Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Sagemcom F-3686AC käyttäminen ethernet-liitännällä reitittimenä

Mistähän voisi johtua, etten saa yhteyttä toimimaan ethernet-liitännällä (Sagemcom F-3686AC). Olen laittanut modeemin asetuksista WAN ethernetin päälle, seinästä tulee verkkojohto modeemin WAN porttiin ja LAN1 portista menee verkkojohto tietokoneeseen. Olen kokeillut molempia router ja bridge -tiloja. Pitääkö jotain muita asetuksia muuttaa? Win7 käyttiksenä.

Suoraan seinästä jos vedän verkkojohdon tietokoneeseen, niin yhteys pelaa toki.
Näytä paras vastaus

Kommentit

  • Kokeileppa resetoida modeemi sen pohjassa olevasta reset-reijästä.
    Sitten mene asetuksiin ja muuta reititin siltaavaan tilaan Bridge Modesta ja Applyä perään, niin että tila muuttuu.
    Sitten menet Connection välilehdelle ja muutat sen WAN-portin enable tilaan ja Applyä perään,
    Sitten sammutat modeemin ja kytket ethernet-kaapelin sen WAN-porttiin ja sen jälkeen käynnistät modeemin.
    Jos tuo ei toimi, ole yhteydessä vikapalveluun 0800300500.
  • Kiitoksia avusta. Mutta ei toimi vieläkään. Aiemmin soittelin DNA:n aspaan ja sieltä osattiin vaan sanoa, että pitäisi toimia (vaikka ensin mulle väitettiin, ettei ole mahdollista käyttää ko. modeemia ethernet-liitännällä) ja soitin myös tekniseen tukeen eikä sieltäkään osattu sanoa sen tarkemmin, että mikä voisi olla vikana.

    Modeemin asetussivulla General - status sanoo "network access: denied". Modeemissa palavat merkkivalot WIFI, ETH ja näiden lisäksi S vilkkuu. Modeemi ollut mulla aiemmin käytössä edellisessä kämpässä koaksiaaliliitännällä ja sillä toimi ihan ok.
  • Enpä tuossa paljoa osaa enää neuvoa, mutta onhan huoneiston ethernet-liitäntä varmasti RJ45 eikä puhelinverkkoliitäntä RJ11?
    Voisit myös kokeilla toiisella Ethernet-kaapelilla.
    Viimeisenä keinona resetoisin modeemin ja kytkisin sen antenniverkkoon ja katsoisin josko se siellä toimisi.
  • Eihän noista RJ-jutuista voi olla kyse,kun suoraan seinästä koneelle toimii.
    Eikä toimine antenniverkon kauttakaan.
  • Muuta ei tule enää mieleen, kun viallinen WAN-portti. Kokeile kytkeä seinästä ethernet-porttiin ja toisesta tietokoneeseen. Silloin ei Wifi toimine.
  • Kokeilin kytkeä seinästä ethernet-porttiin ja toisesta tietokoneeseen, silloin pääsee dna.fi sivulle, joskin melko hitaasti toimii. Mitkään muut nettiosoitteet eivät tunnu aukeavan.
  • Hmm, jaa mutta wifillä näyttäis nyt pääsevän sisään, kun on yhdistetty seinästä ethernet-porttiin. Edelleen bridge-tilassa. Kokeilin läppärillä ja puhelimella, nopeus myös ok. Aiemmin ei toiminut wifi kun oli yhdistetty wan-porttiin.

    Mutta pöytäkoneessa ei yhteys toimi ethernet-kaapelilla, olen myös kokeillut muutamalla eri johdolla.
  • Ja kokeilin myös yhdistää toisen laitteen johdolla ethernet-porttiin, eikä toiminut. Ongelma siis lienee ettei jostain syystä saa jaettua yhteyttä piuhalla.
  • Jos mahdollista, vie laite myyjäliikkeen kautta huoltoon ja kerro, että WAN-liitäntä ei ethernet-verkossa toimi.
    Täällä on kerrottu modeemin toimivan ethernet-verkossa antamieni ohjeiden mukaan toimien.
  • Vaihdettu toiseen samanlaiseen modeemiin, mutta ei vaikutusta. Ei toimi. Aika erikoista.
  • Voisiko DNA vastata ja kertoa, voiko tätä modeemia käyttää ethernet-liitäntäisellä Internetyhteydellä punaisen WAN-portin kautta?
    Onko tuo mahdollisuus poistunut ohjelmistopäivityksessä?

