Sagemcom F-3686AC reitittimenä ethernet wan mode päällä

Liittymä vaihtui talonyhtö welhokaistaksi ja kyseinen modeemi pitäisi toimia vaan reitittimen kun tuon Ethernet Wan Moden kytkee päälle. Tällä hetkellä toimii vaan siltaavassa moodissa, miten saan toimimaan myös reitittimenä?

Liitetty tiedosto

Kommentit

• Kun sallit WAN Moden, niin modeemi toimiin pelkkänä reitittimenä, kun kytket ethernetkaapelin seinästä mideemin WAN-porttiin.
    Kyllä sen pitäisi toimia samoin kun modeemikin reitittävässä tilassa (NAT käytössä).
    Mistä päättelet sen toimivan vain siltaavassa tilassa ja sallivan vain 5 samanaikaista yhteyttä?

• Kokeilin molempia tapoja ja siltaava oli ainoa joka toimi.

• Modeemihan voi olla reitittävänä, kun sen WAN:n ottaa käyttöön ja liittää sen sitten ethernet-verkkoon. Eikö se silloin toiminut?
    Eikö sillä voi WAN-tilassa käyttää kuin 5 laitetta samanaikaisesti?
    NAT:n pitäisi toimia.
    Siltaava- ja reitittävä tila ovat modeemikäytön tiloja.

• WAN otettu käyttöön, modeemista laitettu Ethernet Wan Mode päälle ja sen jälkeen modeemiin kyllä pääsee admin sivun kautta käsiks mutta ei nettiin.

• Ethän yritä nettiin antenniverkon kautta, vaan ethernetverkon kautta ja tietenkin koaksiaalikaapeli irroitettuna modeemista.

Kun pääset nettiin, niin saatko julkisen IP-osoitteen vai reitittimen antaman IP-osoitteen?
    Jos saat modeemin antaman IP-osoitteen, siinä on NAT käytössä, joten ei huolta.

• En yritä, kaapeli kiinni WAN portissa ja koaxiaali irti. Koneelle tulee modeemin ip ja sisäverkko toimii hyvin, en vaan jostain syystä pääse nettiin.

• Millä IP-osoitteella menet hallintasivulle silloin, kun nettiin et pääse (192.168.1.1 vai 192.168.100.1)?

• Kun en pääse nettiin menen tuolla 192.168.1.1, kun vaihan siltaavaan niin tuolla 100.1 loppusella pääsen

• Kun pääset nettiin, niin saatko reitittimen IP-osoitteen vai julkisen Ip-osoitteen? Jos reitittimen IP-osoitteen niin ei kannata huolestya, Silloin on NAT käytössä.

• Saan julkisen

• Sinuna soittaisin asiakaspalveluun ja kysyisit asiaa heiltä, miten NAT:n saa reititinkäytössä päälle!

• Moi, Minulla sama ongelma. Selvisikö tämä ongelma koskaan?
  • Tomi: Mikä ohjelmistoversio modeemissa on?
    Onko sinulla mahdollisuutta laittaa modeemia yöksi DNA:N  kaapeliverkkoon, jotta se päivittyisi uuteen ohjelmistoversioon 3.409.1 ja voisit sitten kokeilla, toimisiko se sillä?
    Jos ei ole mahdollisuutta päivitykseen, vie modeemi DNA-Kaupan kautta päivitettäväksi.
  • Modeemissa on tuo mainitsemasi versio. 3.409.1

