Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Sagemcom F-3686AC hitaus reitittävässä tilassa

Hei

Päivitin nettiliittymäni Valokuitu Plus 200 -liittymäksi ja mukana tuli otsikon mukainen modeemi. Modeemia testatessa huomasin seuraavat ongelmat:

- Nopeus ethernetillä kytkettynä reitittävässä tilassa on max 60mbs, kun siltaavassa tilassa päästään 170 - 198mbs nopeuksiin.
- Wlanin kytkeminen pois päältä vaikuttaa edellämainittuun ongelmaan vain marginaalisesti
- Wlan yhteydellä (näköyhteys modeemiin) nopeus on myös max 60mbs taajuudesta ja modeemin tilasta riippumatta.

Ongelmaa on testattu erilaisilla verkon kokoonpanoilla eri huoneissa. Myös niin, että kaapeli on kytketty suoraan kaapeli-TV:n haaroittimeen sähkökaapissa. Ongelma esiintyy kaikissa testeissä samanlaisena.

Verkkoon on nyt asennettu Asuksen rt-n66u -wlan reititin, joka pääsee ethernetillä 198mbs nopeuteen ja wlanilla 5ghz taajuudella 110 - 130mbs nopeuteen. Tämä siis siten, että modeemi on siltaavana ja Asus toimii reitittimenä. Vastaava kokoonpano oli ainoa toimiva myös aiemman modeemin (Cisco epc3825) kanssa.

Uuden modeemin myötä toivoin ongelmien korjaantuvan siten, että olisin voinut käyttää modeemia yläkerrassa maksiminopeuksilla ja liittää Asuksen reitittimen tukiasemaksi alakertaan. Wlan yhteyden heikon nopeuden ja modeemin reitittävän tilan heikon nopeuden vuoksi tämä ei nyt onnistu... tai onnistuu, mutta hyöty maksiminopeuden nostosta olisi -40mbs.

Onko ongelmaan ratkaisua vai onko modeemi alitehoinen hoitamaan Wlania, reititystä ja nettiliikennettä samaan aikaan. Jos vastaus on jälkimmäinen niin tästä jää vähän kusetettu maku suuhun. Itse tosin olen osannut hoitaa ongelman lisäämällä laadukkaampaa laitetta väliin, mutta veikkaan, että iso osa asiakkaistanne asentaa modeemin ohjeiden mukaan ja ovat tyytyväisiä uudesta "nopeasta" netistä, vaikka todellisuudessa nopeudet reitittävässä tilassa ovat ihan jotain muuta. Tästä syystä toivon todella, että minulta on jäänyt jotain huomaamatta ja pystytte osoittamaan ongelmaan ratkaisun.

Kommentit

 • Mikä ohjelmistoversio modeemissa on nyt. Jätä se yöksi päälle, jolloin se päivittynee uuteen 3.409.1 versioon.
  Minä luovuin erillisen reitittimen käytöstä, kun modeemi päivittyi tuohon uusimpaan versioon ja toimii reitittävässä tilssa hyvin 1 Gbit/s liittymässä (n. 900/300 Mbit/s).
  En usko, että modeemin päivitys ongelmaasi korjaa, koska sitä oli jo aikaisemmin Ciscon kansssa.
  Mitä Power arvoja ja kuinka monta on modeemin laitehallinnan connection välilehdellä?

  Väittäisin, että kaapeliliittymä on viallinen ja kaipaa huoltokäynnin. Soita vikapalveluun 0800300500.
 • Vika voi olla myös DNA:n kahtiajaossa. Sen vaihtaminen DNA-Kaupassa kannattanee, vaikka ei heillä uusia siellä olekkaan.
 • Tämä siis toimii siltaavana Asuksen n66u:n kanssa kuin junan vessa. En usko, että kaapelissa on siis vikaa.

  Modeemi ollut päällä ja käytössä nyt pari päivää. Softan versio on DNA_2.74.0-T1 ja Linuxin S/W 2.6.30-1.0.10mp5-svn4028. Ei siis ole vielä päivittynyt?

  Siltaavana powerit on downstreamissa 8,7 - 9,1 dBmV kanavissa 1-20 ja upstreamissa 35,0 dBmV:n molemmin puolin kanavissa 1-5. Muut kanavat on nollilla.

  Kahtiajako ei ole tuttu käsite. Mitä sillä tarkoitat?
 • Modeemissa on alkuperäinen ohjelmistoversio. DS Poverit ovat liian korkeat - po. ± 8 dbm:n välillä.
  Minulla aikaisemmissa versioissa WiFi sortui, joten oli pakko käyttää modeemia siltaavana ja kytkeä sen perään Asus RT-AC68U. Uudella versiolla modeemi toimii multimediarasiassa kuin junan vessa.
  Ennen DNA:n korjausta minullakin oli DS streamit tuota luokkaa. Nyt ne ovat - 2...-3 luokkaa.
  Miten olet modeemin kytkenyt käyttöön?
  - Onko taloyhtiössäsi Ethernet-verkko ja olet kytkenyt ethernet-kaapelin modeemin WAN-liitäntään?  Jos näin on, älä päivitä modeemia, koska tuo ei uudemmissa versioissa toimi. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin tuo toimii vain siltaavassa tilassa.
  - Jos sen antenniverkkoon olet kytkenyt, antennirasian pitää olla multimediarasia. Jos ei ole, niin antennirasian TV-liitäntään on kytkettävä modeemin mukana tuleva kahtiajako, jotta koaksiaalikaapelin saa kytkettyä modeemille.
 • Jos antennirasia ei ole multimediarasia ja niitä on riittävästi, ettei samaan rasiaan tarvitse kytkeä televisiota, modeemin mukana tulevaa jaotinta ei tule käyttää. Tällöin ostetaan elektroniikkaliikkeestä joko IEC-naaras – F-naaras sovitin tai IEC-naaras – F-uros johto.

  Joskus aikoinaan Dna:n modeemien mukana tuli valmiiksi sopiva kaapeli, mutta ilmeisesti ei enää.

  Dna:n toimittamaa jaotinta käytetään ainoastaan silloin, kun ei ole multimediarasiaa ja samaan rasiaan täytyy saada kytkettyä sekä kaapelimodeemi että televisio tai digiboksi.
 • Tällä setupilla modeemi on kytketty suoraan sähkökeskuksessa olevaan haaroittimeen, josta siis kaapeli-tv jaetaan huoneisiin. Ethernet on olemassa, mutta sitä kautta liittymää ei ole kytketty. Testasin modeemia myös huoneiden antennirasioissa kahtiajaon kanssa, mutta ongelmat ovat samat.

  Pitää varmaan odotella josko tuo purkki päivittyisi ja testata reititys sitten uudestaan. Siihen asti olkoon siltaavana.
 • Jo monen vuoden ajan modeemin mukana on tullut F-kaapeli ja 2-jako. F-kaapelin molemmissa päissä on urosliittimet.
  Jos 20 vuotta sitten mukana tuli IEC-naaras – F-uros johto.
 • Piti sano, että siitä lienee 20 vuotta, kun modeemin mukana tuli suoraan antenniliitäntään sopiva kaapeli.
 • Vielä 11 vuotta sitten modeemin mukana tuli IEC-F johto.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.