    Jos asiakas ostaa tämän modeemin tuossa tarkoituksessa, voiko kaupan purkaa, jos modeemi ei ole tarkoitettu asikkaan verkossa käytettäväksi?
  • Hei!

    Kyseisen modeemin WAN-portin toimivuutta ei voida ikävä kyllä taata eikä näin ollen voida antaa tukea sen toiminnan suhteen.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Ihmeelistä, että maahantuoja kertoo, että se ei voi taata jonkun asian toimivuutta maahantuomassan laitteessa 🙁
    Voiko DNA taata tässä modeemissa mitään toimintaa:
    - Reitittävän tilan langallinen yhteys?
    - WiFi:t ?
    Eduskunnan pitäisi vihdoinkin tehdä ryhmäkannelaki !
  • Testattu, toimii.
  • Tarkkailija, miten sait toimimaan? Itse en saanut pelittämään vaikka muutin asetukset ja tein kuten tuolla ohjeessa ylempänä oli..
  • Täällä myös kiinnostunut tietämään, miten saatiin toimimaan. Täsmälleen sama vika, mikä yllä.
  • Tarkkailija: Mitä testasit ja sait sen toimimaan? Modeemiako antenniliitännässä?
  • Laitoin kyllä kyselyä että voinko vaihtaa heidän ethernet modeemii ja antaa tämän kaapelimodeemin vaihdossa, kun onhan se tyhmää vaan maksaa laitteesta jolla en nyt tee mitään..

    DNA Kaupassa sanoivat vaan että kyllähän ethernet wan pitäisi toimia ja myös reitittävässä tilassa. Ja toinen kommentti että laita myyntiin.. Puhettakaan ei ollut että saisin toisen modeemin jolla homma pelittäisi.
  • Sain uuden modeemin tilalle DNA Kaupasta, ystävällistä toimintaa kaikin puolin. Vika ei korjaantunut valitettavasti, joten turhaksi jää laite näillä näkymin.
  • Itsellä täysin sama vika ja laite vaihdettu myös kerran uuteen. Jos joku saa pelaamaan ni laittakaa ihmeessä tarkempia tietoja!
  • Kokeile nyt kuitenkin vielä Connection välilehdellä laittaa Ethernet Wan Mode sallituksi ja Applyä perään ja Advanced Options välilehdellä poistaa täppä WAN Blocking kohdasta, jos ei se poistunut edellisellä toimenpiteellä ja sitten applyä perään.
    Jos ei auta, niin minun konstini eivät pidemmälle riitä.
  • Ei auta. Olin yhteydessä tukeen niin kuulemma 1/3 näistä laitteista toimii wanin kautta.. Ei se auta kun vaihella laitteita niin kauan että löytyy toimiva, tai vaihtaa eri modeemiin.
  • Olen ymmärtänyt, että alkuperäisellä ohjelmistolla (DNA_2.74-T1) toimisi, mutta uudemmilla ei. Toivottavasti joskus julkaistava uusi päivitys korjaisi tämän tilanteen.

    Eihän tuossa modeemia tarvita. Pelkkä reititin riittää, jossa on 1 Gbit/s:n WAN- ja LAN-portit ja WLAN.
  • Moi! Olen todennäköisesti siirtymässä talouteen missä DNA:n liittymää ei ole saatavilla, jolloin laite siirtyisi vain reitittimeksi. Olen kuitenkin maksanut kyseisen modeemin ja silloin sen ominaisuuksiksi mainittiin myös 1x WAN RJ45 portti.

    Ja sekö ei toimi nykyään? Missä on tämän korjaus? Oletan että DNA hyvittää reitittimen hinnan minulle mikäli sen ominaisuudet eivät vastaa mainostettua.

    Olenko väärässä olettamani kanssa, DNA:n väki?
  • Näin on Niki, mulla oli sama ongelma ja mut tyyliin leimattiin juntiksi Dna Kaupassa.. Eli ei toimi Ethernet Wan eikä varmaan koskaan toiminutkaan. Kauppojakaan en tämän takia voinut perua, kerrothan jos sinulla käy toisin asian kanssa?
  • Kerron toki.

