reittimet konfigurointi sagemcomiin

käytössä on sagemcom F-3686AC modeeemi. ETH4 porttiin olen kytkenyt toisen Ciscon reitittimen jossa on useita aliverkkoja. Aliverkoista yhteys nettiin päin toimii. Ongelmaksi on tullut WiFi:ssä, ETH1, ETH2 ja ETH3 olevien laitteiden yhteys aliverkkoihin, jossa mm DNS, NAS jne. Advanced kohdassa RIP setup olen enabloinut Routing kohdan ja lisännyt ao aliverkot mutta yhteys aliverkkoon ei toimi. Olen jopa lisännyt add route komennolla aliverkot tietokoneisiin jotka ovat modeemin porteissa kiinni. Siitä huolimatta esim tracert komennolla liikennöinti ei lähde kohti reitittimen IP-osoitetta vaan heti pukkaa tähteä. Onko tuo RIP:n routing kohta jossa reitityksiä tulisi pystyä määrittelemään?

Kommentit

• Onko Cisco siis kytketty Sagemcomin verkkoon vai käytätkö Sagemcomia siltaavassa tilassa tai ehkä 'Port Passtrough'-toimintoa? Tähän kysymykseen on helppo vastata kysymällä: Mikä on Ciscon reitittimen oletusreitti? Onko reittejä useita?

Jos olet kytkenyt Ciscon Sagemcomin verkkoon, oletusreitti siis esimerkiksi '192.168.1.1', täytyy Sagemcomille kertoa manuaalisesti reitti Ciscon verkkoihin, muuten se osoittaa niihin verkkoihin osoitetut paketit omaa oletusreittiään päin eli DNA:n reitittimelle joka ei ole kuullutkaan sisäverkoistasi.

Sagemcomissa voi conffata staattisia reittejä asetussivulla Advanced > RIP Setup > Routing, kun olet kirjautunut sisään 'Expert'-tunnuksella, jonka salasana on modeemisi sarjanumero. Sagemcomiin voi conffata jopa kolme (3) staattista reittiä, eikä se tue IPv6-reittejä. Voit kokeilla myös RIPv1-protokollan käyttöä mutta minusta se kuulostaa ajanhukalta. Jos et saa tätä toimimaan, tai haluat jostain muusta syystä käyttää NAT:ia, on se varmasti toimiva ratkaisu.

Jos olet sen sijaan käyttänyt siltaavaa tilaa tai 'Port passtrough'-toimintoa ei Sagemcom voi ohjata Ciscolle paketteja omasta verkostaan - ehkä joku minua taitavampi osaa kertoa miksi?

Parasta tässä tilanteessa olisi varmaan se, että verkon rakennetta yksinkertaistetaan siten, ettei Sagemcomiin kytketä muita laitteita, kuin Ciscon reititin ja kaikki verkon asiakkaat kytketään Ciscoon. Siltaavassa tilassa Sagemcom toimisi ikäänkuin vain modeemina. Näin vältyttäisiin Sagemcomin reititystaulun rajallisuuden aiheuttamilta ongelmilta, ja saataisiin toimiva IPv6.
    AP
  • Tuo RIP Setup > Routing  on siis ihan oikea paikka, itse käytin tuota pari vuotta sitten ihan onnistuneesti - tämä osa firmiksestä toimii ihan oikein siis. Mutta nykyään pidän Sagemcomia siltaavana.
    AP
  • Sagemcom on router moodissa ja sen verkko on 192.168.0.0/24.
    192.168.0.102 takaa löytyy Ciscon 2800 sarjan reititin. Jossa on määritrltynä neljä aliverkkoa.
    Jos määrittelen RIP kohdassa reititykset esim seuraavasti:
    Routing IP address1:192.168.1.1, routing IP sinne mask1:255.255.255.0, routing network address1:192.168.0.102. Tämän jälkeen lataan muutokset. Käynnistyksen jälkeen loppuu kaikki liikennöinti ulospäin myös sagemcom verkossa.
    En ole laittanut bridge moodiin koska haluan hyödyntää WiFiä enkä sen takia haluaisi ostaa erikseen tukiasemaa.

Cisco
  • Onpa jännä. Oletko kokeillut laittaa Routing IP Address ja Network IP Address toisinpäin?
    AP
  • Silloin saan vain virhe ilmoituksen ☹
    Cisco
  • Kun reitin lisää suoraan päätelaitteeseen, ei sen toimivuus riipu Sagemcomista tai sen reititystaulusta. Eli jos rliikenne ei silloinkaan kulje on Cisco varmaan väärin konffattu.

AP
  • Ei ole ciscosta kiinni. Otin ciscon irti modeemista. Käynnistin modeemin uudestaan. Tein RIP reitityksen ciscon osoitteiseen. Latasin konfiguraation. Huom! en kytkenyt cisco kiinni modeemiin. Käynnistyksen jälkeen modeemi ei saa dna:lta wan osoitetta! Purin reititykset yhteys pelaa ja ollaan edelleen lähtöruudussa. Pitänee nöyrtyä ja soittaa asiakastukeen...
    Cisco
  • Eipä ollut paljoa apua DNA:n tukipalvelusta. Käytännössä leviteltiin käsiä ja annettiin vain yhteistyökumppanin maksullinen numero josta voi kysyä tarkempaa teknistä tietoa.

Cisco
  • Onko Sagemcomin ETH4-portti käytössäsi sillattu vai onko se NAT-tilassa?

