Rahastusta prepaidilla?

Miksi prepaid liittymissä ei ole megatavuhinnoittelua? Vaan ainoastaan 0,99€/vrk maksu? Mikä takoittaa, että jos haluan ostaa vaikka HSL matkalipun, 2,20€, niin joudun maksamaan vielä 0,99€ datasta. Eli lipun hinta, ei ole enää 2,20€, vaan 3,20€.

Miksi teillä ei ole megabittihinnoittelua, niin kuin vaikka Telialla, jolla 1Mt dataa maksaa 1 sentin? Ja lipun ostoon tuskin yli 1Mt dataa edes menee.

Kommentit

 • Hei!

  Aivan kuten laskutusliittymien niin myös prepaid-liittymien käyttäjillä datan käyttö on suurimmalla osalla tärkeässä osassa, niimpä olemme tehneet sen käytöstä ja laskutuksesta mahdollisimman yksinkertaista.

  Jos esim. matkalipun ostaminen sovelluksen kautta on ainoa asia johon liittymällä tiedonsiirtoa menisi niin kannattaa lippu ostaa esim. tekstiviestillä jolloin ylimääräisiä kuluja tiedonsiirrosta ei pääse syntymään.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Tekstiviestilippu maksaa 2,90€, soveluksesta ostettuna 2,20€. Tekstiviestilupussa vaihto-oikeus on 60minuuttia, sovelluksessa 80minuuttia. Samoin tekstiviestiliput poistuvat kokonaan, kun tulee vyöhykeuudistus.

  Aivan, koska datan käyttö on tärkeässä osassa nykyaikana, niin juuri siksi megatavuhinnoittelu olisi myös tärkeätä. Melkein kaikki ohjelmat, käytävät dataa, niin aikataulut, gps, kuin ilmoituksetkin. Mutta harva yli 1-2Mt päivässä. Siksi on älytöntä maksaa 1€ päivä rajattomasta datasta, kun riittäisi 10Mt/päivä, mikä Telia prepaidissa maksaa 10 senttiä.

  Itse huomasin, että dataa menee kuukaudessa vain 100-300Mt, mutta joka päivä muutaman megatavun verran. Joten DNA prepaidissa tästä käytöstä joudun maksamaan 0,99€ * 30 päivää eli 30€/kk. Kun taas megatavuhinnoittelulla, 1Mt/1sentti, niin kuin Telialla, vain 1-3€/kk. Joten mielestäni päivähinnoittelu on täysin kelvoton hinnoittelu nykyaikana. Kun dataa tarvitaan jatkuvasti.
 • Jos tiedonsiirtoa käyttää päivittäin niin siinä tapauksessa edullisempaa on hankkia datapaketti. Paketteja voi ostaa m.prepaid.dna.fi -sivuston, mobiilisovelluksen, R-kioskin tai laturi.dna.fi -sivuston kautta.

  Tällä hetkellä ei ole tiedossa että hinnoittelua oltaisiin muuttamassa nykyisestä mallista. Välitämme palautteesi hinnoittelua koskien eteenpäin oikealle taholle.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Datapaketit vasta kalliiksi tulee, jos käyttää vain muutama megatavu päivässä. Halvin paketti taitaa olla 19,90€/kk. Toki jos teiltä saisi vaikka 10Gt dataa vaikka 10€/lla, niin sitä riittäisi vuodeksi. Mutta dataliittymissäkin te haluatte että käytän koko paketin kuukadessa, ja joka kuukausi maksaa uudesta paketista, kun on käyttänyt vain 100Mt /10Gt:sta on älytöntä ja kallista.

  Eli teillä ei ole ollenkaan liittymää niille, jotka käyttävät dataa vähän, mutta usein.

  Ja se joka käyttää vähiten, jotuu maksamaan eniten.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.