Sagem FAST3686 ja DHCP

Kotiverkossani on "muutama" virtuaalikone (muutama kymmen, mutta alle sata), jotka eivät ole jatkuvasti käytössä, mutta polkaistaan käyntiin noin kuukauden välein. Modeemissa on DHCP-palvelu käytössä ja leasingajaksi on asetettu sata päivää (8640000 s). Jaettavia osoitteita on 155 kpl (192.168.1.100-254) ja noiden virtuaalikoneiden lisäksi on vain puhelin, tabletti ja pari muuta laitetta, jotka käyttävät DHCP:tä.

Kuitenkin joka ikinen kerta, kun käynnistän virtuaalikoneet vuoronperään, saa muutama koneista saman IP:n kuin toisilla koneilla on juuri ollut käytössä. Tilanteen hahmottamista vaikeuttaa se, että laite ei näytä varattuista osoitteista kuin muutaman ja lokitiedostostakin näkyy vain muutama rivi.

Jos sitten käynnistän kaikki kyseiset virtuaalikoneet pyörimään samanaikaisesti (mikä tuo isäntäkoneelle lievästi kuormaa), niin kaikki saavat kiltisti oman IP:nsä, mutta kun seuraavan kerran käynnistelen niitä kymmenkunta kerrallaan, menevät osoitteet ristiin.

Olen vamistanut, että jokaisella virtuaalikoneella on yksikäsitteinen MAC-osoite.

Pitääkö tässä laittaa joku vanha Raspberry Pi tämän sijaan DHCP-palvelimeksi?
Jyrki Tikka Ilmoita asiaton sisältö