Sagemcom F-3686AC USB-levyjako

Haluaisin tähän DNA:n vastauksen, kiitos.

Minulla on käytössä Sagemcom F-3686AC. Olen yrittänyt jakaa sen USB-portin kautta Seagate Expansion Portable 1 Tt ‐levyä. Levy näkyy laitteen asetuksissa mediana, mutta levyjako ei kuitenkaan käytössä näy eikä toimi. Miten saan tämän toimimaan?

Kommentit

• - USB-levyn oletus käyttäjätunnus ja salasana on nyt loogisemmin admin/1234.
    Viestiketjussa Ohjelmistopäivitys 3.409.1 DNA Valokuitu Plus –modeemi F-3686AC
  • PW: Juu, kiitos, olen huomannut tuon. On loogisempi. Ei kuitenkaan auta tähän ongelmaan mitenkään. Oletko sinä saanut tuon levyjaon toimimaan?

Tai onko kukaan saanut millään levyllä tai edes tikulla toimimaan tuota jakoa?
  • En ole levyjakoa yrittänyt, mutta ymmärtääkseni tuohon USB-levyyn pääsee käsiksi kaikilla koneilla ym. käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos ei pääse, kannattaa tarkistella kunkin koneen käyttäjäoikeuksia erikseen.
  • Alkuperäinen kysymys on erittäin tärkeä.

Itselläni on nyt Sagemcom F-3284DC, edellinen oli Technocolor TC-7200.
    Kummankin tiedoissa kerrotaan että laitteessa on USB-portti, joka "mahdollistaa mm. massamuistin jakamisen lähiverkossa."

Kummassakaan laitteessa USB:n jakaminen ei ole onnistunut. Minulla on kaksi vanhaa Asuksen reititintä ja jako onnistuu niiden kautta mutkattomasti.
    Seuraus vaan toisen reittimen käytöstä (siltaus) on se, että DNA:n liittymässä voi sen jälkeen olla enintään viisi laitetta.

DNA:n asiantuntija voisi vastata siihen, että toimiiko USB-jako näissä tässä ketjussa mainituissa laitteissa? Jos ei, niin olisi reilua kertoa se suoraan etteivät asiakkaat tee turhaa työtä yrittäessään saada sitä toimimaan.

Minulle tuo USB-jako on tärkeää ja joudun siis pitämään käytössä yhtä ylimääräistä purkkia ja samalla menetin mahdollisuuden kytkeä kodin kaikki laitteet lähiverkkoon ja nettiin.

• Iiro: "Seuraus vaan toisen reittimen käytöstä (siltaus) on se, että DNA:n liittymässä voi sen jälkeen olla enintään viisi laitetta."
    Tuo ei pidä paikkaansa! Toinen reititin voidaan asettaa jakamaan verkon omia IP-osoitteita samalla tavalla, kun reitittävässä tilassa oleva modeemikin (saa vain yhden IP:n operaattorilta).
  • Olet oikeassa PW! Se helpottaa elämää.
    Itseäni sotki seuraava DNA:n kaapelimodeemien ohjeen lause: "Modeemit voi vaihtaa tarvittaessa siltaavaan tilaan jolloin laajakaistaan voi liittää 5 kpl verkkolaitteita." Onnistuin välillä saamaan modeemin toimimattomaan tilaan yritellessäni kovasti saada USB-jakoa toimimaan ja mielessäni yhdistin perusteettomasti nuo asiat.

Jako siis toimii erillisellä reittimellä mutkattomasti ja laitteita saan verkkoon riittävästi.

Mutta edelleen toivoisin saavani DNA:n toimittaman modeemin usb-jaon toimimaan ja toivonkin DNA:n asiantuntijoilta vastausta asiaan. Siis siihen että onko edes toiveita onnistua.
  • En ole edelleenkään saanut levyjakoa toimimaan. Onko joku muu onnistunut?
    Miksei DNA ole vastannut tähän, vaikka olen sitä nimenomaan pyytänyt?
    Onko tässäkin toiminnossa/ominaisuudessa kyse siitä, että se ei vain yksinkertaisesti toimi?
  • Moi,

USB-jaon koodauksessa saattaa olla bugi, jos toinenkin. Se voi myös olla tarkoituksella lukittu yhteen käyttäjätunnukseen (admin). Tätä käyttäjätunnusta ei voi muuttaa ja jaettavan usb-muistin lukevalta Windows -koneelta vaaditaan saman käyttäjätunnus.

USB-massamuistin jaettavat kansiot näkyvät verkkoasemana kaikille käyttäjätunnuksille, kun tunnistusta ei vaadita. Itse sain ainakin sen näkyviin sillä tavoin, kun oma käyttäjätunnukseni poikkeaa admin -tunnuksesta.Tämä tapahtuu Set admin Name/password -valikossa. Tämänkin koodauksessa saattaa olla huonoa laatua, sillä valikko ei aina avaudu. Minulla ainakin asetusikkuna jäi jumiin johonkin, mutta sainpa usb-muistin näkymään verkkoasemissa. Huomioitavaa on siis se, että admin Name on lukittu tunnisteeksi: admin, ja sen vaihtaminenkaan ei vapauta tunnistusta useammalle käyttäjätunnukselle .Näin ollen kaikki verkossa olevat koneet on oltava admin-tunnuksilla, jotta usb-levylle tarvittava tunnistus onnistuu, tai tunnistus on kytketty pois päältä.