    Näemmä ovat nettikauppaansa lisänneet oheisen tekstin:

    4 kpl 1 GB LAN Ethernet-porttia, 1 kpl 1 GB WAN Ethernet-portti (toimintaa Ethernet-talouksissa ei voida taata), 1 x RF-portti, IPv4 ja IPv6 -yhteensopiva , DNA kustomoitu käyttöliittymä, WPS, USB-portti, parental control, edistyneet porttiohjausasetukset

    "toimintaa ethernet talouksissa ei voida taata".. sillälailla.
  • Tulipahan mieleen, että voisiko homma onnistua ristiinkytketyllä ethernet-kaapelilla.
  • Hmm, tuota ei tullutkaan mieleen.. Ennen vanhaan niiden ristiinkytketyiden kanssa joutui paljon temppuilemaan. Tarvii pähkäillä ja testata asiaa kun lomalta palaan.
  • Hei kaikki,

    "DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin" on WAN-portti esimerkiksi toisen modeemin yhteyden reittittämiseen. Kyseessä on kuitenkin kaapelimodeemi, jotenka WAN-portti on lisäominaisuus.

    Ethernet-talouksissa ongelmana on ollut modeemin TTL arvo, joka aiheuttaa joissakin Ethernet-kohteissa F-3686AC:n toimimattomuuden. Tiivistetysti ongelma syntyy kun taloyhtiön yhteinen reititin on päivitetty uusimpaan versioonsa. Tähän on tulossa päivitys lähiviikkoina, mutta sen saadakseen modeemi täytyy olla liitettynä kaapeliverkkoon yöaikaan.

    Lisäksi käyttäjän pitää asettaa F-3686AC:n asetukset seuraavasti:
    -Reset modeemille
    -Connection välilehti--> WAN-port enable ja Apply
    -Modeemin ssammutus ja ethernet-kaapelin kytkentä WAN-porttiin
    -Modeemin käynnistys
    -Jos F-3686AC:ta käytetään toisen yhteyden reitittimenä, kannattaa tupla NATin välttämiseksi asettaa yhteysmodeemi siltaavaan-tilaan

    DNA ei suosittele F-3686AC:n käyttöä Ethernet kohteissa tai jatkuvaa käyttöä pelkkänä reitittimenä. Toimivuutta ei voida taata, kaapelimodeemeita ei voida päivittää kuin kaapeliverkossa ja nimenomaan Ethernet-kohteisiin tarkoitetut reitittimet kuten "DNA Valokuitu Plus -modeemi DG200AC Ethernet-talouksiin" sisältävät Ethernet-kohteisiin räätälöityjä ominaisuuksia ja asetuksia, mitä kaapelimodeemit eivät saa.

    DNA:n myymät reitittimet ja modeemit löytää täältä: https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/c/modeemit-ja-mokkulat?q=%3Arelevance%3AdeviceType%3AModeemi 

    Paras vastaus
  • Moi @Mokkulamies!

    On mahdollista etten ole enää kaapelitaloudessa päivityksen saapuessa. Onko tällöin mahdollista että tuon laitteen päivitettäväksi jonnekin huoltoon?

     Laite toimii muuten todella hyvin kaikkiin tarkoituksiinsa, mutta porttiohjaus bugi korjaantuu seuraavassa versiossa, ja ilmeisesti myös ethernet WAN portin kautta paranee/korjaantuu päivityksessä. Jos nämä korjaantuvat päivityksellä, voisin hyvin käyttää tulevassa taloudessa kyseistä boksia.

    Kiitos,

    Niki
  • Hei Niki,

    valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta päivittää kaapelimodeemeja omissa tiloissamme, vaan päivitykset tapahtuvat asiakkaan kaapeliliittymän kautta.

