S-posti,ongelmia

Hei,

Windows live-s-postin asennus toiselle koneelle. Asetusten kanssa ongelmia, ohjelman salasana liki 20 vuotta vanha ja tiedot hukassa. Ohjelma ei päästä edes aloittamaan tilin tietojen korjaamista mutta posteihin pitäisi päästä käsiksi kun laatikko täyttyy päivä päivältä. Onko mahdoton tehtävä, pitääkö viedä kone liikkeeseen?

Windows Live toimii vanhassa koneessa kyllä mutta siinä taas ei netti ole toiminut 26.6.2019 jälkeen. Ilmoittaa vain ettei ole yhteyttä, suojattu mutta mitään muuta ei. Muissa laitteissa netti pelittää hyvin. Olisi kiva saada sekä kone että s-posti reilaan.Kuinka voisin edetä ongelman kanssa?

Kommentit

• Hei Ulla! Jos kyseessä on DNAlta saatu Welho tai Dnainternet sähköposti niin salasanan vaihto onnistuu asiakaspalvelun kautta.

Toisilta palveluntarjoajilta saadun sähköpostin salasanan resetointi tapahtuu heidän oman palvelun kautta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • No moi,

Kiitos nopsasta vastauksesta! Entä toimimaton netti, olisiko siihen ehdotuksia mistä kiikastaa?
    Ulla
  • Voit lukea Windows Liven sähköpostiohjelman käytöstä lisää täältä
    https://kotimikro.fi/internet/sahkoposti/mista-saan-windows-liven-sahkopostin
    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/4027160/windows-find-and-download-windows-live-mail
    Jutun juju on siinä, että Windows Liven Sähköposti -ohjelmassa on merkittäviä turvallisuuspuutteita, eikä sitä enää suositella käytettäväksi, se ei myöskään enää toimi kaikkien sähköpostipalveluiden kanssa.

Mitä taas tulee netin toimimattomuuteen: Jos yksi kotiverkkosi laite on lakannut toimimasta yllättäen, vaikka muut laitteet toimivat yhä, johtuu se todennäköisesti laitteesta tai siihen tehdystä muutoksesta. Kerroit että netti toimi vielä 26. päivä, teitkö silloin verkkoon jotain muutoksia, tai esimerkiksi päivitit tietokonetta. Mitä tarkoitat sillä että laite on 'suojattu', entä voitko kertoa lisää laitteen virheilmoituksesta?
    AP
  • Hei,

Kiitos arvokkaasta vinkistä. Ongelma on kun netin toimimattomuudesta ei ole muuta tietoa kuin se että se ei toimi. Kun avaa palkin, siinä lukee Ei internet-yhteyttä, suojattu ja painaa Yhdistä, se vain palaa samaan tilaan mitään herjaamatta. Mitään päivityksiä tai muutoksia en ole tehnyt koneelle, tämä kun on sellainen 2 -kone. Hieman mystistä, lieneekö tähän ratkaisua?Mitään päivityksiä ei nyt pääse tekemään kun yhteyttä ei ole.
    Ulla
  • Toimiiko sama nettiyhteys muilla laitteilla? Ensiapuna kannattaa aina testata päätelaitteiden (tietokone, modeemi, mokkula) uudelleenkäynnistystä.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Hei,

Kiitos kysymästä, hyvin toimii muilla laitteilla.

Tein vähän tutkimusta ja nyt näyttää sille, että Windows-tili on hakkeroitu. Soitin Elisalle juuri (tämä s-posti on jäänne on sieltä) ja on kuulemma feikki-uutinen mutta itse uskon että kone on saastunut, en avaa sitä enää. Ilmeisesti muuta ei voi nyt tehdä itse? Virusturvaa ei pääse päivittämään kun netti ei toimi.Pitääkö tehdä nyt jotakin muuta? Poistin s-postitilin uudemmastakin koneesta.

Ulla