RSRQ, RSRP, RSSI JA SINR

Nuo mystiset signaali arvot.
Miksiköhän arvoista kaksi muuttuu kellonaikojen mukaan ja kaksi pysyy samoissa?
arvot näyttävät parhaaseen käyttöaikaanRSRQ -10RSRP -86RSSI -69SINR 3Latausnopeus 2Myöllä ja aamupäivälläRSRQ -4
RSRP -86
RSSI -69
SINR 16Latausnopeus 42M
Arvoista kaksi, eli rsrp/rssi pysyvät paikoillaan kuin tatti. Jo 3v muuttumattomina, vain rsrq/sinr arvot parhaimmillaan yöllä ja tasaisen tappavasti huononevat iltaa kohti.
Katolla suunnattu antenni 800mhz tolppaan, eikä liikutella mihinkään. Silti arvot muuttuu.

Kommentit

• Heittipä viestin hassuksi, vaikka olin rivittänyt. Jos tuosta sekasotkusta joku saa selvään...
  • Näistä arvoista RSRQ ja SINR kertovat signaalin laadusta, kun taas RSRP ja RSSI kuvaavat voimakkuutta. RSRQ ja SINR muuttuvat (huonontuvat) kun käyttäjien määrä verkossa kasvaa. Radioverkko on aina niukkuuden jakamista, eli muiden käyttäjien liikenne alentaa siirtonopeuksia, minkä olet jo huomannutkin.
    800 Mhz taajuusalueella on käytössä vain 10 Mhz taajuuskaista, eli teoreettinen yhden käyttäjän saama maksiminopeus optimaalisissa olosuhteissa voi olla 75 Mbit/s. Tästä voit helposti laskea, että esim. 10 yhtäaikaista Netflix / Youtube katsojaa HD-laatuisella videolla riittää jo koko kapasiteetin kuluttamiseen. Semmoista se on, tämä mobiilin Internetin ihanuus =)
  • RSRQ ja SINR arvot kertoo siis suoraan käyttäjämäärästä? Kun arvot huononevat, niin käyttäjämäärä on kasvamassa? Olenkin ihmetellyt miksi juuri nämä kaksi arvoa heikkenee "primetime" aikana ja yhteysnopeus tippuu 42M->2M. Eli tukossa on tukari
  • Noh vähän turhan raa-asti toi nyt 75Mbps on 10 Netflix-käyttäjää vaan että kyllä sinne enemmän mahtuu 😀 Mutta äkkiä alueella on se 100 käyttäjää niin sitten eri asia.

Kun verkossa on enemmän käyttäjiä tuovat käyttäjien omat päätelaitteet myös häiriötä verkkoon. Kun häiriöllisyys kasvaa hidastuu nopeuskin.

Mutta ei sitä mobiiliverkkoa kannata syyttää, onhan se edullinen mahdollisuus saada kaistaa suurelle alueelle kuten WIFI verkko ilman kaapelointia.

On myös olemassa vaihtehtoisia yhteyksiä jotka useimmiten maksavat niin paljon ettei useammat ole valmiina maksamaan sellaisia summia saadakseen kunnon yhteydet.