Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Sagemcom F-3686AC WiFi

Sain aikani tasteltuani Sagemcom F-3686AC modeemin WLAN-asetukset kuntoon (Current kaistanleveydet 40 MHz ja 80 MHz) reitittävässä tilassa.
Kokeilu tuotti WLAN:lla hyvät nopeusarvot - 325/96 Mbit/s, kun modeemiin oli WLA-laitteesta (802.11/ac) suora näköetäisyys.
Kokeilun jälkeen poistin erillisen reitittimen ja sen poiston yhteydessä tulin vahingissa jatkojohdosta sähköt katkaisseeksi.
Kun laitoin laitteet lopulliseen tilanteeseen, niin Sagemcom F-3686AC boxin WiFi-asetukset olivat edelleen samat, mutta latausnopeudet olivat vain 77/77 Mbit/s.
Kun palasin tilanteeseen, missä Sagemcom F-3686AC on siltaavassa tilassa ja Wifi pois päältä ja erillinen reititin käytössä, niin nopeusmittaus antaa tasaiseen 300/98 Mbit/s tuloksia.
Jotain ongelmia Sagemcom F-3686AC:n Wifi:ssä on 🙁

Tuo on siinä mielessä hankala asia, kun DNA aina syyttää WLAN-laitetta ja ei hyväksy WLAN-laitteilla tehtyjä nopeusmittauksia todellisiksi mittaustuloksiksi. Tällöin WLAN-modeemin WLAN-ominaisuuksia ei tule tarkastettua ja mahdollisia vikoja korjattua.

Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Modeemissa on pieni puute. WPS toimii vain 2.4 GHz:n taajuudella eikä sitä voi vaihtaa 5.0 GHz:n taajuudelle.

 • Ei se ole mikään puute , vaan koko WPS on suuri tietoturvariski ja pitäisi poistaa kokonaan. :-).

 • Ihmettelen, että miksi 2.4 GHz:n taajuudella muutettaessa kaistanleveydeksi 40 MHz, niin Current kaistanleveys pysyy tiivisti 20 MHz:ssä.
  Se näkyy maksimi siirtonopeutena inSSIDer 4.0 ohjelmassa vain 216 Mbit/s!
  Eli kaistanleveys ei muutu!

 • 2.4 GJHz vikoja:

  • Kaistanleveys ei muutu, vaikka se on muuttuvinaan asetusruutuun ja pysyy 20 MHz:nä
  • Kanava ei muutu vaan pysyy kanavana 1, vaikka se on muuttuvinaan asetuslaatikkoon
  • Kanavia on tajolla vain kanavat 1-9, vaikka kanavia on Suomessa 1-13.

  5.0 Ghz tuntuu toimivan oletuksilla, mutta en siinäkään saanut kanavaa vaihdettua kanavasta 100/80 kanavaan 44/80.

 • Hei PW,

  Ei ole modeemin normaalia käytöstä, ettei WLAN kanavaa tai kanavaleveyttä voi muuttaa. Molempia toki kannattaa käyttää oletussetuksillaan tai autolla, koska modeemin automatiikka skannaa ympäristöä ja valitsee parhaimman kanavan ja sen leveyden.

  Kanavan leveyden muuttaminen isommaksi voi jopa heikentää yhteyttä. Lisätietoja molemmista asetuksista www.dna.fi/tuki-wlan ja www.dna.fi/tuki-laajakaista

  Kerrothan myös testilaitteen tiedot sekä testiympäristön.

  Eliminoidaan ensin muut muuttujat ennen kuin mietitään mahdollisia bugeja. Tekisin sinuna seuraavat muutokset ensialkuun:

  -Modeemin resetointi reset nappulasta oletusasetuksille (30sek painallus modeemin alaosassa)
  -Modeemin sijoittaminen keskeiselle paikalle ja ylös
  -Testilaite aivan lähelle modeemia
  -Antennikaapelin ja Ethernet-kaapelin varmistus (ovatko kunnolla kiinni, mahdollisesti toimiiko muilla laitteilla hyvin)
  -Testattavan laitteen verkkokortin asetusten päivittäminen, palomuuri testin ajaksi pois ja käyttöjärjestelmän päivittäminen

  Tässä vaiheessa tsekkaus mitä nopeuksia tulee Ethernetillä ja WLANista sekä voiko WLAN asetuksia muuttaa. Sitten jatketaan:

  -Asetusten vaihto Ipv4:lle polusta Status -> eRouter IP Modes ->alasvetovalikosta Router mode (Ipv4)
  -Modeemin palomuurit pois päältä polusta Firewall -> molemmat palomuurit offiille ja varmistus että IP flood detectionista on täppä poissa

  Testaus mitkä nopeudet Ethernet ja WLAN sekä voiko WLAN asetuksia muuttaa.

  Jos WLANasetuksia voi muuttaa:

  -Tarkista inSSDIerillä muiden käyttäjien käyttämät WLAN kanavat ja valitse modeemille vapain mahdollinen
  -Jos kerrostalo, käytä 5Ghz suurinta mahdollista kanavaleveyttä, 2.4Ghz:llä 20Mhz
  -Vaikuttaako siltaava tila edellisten jälkeen nopeuksiin ja asetusten muuttamiseen, mistä olet asettanut siltaavan tilan?

  Olli Kehityspäällikkö
 • Hei Mokkulamies!

  Kaikki mainitsemasi peruasetukset on kunnosa.
  Testilaitteena käytän MSI GE70 2PC Apache läppäriä ja sillä on näköetäisyys 2,5 m:n päässä olevaan läppäriin, jossa 802.11/ac WLAN ja kytkeytymisnopeus modeemiin on 433,3 Mbit/s.

  Tein resetoinnin ja mittasin nopeudet ethernet-kaapelilla 780/98 Mbit/s ja WLAN (5.0 GHz) 320/85.
  Kun pelkkää moideemia käytän, en siltaavassa tilassa sitä halua käyttää.
  Reitittävässä tilassa kanavan vaihto onnistuu molemmilla taajuuksilla.
  Tosin laitehallinnan ilmoittama Current kanava ei aina ole sama, minkä inSSDer ilmoittaa.
  40 MHz:n kanavaleveydellä 2.4 GHz kanava on aina 1.

  Suurin ongelma on, että 5.0 GHz:n taajuudella, että nopeusmittaus antaa joskus 77/77 Mbit/s tuloksia.
  Näin ei käy, jos laitan modeemin siltaavaan tilaan ja kytken sen perään Asus AC68U reitittimen. Tulokset ovat silloin tasaseen 300/98 Mbit/s.

 • Eli ongelma on tällä hetkellä se, että 5ghz taajuudella nopeus tippuu aina välillä?

  Kokeilisin mainitsemiani vinkkejä vielä, sekä erityisesti kävisin koko polun läpi.

  Ratkaisevia ovat varmasti www.dna.fi/tuki-wlan löytyvät vinkit sekä liikenteen siirto Ipv4:lle.

  Olli Kehityspäällikkö
 • Kyllä minä kokeilin kaikkia noita vinkkejä ja sama tilanne oli myös IPv4 liikenteellä.
  Kun modeemi on siltaavana ja WiFi kytkettynä pois päältä ja modeemin perässä Asusin reititin, homma toimii vakaasti 5 GHz:llä.
  Täyttynee vielä jatkaa kokeilua.

  En myöskään ole keksinyt modeemista sellaista asetusta, jolla saisin koneissa jaetut osiot näkymään ristiin molemmissa koneissa Verkkona. Osaatko tuohon antaa neuvon?

  Tuo 2.4 GHz ei minua niin kiinnosta, mutta se saattaa jotain muuta kiinnostaa. Sen ongelma on, että kaistanleveyttä ei reitittävässä tilassa saa asetettua 40 MHz:n.

 • Reitittävän tilan idea hukkuu, jos palomuurit pitäisi ottaa pois päältä 🙁
  Tuo IPv4 tila antaa IPv6 testissä tuloksen 7/10. Sama kun siltaavassa tilassa reitittimen kanssa IPv6 asetuksella Tunnel 6to4 (toimivampaa asetusta siinä ei ole).

 • Kokeilujen perusteella tuntuisi siltä, että modeemissa on vikaa Wifi:n toimivuudessa.
  Kysymys kuuluu, että onko vika rauta- vai ohjelmistovika?
  Ohjelmistovikaan voi odottaa aikanaan parannusta, mutta rautavikaan ei.

 • DNA kiinteä laajakaista. Otin juuri uuden Sagecom 3686 modeemin käyttöön. Verkkoyhteys toimii, mutta F-Securen Freedomea (VPN) en saa päälle. Freedome toimii muuten moitteettomasti esim Soneran 4G- ja ADSL-verkossa. Miten Freedomen saisi pelittämään myös DNAlla em. modeemin kautta?

 • IPSec Pass Through ruksin kun laittaa päälle modeemista, niin pitäisi auttaa.

 • Kiitos, yritin hetki sitten kirjautua modemin asetuksiin, mutta en onnistunut. Langaton verkko toimii, mutta ethernetkaapelin kautta ei pääse eteenpäin. Olisikohan Freedome esteenä (siis Freedome TAP driver) jonka kuitenkin pitäisi toimia oikein, kun juuri nyt ei punaista ruksia näy sen kohdalla "verkkoyhteyksissä"? Näyttää siltä, kun Freedome sahaisi päälle ja pois ja punainen ruksi myös.

  En kyllä keksi, miten edetä. Wifin kautta yhteys nettiin pelaa pädillä ilman ongelmia (myös Freedome), mutta ethernetkaapelin kautta tietokoneesta ei sitten millään.

  Löytyisikö apuja? Kiitos.

 • Ongelma ratkesi, kun kirjauduin pädillä modemin asetuksiin ja pääsin laittamaan tuon DNA_Ankan ehdottaman ruksin (kts yllä). Eli nyt toimii sekä lanka- että langaton yhteys.
  DNA voisi lisätä vinkin käyttöohjeisiinkin.

 • Asiaa sivuten, mikä on laitteen päällä oleva "Wifi" fyysinen nappi? Mitä sen kuuluisi tehdä? Sitä ei kuvata ohjekirjassa.

 • Sitä WiFi-nappia kun painaa muutaman sekunnin, niin sillä saa WiFi:n joko disabloitua tai enebloitua senhetkisestä käyttötilasta riippuen.

 • Kiitos PW,

  Sehän se onkin. Avainsanoina tosiaan: pitkä painallus, lyhyet eivät tee mitään.

 • Minulla katkoo wifi yhteyttä välillä. Nopeudet on maks. 106/18. wifillä useimmiten on 39/18 - 59/18. Missä vikaa? vanhalla ed3 modeemilla vanhan 100mb liittymän nopeudet oli pääsäntöisesti nopeampia.

 • Olen myös huomannut Freedomen toiminnassa ongelmia tällä modeemilla.

  Olen lisäksi laajentanut wifin kantamaa kytkemällä toisen tukiaseman ethernetillä siltaavassa moodissa. Wifi-asetukset ovat molemmissa identtiset, mutta kun päätelaite vaihtaa vaihtaa tukiasemasta toiseen, täytyy wifi yleensä käyttää pois päältä jotta Sagemcom sallii yhteydet. Käytin aiemmin vastaavaasti kahta Applen tukiasemaa ja vähemmän yllättävästi tuolloin ei ollut mitään ongelmia.

 • Justus: Tällä kertaa vika ei ole "johdossa", vaan modeemin WiFi:ssä. Jos laitteesi tulee 5.0 GHz:n taajuutta, käytä sitä. Jos ei tue, yritä muuttaa 2.4 GHz:n kaistanleveys 40 MHz:n - onnistuminen on epävarmaa. Joka tapauksessa käytä kiinteää kanavanumeroa, äläkä automaattia - saattaa pätkintä loppua.
  Käyttölaitteessa kannattaa myös kaistanleveys laittaa joko (40 tai 80)MHz:n tai automaatille.

  Make: Onko toinen tukiasema eri verkossa?

 • PW, sama verkon nimi ja sama salasana. Toinen tukiasema on Airport Extreme (uusin malli) ja siltaavassa tilassa ethernetillä kiinni.

 • Tuo ei vielä tarkoita, että modeeni ja tukiasema olisivat samassa verkossa.
  Tietenkään sillä ei ole merkitystä, jos käytät vain tukiaseman kautta laitteita.
  Mikä on siltaavassa tilassa - modeemi vai tukiasema?

 • Tuota tuliasemaa en tunne, mutta jos laitteiden halutaan olevan samaas verkossa, toisesta on poistettava DHCP käytöstä.
  Sillä ne eivät samaan verkkoon mene, jos niille annetaan samat käyttäjätunnukset ja salasanat - päinvastoin sekaannustahan tuosta tulee.

 • Sagemcomissa on NATtaava toimintatila (oletus, DHCP) ja Applessa siltaava. Molemmista laitteista on julkaistu samannimiset verkot eri taajuuksilla. Kun päätelaite vaihtaa tukiasemasta toiseen, Sagemcom nikottelee aikansa (minuutin tai kaksi) ennen kuin päästää langattoman päätelaitteen liikennöimään.

 • Onko Aplen siltaavassa tilassa DHCP käytössä?