Jos olet sillanut Sagemcomin ETH4-portin, sinun tulee määritellä Ciscon WAN-portille yhtäaikaisesti kaksi IP-osoitetta, toinen DHCP:llä ja toinen kiinteästi Sagemcomin sisäverkon osoiteavaruudesta. Tämäkään ei välttämättä auta, jos Sagemcom ei hanskaa kahta ip-osoiteavaruutta yhtäaikaisesti samaan porttiin.

Mikäli kahden IP-osoitteen määrittely Ciscon WAN-porttiin ei auta Sagemcomin kanssa, sitten täytyy vetää Sagemcomin ja Ciscon välille kahdet Ethernet-kaapelit. Toisessa kulkee internet julkisella ip-osoitteella ja toisessa sisäverkon liikenne.

Sekään ei ole mahdotonta, että kaapelimodeemissa olisi langaton lähiverkko patologisesti rikki ja täysin irrallaan modeemin muista yhteyksistä. Mikäli huomaat hakkaavasi päätäsi seinään projektin kanssa, hanki suosiolla erillinen langaton tukiasema. Kytke Sagemcomin WLAN kokonaan pois päältä, siltaa Sagemcom kokonaisuudessaan ja kytke langaton tukiasema Ciscon reitittimen perään.
    irritus
  • Sagemcom on NAT-tilassa. Huvittavaa tässä on se ettei DNA kommentoi eikä saa teknistä tukea asian osalta. esim olenko konfiguroinut reititys osuuden väärin vai onko kysessä softabugi tms.

Pitää ilmeisesti laittaa purkki siltavaan tilaan ja ostaa erillinen tukiasema, mutta taidan myös tehdä samalla tästä reklamaation DNA:lle sekä kuluttaja-asiamiehelle valituksen virheellisestä tuotteesta ja mainonnasta, koska DNA toimittaa laitteita johon ei sitten saa tukea eikä ole ilmoittanut kuluttajalle ettei esimmerkiksi tuotteessa jotkin ominaisuudet toimi.
    Cisco
  • Kun yhteys toimii normaalisti internetiin päin ja itse modeemikin toimii niin valitettavasti meidän tekninen tuki päättyy tähän. Sisäverkko on suoraan käyttäjän vastuulla ja tässä kyseessä on kolmannen osapuolen reitittimen konfigurointi jossa emme pysty auttamaan mitenkään.

Keskusteluun vastanneiden käyttäjien ohjeet ovat jo hyvin syvällisiä ja kiitos näistä! Normaalisti erillistä reititintä käytettäessä modeemi tulisi olla siltaavassa tilassa, jolloin reititin hoitaa NAT osuuden.

Syvällisemmässä teknisessä tuessa auttaa yhteistyökumppanimme HS-Works Oy:n maksullinen tekninen tuki johon sinut olikin jo ohjattu
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Valitettavasti itse modeemi ei toimi kaikilta osin, koska esim reititys ominaisuus ei jostain syystä toimi. Jos myydään laite niin oletan että se myös toimi kaikkien ominaisuuksien osalta mitä siihen on sisällytetty. Jos jotkin ominaisuudet eivät toimi tai on toimittajan puolesta rajoitettu niistä tulisi myös ilmoittaa kuluttajalle.

Jos teknisen neuvontataso on sitä että pystytään neuvomaan miten vaihdat WiFi aseman tunnusta niin hallelujaa. Yleensä modeemin mukana tulee ohjeistus, jossa käydään läpi eri toiminnot jopa esimerkkien kera tai vähintään että ohje (linkki) löytyisi valmistajan sivuilta.

Koska kyseessä ei ollut WiFi aseman tunnuksen vaihdosta niin asiakaspalvelu ohjasi ottamaan yhteyttä HS-worksiin, taisi olla jotain 2,20 € min veloitus...

Cisco
  • Ongelmaasi on helppo selvittää kokeilemalla niitä asiakaskohtaisia staattisia reittejä. Jos ne eivät toimi, ei vika ole Sagemcomissa. Viimeksi käytin Sagemcomin staattisia reittejä, ne toimivat mainiosti, mikä toisaalta on erittäin mukava plussa, mutta toisaalta muistuttaa laitteen puutteellisesta tuesta IPv6lle.
    AP
  • neljä aliverkko toimii loistavasti ciscon läpi internettiin sekä aliverkot keskenään. Ainoastaan ongelmana on ettei modeemilla tehty reititys aliverkkoihin onnistu. Tarkoituksena on kertoa modeemille että 192.168.0.102 portin takaa ao aliverkot.  Tässä olen vain määritellyt yhden aliverkon eli 192.168.3.0/24 ja 192.168.0.102 on cisco reitittimen ulkoinen IP-osoite mikä näkyy segamcomilla (192.168.0.0/24)

tämän jälkeen Apply > Reload. Modeemi käynnistyy mutta kohdassa Basic > Setup kohdassa WAN jää tyhjäksi eli ei saa enää IP-osoitetta DNA:lta sekä aliverkoista ei pääse enää 192.168.0.1 verkkoon  (sagemcom).

Tämän jälkeen en pysty muuttamaan reititys määrityksiä muutoin kuin ensin aiemmin määrittelemiin kohtiin takaisin 0.0.0.0 ja sen jälkeen uudestaan apply > reload. Jonka jälkeen modeemi toimii ja pystyn tekemään uudestaan määrityksiä.

Onko yllä olevassa kuvassa kuitenkin jokin virheellinen konfigurointi?

Cisco