Rajaton data

Hei, mistä näen oman datakäyttöni määrän (dl / ul)? Käyttö pelkästään kotimaassa. Onko jokin mittari, josta voisin seurata sitä?

Kommentit

• Moi Eero,

Itsepalvelussa ei ikävä kyllä ole ominaisuutta jolla voisit seurata liittymäsi datakäyttöä, ainoa mahdollisuus on tarkkailla tätä puhelimen omista asetuksista.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Vielä tästä. Entä kun sim on mokkulassa ja käyttö on sen kautta- tyypillisesti ipadilla tai kahdella? Jostainhan pitäisi näkyä datan määrät?
    Eero
  • Onko olemassa ”oma-dna”, johon kirjautumalla saa enemmän dataa?
    olen uusi käyttäjä enkä tiedä kaikkia hienouksia mitä olisi tarjolla?
    Vai miten asiaa tulisi lähestyä?
    Eero
  • Mikä modeemi? Esim B715 voi seurata datankäyttöä jollain tasolla hallintasivulta itsellä näyttää näin:
    - Latausliikenne verkkoon yhteensä 8048426.49MB
    - Latausliikenne yhteensä 3830846.54MB

Puhelimen sovelluksellakin tuo onnistuu ko.modeemissa vähän järkevämmin.

Jos taas riittää datanseuranta kerran kuussa, niin laskulta tuo näkynee DNA:llakin?
    JJJ
  • Hei, kiitos viestistä. Nyt on käytössä Huawein ”saippuakotelo”. Pelittää ihan hyvin, mutta wifi on ”vaatimaton”. Olen harkinnut juuri b715 hankintaa. voiko tuossa nollata laskurit tarvittaessa?

Näkyykö kuukausilaskulla käytetyn datan määrät? Kun uusi, ei vielä yhtään laskua!
    eikö tosiaan ole ’mitään oma-dna’ osiota, joka kertoisi tarkemmin? Täytyyhän sellainen olla jos/kun on liittymiä joissa datan määrää rajataan?
    Eero
  • Ainakin tossa Huawein sovelluksessa voi nollata laskurin ja tehdä jotain kuukausisuunnitelmia, en ole käyttänyt tosin.

Oisiko tuo sinunkin huawei sovelluskelpoinen, en tiedä mikä se on tarkemmin:
    https://www.huawei.com/minisite/mobilewifiapp/mobilewifiappen/

DNA:n https://minunpalveluni.dna.fi/ saattaa jotain näkyä, en tiedä, kun nettiliittymäni on Elisalta ja niiden nettipalvelussa datankäyttö eriteltynä päivittäin. Luulisi DNA:llakin näkyvän, mutta vastatkoon tähän itse.
    JJJ
  • Hei Eero!

Kaikilla DNA:n laskutusliittymillä on rajaton netti. Mikäli käytössä on prepaid-liittymä niin datamäärän näet prepaid-sovelluksesta. Laskutusliittymien käyttämää datamäärää ei ole tosiaan mahdollista nähdä mistään, joten laitteen omat laskurit ovat tässä tapauksessa ainut vaihtoehto mikäli haluat tarkkailla käyttämääsi datan määrää liittymän osalta.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Jo taas on erikoista DNA:n touhu. tässä vinkkinä miten kilpailijalla näkyy:

JJJ
  • Hei, ainakaan ”minunpalveluni ...” ei näytä mitään asiaan liittyvää.
    Tein omat tunnukset. Vain yhteys ja laskutustietoja! Tuota toista linkkiä en vielä kokeillut.
    on erikoista kun käyttäjä (=asiakas) ei saa informaatiota omasta liittymästään? Dnan täytyy kerätä jo oman kapasiteetti suunnittelun pohjaksi tätäkin dataa ja ainakin jos laskutukseen kuuluu data määrän tarkkailu?
    lienee jokin ”kaupallinen” tai ”toiminnallinen” syy moiseen? Tekniikka tuskin rajoittaa? Tai sitten jossakin välissä tieto hukkuu?

Eero
  • Vielä! Voisihan sitä kuvitella, että olisi jokin väline seurata esimerkiksi nuorison käyttöä ja ylipäätänsä olla jyvällä jos isompia latauksia tapahtuu? Operaattorillehan tämä kuuluisi?
    viranomainen toki saa nämäkin tiedot!
    Eero