 • PW, ei ole. Siltaava tarkoittaa tässä yhteydessä nimenomaan sitä, ettei laite tee mitään osoitteenmuunnoksia (NAT) tai -jakelua (DHCP).

 • Minulla tämä kyseinen poksi, saako sen toimimaan tällä taloyhtiön laajakaistalla joka tulee seinästä ethernet johdolla.?

 • Mitä tarkoitat "kyseisellä" poksilla? Tässä on puhuttu kahdesta laitteesta.
  DNA:n modeemin saa toimimaan ethernet-liitännässä.

 • Pahoittelen, siis tuo sagemcom 3686ac

 • Tässä asentelen ko. purnukkaa käyttöön. Mistä voi johtua, että wifi yhteys toimii mainiosti, mutta langalla ei pääse edes purkin omaan käyttöliittymään IP:llä? IP-osoite kyllä tulee koneelle.

 • Itse sain asenneltua sagemcom 3686ac:n lopussakin niin että sen kautta tulee langattomasti internetyhteys tietokoneeseen. Mutta miksihän yhteys on niin pirun hidas? Täytyykö muuttaa sagemcomin asetuksia ja jos niin mitä? Talolaajakaistayhteys tulee ethernet piuhalla sagemcomin perään porttiin LAN4.

 • Näyttäisi siltä, että langallinen yhteys on hengissä hetken (10-20s) ja sen jälkeen se katkeaa. Kun verkkokortin resetoi, yhteys on taas hetken käytössä. Edes IP:llä ei tosiaan pääse purkkiin kiinni, joten ilmeisesti default gatewaykin on ulottumattomissa. En usko koneessa olevan mitään vikaa, koska edellisellä verkkokonfiguraatiolla se toimi täysin moitteettomasti. Lankaliitäntä xboxiin tuntuu toimivan samalla tavalla, eli verkko toimii hetken ja sitten katkeaa. Modeemin käyttöliittymän LAN discover kuitenkin löytää kaikki langalla laitteessa kiinni olevat koneet.

  Onko mahdollista, että kyseessä on yksinkertaisesti viallinen modeemi?

 • Minulla oli samat viat. Palautin koneen ja otin vanhan käyttöön. Susi mikä susi.

 • Ja vielä yksi koe, siltaavana ethernetportit toimivat.

 • Jarno: Modeemin laitehallinnassa - Coonection osassa - pitää sallia WAN MODE (oletuksena estetty) ja ethernet-kaapeli kytkeä modeemin WAN-porttiin ja tetenkin koaksialikaapeli irroiteetuna. Joku sanoi, että ei toimi modeemin ollessa reitättävässä tilassa, vaan se pitäisi laittaa siltaavaan tilaan.

  Tompanssi: Jos et modeemin laitehallintaan pääse, käytät väärää IP osoitetta. Reitittävässä tilassa 192.168.1.1 ja siltaavasa tilassa 192.168.100.1.
  Jos olet vaihtanut salasanan, etkä sitä muista, reretoi modeeni modeemin pohjassa olevasta reset-reistä, jolloin modeemi asettuu oletustilaan (reitittävä tila) ja salasana palautuu 1234:ksi. Muutettu salasana kohdistuu vain siihen tilaan, josa se on muutettu.
  Jos laite on uusi, kannattaa modeemi resetoida painamalla tulitikulla tms. reset-reikää n. 30 sekunttia.

 • PW: Kyllä laitehallintaan pääse oikealla IP:llä, mutta langallinen yhteys reitittävässä tilassa ei toimi kuin muutaman kymmenen sekuntia. Tietokoneessa wifi päälle ja kas kummaa kaikki toimii. Viimeinen kommentti oli vain huomautus, että siltaavana data kulkee piuhaa pitkin mallikkaasti.

 • Tompanssi: Minkälaiset Connection arvot modeemi antaa. DS Power pitäisi olla ± 8 dBmV (20 kpl) välillä ja US Rower pitäisi olla jossain (30 ... 50) dBmV:n välissä (5 kpl). Jos ei ole, pyydä huoltokäynti ja korjauta DNA:n verkkovika.

  Itse käytän modeemia siltaavassa tilassa ilman WiFi:ä ja verkon jakaa erillinen reititin - hyvin on toiminut.

 • PW: Sekä US että DS tehot on ok.

  Itsellänikin on ollut entinen konfiguraatio modeemi(siltaava)->reititin->access point. Nyt on syytä lähteä reititinkauppaan, koska reitittimessä on 100M verkko, joten tuolta ulkomaailman datavirrasta menee puolet hukkaan, kun reitittimessä ei riitä nopeus.

 • Latasin DNA sovelluksen, ei anna aktivoida pyydettyä ensimmäistä kertaa, ilmoittaa virheestä. Laitoin oman sähköpostiosoitteen ja luodun salasanan. Käytössä reititin. Mitä teen?

 • Merja: Miten modeemiin latasit sovellutuksen?
  Läppärriin tai älyttömyyspuhelimeen, siihen tarkoitetun sovellutuksen voi asetaa, mutta ei modemiin.

 • Täälläkin Sagemcom F-3686AC pätkii Wifiä satunnaisesti, usein ja toistuvasti. Tällä hetkellä käyttö on pelkästään Wifin läpi ja ongelma ilmenee kun Elisa Viihde-digiboksilla katsoo esim Netflixiä. Nettiyhteys katkeilee satunnaisesti. Eilen kävin tutustumassa modeemiin, ja huomasin että sen Wifi-led valo vilkkuu myös satunnaisesti, noin 1-2 sekunnin jaksoissa. Pitäisikö Wifi-ledin palaa kiinteänä jos se toimisi oikein? Huomasin myös eilen, että Wifi-nappia painamalla sain sammutetuksi wifin:n mutta päälle en sitä enää saanut, vaikka painoin kymmeniä sekuntteja wifi-nappia. Piti ottaa sähköt ja kaapeli irti seinästä, ennenkuin sain wifi:n takaisin päälle. En kuitenkaan resetoinut, pitää tätä tutkia seuraavaksi.

 • Kun painoin Wifi-nappia n. 3 s Wifi, se tuli päälle ja valo paloi yhtenäisesti.

  Miten olet Elisan Viihdeboxin kytkenyt, jos modeemin Wifin kautta sitä käytät? Kuulostaa oudolta.

 • Jos Elisan boxissa on Wifi-lähetin ja se on kaukana modeemista, niin käytä 2.4 GHz:n taajuutta modeemiin ja aseta Elisan boxiin modeemin Wifi:n salasana.

 • Elisan boksista pystyy asetuksista valitsemaan yhdistääkö langalla vai wifillä. Se ymmärtää sekä 2.4 että 5 ghz wifiä. Nyt on aikalailla esteitä modeemin ja boksin välissä, pitää yrittää sijoittaa modeemia järkevämmin, jopa niim että saisi langalla yhdistettyä. Katsoin modeemin ohjeesta niin vilkkuva wifi ledi tulee jos data liikkuu wifillä, eli se on ihan ok.

 • 5 GHZ:n alueen kantavuus on huonompi kun 2,4 GHz:n alueen, vaikka se alue ei niin ruuhkainen olekaan.
  Hankalissa paikoissa kannattaa käyttää 2.4 GHz aluetta, vaikka se ruuhkaisempi onkin.
  Modeemissa molemmat taajuudet toimivat samalla salasanalla, joten kannatta varmistua, että käyttää silloin 2.4 GHz aluetta (jos 5.0 GHz aletta ei tarvitse, sen voi modeemissa disabloida). Tosin modeemin 2.4 GHz taajuus on susi, mutta eiköhän se Netflixiin riitä, vaikka kaistanleveyttä ei saakaan asetettua 40 MHz:n, eikä kanavakaan vaihdu helposti, vaikka sen kiinteäksi laittaisikin (kannattaa kuitenkin laittaa).

 • modeemin ohjeissa mainitaan näin:
  "2. WiFi
  Pimeä = WLAN ei ole käyttövalmis
  Palaa = WLAN on käyttövalmis
  Vilkkuu = Dataa liikkuu WLAN-verkossa"

  Lataa älypuhelimeen/tablettiin wifi analyzer -sovellus ja katso miltä wlan-verkkojen ruuhkautuminen näyttää. Todennäköisesti pätkimisen syy löytyy sieltä ja korjaantuu jos vaihdat yhteyden käyttämään 5GHz taajuutta (mikäli laitteesi tukevat sitä).

 • Jep. Nyt sai jo pari jaksoo katsottua ilman että pätki nettiä. Sain järjestettyä lankayhteyden boksin ja modeemin väliin. Myös wifi on tässä modeemin asemassa voimakkaampi. Ruuhkaa oli tosiaan 1 kanavalla 2.4 GHz:n taajuudella johon omakin halusi liittyä ja 5 GHz onkin tämä ainut verkko joka näkyy. Toistaiseksi pelittää siis ihan hyvin. Pätkimiset haittasi ikävästi jos sarjat katkee kesken yllättäen niin se postunee tuolla langalla. Puhelimella ei tule katottua sarjoja, niin ei välttämättä huomaa jos wifi pätkisikin.

 • Minkä takia 5G (se nopeampi langaton) yhteys katoaa välillä ja palautuu sitten taas jossakin välissä? 2G pysyy vakaasti päällä

 • Koska 5 GHz:n taajuuden kanatama on heikompi kuin 2.4 GHz:n kantama.
  Katso modeemille sopivampi sijoituspaikka tai käytä vain 2.4 GHz taajuutta.

 • Istuin puoli tuntia modeemi vieressä odottaen 5G:tä. Sitten luovutin.

  Vein läppärin kauemmaksi ja jonkun ajan päästä läppäri näyttikin ottaneen vaihtaneen 5G yhteyteen. Sama toistunut kännyllä ja tabletilla.

 • Kaippa noihinkin laitteisiin on perempiakin yhteydenmuodostustapoja kuin istuminen ja odottaminen 😀

 • Tukevatko laitteesi 802.11/ac-nopeutta ja 80 MHz:n kaistanleveyttä? Jos eivät, muuta kaistanleveys pienemmäksi.

 • Jos vastaanottava laite ei tue kanavia yli 100:n, kannattaa valita jokin pienempi numeroinen kanava.

 • Hei PW,

  laitteet tukevat 802.11/ac-nopeutta ja 80 MHz kaistanleveyttä. Nyt ei ole pariin päivään pätkinyt yhteyttä.

 • Kannattaa asetuksista laittaa kiinteä kanava. Pätkiminen voi johtua kanavan vaihtumisesta kesken käytön.
  Kannattaa myös varmistua, että käyttää 5.0 GHz taajuutta. Jos ei 2.4 GHz:ä tarvitse, sen voisi disabloida.

 • Ok, kiitos!

 • Minulla on Sagemcom F-3686AC, wifi toimii hyvin, mutta kun ostin alakertaan toistimen, Asuksen RP-AC66, tein kaikki niin kuin ohjeet sanoo, mutta en pääse toistimen kautta nettiin.  Tietokone yhdistyy asukseen, mutta ei ole nettiyhteyttä. Asuksessa on sekä 2,4g&5g "toisto".  Mikähän asetus tai täppä on väärin??


 • Hoo Pee: Tuon toistimen suhteen en osaa neuvoa. Kokeile ilman toistinta 5 GHz:n taajuutta, jos tietokoneesi mahdollistaa yli 100:n olevien kanavien käytön.
  Yllättäen havaitsin, että ne ainakin minulla tuottavat paremman singnaalin kun 2.4 GHz- ja alle 60 olevat 5.0 GHz kaanvat.
 • Mistähän voisi johtua, etten saa yhteyttä toimimaan ethernet-liitännällä (Sagemcom F-3686AC). Olen laittanut modeemin asetuksista WAN ethernetin päälle, seinästä tulee verkkojohto modeemin WAN porttiin ja LAN1 portista menee verkkojohto tietokoneeseen. Olen kokeillut molempia router ja bridge -tiloja. Pitääkö jotain muita asetuksia muuttaa? Win7 käyttiksenä.

  Suoraan seinästä jos vedän verkkojohdon tietokoneeseen, niin yhteys pelaa toki.
 • PW saitko tuon Sagecomin 5 GHz wifin  toimimaan hyvin? Täällä se pätkii välillä rajusti vaikka olisi ihan modeemin vieressä ja ping kasvaa 8sta 46 ns ja nopeus tipuu rajusti.http://www.speedtest.net/my-result/6096712425

 • Minulla modemin ja läppärin välinen etäisyys on n. 3 m. Olen tuota modeemin WiFi:ä kokeillut monta kertaa ja aina sama tulos. Vähän aikaa toimii hyvin, kunnes alkaa takkuamaan, joten käytän vain erillistä reititintä edelleen.
  Erillisellä reitittimellä toimii hyvin 80 MHz kaistanleveydellä, joten en ole kokeillut modeemin WiFi:ä 40 MHz:n kaistanleveydellä.
 • Modeemin 2.4GHz kaistanleveyttä ei saa pysymään päällä 40MHz:ssä millään kanavalla. Kaistanleveysasetuksen jälkeen modeemi putoaa muutaman sekunnin jälkeen aina takaisin 20MHz-kaistanleveyteen, mutta asetus '40MHz' jää valintaan ('Bandwidth: 40MHz, Current 20MHz'). Toivottavasti DNA välittää myös tämän bugin pikaisesti Sagemcomille ja siihen saadaan korjaus jo seuraavassa ohjelmistopäivityksessä.
 • Netizen: Nuo bugit on välitetty DNA:lle monta kertaa ja DNA:n teknikka on niistä tietoinen (Tuotevastaava), mutta mitään ei tunnu tapahtuvan!
  On vain selitetty, että ruuhkaisuuden takia 2.4 GHz:n taajuudella ei 40 MHz:n kaistanleveyttä tulisi käyttää.
 • Sagemcom F-3686AC - modemi.

