Sagemcom F-3284DC wifi-verkkojen nopeus

Kävinpä huvikseni hakemassa toisen laitteen jatkoksi Sagemille jakamaan wifiverkkoa. Se toimii huomattavasti nopeammin (ei siis millään testillä testattuna, vaan käyttötuntumalta) käytettäessä kuin ko. mallin 2.4G tai 5G verkot. Mikähän mahtaa olla syynä? Sen lisäksi Sagemin laitteen varsinkin 5G puoli tiputteli laitteita jatkuvasti netistä irti, vaikka näytti näennäisesti olevan kiinni eikä homma korjaantunut kuin resetoimalla laitteen.
Jatkan testejä.
Tosin olisi kiva tietää onko tämä yleinen Sagemin ominaisuus ja onko yst. operaattori saanut asiasta palautetta.
paolo Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei paolo!

Modeemit toimivat kyllä wifi specsien mukaisesti, nopeuserot voivat selittyä käyttämäsi erillisen reitittimen uudemmalla raudalla tai wifi tekniikalla. Tässä F-3284DC modeemissa ei esim. ole lainkaan AC-wifiä.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Tai softa/laitevialla, koska 7ms ja ~100MB molemmissa, jos haluaa niitä mittauksia tehdä. Tosin vastaus oli odotettu.
    paolo
  • WiFi taitaa Sageissa olla perusvika. F-3686AC:ssä ei 2.4 GHz:llä voi ottaa käyttöön 40 MHz:n kaistanleveyttä, joten nopeus jää huonoksi.
    F-3284DC:ssä kannattaa koittaa otta suurempi kaistanleveys käyttöön, jos se onnistuu ja laite sitä tukee.
    PW
  • Joo, katotaan jatkuuko säännöllinen pätkiminen niin se ratkeaa sillä. Mikään ominaisuus se ei ainakaan ole edes "vanhalle" tekniikalle. 😉
    paolo
  • Jep, kaikki wifiongelmat katosivat. On vähän erikoista, jos 100 megan putkella normikäytössä olisi muka silminnähtävää eroa "uuden" ja "vanhan" tekniikan välillä ja jos näin olisi, niin kaikkihan haluaisivat ainoastaan "uutta" tekniikkaa. Enkä myyjänä kyllä myisi "vanhaa" tekniikkaa edelleen - tämä tosin ei päde ollenkaan erääseen ranskalaiseen valmistajaan kallellaan olevaan operaattoriin jostain käsittämättömästä syystä.
    pablo
  • Sagemcom 3284  wifi on koko käyttöikänsä ajan meillä toiminut huonosti. Mobiililaite "putoaa" wifistä, ja ongelma poistuu joko odottelemalla tai käyttämällä wifi pois päältä mobiililaitteesta. Googlettamalla ongelma tuntuu löytyvän muistakin maista kuin Suomesta.  Onko tämän sagemcomin kaveriksi siis mahdollista hankkia erillinen wifi-laite, jolla langattomat yhheydet saisi toimimaan ilman toistuvia katkoja? Katkot ovat päivittäisiä ja ovat jatkuneet ainakin vuoden verran.
    Rolf Moberg
  • Jep. Ostin verkkokauppa.com ista ihan random laitteen ja ongelmat katosivat.
    pablo
  • Laite paketista, kiinni ethernetlähtöön ja verkko valintaan sekä salasanat sisään. Sagemista wifi pois päältä. 5min.
    pablo