Reitittimen sijainti parhaalle yhteydelle

Otin käyttöön liittymän mukana tulleet ulkoiset antennit B715-reitittimelle ja siirtelin paikkaa. Jotkut arvot paranivat selvästi. Huomattavin muutos on RSRP-arvon kohdalla, joka oli ennen säätämistä noin -86 dBm. DNA:n speedtestin mukaan sisään on parhaimmillaan tullut noin 95 Mbit ja ulos päälle 48 Mbit. Liittymässä kuitenkin lukee 150 Mbit sisään. Nämä langattomat liittymät ovat sellaisia, että maksimi ei tule aina, mutta haluaisin vain tietää, että minun puolelta kaikki on kunnossa parhaaseen mahdolliseen yhteyteen, jos operaattorin tolppa joskus voi antaa siihen 150 Mbit asti.

Onko mitään keinoa vähentää viiveitä kun nettipelaamisessa se on tärkein? Speedtest antaa jotain päälle 30ms yleensä, mutta nettipeleissä olen huomannut, että ping on noussut muutaman kymmenyksen verrattuna ADSL-yhteyteen. Pelaaminen kyllä tuntuu välillä hieman "hyppivältä", mutta kyllä sitä tapahtui ADSL-yhteydellä. Hankala sanoa vielä, että onko se lisääntynyt vai pelkkää sattumaa.

Sain äskettäin tällaisia arvoja yhteyden laadusta. SINR heittelee välillä aika villisti. On ollut jopa 22 dB luokkaa aikaisemmin. Aluetta peittää myös toinen tolppa ja en ole varma, että onko se Elisan vai onko täällä kaikki yhteiskäytössä? Miten voisi kokeilla yhteyttä siihen kun tuntuu aina menevän samaan tolppaan? B715 pystyy käyttämään montaa taajuutta ja kokeilin B3+B7+B20, mutta täällä ei vissiin tuo B7 ole lainkaan käytössä eli B3+B20 on paras minulle?

Kommentit

• Hei Mikko!

Tuo kyllä kuulostaa jo pelkästään nopeuksien puolesta siltä että melkolailla kaikki on säädöissä kunnossa. Toki voimme asiakaspalvelussa p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) katsoa osoitteen perusteella parhaan suuntauksen mokkulan antenneille lähimpään tukiasemaan.

Jos käytät pelkästään tietokonetta tai konsolia pelaamiseen eikä mokkulaan ole tarvetta kytkeä muita laitteita, voi mokkulan vaihtaminen siltaavaan tilaan auttaa. Tämä antaa parhaan yhteensopivuuden verkkopelien kanssa. Rajoituksena on liikkuvalla laajakaistalla vain yksi IP-osoite siltaavassa tilassa.