  Modemi (ja kaapelilaajakaista) on ollut käytössä muutaman kuukauden ja kokemukseni ovat hyvät - modemi ja  verkko pelaavat ongelmitta.

  Mieleen tuli kuitenkin kysymys: onko tapana päivittää modemin ohjelmistoa ja jos on, miten niistä saa tiedon ja miten itse päivitys tapahtuu?
 • Hei!

  Modeemit hakevat päivitykset automaattisesti yöaikaan, laitteessa tulee toki olla virrat päällä. Uusimmat päivitykset voit käydä myös tarkastamassa osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Osaatteko sanoa miksi tuo hukkaa HPn tulostimen ja Denonin AVRn. Laitteet kytkettynä 2.4GHz verkkoon mutta ei näy tietokoneilla tai tabletilla. Denon näkyy ja toimii ensi  ja seuraavalla kerralla hävinnyt verkosta vaikka laitteet itse näyttävät olevan edelleen kytkettynä verkossa. Edellisessä Thomson modeemilla ei ollut vastaavia ongelmia.
 • DNA Hanna-Mari. Kiitos vastauksesta. Antamasi linkin kautta ei päivityksistä kysymiäni tietoja löydy (päivityksen viitenumero/nimi, pvm, mistä tieto löytyy itse modemissa ja netissä). Haluan nimittäin itsekin varmistua, että modemin ohjelmisto on aina ajan tasalla.

  Käyttöohjeesta tätä tietoa ei löydy, mutta uskon DNA:lla sen tiedon olevan (ilmeisesti kuitenkin jotenkin piilotettuna).
 • Mene modeemin hallintasivulle. Etusivulla on Software Version DNA_2.89.0 (tuo on viimeisin).
 • Olen nyt käyttänyt tätä Sagemcom F-3686AC modeemia noin kolem viikkoa ja kaikki meni suht hyvin eiliseen asti. Eilen illalla netti hävisi ja vilkutti vain @-lediä eikä saanut IP-osoitteita. Soitin aamulla aspaan ja hänen proseduurinsa mukaan tehtiin kaikki kikat mutta eipä lähtenyt toimaan. Minulla oli sattumalta vielä vanhan yhteyden kaapelimodeemi ja se toimi eli fyysinen yhteys toimi. Aspa totesi, että laite varmaan rikki. Kävin vaihtamassa, mutta ongelma säilyi. Soitin uudelleen aspaan ja nyt sitten pitkällisen väännön jälkeen syyksi löytyikin vaihtunut vanhan nettiyhteyden profiili. Kun vaihdettiin profiili uuden nettiyhteyden mukaiseksi yhteys palautui. Nyt kuitenkin sitten tässä uudessa modeemissa ei wifi enää toimikkaan vaan se hyppää pois päältä välillä ja nopeus myös vaihtelee tosi paljon sekä 2,4 ja 5 gigahertsin verkossa. Pari kertaa jopa yksi kone joka kaapelilla kiinni kadotti netin heteksi. Hieman alkaa jurppimaan kun näyttää siltä että paskan möivät. Täytyy ajan kanssa katsella jos joku noista yo. jutuista säädöistä vaikuttaisi asiaan.
 • @FHJ   jos kelkat threads ylös tai katsot muita tähän modeemiin liittyviä kirjoituksia niin huomaat ettet ole yksin. Toivottavasti DNA joko hoitaa valmistajalta sellaisen firmwaren joka toimii tai sitten hankkii kokonaan toisen modeemin kaikille joilla näitä ongelmia on. Ihmeen vähän DNA antaa tänne kunnon vastineita. Täytyy viikolla pommittaa aspaa taas.
 • Eli onko modeemi tulossa kunnolla toimivaksi ja koska? Miksi dna myy sellaisia modeemeja jotka ei toimi? Pitäisi olla nettiyhteydet toimivina ja modeemi sellainen joka toimii. Miksi ei kunnolla testata ennen kun myyntiin laitetaan? Kummaa on touhu dna:lla. Raha kyllä kelpaa asiakkailta mutta mitään ei korjata kunnolla toimimaan.
 • Onkos tähän tulossa sitä päivitystä? Mahtaako netin pätkiminen sillä loppuu? Epäilen et ei. Onko olemassa mitään muuta modeemi mikä toimii valokuitus plussan kanssa ilman mitään kikkailuja?
 • Mistähän mahtaa kiikastaa kun osa koneistani kirjautuu hyvin F-3686ac:n wifi-verkkoon, MUTTA osa ei.  Modeemi on tehdasasetuksilla ja oletin, että saan kaikki laitteeni ensin kytkeytymään automaattisesti ainakin 2,4GHz.  Nämä koneet, jotka eivät kytkeydy, näkevät kyllä sekä 2,4GHz että 5GHz verkot, mutta yritettäessä kirjautua 2,4GHz taajuudella, laite ei hyväksy kirjautumisyrityksiä.
  Kaikki laitteeni kirjautuivat aina erittäin hyvin vanhaan modeemiini, joka oli ihan tavallinen yksinkertainen 2,4GHz:n laite.
 • Morjens,

  Mitä muutoksia pitää tehdä Sagecom:lle kun muutetaan se toimimaan Kaapeli-TV verkosta Ethernet-pohjaiseen verkkoon (Uusi Taloyhtiö). WLAN Profile - Enabled muutoksen tein, mutta ei lähde pelittään uudessa osoitteessa (samasta liittimestä saa Applen TimeCapsulen toimimaan)
 • Juha T: Täällä on yritetty antaa tuohon neuvoja, mutta porukka ei modeemia ole saanut toimimaan ethernet-verkossa. Eräs väitti saaneensa toimimaan, mutta ei kysymyksistä huolimatta ole kertonut, että miten - veikkaan kyseessä olleen vain huuli!
  Yksittäisten porttien laittamine siltaavaan tilaan ei onnistu. Koita laittaa modeemi siltaavaan tilaan.

  Modeemiin on tulossa päivitys, mutta sen saaminen edellyttäisi sen kytkemistä verkkoon, jossa modeemi toimii. Päivityksen saaminen voi kestää jonkin aikaa ja mitään takeita siitä, että silloinkaan toimisi ethernetverkossa ei ole.
 • Sagemcom F-3686AC - VPN ei kytkeydy. Herjaa L2TP/IPSec turva parametreistä. Mikä neuvoksi?
 • Hei kaikki,

  vähän vanha ketju, joten pahoittelut että tiedotus tulee myöhässä. Sanoisin, että kaikki ongelmat mitä täällä ei olla muuten saatu ratkaistua, ovat korjattu F-3686AC:lle julkaistuissa päivityksissä:

  Uusin, jo julkisissa testeissä oleva päivitys DNA:n F-3686AC:lle on 3.414.0-T1.:
  -20Mhz kanavaleveyden parkkeeraus 5Ghz taajuudelle parannettu edellisestä versiosta
  -Portti 80 taas auki
  -Ipv6 suorituskyvyn parantaminen Ipv4:n tasolle

  Nykyinen laajassa käytössä oleva versio on 3.409.0, joka myös korjasi ja lisäsi paljon:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ohjelmistopaivitys-34091-dna-valokuitu-plus-modeem/

  DNA 3.417.0 tai sitä uudempi korjaa joissakin tietyn kytkimen Ethernet-kohteissa havaittuja ongelmia sekä lähinnä operaattorille näkyviä pieniä vikoja. Julkaisuaika on vielä avoin, mutta toivottavasti saamme testatun ja verifioidun version ulos Q3 aikana.

  Täytyy kuitenkin muistaa, että F-3686AC ei ole varsinaisesti Ethernet-yhteyden reititin, jolloin toimivuutta näissä kohteissa ei voida taata. DNA:n virallinen Ethernet-reititin on DG200AC. https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/xDSL-ja-Ethernet--modeemi-Inteno-DG200AC/p/VMODD00002

  Kaapelimodeemeja pystyy päivittämään ainoastaan verkon kautta eli operaattori hoitaa. Lähinnä johtuen kymmenistä eri modeemimalleista ja seikasta, että malleja pystyy päivittämään yksi kerrallaan, päivityksiä ei saada heti modeemeihin ajettua. Jos ja kun uusimman päivityksen haluaa, kannattaa modeemi jättää aina yöksikin päälle, yleensä silloin näitä päivitellään. Lisäksi, portaittainen päivitys on päivän sana eli kaikkia verkossa olevia laitteita ei päivitetä kerralla, jotta ehditään reagoida mahdollisissa ongelmatilanteissa.

  Tälläkin hetkellä vielä kuulostellaan pienemmällä porukalla 3.414.0-T1 tilannetta. Näitä testataan ensin valmistajan toimesta, joka ohjelmiston kehittää ja tämän jälkeen itse, ensin tekniikan puolesta ja sitten sisäisellä kenttätestillä. Vasta kaikkien näiden testien jälkeen kehtaamme tuoda päivityksen asiakkaille portaittain.

  Yleisesti WiFiin eli langattomaan verkkoon vaikuttaa monet asiat. Hyviä vinkkejä ja neuvoja löytyy esim. www.dna.fi/tuki-wlan
  Olli Kehityspäällikkö
  Paras vastaus
 • Hommasin tämän laitteen maanantaina ja silloin softaversio oli 2.7? Heti asennuksen jälkeisenä yönä sw oli päivittynyt tuohon versioon DNA_3.414.0-T1. Käyttöönotto onnistui ainoastaan win10 laitteella, iOS laitteet ilmoittivat koko ajan "väärä salasana". kun käyttöönotto tehty win laitteella ja salasana vaihdettu niin sen jälkeen pääsi sisään myös iOS laitteilla. Wifin toiminta siis takkuillut alusta asti. Uudella sw:lla koitin juuri äsken liittää chromecastin modeemiin: ei onnistunut. Chromecast pystyy kuitenkin liittymään intenon adsl modeemin wifiin vaikka ilmoittaa heikosta signaalista (laite peilikaapin ovien takana). Tämän laitteen wifistä ei tule ilmoitusta heikosta signaalista, chromecast ei vain pääse liittymään wifiin. Ei 2g eikä 5g.
 • Päivityksen jälkeen modeemi kannattaisi laittaa tehdasasetuksille resetoimalla se.
  Kaikki laitteet eivät tue Chromecastia.
 • Kun laite päivittyy automaattisesti käyttäjän tietämättä, niin mistä sen tietää käydä laittamassa tehdasasetuksille? Kirjoitat nykyisen SW version A4:lle olohuoneen seinään ja joka päivä avaat laitehallinnan ja vertaat A4:ssa olevaa SW versioon. Jos muuttunut niin laitat tehdasasetuksille ? Melko työllistävä laite.

