Roskapostisuodatus

Minulle on viime aikoina useammankin kerran käynyt niin, etten ole pystynyt rekisteröitymään tukipalstalle tai suorittamaan toimenpidettä loppuun, koska sähköpostiini (welho.com) lähetetty vahvistuskoodi ei ole tullut perille. Pari päivää sitten niin kävi Adlibriksen tilauksen kanssa, jonka olisin halunnut peruuttaa, tänään en pystynyt rekisteröitymään Corelin tukipalstalle, koska vahvistuspostia ei tullut. Ensimmäinen syy, joka tulee mieleen on, että ylitehokas roskapostisuoja on iskenyt väliin. Onko asialle tehtävissä mitään? Useimmiten asia kuitenkin toimii. En löytänyt paikallisen postini (Thunderbird) enkä web-liittymänkään roskapostikansioista mitään.
Markku Kangas Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Hei Markku!

  Viestejä ei siis löydy myöskään suoraan Webmailin (https://www2.dna.fi/webmail) kautta mistään kansiosta?
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Hei ja kiitokset vastauksesta. Junk-kansiossa ei ole mitään, enkä ole siellä mitään koskaan nähnytkään, en kyllä kovin usein ole sitä käynytkään katsomassa. Näkyy olevan myös Roskaa-niminen kansio, taisin sen itse luoda jotakin vuosia sitten ja yrittää filtteröidä sinne jotain silloin hankalaa roskapostia, mutta se ei onnistunut. Nyt huomaan, että siellä on yksi (roska)posti viime vuoden kesäkuulta, mutta se on aito roskaposti. Mutta mitään kaipaamiani viestejä ei sieltä löydy.

  Siihen Corelin tukipalstamailiin liittyen, se ilmestyi postiin vajaata tuntia myöhemmin, eli oli ehkä käynyt jossain perusteellisessa tarkastuksessa. Vastaavia viivästymisiä minulla on ollut ennenkin, aina joskus kun lähetän postia työosoitteestani tähän kotiosoitteeseen posti jämähtää tunniksi pariksi jonnekin, sitä seuraavat postit tulevat sitten viiveettä. Olen tulkinnut, että aina välillä joku muuttuu ja järjestelmä tutkii postin perusteellisemmin, ja kun havaitsee sen olevan ok, päästää seuraavat taas läpi. Ehkä tässäkin kävi näin. Ja Adlibriksella vika saattoi olla heidän systeemeissään.

  Joka tapauksessa todellisia katoamisiakin on sattunut, enkä ole keksinyt muuta kuin rekisteröidä gmail-osoitteellani, joka on kakkososoitteeni, jota joudun käyttämään lähinnä mobiilin takia. Parissa tapauksessa firman nimessä oli X (X-Plane, REX) ja epäilin, että olikohan suodin luokitellut ne aikuisviihteeksi... Olisi hyvä jos ainakin osan roskaposteiksi luokitelluista saisi itselleen katsottavaksi. En kyllä tiedä, onko tällainen mahdollista vai meneekö paikat tukkoon.

  Markku

  Markku Kangas
 • Käytetäänköhän roskapostisuojassa graylisting-menetelmää? Se aiheuttaa tyypillisesti noin yhden tunnin viiveen ensimmäiselle viestille jonka käyttäjä saa jostain osoitteesta.

  Oman kokemukseni mukaan graylisting on oikein tehokas tapa estää roskapostia juuri nyt. Sen isoin haittapuoli on viestien ajoittainen viivästyminen.
  AP

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.