sagecom reititin yhteesopivuus ikea trådfri

hei itsellä on ikean trådfri älyvalaistus hubi ja DNA sagecom F@ST 3686 V2.

liittymänä on on 400Mbs/25Mbs

tässä on ollut sellainen ongelma kun laitan tuon älyhubin kiinni modeemiin kaapelilla ja sen jälkeen yhdistän puhelimella wifi verkkoon jonka reitin tekee niin pystyn ohjaamaan valsiatusta hetken aikaa laitteen käynistyksen jälkeen mutta noin 10-15min päästät tulee esiin ongelma kun huin ohjaus softa sanoo"not respondig" ja sitten kun avaa sen ja mitä muuta sanoo niin "cant connet to gateway" eli älyhubi lakkaa toimimasta kokonaan.
mutta tässä on ongelmana se kun sitten kun pistän ns vanhan 100mbs reitittimen kiinni dna reititimeen ja laitan sen siltauksella kyseinen älyhubi toimii moitteetta eikä ole kertaakaan sanonyt samaa ongelmaa. tässä on taas se ongelma kun netin nopeus laskee yhks neljäntee nykyisestä.

olen soittanut dna asiakaspalveluun ja he lähettivät sieltä huoltomiehen katsomaan asiaa. saimme hänen kanssa hubin toimimaan vanhemassa dna Technicolor modeeminn kautta mutta tässä tulee kanssa esiin se ongelma kun kyseessä on vanhempi modeemi nopeuteni on vain 203mbs/18mbs eli vieläkin noin puolet siitä mistä maksan.

Onko olemassa sagecomin modeemille jotain asetusta kun palomuurin pois ottaminen tai siltaaminen eivät ole auttaneen myöskään.
Mitä asialle voitaisiin tehdä?

Osmo Makkonen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei, itsellä on samainen modeemi mutta Philips Hue älyvalaistuksena ja tämä on ainakin toiminut moitteetta. Onko ongelma vain tämän hubin kanssa ja samalla kaikki muut modeemiin kytketyt laitteet toimivat ilman ongelmia? Tarkista vielä että modeemista on UPnP kytkettynä päälle.

Tuo kuulostaisi kuitenkin joltain yhteensopivuusongelmalta valojen hubin ja uudempien modeemien välillä, nopealla googletuksella onglemaa on muillakin käyttäjillä ja yhteensopivuus eri reitittimienkin välillä on hataraa.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kyllä ongelma on vain tämän hubin kanssa. Hubi itsessään toimii muitten modernien kanssa moitteettomasti.
    UPnP on päällä ja ollut siitä asti kun tuon laitteen sain

Onko mitään ehdotuksia miten asian voisi ratkaista?
    Osmo Makkonen