  Mitä tuossa chromecastissa on niin ihmeellistä, ettei se pääse kiinni tämän laitteen wifiin? Kuvittelin sen olevan ihan tavallinen wifi standardien mukainen client laite.
 • Mä pääsen kiinni chromecastiin jopa hd-versioon. Taitaa olla vähä tuurista kiinni tän toimivuus
 • Mitä esteitä chromecastin ja modeemin välissä? Mikä etäisyys? Minulla kirjahylly ja tiiliseinä välissä. Etäisyys n. 5m
 • Jari: Olen ymmärtänyt, että Chromecast liitetään TV:n HDMI-liitäntään ja siihen ollaan yhteydessä Wifi-yhteydellä olevasta laitteesta.
  Kysyin asiasta kerran DNA:lta ja he kertoivat, että minun tilanteessani homma ei onnistu, koska läppärini on se laite, josta ottaisin yhteyttä Chromecastiin.
  Kertoivat myös linkin yhteensopivista laitteista, jota minulla ei ole tallella.
  Ole yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun, niin saat oikeaa tietoa.
 • PW: Kyllä näin on. Itse olen konffannut CC:ia Google Home app:lla iOS laitteella. ADSL moodeemin langattomaan verkkoon pääsee, tämän laitteen wlaniin ei pääse. Simple as that. Voi olla ettei kyseinen modeemi tue CC:ia, mutta miksi osalla käyttäjistä (Teemu Salmi) CC pääsee tämän modeemin wlaniin?
 • Jari: Olisikohan kyse modeemin suojausasetuksista? Kokeile laittaa se siltaavaan tilaan.
  Minulla tuo DNA:n vastaus koski DNA TV:n suoratoiston siirtämistä TV:lle, joten voi olla tuo sopivuus siitä johtuvaa.
 • Mulla CC D-linkin reittimellä kiinni.  Samoin langaton HPn tulostin, sillä Sagemcomin kautta se ei näy verkossa vaikka yhdistyy ongelmitta purkkiin.
 • PW: lähiverkon laitteiden verkkoonpääsy ei oikeastaan voi olla kiinni siitä, onko modeemi reitittävässä vai siltaavassa tilassa? Inteno ADSL modeemi on reitittävässä tilassa ja siihen CC pääsee nätisti kiinni.Tomi: onko sulla siis D-linkin laite hoitamassa wifi access pointin roolia ja lan piuhalla kiinni Sagessa?
 • Minä luovutin taistelun ja laitoin laitteen siltaavaksi ja sammutin sen wifin. Laitteen perässä on reititin ja sen perässä access point. Kaikki laitteet tekevät sitä, mitä ne parhaiten osaavat (modeemi, reititin, ap).
 • Vähän samaa olen ajatellut itsekin, mutta sillä erotuksella, että jättäisin Sagelle modeemin ja reitittimen hommat ja ottaisin wifi access pointiksi applen airport extremen.
 • Jari- Juurikin näin. Toki myös tuon Sagemcomin wifi myös käytössä kun asunnossa yli 10 laitetta wifeissä kiinni. Apple TV toimii Sagemcomin wifi llä mutta välillä esim Netflix pätkii sillä.
 • Minulla oli aiemmin modeemi siltaavassa tilassa ja sen perässä Asusin reitin, koska silloisella ohjelmistoversiolla modeemin wifi oli mitä sattuu.
  Kun modeemiin tuli 3.409.1 päivitys, sain Asusuin reitittimen jätettyä eläkkeelle, koska modeemin wifi toimi luotettavasti. "Laitoin täpät modeemin langattomiin säätöihin niihin kohtiin, josta ne puuttuivat."
  Eroksi huomasin, että pöytäkoneessa ja läppärissä jaetut kansiot näkyivät toistensa resurssienhallinnassa verkkoasemina, kun käytin Asusin reititintä.
  Modeemiin liitettynä ne eivät näy verkkoasemina, mutta niihin pääsee ao. kansion nimellä.
  Siltaavaa tilaa en ole tämän takia kokeillut, mutta jotain eroa niissa suojausasioissa näyttäisi noiden laitteiden välillä olevan.
  Ehkä kannattaisi kokeilla siltaavaa tilaa ja jos siinä toimii, voisi palata takaisin reitittävään tilaan ja koittaa muuttaa noita modeemin suojausasetuksia.

  Valitettavasti kuluttajavirasto taitaa hyväksyä suomenkieliseksi käyttöohjeeksi pikakäyttöohjeen, eikä DNA julkaise maahantuomiinsa laitteisiin täydellistä käyttöohjetta 🙁
 • Moi,
  Chromecast on omalla kokemuksella hyvinkin ronkeli laite WiFin suhteen, kuten on esimerkiksi Sonoksen kaiuttimet tms. jotka eivät tavallisella käytöllä tarvitse paljoa kaistaa. Ronkelius johtuu hyvin useasti laitteen halvasta tai vanhasta WiFi chipsetistä.

  Kannattaa kokeilla lukita tässä tapauksessa Chromcastin käyttämän WIFi taajuuden kanavaleveys ja kanava mahdollisimman pieneksi. Esimerkiksi 2.4Ghz taajuudella 20Mhz kanavaleveys ja kanava 1 pitäisi toimia. Lisäksi kannattaa kokeilla poistaa edistyneitä WiFi-asetuksia käytöstä, esimerkiksi AirTime Fairness ja Beamforming voivat sekoittaa vanhoja tai halpoja laitteita. Myös muiden WiFi-asetusten vaihtaminen voi tulla tarpeeseen, jos yhdistettävä laite vaikuttaa olevan vaikeasti yhdistettävä, legacy ja standardin vaihto voi toimia. Kannattaa huomioida, että Sagemcomissa on myös expert-tunnukset. Lisätietoja www.dna.fi/tuki-laajakaista oppaasta.

  Olli Kehityspäällikkö
 • PW: Eli aivan kuin Sagessa olisi tosiaan jotain tietoturvajuttuja, mitkä estää liikennettä lähiverkossa. Joko reitityspuolella tai Wifin puolella. Jos homma toimii hyvin erillisellä WLAN AP:lla niin näyttäisi siltä, että ongelma on tosiaan siinä Wifi -osiossa. Sinulla on varmaankin tuossa tapauksessa Asus hoitanut sekä reititystä, että Wlan AP roolia niin ei tiedä kummassa ongelmat ovat?

  DNA: Jotenkin haluaisin ajatella, että jos muutaman vuoden vanha Inteno VG50 ADSL reititin + Wlan AP osaa hanskata Chromecastin niin sen tekisi myös tämä laite. Inteno osaa hanskata myös sonosin. Sen enempää ottamatta kantaa CC:n tai sonosin wifi chipsetteihin niin sonosin tapauksessa puhutaan langattomasta hi-fi äänentoistosta niin olisi aika erikoista jos sen wifi chipsetti olisi se heikoin lenkki.

  Josp laitevalmista (Sage) voisi vaikka testata tuon homman muutamilla yleisillä laitteilla ja julkaista sitten tiedotteen siitä, mitkä laitteet ovat yhteensopivia kyseisen modeemin kanssa? Ja mitä ominaisuuksia pitää ottaa pois käytöstä, että kyseinen laite toimii luotettavasti. Tuo kanavan lukitus 3:ksi ei ole hyvä ratkaisu, koska sama kanava saattaa olla käytössä naapurilla. AirTime Fairness ja Beamforming on helppo kokeilla. Testaan tuon seuraavaksi.
 • F-3686AC:n kannattaa ajaa sen oletusasetuksella eli ipv4-palomuuri low tasolla. Tällä ja käyttäjän porttimäärityksillä varmistetaan ettei liikenne jää NATin tai palomuurin taakse.

  Veikkaan, että Chromecastin tai vaikkapa Sonoksen Sagemcomin WiFi-verkon löytämisessä ei ongelma ole niinkään itse modeemi (tai oikeastaan reititin) vaan, kuten sanottu, vanha tai halpa WiFi-chipset käyttölaitteessa.

  Esimerkiksi Sonos tukee vain hyvin vanhoja 802.11b/g standardeja ja Chromecastinkin ensimmäisellä versiolla tuki loppuu 802.11n 2.4Ghz 20Mhz:iin. Tämä tarkoittaa, että uudet edistyneet modeemit ja reitittimet ovat nimenomaan liian edistyneitä ko. laitteille oletusasetuksillaan. Vanhemman Inteno VG50 tapauksessa ongelmaa tuskin on.

  http://www.sonos.com/en/shop/play1.html#specs 
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chromecast

  Suosittelen lämpimästi kokeilemaan edellisessä viestissä mainitsemiani asetuksia.
  Olli Kehityspäällikkö
 • En ole koskenut tietoturva-asetuksiin tai palomuuriin, joten oletan niiden olevan mainitsemissasi asetuksissa. Eikö Sagen WiFin pitäis olla taaksepäin yhteensopiva vanhojen standardien kanssa? Vanhempien standardien kuvittelisi toimivan paremmin? CC:stä minulla on se uudempi versio, joka tukee AC:tä. Ja vaikka CC olisikin vanhempi niin luulisi 802.11n 2.4GHz ja 20MHz olevan ihan täysin peruskauraa? Uuden ja edistyneen modeemin tulisi ymmärtää, että vanhan standardin mukaiset laitteet eivät voi käyttää uusia hienoja ominaisuuksia ja silti toimia niiden kanssa yhteen?

  Katson tosiaan nuo asetukset.


 • Jari: Kun käytin modeemia siltaavana ja Asus reititintä sen perässä, niin kaikki laitteeni oli samassa verkossa eli liitetty Asusiin joko LAN:lla tai sen WLAN:lla.
  inSSIDer:llä voi katsoa, mitä kanavia naapurit käyttävät. Nykyisten modeemien lähetystehot on niin alhaisia, ettei muut kuin lähinaapuri kysty liikennettä häiritsemään.
  Kanavat 1, 6 ja 11 lienevät suositeltavampia.
  Kanava ja -leveys kannattaa tarkistaa. Vanhalla ohjelmistoversiolla niitä ei pystynyt muuttamaan 2.4 GHz:n taajuudella. Nykyisestä en tiedä, kun käytän 5.0 GHz.n taajuutta.
  5.0 GHz:n taajuutta voisi koittaa jollain yli 100 olevalla kanavalla ja 20 MHz:n kaistanleveydellä.
 • AirTime Fairness oli päällä ja otin sen pois. Beamforming BFR ja BFE olivat molemmat pois päältä lähtökohtaisesti. Firewall ipv4 low tilassa. 802.11 b/g/n 20MHz ja channel selection auto (inSSIDerillä katsottu kanava 11). Näillä asetuksilla CC ei päässyt Wi-Fiin. Kanavilla 6-11 ei muita laitteita. Vaihdoin kanavan 9:ksi (manuaalisesti ei saanut isompaa). Laite oli hetken 9:llä, mutta meni sitten itsekseen takaisin kanavalle 11. Lukitulla kanavalla ei muutosta CC liittymiseen. Ei vaan toimi.

  Saisiko tähän liian edityneeseen laitteeseen downgreidauksen, jotta se tukisi myös vanhoja Wi-Fi standardeja 😀
 • Ostin tänään CC2sen Makkarin televisioon. Sain kytkettyä D-linkin molempiin taajuuksiin ilman ongelmia sekä Sagemcomin 2GHz verkkoon. 5GHz ei onnistunut millään vaan herjaa asetuksista.
 • Voisin koittaa mitä tapahtuu jos tuon CC:n lähempänä olevaan TV:oon. Sagen 2G Wi-Fin signaalinvoimakkuus heitteli jonkun verran.
 • 2nd gen CC pitäis kyllä tukea 5G WiFiä ja AC:tä https://support.google.com/chromecast/answer/3046409?hl=fi
 • Hyvin CC 2 tuohon lisänä olevaan D-linkin reitittimen WiFin 5GHz verkkoon liittyi muttei Sagemcomin 5 GHz verkkoon.
 • Mikä sinulla oli tuon Sagen SW versio?
 • Ymmärtääkseni Sagen 5.0 GHz on tarkoitettu 802.11/ac laitteille, joten se täytynee virittää käyttölaitteen vaatimuksille sopivaksi kanavan, kanavaleveyden yms. osalta.
 • Jari- tuo uusin sw versio Sagemcomissa. On se ihme että ongelmat muka ratkaistu DNAn mukaan. Edellisellä Soneran purkilla kaikki toimi hyvin. Nyt DNAn purkilla oli pakko ostaa D-linkin reititin kun wifi on siinä tosi surkea.
 • Pw: Ei nämä Wi-Fi hommat niin mene, että APssa / tukiasemassa viritellään kanavaleveyksiä päätelaitteiden mukaan. Molemmat laitteet tukevat kyseistä standardia niin niiden pitäisi ainakin teoriassa toimia yhdessä.

  Tomi: Joo, jotain hämärää tän laitteen Wi-Fissä on.

  Kokeilin nyt vielä niin, että CC on n. puolen metrin päässä Sagesta niin ei jää ainakaan signaalin voimakkuudesta kiinni. Yllättäen ei toiminut 2Gllä eikä 5Gllä.
 • Jari- mulla menee kiinni 2.4 GHz verkkoon sekä D-linkin 5 GHz verkkoon heittämällä. Nyt olkkarissamme metrin päässä testattu. CC2 herjaa ettei löydä tuota Sagemcomin 5 GHz verkkoa. Jotain häikkää tuossa on kun vastaavasti pudottaa HPn tulostimen ja Denonin virittimen näkyvyyden 2.4GHz verkossakin.
 • Jari: Oletuksena segassa on 5.0 GHz taajuudella muistaakseni kanava 116 ja sen kaistanleveys on  80 MHz. Kaikki laitteet eivät tue 80 MHz:n kaistanleveyttä eivätkä välttämättä toimi yli 100:n olevilla kanavilla.
 • Jotenkin tuntuu, että tällaisessa tapauksessa laite ei sitten ole 802.11AC standardin mukainen. Vai antaako standardi jotain mahdollisuuksia tehdä toteutus puolittain ja kumminkin voi mainostaa laitteen olevan standardin mukainen?
 • Jari: Oletko varma, että CC täyttää 802.11/ac standardin? Standardia en tunne, enkä CC:n spektsejä.
  Ettei erilliset reitittimet ole vai tehty hitaampia yhteyksiä ajatellen.
  Minulla 802.11/ac läppärillä yhteys toimii moitteettomasti sega modeemin kautta versiolla DNA_3.409.1 ja nopeus on n. 300/98 Mbit/s 1 Gbit/s yhteydellä.
 • Hyvin toi CC2 kytkeytyy D-linkin 5 GHz verkkoon. Kännykät, iPad, läppärit kyllä pääsee tuohon Sagemcomin 5 GHz verkkoon ilman ongelmia, mutta CC2 ei näe sen 5 GHz verkkoa.
 • PW: Näin ainakin CCn teknisissä tiedoissa väittävät:"Tukee kaikkia langattomia verkkoja – Wi-Fi 802.11ac (2,4 tai 5 GHz)"

  Tomi: Sagen 5G signaalinvoimakkuus 10dB matalampi mitä D-linkillä. En sit tiedä onko sillä vaikutusta tohon? Ajattelisin ettei vaikuta koska testasin omaa alle metrin etäisyydeltä ja ei toiminu.
 • Jotain tossa Sagemcomin asetuksissa on kun CC2 ei sitä näe. KS. Kuva wifi analys erillään.
 • Minulla tosiaan näkee molemmat, muttei kumpaankaan pääse
 • Tossa vastaus kun otin viime viikolla yhteyttä aspaan. Kerroit, että netti edelleen pätkii. Katsoinkin tuon huoltomiehemme käyneen jo paikan päällä. Ilmeisesti ongelma koskee ainoastaan wlan yhteyttä. Tällöin linja on tosiaan kunnossa ja emme pysty sen enempää tilanteelle tekemään. Tuo modeemi on ilmeisesti ostettu meiltä. Mikäli modeemi on viallinen, se tulee viedä DNA Kauppaan huoltoon. Mikäli ongelma taas on wlanin kantavuudessa koko asuntoon, voi siihen ostaa erillisen wlan vahvistimen. Näitä voi kysellä mistä tahansa kodinkone liikkeestä tai DNA Kaupasta.