    Huolimatta siitä, että TTL arvo saataisiin asetettua nyt oikeisiin uomiinsa, tulevaisuudessa voi olla edessä sama ongelma, mitä ei välttämättä saada enää korjattua. Suurin ongelma F-3686AC:n käytössä pelkkänä reitittimenä on kuitenkin juurikin päivitettävyys: modeemiin ei saada ajettua tarvittavia tietoturvapäivityksiä eikä muita korjauksia ja ominaisuuspäivityksiä. Lisäksi modeemi WAN-yhteyden reitittimenä tarkoittaa, ettei asiakaspalvelu pysty palvelemaan asiakasta haluamallamme tasolla.
  • Meillä on ollut kyseinen DNA:n romu F-3686AC kaapeliyhteydellä kiinni. Laite on ollut bridge-moodissa aika tarkkaan vuoden ja toiminut ok. Nyt muutama päivä sitten DNA rikkoi kaiken, DNA pisti laitteeseen jonkun uuden firmwaren ja nyt bridge-moodi ei toimi laitteessa enää lainkaan.

    Laitetta ei ole konffattu uudestaan, mutta DNA:n urvelot ovat jostain syytä päättäneet tehdä itse sellaisia muutoksia että laite meni itsekseen takaisin palomuuri/nat-tilaan.

    Tuo tietenkin rikkoo VPN-yhteydet ja paljon muutakin, eikä kyseisen romun bridge-moodia saa enää millään päälle. Toki bridge-moodin voi konffata päälle, mutta sen jälkeen kaikki yhteydet lakkaavat toimimasta. Ainoastaan palomuuri/nat-tilan aktivoiminen palauttaa yhteydet sisältä ulos toimiviksi, mutta ulkoa sisään tarvittavat yhteydet ovat toki tuolloin tukevasti särki.

    DNA:n ammattitaito asiassa on noin nolla. On ällistyttävää että he työntävät täysin testaamatonta ja toimimatonta softaa asiakkaiden tuotantolaitteisiin ja ovat itse yhtä ulkona siitä ettei heidän ala-arvoiset viritelmänsä enää toimi.
  • Tänään huomasin, että modeemi oli päivittynyt versioon DNA_3.419.0:n. Toivottavasti tuolla toimii ominaisuudet, jotka eivät edellisillä versioilla ole toimineet.
  • Milloin aivan tarkalleen tuo päivitys on tapahtunut? Tiedetäänkö että korjaus olisi fiksannut siltamoodin?

    Tämä yhteys lakkasi toimimasta siltamoodissa Tue Sep  5 01:38:01 EEST 2017, eli aika tarkkaan viikko sitten. Sen jälkeen en saa ulkoa sisään yhtään yhteyttä tai VPN:ää toimimaan, joten en nyt edes pääse katsomaan mitä.

  • Mitäpä veikkaat ei fani, tai kuka lienetkään että onko vika dna:n purkissa vai sun "ammattitaitoisissa" säädöissä? Koko ajan toiminut, niin vanhoilla firmiksillä ja nyt myös uudessa. Kannattaa hiukan avata silmiä ja lukea ennen kuin syyttelee mitään ja ketään muita kuin itseänsä. Jos bridge modi ei toimisi, niin varmaan siis muutkin olisi aiheesta valittanut kuin vain ja ainoastaan sinä? Nyt varmasti kerrot, että olet 484vuotta ollut IT alalla ja tiedät laitteista kaiken, ja olet varma että purkki on huono, niin kuin samalla myös koko operaattori on huono.

  • Ilmeisesti ei-DNA-fani on onnistunut virittämään VPN:n niin, että yhteys ei toimi.
  • Oletko itse ollut paikalla testaamassa? Taisi osua...

    Modeemissa kokeiltiin yhteyttä myös suoraan tietokoneesta gigabit ethernet-piuhalla, siltamoodissa ei toiminut sentin senttiä. Tietokone on ihan stanu-DHCP.client-mooidissa, ja DHCP-clientti ei vaan saa osoitetta. Tämä lienee siis "ammattitaitoisten virtysten vika" kun matkalla ei ole ensimmäistäkään DNA:n ulkopuolista laitetta, eikä siltikään toimi?

    Aivan tarkalleen sama status nähtiin myös alunperinkin asiakkaan palomuurin ollessa kytkettynä, DNA:n modeemissa ei päästänyt mitään läpi. Ehkä siis koko muu maapallon on rikki, ja DNA:n modeemi kirkkaasti ehjä?

