Sagecom-kaapelimodeemi muuttui itsestään siltaavasta reitittäväksi

Hankin DNA:n kaapeiimodeemin noin vuosi sitten ja otin siinä käyttöön asetuksen Advanced->Port Passthrough->Ethernet port 4->Enable. Tämän jälkeen kytkin kotikoneeni porttiin LAN4 ja se toimi siinä hienosti julkisella IP-osoitteella ilman katkoja tähän päivään asti. Keskiyöllä tilanne muuttui ja LAN4:n kautta kotikoneeni saikin yllättäen osoitteen 192.168.100.10.

Hallintasivulta näen että laite on ilmeisesti käynnistynyt uudelleen noin kolme päivää sitten. Liittyyköhän tämä johonkin automaattiseen päivitykseen? Jos liittyi niin voisiko näistä päivityksistä saada tarkemman aikataulun etukäteen? Jos en olisi ollut kotona niin olisi ollut hieman ikävää kun yhteydet eivät toimi. Tällä hetkellä Software Version kohdassa näkyy "DNA_3.490.0-T3".

No, sain tilanteen korjattua valitsemalla arvon Advanced->Port Passthrough->Ethernet port 3->Enable. Tämän jälkeen pelkkä Apply-napin painaminen korjasi portin LAN4 takaisin siltaavaan tilaan. Ehkä tästä on apua jollekin toiselle joka ongelmaan törmää,

Avainsanat: kaapelimodeemi, päivitys, siltaava, asetukset muuttuvat itsestään
Timo Lindfors Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Aikaisempi päivitys oli viallinen. Olet saanut uuden päivityksen, josta lienee poistettu IPv6 (automaattisesta toiminnosta). Ehkä tuohon on ohjelmoitu myös resetointi, jolloin modeemi muuttuu reitittävääntilaan.
    PW
  • Tarkemmin tietoa täällä:

https://corporate.dna.fi/hairiotiedotteet?type=resttukari1&id=85479&scrollTo=aRThYLmNyU51

Ja kyllä, DNA:n viestintää voi kuvailla vain sanalla "surkea" (tai sitä painokelvottomimmilla sanoilla).
    Ile_
  • Älkääs nyt! Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia!
    PW
  • Onpa ikävää että tämä laiteohjelman hätäkorjaus on rikkonut sellaisten käyttäjien asennuksia, joihin ongelma ei edes vaikuttanut.

AP
  • Täytyy sanoa, että tämä kyseinen vika on ihan uskomattoman harmittava. Aiemmin ei mitään vikaa yhteyksissä. Kaikki toimi kuin unelma. Nyt hyvä ja luotettava internet-yhteys tuntuu kaukaiselta haaveelta. Ja hinta on kumminkin asiakkaalle sama. Voitaisiinko vaan palata siihen aiempaan softaversioon, DNA? Nämä teidän korjausehdotuksenne ja päivityksenne eivät ole korjanneet asiakkaidenne kohtaamia ongelmia. Ymmärrän toki, että omien heikkouksien myöntäminen on noinkin isolle yhtiölle vaikeaa, mutta kaikkihan me erehdytään joskus. Ainoa tie on ylöspäin.
    VT
  • Tässä tilanteessa ei ole hankala myöntää, että täällä päässä on mokattu ja että päivitys tai sen korjaus ei ole sujunut kuten Strömsössä. Lopullinen korjaus on tulossa, mutta tätä ei tuoda jakoon ennen kuin olemme varmistuneet, että kaikki palvelut toimivat normaalisti sen kanssa. Tarkempaa lupausta aikataulusta tämän osalta emme valitettavasti tässä vaiheessa pysty antamaan, mutta töitä tämän kanssa tehdään kovasti.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Kaapelimodeemi (Sagemcom F-3686ACv2) muuttui 18.6.2020 siltaavasta reitittäväksi itsestään. Tänään pääsin paikalle vaihtamaan sen takaisin siltaavaksi.

Olisiko päivitykset mahdollista tehdä niin, että modeemin tila ei muuttuisi siltaavasta reitittäväksi? Jos modeemin asetukset muuttuvat päivityksen yhteydessä, haluaisin mielelläni saada siitä ilmoituksen hyvissä ajoin etukäteen esim. sähköpostilla.
    Kimmo
  • Huomasin, että modeemi tarjoaa DHCP:llä IP-osoitteen LAN4:stä myös siinä tilanteessa että Internet-yhteys on poikki esimerkiksi huoltokatkon vuoksi. Eli tämä käytös ei välttämättä johdu siitä että itse laitteen asetukset olisivat muuttuneet huoltokatkossa. Ehkä tässä on taustalla se, että halutaan että käyttäjä pääsee hallintakäyttöliittymään vikatilanteessa tms.? Joka tapauksessa aika outoa käytöstä tarjota sisäverkon osoitetta sillatuksi merkitystä portista. Keksiikö kukaan miten tämän käytöksen saisi pois? Kun palvelin kerran saa tuon sisäverkon osoitteen niin se jatkaa sen uusimista ilmeisesti loputtomiin vaikka Internet-yhteys myöhemmin palaisikin. Voin toki yrittää muokata DHCP-asiakasohjelman konfiguraatiota niin että se ei suostu ottamaan sisäverkon IP-osoitetta vastaan lainkaan, mutta en juuri nyt haluaisi testailla moista.
    Timo Lindfors