  Modeemin sijoittelulla on myös vaikutusta asiaan. Mikäli se sijaitsee esimerkiksi jääkaapin lähistöllä saattaa se häiritä signaalia. Mikäli mahdollista, kannattaa kokeilla vaihtaa tuon modeemin paikkaa.

  Mikäli ongelma toistuu silloin kun käytät yhteyttä piuhan kautta, ilmoitathan vielä tästä. Silloin vika nimittäin saattaa olla myös linjassa.

  Käythän tosiaan laitteen kanssa tuolla kaupassa niin saadaan tuo modeemi huoltoon. Laitetakuuhan sillä on kaksi vuotta voimassa.


  Eli ihan täyttä paskaa koko homma. Miks ei voi myöntää et toi modeemi on täys susi. No onneks ei ihan hirveen monta kk:t oo määräaikaisuutta jäljellä. Sit pääsee täst täst eroo. Ja jatkossa täytyy välttää määräaikaisuuksia juuri tän seikan takia. Kyllä ketuttaa.
 • Edellisessä asunnossa oli Sonaran kuitu ja modeemi eikä mitään ongelmia ollut. Huoltomies kävi mittaamassa ja vaihtoi rasian sekä modeemin mukana tulleen kaapelin. Meinaako DNA et pitää viedä toi takaisin kauppaan ja odotella pari viikkoa ilman nettiä ja sit voi todeta huolletulla laitteella et ongelmat jatkuvat. Ei kuulosta hyvältä.
 • Noniin. Sagen wifit disabloitu ja Airport Extreme käytössä. WiFi UL nopeus samaa luokkaa mitä ennenkin n. 20Mbit/s mutta DL nopeus kasvoi aikaisemmasta n. 60-110Mbit/s -> 196Mbit/s (200M liittymä). Chromecast heittämällä kiinni, ei narinaa heikosta signaalista. Voin suositella lämpimästi.
 • Mä saan Sagemcomilla wifi llä ping 6-10 ms ja nopeus 198/20 Mbps... Mutta tuo ei kerro niistä ongelmista joita wifi verkossa syntyy...
 • Saikos tähän masiinaan määritettyä DHCPn antamaan staattisia IP osoitteita MAC osoitteiden perusteella?
 • Liittymässä ei ole mahdollista asettaa staattista osoitetta.
 • Jonkin aikaa tuota sekavaa käyttöliittymää naputtelin ja sain sinne DHCPhen ilmestymään static ip address tekstin. Eli ensin kopioi DHCP clients listasta MACin yllä olevaan MAC address kenttään ja IP osoitteen IP address kenttään ja painaa add nappia niin osoite tulee DHCP Reservation Lease Infos listaan. Tämän jälkeen kun klikkaa saman osoitteen DHCP clients listan Select sarakkeesta palluraa ja painaa force available nappia niin Expires kenttään tulee static IP address teksti. En sit tiedä pysyykö IP kysesellä MAClla, selviää pidemmässä juoksussa. Itse tuota IPtä ei jokatapauksessa voi määrittää vaan se on se jonka DHCP poolista laite on sattunut saamaan.
 • Paska mikä paska. Itse tutkiskelin tuota ongelmaa aikanaan (on vieläkin päällä) ja tulin siihen johtopäätökseen, että vika on nimen omaan Wlan ongelma modeemista ulos päin. Sisäverkossa Wlan laitteella ping toimii katkeamattoman toiseen sisäverkonlaitteeseen, mutta ulkoverkon osoitteeseen katkeaa. Kiinteällä kaapelilla homma toimii hyvin. Eniten tässä koko hommassa v*****aa tuo DNA:n käsien pesu, kun ovat valinneet halvan toimimattoman laitteen, jota eivät halua asiakkaille uusia, vaan antavat asiakkaiden hakata päätä seinää ja hettävät näitä "korjaus/vika" ehdotuksia tyyliin; yhteensopimaton laite, tuo modeemi huoltoon, uusi firmis tulossa "pian" tai kuuluvuus voi olla heikko jne.

  Yritän tässä parin päivän sisään testata toisella modeemilla, kytkemällä sen tuon surkeuden perään ja ottamalla siitä käyttöön tuon Wlan AP ominaisuuden. Jos kaikki toimii marssin DNA kauppaan ja vaadin toimivaa laitetta (toista merkkiä) tai sopimuksen purkua. On tämä nyt sen verran V-mäinen toiminta kulttuuri, johon on pakko saada muutos.
 • Jari R:
  Toi mun vika on täysin samanlainen kun sunkin. Pitäis kans itte koittaa tolla asuksen wlan-purkilla jos sais ton langattoman toimimaan. Asiakaspalvelu on tässä asiassa kyl ihan yks vitsi.
 • Jari: Kuluttajaliittymät onat dynaamisia liittymiä, joten niissä IP-osoite vaituu joskus. Kun ei välillä sammuta modeemia, sama IP-osoite voi säilyä pitkäänkin. Modeemin asetuksilla ei liittymätyyppiä voi muuttaa. Ilmeisesti tuolla tavalla sai vain vaihdettua IP-osoitteen.
  Staattisen IP-osoitteen saa, kun ostaa yritysliittymän ja siihen staattisen IP-osoitteen.
 • PW: Puhuin nyt sisäverkon IP osoitteista ja DHCP:stä. Sage saa itse oman WAN IP:nsä DNA:n DHCP palvelimelta ja se voi luonnollisesti vaihtua. Sisäverkon (LAN) IP osoitteiden kiinteä määritys MACin perusteella helpottaa laitteiden käyttöä, kun esim. tulostin saa sisäverkossa aina IP:n 192.168.1.100. Tällöin sen käyttöliittymään pääsee aina samalla IP:llä eikä taarvitse arvailla minkä IP:n DHCP on sille arponut.

  Teemu S. & Jari R.: Kyllä laitteen WiFi:ssä on jotain toimimattomuutta, eikä pelkästään ulospäin reitittyvässä liikenteestä. Erillisellä WiFi AP:lla homma toimii niin kuin pitääkin.
 • Jari R.: Kuluttajalla on tosiaan oikeus vaatia toimivaa laitetta. Jos myyjä ei sellaista saa toimitettua niin kuluttajasuojalain mukaan sinulla on oikeus kaupan purkuun. Näinhän se menee.
 • Pystyyk joku heittää simppelit ohjeet, että mitä asetuksista täytyy muuttaa jos laitan erillisen wlan-purkin ton paskan perään.
 • Apple Airport Extreme meni ihan vaan laittamalla RJ piuhan Airportin WAN porttiin ja se sitten Segen yhteen LAN porttiin. Airport minulla siltaavana ja Sage reitittävänä. Mahdollista myös tehdä niin, että Airport reitittää itse ja Sage on pelkkä silta.
 • Minä aikoinaan laitoin Sagen siltaavaan tilaan ja kytkin sen LAN-portista ethernet-kaapelin Asusin WAN-porttiin ja Asusin LAN-portista pöytäkoneen verkkokorttiin
  (Asus käyttää samaa laitehallinnan IP-osoitetta, kun sage reitittävässä tilassa).
  Sitten Asusin CD pöytäkoneen CD-asemaan ja asennus käynnistyi (sai annettu käyttäjätunnukset ja salasanat WLAN-taajuuksille ja itse reitittimelle.
  Hyvin toimi.
  Nyt olen tullut toimeen Sagen WiFi:llä, joten Asus on eläkkeellä.

  Jari: Sorry, etten ymmärtänyt mitä tarkoitit.
 • Tässä omat Sagemcomin wifi ongelmat:
  - Chrome Cast 2 ei löydä 5 GHz verkkoa
  - Denon AVR-X katoaa  itsestään 2.4 GHz verkosta
  - HPn langaton tulostin ei näy kuin ip numerolla 2.4 GHz verkossa
  - wifi pätkii liikaa mm Skype ja videot 

 • Yritän saada Sagemcomin USB-portin kautta jaettua Seagate Expansion Portable 1 Tt ‐levyä. Settingseissä näkyy levy hakemistoineen aivan oikein, mutta jaettuun hakemistoon ei kuitenkaan saa koneella yhteyttä.
  Onko joku saanut tämän toimimaan Sagemcomin kanssa?
 • Sagemcom F@st-3686AC ja siinä softaversio DNA_3.414.0-T1 ollut vähän aikaa käytössä. Monena aamuna netti ei vain toimi ilman laitteen uudelleen käynnistystä. Eilen illalla oli lokiin tullut:

  Time  Priority  Description
  Tue 05 Sep 2017 23:34:17  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:17  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:24  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:25  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:26  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:27  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:28  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:29  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:31  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:32  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:33  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:39  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:42  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:46  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC ...
  Tue 05 Sep 2017 23:34:48  Critical (3)  SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:55  Critical (3)  No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=XX;XX:XX:c...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:55  Warning (5)  B-INIT-RNG Failure - Retries exceeded;CM-MAC=XX;XX:XX:ca:67:...
  Tue 05 Sep 2017 23:38:25  Critical (3)  No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=XX;XX:XX:c...
  Tue 05 Sep 2017 23:38:40  Notice (6)  Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
  Tue 05 Sep 2017 23:36:06  Warning (5)  DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MA...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:07  Error (4)  Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.8;CM-MAC=a4:08...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:07  Error (4)  Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9;CM-MAC=a4:08...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:07  Notice (6)  TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=XX;XX:XXXX;XX:XX;CMTS-MAC=...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:07  Information (7)  A transmit opportunity was missed because the MAP arrived to...
  Tue 05 Sep 2017 23:36:11  Information (7)  Authorized;CM-MAC=XX;XX:XX:xx:xx:xx;CMTS-MAC=00:17:10:97:d8

  Vanha laite toimi paremmin. Onko vinkkejä?
 • Hei Jaakko!

  Laitteen lokitiedot eivät kerro paljoa ilman kokonaiskuvaa yhteydestä, viime yönä on myös ollut useampia huoltotöitä joiden johdosta yhteydet ovat olleet poikki hetken aikaa.

  Mikäli yhteysongelmia on jatkuvasti, kannattaa näistä olla suoraan yhteydessä vikailmoitusnumeroomme 0800 300 500, numero on auki 24/7 ja maksuton.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Nyt o asus laitettu kiinni ja testi o pääl. Sagest en laittanu siltamoodii päälle. Enkä oikeestaan mitään muitakaan asetuksia muuttanut paitsi, että sagen wlanin otin pois käytöstä.
 • Ok. Mulla on käytännössä sama setuppi, mutta eri WiFi AP:lla. Hyvin on toiminu.
 • Tänään aamulla netti oli toiminnassa ihan ok. Toivottavasti eilen johtui yöllisestä huoltokatkoksesta. Näitä on ollut muutamia kuukauden aikana. Modeemi on siltaavana ja WIFI pois päältä. Takana on toinen laite, joka toimii palomuurina ja samalla DHCP-palvelimena, joten kaikkia toimintoja ei tehdä yhden laitteen prosessorilla.

  Sagemcom F@st-3686AC ja softaversio DNA_3.414.0-T1.
 • Ruben - sama ongelma Lacie NetwokSpace 2 kanssa. Näkyy mediana mutta levyjako ei käytössä/näy. Yksi naula lisää Sagemcomin arkkuun. Miksi DNA ei tee mitään kun Wifi on täysi fiasco???
 • Onko tänään joku vikatilanne päällä? Ei auttanut uudelleenkäynnistys?
 • Muutaman päivän ajan on WiFin toiminta ollut todella huonolla tasolla. Nopeus heittelee laidasta laitaan ja välillä jumittaa täysin. Langan päässä tiedonsiirto on koko ajan lähellä luvattua nopeutta. Täytynee ensi viikolla ottaa yhteyttä DNA:n suuntaan ja pyytää korvaava laite tämän toimimattoman tilalle. Vaikkakin näiden edeltävien viestien perusteella ei taida olla toivoa moisesta. Paskan möivät!
 • @DNA Viime yönä modeemi oli hävittänyt porttikohtaisen bridge-tilan ja siitä syystä kotona oli yhteydet lakanneet toimimasta päällekkäisten IP-osoitteiden takia. Onko noihin laitteisiin ajettu viime yönä jotain päivityksiä joka tuon voisi aiheuttaa? Porissa tämä siis.
 • Kuulostaapa tutulta. Oulussa kävi samoin toissa yönä (ke-to). Sain modeemin toimimaan vasta resetin jälkeen. Siltaavat portit toimivat hyvin, mikä minulle riittää. Tosin samalla huomasin, että reititittävät portit eivät löydä DNS:ää. Wifin kautta DNS toimii, tosin wifi on minun asetuksillani pois päältä.

