Sagemcom F-3686AC ohjelmistoversio 3.427.0

Sagemcom F-3686AC modeemiin on näköjään päivittynyt 3.427.0 ohjelmistoversio. Taitaa olla kyse KRACKattack: Tietoa langattomien verkkojen wlan-laitteiden haavoittuvuudesta päivityksestä.
Toivottavasti muut ominaisuudet eivät ainakaan ole huonontuneet.

Kommentit

• Niinpä näyttää päivittyneen:
    Wed 17 Jan 2018 01:17:47  Notice (6)  SW Download INIT - Via NMS
    Wed 17 Jan 2018 01:25:42  Notice (6)  SW download Successful - Via NMS
  • Olisi kyllä hienoa kuulla DNA:lta mitä tässä päivityksessä on parannettu!

En ole itse vielä huomannut toiminnassa  mitään uutta, toisaalta purkkini on sillattu.

KRACK ei vaikuta tähän laitteeseen.
  • Tiedotteesta:
    "DNA:n myymät modeemit ja mokkulat

DNA on kontaktoinut käyttämänsä päätelaitevalmistajat ja -toimittajat. Jokainen on kuitannut työskentelevänsä ongelman parissa ja vahvistanut, että päivitykset laitteille on tarkoitus tuoda mahdollisimman nopeasti.

TIEDOTETTA PÄIVITETTY 20.10.2017: Laitevalmistajilta saatujen tietojen perusteella valtaosa DNA:n myymistä päätelaitteista ei ole haavoittuvuuden piirissä, eikä asiakkailta edellytetä niiden suhteen toimenpiteitä. Niille laitteille, joissa haavoittuvuus todetaan tai on todettu, pyritään tuomaan päivitys tarjolle mahdollisimman pian.

Kun laitevalmistajalta on saatu uusi ohjelmaversio, DNA tai valmistaja laittaa uuden ohjelmistoversion jakoon joko käyttäjän ladattavaksi tai (esimerkiksi kaapelimodeemien kohdalla) päivittää modeemit automaattisesti."

• Nyt on tämän päivityksen jälkeen ilmennyt semmosta vikaa että uppi kanavista 5:stä 3 tippuu alas random ajan päästä modeemin uudelleen käynnistymisestä. Tämmöstä ei ole tapahtunut koskaan muilla firmis versioilla. Muutenkin sisääntulukanavien power arvot vaihtelee nykyään lähempänä 4 kuin entistä 1-2.
    Ja mikään muu ei ole vaihtunut kuin te olette päivittäneet modeemin firmware version 3.409:stä 3.427:ään. Muutenkin modeemia on nyt joutunut käynnisteleen ja resetoimaan useammin kuin aikasemmin. Sekä yhteyden pätkimistä esiintynyt enemmän.

Millonka on tulossa uusi "korjaava" päivitys?
  • Ps. Itsellä modeemi päivittyi vasta viime kuun puolella. Sen jälkeen kun olin soittanut vikapalveluun ja mainitsin että olen edelleen firmisversiolla 3.409.
  • Oletko varmasti modeemin päivityksen jälkeen resetoinut modeemin?
  • Päivityksen jälkeen sitä reserointia ei tarvitse tehdä mutta kyllä mä sen tos toissa viikolla resetoin juurikin sen takia kun oli taas kolme viidestä uppi kanavasta alhaalla. Sittemmin huomannut että pelkkä uudelleen käynnistäminen nostaa kadonneet kanavat takaisin ylös. Eilen viimeksi oli taas 3 viidestä kanavasta alhaalla.

3.409 toimi kyllä hyvin. Ei olis pitäny sanoo mitään siitä versionumerosta vikanumerossa. Harmittaa.