Yritin vaihtaa Ethernet Wan Moden Enabled tilaan, jonka jälkeen laite ei enää päästä nettiin. Onko tuossa jotain muitakin asetuksia, joita pitää vaihtaa?
  • Tomi: Pääsetkö nettiin ilman tuota Wan Mode Enabled asetusta?
    Jos pääset, niin oletko varma, että taloyhtiössä on netti ethernet-tekniikalla? Oletko rekisteröinnut taloyhtiölaajakaistan?
    Joku väitti, että modeemi pitäisi laittaa siltaavaan tilaan, ennen Wan portin sallimista.
  • Tomi: Olethan irroittanut modeemista antennikaapelin ja kytkenyt ethernet-kaapelin huoneiston ethernet-rasiaan ja tehnyt tarvittavan kytkennän huoneistossa, jotta signaali tulee toivomaasi paikkaan? Jos huoneistoon tulee 2 ethernet-liityntää kokeile toista jos toinen ei toimi.
  • Moi, Kyllä olen irroittanut atennikaapelin ja kytkenyt ethernet kaapelin WAN porttiin.
    Minulla on toinen reititin ja pöytäkone, joilla olen varmistanut, että verkko toimii. Toinen reitittimeni tukee vain 50 megan nopeutta joten se ei käy.
  • Sitten ongelmaa ei uusi päivitys ole korjannut. Ilmeisesti ei ole DNA:n tukema toiminto.
  • En kyllä ole kuullut laitteesta, joka tukisi 50 Mbit/s nopeutta. Yleensaä 10,100 tai 1000 Mbit/s.
  • Pitäisköhän tuossa Destination IP:ssä olla jokin osoite? Koittelin eri osotteita mutta aina vaan tilassa lukee DOWN. Alkanut kyllä jo miettimään sitäkin että toimiikohan tämä modeemi vaan niin että on oikea reititin josta sitten lan-portista kun vetää johdon Sagemcomin wan-porttiin niin silloin homma toimisi? Niinkuin Sagemcomissa ei toimisi dhcp ollenkaan jos ethernetin kautta netti tulee..
  • Kun on sallinut WAN Moden, kannattaa katsoa myös Advances valikon Option välilehdeltä, että WAN Blocking ei ole enabled. Josko silloin toimisi. Applyä aina perään asetusmuutosten jälkeen.
  • Minulla on sama ongelma, eikä tunnu millään toimivan WAN-portin. Toisessa ketjussa DNA-asiakaspalvelija totesi, että WAN-portin toimivuutta ei voida taata: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sagemcom-f-3686ac-kayttaminen-ethernet-liitannalla/ . Laitteessa kuitenkin markkinoidaan olevan WAN Ethernet-portti: https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/DNA-Valokuitu-Plus--modeemi-F-3686AC-kaapelitalouksiin/p/VMODK00003 . Luulisi näillä perustein kaupan purun olevan mahdollista.
  • Ei valitettavasti taida olla.. Itse painin asian kanssa, Dna asiakaspalvelusta toteatavat: "Kyllä wan-portin pitäisi toimia, se pitää Dna Kaupan kanssa hoitaa" Kun taas Dna Kaupasta he lykkäsivät "uutta tehdaskorjattua / päivitettyä" modeemia ja sanoo että tällä pitäis toimia, jos ei toimi niin laita modeemi myyntiin.. Ja kävi takahuoneessa "kokeilemassa" että kyllä modeemin wan-portti toimii mutta jännä homma kun minulla kotona se ei toimi. Modeemia ei saa päivitettyä kuin koaksiaali-kaapelin kautta, minulla ei sitä mahdollisuutta ole, eikä myöskään Dna Kaupalla vaikka vein modeemin sinne että päivittäisivät..
  • Hei, kuten yllä kirjoitan niin minulla oli tämä sama ongelma. Päivitykset ei auttaneet. Aikani kinasteltua sain tilalle ethernet reitittimen, DG200AL-AC. Kyseinen reititin on kuitenkin osoittautunut todella surkeaksi. Sen luomassa wifi verkossa on jotain kummaa koska suhteellisen usein puhelimeni (Oneplus 3t ja Samsung S4) odottaavat vastuasta verkolta sitä saamatta. Tämä ilmenee parhaiten suoratoistopalvelujen kuten netflix ja yle areena kanssa. Sovellus ei aukea ollenkaan mutta kun vaihtaa mobiilidatan päälle niin sovellus aukeaa heti. LAN verkossa olevat laitteet toimivat moitteetta ja wifi toimii myös vanhalla reitittimellä. Naapurin vastaava laite käyttäytyy samoin. Vaadin DNA:lta kauppojen purkua ja rahojen palautusta mutta en ole saanut vielä vastausta. Suosittelen että pyritte perumaan kaupat ja ostatte tilalle kunnon laitteet!
  • Modeemini lähetysteho ei yllä täysillä edes 8:aan metriin. Kaikki temput on kokeiltu mitä DNA:n tekninen tuki on puhelimitse ja netissä antanut, mutta mikää ei ole auttanut. Surkea systeemi kun asikkaan täytyy maksaa kallis modeemi ja sitten ruveta itse opiskelemaan IT-inssiksi ymmärtääkseen bittiasetuksien salakieltä. Eläkeläisen ei kannta myöskän maksaa siitä, että joku DNA:sta tulee piipahtamaan ja laskuttaa yli viisikymppiä uusien laitteiden (DNA-kaapelimodemi - ethernet-kaapeli- LG Smart TV) "automaattisen" yhdistymisen onnistumattomudesta.
  • Koittakaapa saada sagecomin modeemin usb:hen liitetty kiintolevy tai muistitikku toimimaan verkkojakona. Hahhaha ei jeesus mitä kuraa tuon boksin softa on. Wlan reititys toimii vähän miten sattuu ja jotkut ominaisuudet ei ollenkaan ja kaataa koko roskan yleensä. Miksi tämmöstä kuraa pitää liittymän mukana on aina "pakko" kaupata kalliilla. Eikö halvemmaks tulisi pelkkä halpa modeemi ja sen perään parempi wlan reititin tai vielä parempi olisi antaa asiakkaan itse valita laitteensa?
    säätäjä
  • Tilasin Fritz!Box -kaapelimodeemin ja kävin DNA Kaupassa hommaamassa liittymän niin sain sen ilman kuramodeemia vaikka vaikeata oli myydä liittymä ilman modeemia. Myyjä koitti myös pelotella että liittymä on kalliimpi ilman modeemia mutta olikin 5€ halvempi (modeemin kk-maksu). Nyt uudella laatu-modeemilla ei ole ollut mitään ongelmia eikä ole tarvinnut kikkailla sekä voi katsoa vaikka tabletilta tv-lähetyksiä 😀

Laatuvehe