  Olisi kiva, kun DNA:lla olisi tarjolla pelkkä modeemi. Laite johon tulee kaapeli sisään ja pari ethernetporttia ulos ja nämä portit olisivat siltaavana.
 • Edellisen päivityksen yhteydessä modeemin tila muuttui siltaavasta reitittäväksi. Tuolloin oli ongelmia erillisen reitittimen kanssa, joka käytti samaa IP-osoitetta, kun modeemikin.
  Nyt en tuota huomannut uuden päivityksen tullessa, kun modeemi oli reitittävässä tilassa ja erillinen reititin eläkkeellä.
  Ilmeisesti tämä DNA_3.419.0 päivitys teki nyt saman tempun. Kyllähän modeemi olisi päivityksen jälkeen hyvä resetoida, mutta pakkoresetointia en kannata.
  Itse korjasin aikoinaan ongelman irroittamalla reitittimen ja sitten menemällä modeemin laitehallintaan ja siellä laittamalla modeemin siltaavaan tilaan.
 • Tänään olin yhtäjaksoisesti netissä pidempään. Kun loptin nettailun, havaisin nettiyhteyteni pudonneen pois päältä.
  Event logi oli täynnä kriittisiä ilmoituksia.
  Tietokoneen uudelleenkäynnistys korjasi tilanteen.
  Koska tähän modeemiin saadaan sellainen päivitys, että Event logiin ei tule jatkuvasti suuria määriä virheilmoituksia?
 • Liitteessä lyhyessä ajassa kertyneet Even login virheilmoitukset.
 • PW: Nuo ilmoitukset ovat huomautuksia ja koskevat kaikki IP osoitteiden uusimisia. Suurin osa oman lähiverkkosi DHCP IP -osoituksia tietyille MAC -osoitteille. Lisäksi muutama reitittimen IP -osoitteen uusiminen (renewal) DNA DHCP -palvelimelta. Näillä ei liene mitään tekemistä yhteyden tilaan eikä PC:n käynnistys vaikuta tähän kuin siltä osin, että se saa Sagen DHCP:ltä uuden IP:n ja toimii taas. Kokeile asettaa koneellesi Sageen staattinen IP MAC:in perusteella ja ilmoittele toimiiko luotettavammin. Tästä staattisesta osoitteistuksesta oli jo aikaisemmin tässä ketjussa juttua.
 • Jari: Kiitos vastauksestasi! Koska tuo ei laitteen toimintaan vaikuta, tuskin sen takia kannattaa tehdä mitään.
  Tuo tuskin vaikuttaa läppärin käynnistymisongelmaan 5.0 GHz taajuudella kanavalla 108, kun etäisyys modeemiin on n. 3 m. Joskus nettiyhteys ei käynnisty läppäriä avattessa. Uudelleenkäynnistys tai nettiyhteyden käynnistäminen korjaa tilanteen. Samaa esiintyi myös silloin, kun käytin Asus RT-AC68U reititintä ja modeemi oli siltaavassa tilassa.
 • PW: OK. Kun tuo tilanne on päällä niin oletko koittanut päästä linjoille jollain muulla laitteella kuin läppärillä? Puhelin, TV, tabletti... ?
 • Jari: Usein tuossa tilanteessa vaimo on nettailemassa pöytäkoneella, joka on modeemissa ethernet-kaapelilla. Tuo nettailu sujuu tuolloinkin ongeelmitta.  Joka tapauksessa pöytäkone on netissä jatkuvasti, vaikkei se olisikaan käytössä.
  Muita WiFi laitteita ei ole.
 • PW: Jotenkin tuntuisi, että vika kulminoituu siihen sinun WiFissä olevaan läppäriin jos ei toimi kahdella eri laitteella? Siksi kysyin, että onko mitään mahdollisuutta kokeilla muilla langattomilla. Saatko sen vaimon koneen langattomaksi testiä varten?
 • Pöytäkoneessa ei ole WLAN-verkkokorttia, joten sitä en saa langattomaksi. Muita langattomia laitteita ei ole kun tuo muutaman vuoden vanha MSI GE70 2PC Apache 802.11/ac-läppäri.
  Läppärin viaksi minäkin tuota olen veikkaillut, mutta en sen takia viitsisi koko masinaa pistää uusiksi. Olen kyllä ajatellut, että pitäisiköhän poistaa siitä Intelin (3160 ac muistaakseni) vekkokortin ajurit ja asentaa ne sitten uudestaan.
  Toisaalta läppäri on käytössä vain silloin, kun molemmat haluavat konetta käyttää samanaikaisesti ja ei se uudelleenkäynnistysa ole suuri ongelma.
 • Miksi kanavan vaihto 2,4 G-nopeudella ei onnistu? Laitan kanavan 6, mutta laite valitsee kanavan 11. Tämä kelpaisi, mutta naapurikin on samalla kanavalla ja Wlan alkaa pätkimään!
 • Calle: Mikä ohjelmistoversio modeemissasi on?
  Aikoinaan modeemissa oli ongelmia muuttaa kanavaa 2.4 GHz :n taajuudella.
  Toimisiko 5.0 GHz:n taajuus sinulla jollain yli 100:n (voimakkaampi signaali kuin alemmilla kanavanumeroilla) olevalla kanavalla ja pudottamalla kanavaleveys laitteesi mahdollistamalle tasolle 80 MHz.stä 40 MHz:n tai 20 MHz:n.
  Toisaalta voisit koittaa 2.4 GHz:llä sallia ne, mitä siinä on nyt disabloituna ja muuttaa kaistanleveyden 40 MHz:n ja aplyä perään, jos onnistuu, niin vaihda sitten kanavalle 6 tai 1 ja aplyä perään,  josko sitten onnistuisi kanavan vaihto.
 • SW-versio on DNA_3.419.0
  5 GHz toimii ihan hyvin, mutta 2,4 GHz ei. Olen lisännyt nuo täpit, mutta ei mitään apua. Kanava pysyy 11:sta. Kaistanleveys on 40 MHz. Minulla on monta laitetta, joissa on vain tuo 2,4 GHz Wlan.
 • Mulla on sama ongelma kuin Callellakin. Eli en saa vaihdettua taajuutta ja kanavaa. Olen kahdella koneella koneella kokeillut WLANia ja LANia. Molemmilla koneilla LAN antoi täydet, mutta WLANilla DL jäi molemmilla koneilla 48/200mb. Eli Sagessa on ongelma. Kysymys siis kuuluu, että saako sitä millään ilveellä vaihdettua vai pitääkö roudata laite takaisin?
 • Antikainen: Kanavan vaihto voi olla ongelmallist a 2.4 GHz taajuudella.
  Nopeusongelma tuskin on modeemissa vaan WLAN-laitteissasi. Ne eivät vain pysty parempaan (tosin millibitit on aika mitättömiä nopeuksia).
  Kanavanleveysasetuksella modeemissa voi olla apua, kuten WLAN-laitteen kanavanleveysasetuksellakin. Jos laitteet voi asettaa 5.0 GHz.lle, sitä kannattaa kokeilla.
 • Hei,

  laitetta kannattaa käyttää automaattisella kanavalla ja kanavaleveydellä, esimerkiksi 2.4Ghz 40Mhz käyttö voi häiritä omaa ja naapurien yhteyksiä. Lisäksi pakotus poistaa käytöstä WiFI-ympäristön skannauksen ja optimoinnin. Kanavan ja kanavaleveyden pakottaminen onnistuu paremmin säätämällä WiFi-asetuksista löytyvää OBSS co-existence asetusta. Käyttäjän kannattaa valita käyttölaitteilla aina 5Ghz-taajuudellinen WiFi-verkko jos vain mahdollista.

  Tilanteessa, missä yhdistelmä WiFi (SSID sisältää molemmat taajuudet) olisi parempi, pitää molemmat SSID:t nimetä täysin samannimisiksi ja kääntää bandstreering asetus (ei pakollinen, mutta suositeltava) päälle.
  Olli Kehityspäällikkö
 • Jos kanavavalinta on automaatilla, pystyykö sen vaihtumisen kesken käytön estämään, jotta ei yhteydessä ala esiintymään pätkimistä?
  Kanavaleveyden valinnan ei pitäisi olla ongelma, jos käyttäjä tietää, että hänen 2.4 GHz yhteydelle liittämänsä laitteet sitä tukevat. Kanavavalinnalla estetään lähinaapurin häiriintyminen.
 • Pitäiskö olla huolissaan, kun verkon selauksessa (Windows 10) näkyy vieraita laitteita, lähinnä kännyköitä? Modeemin palomuuri on päällä medium-tasolla. Jos laittaa tiukemmaksi, ei toimi enää mikään yhteys.
 • PW: OBSS:llä pystyy pakottamaan. 40Mhz:n kanavaleveys 2.4Ghz taajuudella blokkii ilmatilaa tehokkaasti kaikilta (vähentää mahdollisia kanavia) sekä aiheuttaa häiriöitä. Siksi 40Mhz on suositeltava vain alueella, missä naapureita ei pahemmin ole ja yhdistettävät laitteet tätä tukevat. 

  Calle: veikkaan, että Win10 tunnistaa TV:si, älykellosi, Hubisi jne. kännyköiksi. Jos kuitenkin näyttää liian epäilyttävältä, kannattaa vaihtaa WiFin salasana, palomuuri ei tähän auta ja se kannattaakin pitää low-asennossa, jotta tavallinen liikenne ei häiriinny.
  Olli Kehityspäällikkö
 • Sagemcom F-3686AC,
  DNA_3.419.0,
  2.6.30-1.7.1mp3-svn12614
  Bridge-mode -käytössä. Event-logissa ei ollut tuoreita virheilmoituksia tai sitten laitteen kello on väärässä.

  Aamulla oli taas yhteydet hitaalla. 30 Mb/s speed testin mukaan. Uudelleenkäynnistin ja sen jälkeen alle 3 Mb/s...vähän aikaa odottelua ja nyt 89 Mb/s.

  DNA:n kannattaisi jakaa tämän kanssa kellokytkimiä, jolla laitteen saisi resetoitua joka aamu automaattisesti.

