Sagemcom F-3686AC nopeusvaihtelut

Mistä johtuu jatkuvat kaapeliverkon modeemin Sagemcom F-3686AC  nopeusvaihtelut taloyhtiölaajakaistassa?
22.4.2021 8:03
Viive (ping) 10 ms
Viiveen vaihtelu (jitter) 2 ms
Latausnopeus (download) 927.8 Mbps
Lähetysnopeus (upload) 98.4 Mbps

22.4.2021 10:37
Viive (ping)9 ms
Viiveen vaihtelu (jitter) 6 ms
tausnopeus (download) 675.3 Mbps
Lähetysnopeus (upload) 58.4 Mbps

23.4.2021 8:34
Viive (ping) 9 ms
Viiveen vaihtelu (jitter) 1 ms
Latausnopeus (download) 924.8 Mbps
Lähetysnopeus (upload) 98.6 Mbps

Vaihtelurajat DL 400-1000 Mbps ja UL 70-100 Mbps

Tätä on jatkunut pitkään. Modeemi on n. 5 vuotta vanha.
Asiakaspalvelu ehdotti modeemin vaihtoa. Voisiko tuolla olla mitään vaikutusta asiaan.

Kommentit

 • Moi,

  Vaihdoin maalis/huhtikuun vaihteessa 400M valokuitu plus liittymän gigaiseen jonka jälkeen ei päivääkään etteikö nopeudet huitelisivat missä sattuu...

  Kun 400m liittymä toimi normaalisti (n. 99% ajasta) nopeudet olivat järjestäen 390 sisään, 41 ulos +/- mega sinne tänne, kellonajasta ja päivästä riippumatta.

  Tuon gigaisen nopeudet seilaavat välillä 400 - 900 sisään ja 40-65 ulos, tottakai muutamia poikkeuksia myös on.

  Paras tulos ollut 932 sisään ja 83 ulos (eri mittauskerroilla) mutta yleisesti mittaus antaa tulosta 600 - 900 sisään ja hieman yli 60 ulos.

  Olen mittaillut nopeuksia speedtestin asennusversiolla useisiin eri suomalaisiin serverehin n. 200 kertaa huhtikuussa ja mittauksissa ilmenee jotakuinkin sama teema päivästä toiseen:

  0:00 - 09:00 parhaat nopeudet, yleensä n. 900 sisään ja 60-70 ulos.
  9:00 - 17:00 sisään 700-800, ulos tuo sama n. 60.
  17:00 - 0:00 sisään 600-750 ja ulos pyörii edelleen siellä 60 korvilla.

  Muutamia satunnaisia kertoja on, missä nopeudet ovat hieman korkeampia, mutta keskiarvona yllä olevat luvut aika paikallaan.

  Liittymänä siis ihan "henk. koht." valokuitu plus, (ei taloyhtiö), modeemi f3686 v2 ja laitteita on joka lähtöön millä testauksia olen tehnyt, kaikki piuhalla kiinni, kaikissa tulokset lähes identtiset.


  PW: ainakin nuo sinun 3 testiä näyttävät osuvan juurikin tuohon eri kellonaikoihin tapahtuvaan nopeuden vaihteluun = enne 9:00 ok, 9 jälkeen, ei niin ok... vai onko vain sattumaa? 😀  MM
 • Meillä on Ketju600 verkko kiinteistössä, joten sen lähetyspuolen taajuudet ovat verkon ylärajoilla. Naapureiden mahdollisesti vialliset laitteet eivät voi asiaan vaikuttaa, koska häiriöetäisyys on rasioista johtuen suuri.
  DNA nopeustestin grafiikka antaa ihmeellistä tulosta, kun ongela on päällä. Vastaanotto nopeus voi alkaa liki 0:sta ja kasvaa vähitellen tai hypähtää korkealle ja ja sitten pudota alas miten sattuu.
  Lähetysnopeuden grafiikka on myös tuolloin "vuristorataa". Kun tulos on hyvä ja grafiikka on hyvin tasainen.
  DNA sanoo, että 5 v vanha modeemi voi olla tiensä päässä, mutta kun asiaa ei voi todeta kuin huoltokäynnillä, mutta korona-aikana en kotiini halua ketään kutsua.
  Kun tuo vika ilmenee, se korjaantuu vasta aamulla, joten olisikohan verkossa joku tehokäyttäjä, joka vie kaistan alas?
  PW
 • Itsellä samoin naapurit (13 kpl) ovat poissuljettuja huoltokäynnin yhteydessä, koska olen ainut tässä talossa jolla on dnan valokuitu plus käytössä. Asentaja myös sanoi että linja on kunnossa ainakin meidän talon osalta eikä laitteistakaan löytynyt mitään vikaa...

  Kun mainitsin tuosta "ruuhka-aikoina" ilmenevästä alhaisesta nopeudesta ja että onko mahdollista että DNA jotenkin rajoittaa nopeuksia kun liikennettä on paljon, siihen hän ei osannut/halunnut/voinut vastata mutta ohimennen mainitsi että tuossa kadun kulmassa olevassa jakamossa/keskittimessä, mikä nyt olikaan voi olla hieman liikaa käyttäjiä yhdistettynä johonkin laitteeseen ja sanoi että tarkoitus on vaihtaa/päivittää laite ajan tasalle kesän aikana...

  Itse sain myös ohjeeksi päivittää modeemi uudempaan, mutta mutta...

  Tottahan toki laitteet tulevat tiensä päähän, mutta itse en kyllä lähtisi modeemia heti vaihtamaan, jotenkin vaan tuntuu että vika on jossain muualla, koska nopeuksien palautuminen "normaalille" tasolle ei vaadi mitään toimenpiteitä itse modeemiin vaan kuten monesti maininnut, se on kytköksissä aika vahvasti kellonaikoihin.

  Alla mittaustuloksia eiliseltä illalta ja nyt aamulta, mistä näkyy tämä kyseinen vaihtelu. Upload on ihan täyttä kuraa, ja siitä en nyt jaksa sen enempää...

  Onneksi on vielä 30 päivän tyytyväisyystakuu voimassa ja samoin tuo upload ei nouse edes vaihteluvälin rajoille, joten kyllä tämä liittymä lähtee kuin telkkä ja takaisin 400M


  MM
 • Tänä aamuna sain normaalit tulokset. UL jopa 102 Mbps. Modeemin resetoinnin jälkeen tulkset olivat erittäin huonot. Tmän modeemin aikana (n. 5 v) en ole saanut kuin UL 98 Mbps ja vasta tässä kuussa on joskus tullut tuo 102 Mbps nopeuksia. Tuo 102 Mbps on yleensä pysyb´nyt resetointiin tai uudelleenkäynnistykseen asti.
  Nyt on lauantai, joten tuli mieleen, että lähistöllä on lastenkoti, kuten kiinteistössämmekin. Voisikohan homma olla niiden virityksistä kiinni.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.