    Jos tosiaan teknisten faktojen sijasta on tämän palstan toistaitoisten tuulipukujen hinkuna on yrittää (alkeellisesti) hyökätä keksityillä kommenteillaan DNA:n bugeista raportoivien kimppuun, niin se ongelma ei ole ainakaan tekninen ongelma.

    Mutta kun tarkoituksena on kuitenkin saada hommat toimimaan ja stabllileiksi, se tuskin on mitenkään konsultin tai loppukäyttäjän vika?
  • Modeemi NAT-moodissa:  Tietokoneita testiksi kiinni suoraan DNA:n modeemissa. Yhteys toimii täysin normaalisti 192.168.100.0/24 verkon osoitteella.

    Modeemi muutetaan siltaavaan moodiin. Purkki buuttaa ja saa kaapeliverkon yhteyden. Asiakkaan suoraan kaapelimodeemissa oleva tietokone ei saa IP-osoitetta vaikka sitä kovasti huuteleekin. Ja tähän tosiaan aloittelijoille vinkiksi: yhteys ei toimi lainkaan kun yksikään paketti ei mene sisään eikä ulos DNA:n modeemin siltamoodista.

    Kun vääntää itsensä 192.168.100.0/24 verkkoon, voi modeemista käydä manageroimassa laitteen takaisin NAT-moodiin. Nyt yhteys alkaa taas toimia, mutta nyt matkalla on kaksi palomuuria, yksi liikaa.

    Miltäs tämä näyttää teille "asiantuntijoille"?

    Mutta kuten tämän tuulipukupalstan jengi näyttää tosi ihanasti tietävän, onhan se niin että jos on vasta vuodesta 1989 tehnyt palomuurilaitteita ja konffeja, varmasti yli 10 000 kappaletta globaalilla asennuskannalla, "uuno säätäjä ei varmaan osaa tehdä VPN-yhteyttä kun ei ymmärrä verkoista eikä laitteista mitään". Tuo tosiaan on ylivoimaisesti heinoin apu ja arvaus tähän mennessä, ja varmasti tämän lisäksi kakkein arvokkain tieto joka poistaa kaikki (tekniset?) ongelmat. Onnea siitä!

  • Tulihan se sieltä! Oikein vuodesta 1989 lähtien! Wau! Ja siltikin sinä ammattitaitoinen, kymmeniätuhansia laitteita konffannut tulit tänne sinun kutsumaasi tuulipukukansan foorumille kertoon missä on vika. Kyllä tuolla ammattitaidolla laitteen olisi korjannut itse, tai hei, miten olisi että olisit vienyt sen takaisin liikkeeseen ja kertonut tiskillä tuon saman asian kuin täällä. Loppuun on tiskillä myös hyvä aina mainita, että on tosiaan laitteita säätänyt vuodesta 89 lähtien, että älkää te myyjät alkako mulle. Sillä saa lisäpisteitä, kokeile.
  • Viestiketjun mukaan kyse on ethenet-liitäntäongelmasta.
    Ensimmäinen ohjelmistoversio (DNA_2.74-T1) taisi tuolla toimia (siitä en ole varma) - seuraavat eivät. Uusimman ohjelmistoversion (DNA_3.419.0) pitäisi ethernet-liitännässä toimia, mutta sitä ei pysty päivittämään ethernet-liitännässä.
    Muistaaksen ei-dna-fani ei aiemmin ole tätä kertonut, tai se on jäänyt huomaamatta.
  • Kyseessä on nopein saatavilla oleva kaapelimodeemiliittymä. En tiedä mitä "ethernet liitymä" tässä siis tarkoittaa, mutta kyse ei siis ole ethernet(WAN)-ethernet(LAN)-laitteesta, sillioinhan koko DNA:n laitetta ei yhteydellä edes tarvittaisi.

    Milloin tarkalleen tuorein softaversio on työnnetty saataville? Tämä tieto on tärkeä juuri siksi että laitteen nyt tai myöhemmin mahdollisesti muuttuva toiminnallisuus voidaan silloin yhdistää firmispäivityksiin.