 • Onko kellään kokemuksia wifi toistimien käytöstä tuon kanssa? Makkarissa signaali - 90 dBm ja videoiden striimaus Chrome Cast 2lla tökkii pahasti.
 • Mitä merkitystä on siltaavassa ja reitittävässä? Vaikuttaako wifi yhteyksiin esim.laadussa tai yhdistettävä laitteiden määrässä?
 • Niinkuin edellisessä viestissä jo totesin niin nettiyhteys on wlan:lla. Normi surffaamisessa ei ongelmia mutta jos reaaliaikaista verkkopelejä pelaa niin vasteajat vaihtelevat 60-200ms väliltä. Voiko yhteyden saada vakaammaksi esim.modeemin asetuksia hienosäätämällä? Pöytäkone on makkarissa jossa suora näköyhteys olkkariin missä modeemi majailee.
 • Tomi: Ei ole, mutta uskon että sillä saisi varmasti hankittua mukavasti lisää ongelmia 😀 Suosittelen kunnon wifi AP:n / reitittimen hankkimista. Sitä voit käyttää jatkossa myös millä tahansa kaapeli-/adsl-/mokkulamodeemilla mitä taloudesta sattuu löytymään.
 • Mien: Ei taida selvitä mitenkään muuten kuin kokeilemalla. Kokeile ihan ekana pelaamista ja viivettä kiinteällä kaapelilla ja jos vaan mahdollista niin jollain erillisellä wifi AP:lla / reitittimellä. Nuo testit kertoo varmasti jo aika paljon enemmän kuin reitittävän tai siltaavan valinnat.
 • Jari. Niin varmaan ja onhan mulla toi D-link juuri noiden Sagemcomin wifiongelmien takia.
 • Tommi: Siltaavassa tilassa modeemiin voi liittää vain 5 laitetta. En ole varma, voiko tuolloin käyttää vain yhtä WLAN-laitetta.
  Reitittävässä tilassa tuota laitemääräongelmaa ei ole.
  -90 dBm on niin heikko signaalivoimakkuus, että sillä ei kunnon yhteyttä taida saada millään tempulla.
  WLAN:lla saatava nopeus huononee sitä enemmän, mitä pidempi matka tukiasemalle on.
  WLAN:lla voi koittaa kiinteää kanavaa, jolloin se ei vaihdu satunnaisesti ja kanavaksi on syytä valita sellainen, jota lähinaapurit eivät käytä.
  2.4 GHz:n taajuuden kantama on parempi kun 5.0 GHz:n. Yli 100 numeroisilla kanavilla lähetysvoimakkuus on parempi kuin alle 100 olevilla 5.0 GHz:n kanavilla.
  Toimivuus riippuu WLAN-laitteen ominaisuuksista.
  Käyttämällä mitä tahansa reititintä, mitä kotoa löytyy, saa varmimmin ongelmia syntymään.
 • Eli olenko nyt ymmärtänyt että kun menen laittamaan dhcp osaa ps4 ip:n ja Mac osoitteen ja laitan force available nii pleikalla aina sama ip jatkossa? Helpottais nimittäin noitten porttien avaamisen kanssa.
 • Aikaisemmin kuvaamallani menetelmällä tuosta loistavasta käyttöliittymästä saa DHCPn antamaan tietylle MACille aina saman IPn.
 • Jari! Kiitos paljon!
 • Valokuitumodeemissa oli jotain häikkää, puhelimitse olin yhteydessä Tatuun DNA:lla ja aikamme kokeiltuamme kaikenlaista säätöä, näytti siltä että ethernetportit 1-3 olivat Sagemcomissa pimeänä. Modeemi siis vaihtoon ja eilen testasin toisen modeemin ethernet piuhalla kaikki portit 1-4 ja näytti toimivan siellä 190 megan nopeuksilla. Upload nopeus oli 17-19 megan väliltä. Jännää kun langattomasti tulee lähes 20 megaa aina? Langattomasti Download usein lähes 200 megaa, toki vaihtelee paljon. Latasin kännykkään play kaupasta jonkin sovelluksen jolla wifi verkkoja voi tarkastella. Wifi Analyzer tätä oli suositeltu jossakin tietokonelehdessä, oliko Mikrobitin sivuilla? Tuo signaalinvoimakkuusasteikko merkitty alkaen -30 ja loppuu -90 tässä aplikaatiossa. Onko siis näin että mitä suurempi lukema, sen heikompi signaali? Asuksen reitittimestä en löytänyt kohtaa josta toisen 2,4 tai 5,0 Ghz taajuudeen saisi suljettua. Reitittimen päivitys vaihtoi automatic osoitteeksi: 192.168.1.2 joten kirjautuminen niin reittimen kuin modeeminkin laitehallintaan onnistuu nyt paremmin kun osoitteet on erilaiset. Tiedättekö muuten ketään jolla olisi näin huono onni laitteiden kanssa? Nimittäin aiemmin hommasin tehdaskunnostetun Welho HD-3 boxin oli rikki. Ajattelin että pärjään Conax kortinlukijalla ja hommasin sellaisen. Sekin oli rikki?? No toukokuussa tänävuonna hommasin Galaxy A5 puhelimen, se on kyllä toiminut ihan ok. Paitsi nyt sitten tuo ensimmäinen sagemcom modeemi ei wörkkinyt toivotulla tavalla. Toivottavasti tuo vaihdettu modeemi nyt sitten pelittää, nimittäin soitot aspaan ja kaikki säätäminen jokaisessa eri keississä ovat vieneet melkoisesti aikaa. Sitä toivoisi jotain hyvitystä operaattorilta mutta nähtäväksi jää onko sellaista tulossa. Jos tulee niin kirjoitan kyllä siitäkin vaikka tähän samaan ketjuun. Tulee sitten risut ja ruusut palaute molemmat käsiteltyä.
 • Minulla 200Mbit/s liittymällä, Airport Extremellä ja iPhone7:lla pääsääntöisesti Wi-Fi nopeudet 195Mbit/s DL ja ~20Mbit/s UL. Huomioithan, että -30 > -90. Eli esim. -90dBm signaali on pienempi kuin -30dBm signaali.
 • "Tuo signaalinvoimakkuusasteikko merkitty alkaen -30 ja loppuu -90 tässä aplikaatiossa. Onko siis näin että mitä suurempi lukema, sen heikompi signaali?"
  On!
  "Asuksen reitittimestä en löytänyt kohtaa josta toisen 2,4 tai 5,0 Ghz taajuudeen saisi suljettua."
  Asuksen reitittimessä homma onnistuu menemällä reitittimen ao. taajuudelle ja poistamalla sieltä kyseisen radiotaajuuden.

  Tuskin korvauksia saat.

 • PW oikeassa taidat olla, tuskin mitään korvauksia on tulossa kyse on ollut vain huonosta tuurista joka nyt ihan vaan "sattumalta" on osunut juuri minun kohdalle. Ei se tietysti poista mielipahaa joka näistä on ehtinyt syntymään mutta kertoo siitä miten tärkeäksi operaattori asian kokee, eli ei aiheuta toimenpiteitä. Kauan sitten luin amerikkalaisen tutkimuksen jossa todettiin että tarvitaan keskimäärin 17 positiivista tapahtumaa yritykseltä joka on aiheuttanut negatiivisen kokemuksen asiakkaalle, jotta voitaisiin taas päästä takaisin sinne positiivisten kokemusten pariin.
 • Se on ikävää kun omalle kohdalle sattuu useampia viallisia laitteita ja siinä kohtaa alkaa ajattelemaan, että kuka maksaisi minulle ajasta ja vaivasta kun näitten kanssa pelaa, ts. soittelee aspaan, vaihtelee johtoja, laitteita jne. Tuntuu välillä siltä, että ”asiakas testaa”. Toisaalta operaattori ei pysty mitenkään varmistumaan siltä etteikö viallisia laitteita tulisi vastaan. Ehkä kattava kenttätestaus olisi paras ratkaisu. Haetaan joukko halukkaita, aktiivisia ja teknisesti päteviä testaajia käytännön kenttätestaajiksi ja maksetaan heille myös palkkaa testauksesta. Näin vältyttäisiin varmasti monelta ongelmalta ja se ei olisi lopputuotteen laadun näkökulmasta iso investointi. Ongelmat antavat loppujen lopuksi negatiivista kuvaa vain ja ainoastann itse operaattorista, vaikka valmistaja onkin joku kolmas osapuoli. Itse olen vilpittömästi sitä mieltä, että laitteen Wi-Fi puolessa olisi vielä paljon kehitettävää. Toisaalta Sagemcom:kin tod. näk. elää ainakin raudan osalta jonkun piirin varassa jne. Vaikeita asioita.
 • Tommi: Laitteiden takuun mitäisi ainakin korvata takuuasian hoidosta aiheutuvat kustannukset, mutta niitä on vaadittava.
  Täällä asiaa ei voida käsitellä.
  Soita vikapalveluun 0800500300 silloin kun asiakasplvelu on auki ja keskustele asiasta siellä ja pyydä korvausta. kyllä minä olen eräissä tapauksissa näin saanut pientä hyvitystä.
  Jari: Wifi on ongelmallinen yhteysmuoto, koska ongelma voi olla tukiasemassa, asiakkaan useissa erilaisissa laitteissa tai asiakkaan kyvystä virittää Wifi omille laitteille sopivaksi.
  Olisi tietenkin mukava, jos tukiasema pystyisi nuo hommat hoitamaan automaattisesti ja pitämään sitten ne asetukset eikä esim. vaihtaisi kanavaa omia aikojaan  (tai kanavan vaihto ei sisi aiheuttaa hetkellistä katkosta).
 • PW: Onhan se toki haastava ja oman haasteensa aiheutta myös toimintaympäristö, kuten seinät yms. Uskoisin myös, että juuri ympäristö on se eniten ongelmia aiheuttava tekikä. Silti toiset valmistajat onnistuvat WiFin toteutuksessa paremmin kuin toiset 😀
 • Minulla on nyt ongelmat taakse jäänyttä elämää. Yksikään verkkolaite ei ole pätkinyt viimeisen modeemin vaihdon jälkeen. TV:ssä oli vielä jokunen päivä sitten ongelmia, mutta viimeisen ohjelmistopäivityksen (LG tv:n web os) jälkeen sekin alkoi tomimaan muksiematta. Tuolloin en enään epäillyt modeemia ongelman aiheuttajaksi.

  Käykää vaihtamassa ne vialliset modeemit, heti kun diagnosoinnin jälkeen olette tulleet siihen tulokseen, että vika voisi olla modeemissa. Minulla kävi vielä niin onnellisesti tuossa modeemin vaihdossa, että sain sen vähän "paremman" modeemin, kun ne vielä halvemmat olivat loppuneet. Kyllä DNA on ainakin minun osalta menettänyt kasvojaan tämän huonolaatuisen kuramodeemin valinnan vuoksi, jota kalliilla asiakkailleen kauppaavat. Vielä kun huomioi heidän aktiivisuuden korjata ongelmaa ja sysätä kaikki käyttäjien murheeksi. Seuraavan kerran kun on operaattorin sopimukset katkolla, niin harkitsen todella huolella onko se DNA vai Elisa, Telia se ei tule kumminkaan olemaan.
 • Wifin kantavuus on ongelma. Tiheään asutulla kerrostaloalueella se ei voi olla kovin suuri, että kanavat eivät toisiaan häiritsisi ja omakotialueella sen tulisi riittää koko kiinteistön alueelle. Niinpä valmistajat menevät kantavuuksissa kerrostaloalueen mukaan, koska asukaat eivät kuitenkaan lähetystehoja pudottaisi.
 • Jari R, kiitos. Voitko kertoa minkä sait tilalle?
 • Tässä nämä minun purkin tiedot. Reitittävässä asetuksessa toimii nyt kaikki laitteet moitteetta.
  Model FAST3686
  Software DNA_3.419.0
  Linux S/W 2.6.30-1.7.1mp3-svn12614

  Pienestä se on ihmisen ilo kiinni, kuten pätkimätön netti. 😀
 • PW: 5G totetus tuo juurikin apua tähän asiaan. Kanavia on enemmän ja niiden kuuluvuus on suuremman taajuuden vuoksi huonompi ts. vähemmän naapureita häiritsevä. Valmistajat eivät mene laitetoteutuksissaan minkään alueiden mukaan. Ne noudattavat ETSI -standardeja ja kansallista lainsäädäntöä, Suomen tapauksessa viestintävirasto lienee oikea viranomainen. Nämä instituutiot määrittelevät suurimmat käytettävät lähetystehot ja niiden mukaan mennään, oli sitten kyseessä ok-talo tai kerrostalo.

  Jari R: Samat notet minun laitteessa. Langallisen yhteyden toiminta ok, langaton luokaton.
 • Jari R. Sama purkki täällä jossa noi WiFi ongelmat. Taidan soittaa DNAlle ja kysyä mitä ehdottavat. Harmi maksaa surkeasta modeemista. Edellisessä Soneran boxissa ei ollut mitään säätöä WiFin kanssa ja siksi pettynyt tähän. 
 • Kerrataan vielä. Chrome Cast ongelmat taakse jääneitä. Poika tuossa eilen kehui, että ei ole joutunut boottailemaan chrome castiä enään modeemin vaihdon jälkeen. Liitin taas tulostimen wifiin, joten siitä ei uskalla veilä hekumoida, mutta rohkenen väittää senkin toimivan nyt moitteetta. Netti toiminut läppäreiddä ja padeissa pätkimättä. TV:stä näkyy ruutu ja viaplay nykimättä, eikä joudu kaatkomaan wifi yhteyksiä ja kytkemään uudelleen. Itseltä meinasi välillä usko loppua, mutta oli se vika siellä missä sitä alkujen aluksi epäilinkin. wifillä sisäverkko toimi jotenkuten, mutta ulkoverkko sitten pahemmin. Kaapelilla toimi moitteeta. Varmasti noissa modeemeissa joku komponentti kuralla ja aiheuttaan tuon omgelman.

