on Tracker sim-kortti. Vastaus oli, että Dna on estänyt jotkut virolaiset puhelinnumerot. Kiertotie oli, että puhelimen yhteystietoihin lisätään pannan tiedot, mutta +-merkki korvataan 990:lla. Näin  teimme ja puhelut pantaan onnistuu tätä kautta, mutta ei siis Tracker ohjelman kautta. Meillä ongelma ilmaantui vasta, kun puhelin käytti venäläistä operaattoria, aikaisemmin puhelut pantaan siis onnistui.
    Tarja