    Olisi oikein kiva jos DNA pystyisi lähettämään kaikki erityisesti kaapelimoideemeihin tehtävät päivitykset tiedoksi sähköpostilla. Ei sähkömailia tarvitse tietty kaikille asiakkaille spämmätä, mutta tuhannet infra-ammattilaiset varmasti arvostaisivat kun tieto tulevista tai tehdyistä päivityksistä (tarkkojen versionumeroiden ja change-login kanssa) tulisi tiedoksi ja talteen. Kaapelimodeemiverkossa huonoin juttu on juuri siinä että yhteys vaatii DNA:n kaapelimodeemin ja sen sarjanumerolla rekisteröitymisen DNA:n provisiointijärjestelmään. Ostaisin milloin tahansa minkä tahansa hintaisen professional-laitteen tuohon modeemiski, mutta DNA:lla kun ei niitä ole, ainoastaan näitä consumer-laadun low-end-romuja.

    Näin asiakas/verkko-support-jengi voi jo ihan itse yhdistää rikkoutuneen verkon (tai muut uudet bugit) juuri tiettyihin firmispäivityksiin ja näin muuttuvien/rikkoontuvien toimintojen debuggaaminen ja korjaaminen on paljon nykyistä helpompaa.

  • Tuulipuku-Nii:lle:

    On hämmästyttävän typerää edes ehdottaa että _softavika_ korjaantuu hankkimalla uusi samanlainen laite ja pistämällä _sama_ rikkinäinen softa siihen. Kun vika on firmiksessä, se pitää myös firmiksessä korjata Tätä lienee vaikea selittää kansan syville riveille, mutta näin se vain menee.

    Hauskaa on myös se että diagnostiikka on tässä tapauksessa erityisen helppoa ja selkeää. Toki loppuasiakkaan kokema aito ongelma on se että etäkäyttäjät eivät saa töitään tehtyä siten kuin IPSEC-servo on heille konffattu. Kukaan ei ole koskenut jo pitkään toimineeseen järjestelmään mihinkään ja homma vaan laukesi, vika ei siis voi olla missään muualla kun modeemin nyt-rikkinäisessä firmiksessä.

    Ja ei, kyseinen loppukäyttäjän kokema ongelma on monta layeria korkeammalla kuin se L2-bugi joka tämän kaiken aiheuttaa. On ällistyttävän outoa ja tuskallisen hauskaa lukea miten "joo, sun veepeeän-serveri on tosi rikki"-auttavia asiantuntijakommentteja, kun edes layer2-tasolla ei liiku bitin bittiä. Asiantuntevuus on todella huipussaan, jo ihan nolottaa muiden puolesta.

    Ihan pakettisnifferillä näkee grammalleen mitä piuhalla liikkuu ja ei liiku, vaikka kaapelimodeemin firmisbugi on täysin ilmeinen ja selkeä.

  • ei-dna-fani: Tämän viestiketjun otsikko tarkoittaa modeemin käyttämistä ethernet-liitännässä.
    Modeemiin tuli vähän aikaa sitten päivitys ja sen versioumeron näkee kun menee laitehallintaan.
  • Korjattu fast3686 modeemiin. Modeemin asetuksista advanced välilehdeltä alin vaihtoehto: port passtrough ja täppä siihen porttiin missä piuha joka tuo netin seinästä.

    Ongelmia oli kuitenkin ipv6 protokollan pakotuksessa. Otettiin Status välilehdeltä erouter ip modes ja ipv4 protokolla ainoaksi.

    Tämän jälkeen verkko toimi moitteettomasti. Otettiin kuitenkin vielä windows verkkoasetuksista verkon properties ja internet protocol vol 6 pois käytöstä.
  • Joo tätä ei kyllä taida saada toimimaan. Itsekin vuodesta 1814 muurannut palomuuria ja pingannut THC-P palvelimia. Ei toiminut edes Windows 95 miehen loitsut.

    Ei muuta kun toimiva laite tilalle.
  • Toi passthrough päälle ja router mode ipv4 toimii kanssa itsellä.Mitään wan modea en sitten saanut toimimaan,otin myös dhcp:n pois päältä eli toinen motu antaa ip:n ja netin.Windowsista myös toi ipv6 pois päältä,siihen tuli muuten joku security patchi viime kuussa (10/2020).FAST3686 v2 kysessä

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.