Sagecom-kaapelimodeemi muuttui itsestään siltaavasta reitittäväksi

Hankin DNA:n kaapeiimodeemin noin vuosi sitten ja otin siinä käyttöön asetuksen Advanced->Port Passthrough->Ethernet port 4->Enable. Tämän jälkeen kytkin kotikoneeni porttiin LAN4 ja se toimi siinä hienosti julkisella IP-osoitteella ilman katkoja tähän päivään asti. Keskiyöllä tilanne muuttui ja LAN4:n kautta kotikoneeni saikin yllättäen osoitteen 192.168.100.10.

Hallintasivulta näen että laite on ilmeisesti käynnistynyt uudelleen noin kolme päivää sitten. Liittyyköhän tämä johonkin automaattiseen päivitykseen? Jos liittyi niin voisiko näistä päivityksistä saada tarkemman aikataulun etukäteen? Jos en olisi ollut kotona niin olisi ollut hieman ikävää kun yhteydet eivät toimi. Tällä hetkellä Software Version kohdassa näkyy "DNA_3.490.0-T3".

No, sain tilanteen korjattua valitsemalla arvon Advanced->Port Passthrough->Ethernet port 3->Enable. Tämän jälkeen pelkkä Apply-napin painaminen korjasi portin LAN4 takaisin siltaavaan tilaan. Ehkä tästä on apua jollekin toiselle joka ongelmaan törmää,

Avainsanat: kaapelimodeemi, päivitys, siltaava, asetukset muuttuvat itsestään
Timo Lindfors Ilmoita asiaton sisältö