  Ei muuta kuin onnea modeemin vaihtoon, kyllä se vaihtamalla paranee.
 • Jari R: Onko modeemisi v2 versio?
 • Jari: Tuo mainitsemasi WLAN-lähetystehojen määräytyminen on totta. Se vain johtaa siihen, että isommissa kerrostalohuoneistoissa ja omakotitaloissa kantavuus ei riitä.
 • PW: Isommissa huoneistoissa voi tarpeen vaatiessa käyttää toistimia ja OKT:ssa voidaan käyttää 2G:tä pienemmän naapurimäärän takia. Jos lähetystehot olisivat paljon isommat niin siitä tulisi toinen ongelma eli kaikki ison kerrostalon laitteet ja jopa naapuritalojen laitteet näkisivät kaikki verkot ja vapaan kanavan löytyminen voisi olla haasteellista.
 • Mikä mahtaa olla vikana kun modeemin vaihdon jälkeen wifi nopeudet on pudonneet rajusti? 24.10. Jälkeen en ole päässyt lähellekkään maksiminopeuksia? Jäävät usein alle 100 megan? Kuitenkin langattomasti enimmäkseen nettiä perheessämme käytetään. Reititinkään ei ole päällä sotkemassa kenttiä, eikä wifi analyser äppikään näytä että olisi muitakaan verkkoja häiritsemässä? Ihan samassa huoneessa kokeilin jossa modeemikin on. Tätä modeemia nimenomaan kehuttiin että on vahvempi wifi verkko kun esim. Ciscon modeemeissa.
 • Tommi: Mitä tarkoitat sillä, että reitin ei ole päällä sotkemassa kenttiä?
 • Cisco on tarkoitettu vanhoille yhteyksille. Tämä on tarkoitettu Valokaapeli Plus yhteyksille, vaikka toiminee myös vanhoilla liittymillä. Tuskin tässä modeemssa WiFi on sen vahvempi kuin Ciscossakaan.
  Mikä ohjelmistoversio modeemissa on? Pitäisi päivittyä uusimpaan versioon, jos modeemi on muutaman yön päällä (3.419.0).
  Mitä langatonta taajuutta käytätte?
  Tukevatko langattomat laitteet 100 Mbit/s nopeuksia?
 • Sagemcomissa oli kaistanleveys vaihtunut jostain syystä 5Ghz wifissä 20:een kun pitäisi ilmeisesti olla 80. Ainakin tuolla asetuksella antaa toisinaan lähes täyden nopeuden 200 megaa, vaihtelee toki päivän mittaan. Asuksen reitittimestä en vieläkään saa yli 100 megan nopeuksia, on ac-reititin ja laitteet on meillä vuoden pari vanhoja joten laitekannasta ei pitäisi olla kiinni nuo nopeudet. Oliko täällä foorumilla jo jossakin suositellut asetukset tuolle modeemille, jolla saisi täydet ahtopaineet ulos wifi verkoista?
 • Kyllä minulla Asus antoi sen mihin WLAN-laite pystyy. Käy laittamassa Asusin kaistanleveys 80 MHz:n.
  Asusin laitehallintaan pääsy voi olla ongelmallista, jos modeemi on reitittävässä tilassa (voisi muuttaa sen IP-osoitetta).
  Asusin ohjelmistokin kannattanee päivittää usimpaan.
 • http://router.asus.com
  Tuolla pääsee laitehallintaan aina. Mielestäni vaihdoin Asuksen reitittimeen jo kaistanleveydeksi (5 Ghz) 80, mutta nopeus ei nouse yli 100 megan. Auto asetus taitaa olla kanavien kohdalla, ehkä pitäisi kokeilla jotain tiettyä kanavaa, jos nopeutuisi sellaisella asetuksella sitten?
 • En tiedä mistä Asuksen WiFi purkista puhutaan, mutta onko siinä gigabit ethernet liityntä? Onko Asuksen ja Sagen välinen johto Cat5e/Cat6 ethernet kaapelia?
 • PW
  Oliko näin että wifi verkot (2,4 ja 5)pystyy jotenkin yhdistämään näissä Asuksen ac-reitittimissä ja nostamaan näin wifi nopeutta. Mistä muuten tunnistaa onko johto Cat5e/Cat6 kaapelia, onko kaapelissa tällainen teksti jossakin?
 • Ainakin D-linkillä 5G taajuudella nousee helposti lähes täyteen nopeuteen 192 Mbs vaikka muitakin käyttäjiä samalla.
 • Kaapelissa on merkintä.
 • Tuolla Sagecomilla wifi nopeus jää taas 120-130 Mbps välille ja huomattavasti epätasaisempi vaikka etäisyys alle 2m.
 • Joo. Sagessa tosiaan on ”WiFi”.
 • Tietääkseni Asusissa ei pysty yhdistämään 2.4 ja 5.0 GHz taajuuksia, niin että nopeus nousisi. Molemmille taajuuksille kannattaa laittaa oma salasanansa ja oma nimensä.
  Minulla Asus AC68U antoi nopeudeksi n. 320 Mbit/s 1 Gbit/s yhteydellä. Parempaan ei WLAN-laite pysty. Kannattaa katsoa myös, että WLAN-laitteen kaistanleveys on automaatti tai 40 MHz (80 MHz).
  Jos käyttää samoja taajuuksia sekä modeemin että reitittimen langattomissa yhteyksissä, ne saattavat häiritä toisiaan.
 • Poista se IP-ristiriita, joko muuttamalla Sagen IP-numeroa tai laittamalla se siltaavaan tilaan.
 • Läheskään kaikki uudetkaan laitteeet eivät tue ac-nopeuksia, ja 80 MHz.n kaistanleveys voi olla niille liikaa. Asusissa voisi kokeilla 40 MHz:n tai 20/80 MHz asetusta.
 • Mm. Airport Extremessä ei ole näkyvissä kahta erillistä verkkoa (Toisin kuin Sagessa ja Asuksessa). On vain yksi ja laite liittyy siihen. Laite sitten käyttää joko 2G tai 5G yhteyttä, mikä parhaiten sille sopii. Tuo 320 Mbit/s on vain jonkun tietyn laiteen rajoitus. Periaatteessa ac:llä pitäisi päästä yli gigan nopeuksiin.
 • https://www.verkkokauppa.com/fi/product/55761/fhmsx/Asus-RT-AC51U-Dual-band-WiFi-reititin
  Asus-RT-AC51U on siis tuon reititin talomme yläkerrassa. Alakerrassa on tuo Sagem modeemi. Näyttää siltä että WAN nopeus olisi 100/10 tuossa Asuksen reitittimessä. Kuitenkin esim.upload nopeus on langattomastikkin 20 megaa vaikka tuon mukaan pitäisi olla kaiketi 10 megaa, right? Tähän WAN portin hitauteenko tuo nyt sitten tökkää ettei anna wifin kauttakaan kun tuon 97 suurinpiirtein, vaihtelee toki, mutta parhainmillaan. Voiko joku viisas kertoa minulle, miten purkista voidaan saada langattomasti jopa 733 megan nopeus dual-band tilassa jos maksimi WAN nopeus on tämän mukaan tuo 100/10? En ainakaan vielä ole löytänyt ohjeista tällaista dual-band asetusta. Onko tämä nyt vaan ollut tällainen myyntikikka Asukselta, purkki on 2-vuoden ikäinen nyt marraskuussa.
 • Tommi: Nuo LAN porttien nopeudet 10/100 tahtoo kertoa sitä, että tukee myös vanhempaa lähiverkkonopeutta 10Mbit DL / 10Mbit UL sekä uudempaa 100 Mbit/s DL / 100 Mbit/s UL. Eli nykypäivänä käytännössä 100D/100U.

  Kyllä sanoisin näin, että siihen se tökkää. Et saa asusin kanssa sisään tai ulos enempää kuin 100Mbit/s. Näyttäisi myös ettei ac ole tuettuna tuossa purkissa.
 • Miksi langattomasti tulee UL 20 megaa jos reititin tukee vain 10 megan nopeutta.Eikö samalla logiikalla tuo 100 megaa DL pitäisi tulla langattomasti myös tuplanopeudella. Siis näin vaan maalaisjärjellä asiaa tarkastellen. Ja tuo dual-band ominaisuus sitten vielä, mihin se sitten perustuu vai perustuuko mihinkään, siis jos 733 megaa pitäisi parhaimmillaan tulla ulos langattomasti kun 100 megaa tukee vain WAN portti.
  Yrittäisikö joku selvittää asiaa miten tällaisiin nopeuksiin voidaan päästä???
 • Maalaisjärjellä Asuksen WAN portti tukee 100Mbit/s DL ja 100Mbit/s UL nopeutta. Tuotetiedot antavat ristiriitaista tietoa: toisaalta vain n ja toisaalta ac? Tuo täysi siirtonopeus toteutunee kahden WiFi laitteen välillä tämän AP välityksellä, kun käytetään molempia taajuuksia.
 • Kyllä tuo Asuksen laite on IEEE 802.11ac yhteensopiva. Vielä kertauksena: päätelaitteen (puhelin, pc, tablet) ja Asuksen välinen yhteys voi teoriassa olla maksimissaan 733Mbit/s. Käytännössä ei koskaan. Asuksesta piuhalla Sagemcomiin maksiminopeus teoriassa 100Mbit/s. Sagencomista verkkoon päin teoriassa max. 1Gbit/s, riippuen myös liittymästä. Jos tätä Asuksen purkkia ja pelkkää WiFiä meinaa käyttää niin yli 100Mbit/s liittymät käytännössä turhia hankintoja. Itselläni langallisia Gigabit liityntöjä pystyy hyödyntämään ainoastaan PS4 ja aiemmin mainitsemani Airport Extreme. Toisaalta Airportin kautta sitä voivat hyödyntää myös kaikki WiFi -laitteet, niinpaljon kuin niistä vain nopeutta irtoaa. Eli LANi -portit eivät ole pullonkauloja.
 • Asusin tuotetiedoissa: Liitännät: WAN x 1 10/100, LAN x 4 RJ-45 10/100, USB 2.0 x 1.
  Siksi et parempaa nopeutta saa 200/20 liittymällä.
  Hanki 1 Gigabitin reititin.

 • Jari: Läppäri on MSI GE70 2PC Apache ja siinä on Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 verkkokortti. Kytkeytymisnopeus reitittimeen on n. 2 m päästä 433,3 Mbit/s.
  Läppäri lenee niitä ensimmäisiä, joissa on 802.11/ac-tuki.
  En tiedä olisiko tuota saatavissa toimimaan nopeammin kun maksimissaan 320 Mbit/s.
 • Täytynee vaihtaa reititin gigabittiseen niin saa pihallakin sitten nopeampaa dataa käyttöön.
 • Noiden reitittimien WLAN-kantavuus ei ole kovin suuri ja nopeus putoaa sitä mukaan, mitä pidemmällä laite on tukiasemasta.
  Gigasella yhteydellä saan 320Mbit/s n. 3 m:n päässä tuliasemasta. Keittiössä saan n. 200 Mbit/s, kun etäisyys tukiasemaan on n. 9 m.
 • Netistä löytyy wlan-verkon optimointi kotikäyttöön. Jyri Hyökin opinnäytetyö kevät 2016 hakusasanalla melko kattava pdf.tiedosto erilaisista wlan-verkon asetuksista.
 • PW
  Sinulla on oikein "tuliasema" siellä kotona.
 • Niinpä 😀
  Sagen modeemissa ei ole säädettäviä kohtia montaa. Disabloidutkin kohdat olen enabloinut.
  Ennemmin kaipaisin viritysohjetta läppäriin 😀

 • PW
  Tukiasema oli vaihtunut tuliasemaksi, et tainnut huomata? Tänään tuli s-postissa kysely DNA:lta koskien laajakaistaliittymää. Vastailin palautteeseen kuten asiat menivät kohdallani tai siis on menneet kolme kertaa lähes peräkkäin ihan persiilleen kuten olen tainnut tuossa edellä tässä ketjussakin kirjoittaa. 20 € lahjakortti arvontaan en osallistunut, näkyyhän nuo asiakastiedot muutenkin heidän järjestelmässä kun ovat s-postissa tuon kyselynkin lähettäneet ja siinähän kysytään mm. Ikä ja sukupuolikin. Tästä on kohta 20-vuotta kun itsekkin olin kännykkäkaupassa töissä, silloinkin oli kiirettä ja kännykkäliittymiä tehtiin joukukuun aikana jopa 100 uutta liittymää kolmessa kivijalkamyymälässä yhteensä päivän aikana. Silti sotkuja tapahtui äärimmäisen vähän tapahtumiin nähden.
 • Tuliasema painovirhepaholaisen kyllä huomasin - siitä tuo "Niinpä 😀 "

 • Tästä on 15 vuotta, kun olin Teleoperaattorin palveluksessa - en tosin HTV:n enkä sen perillisten palveluksessa. Tosin laitepuoli ei kuulunut tehtäviiini.
 • MSI läppärin käynnistysongelma selvisi.
  Irroitin siitä akun ja kun sitä käytän pelkällä verkkolaitteella, läppäri käynnistyy ensikerrasta.
  Aikaisemmin käytin läppäriä vekkolaitteella, kun akku oli siihen kiinnitettynä.
  Ihmettelen, kuinka akku voi tuohon vaikuttaa verkkolaitekäytössä?
 • Vaidoin reitittimen Linksys merkkiseen apparaattiin. Suljin Sagemcomin wifi verkon kokonaan kun on niin heikko. Reititin on yläkerrassa kuten edeltäjänsäkkin oli. Nyt mitä hetki sitten otin nopeustestiä alakerrassa niin 130-196 megan välillä wifinopeudet pyörivät. Kannattaa siis sijottaa reitittimeen eikä ostaa halvinta mahdollista. 139 € maksoi tuo Linksys ja aivan kaikkia asetuksia en ole edes tsekannut ovatko parhaat mahdolliset tällä hetkellä. Asennus oli todella helppo, automaattisesti homma eteni muutaman jatka nappulan painamisen jälkeen.
 • Itselläni toi Sagecomin kyseinen matolaatikko ja täys tunkki koko laite. Myös asiakaspalvelu on ollut luokkaa soittaa huoltoasemalle ja kysyy miksi mun netti ei toimi. Olin vuosia pois DNA:lta ja päätin nyt antaa uuden mahdollisuuden, mutta jälleen kerran menettänyt luottamustaan minuun. DNA:lla menee kyllä jokin pahasti pieleen asikastapalvelussa sekä paveluiden laadussa. Netti on vain valitettavasti pakko pitää kyseisessä firmassa, joten toivon vain, että jotain positiivista tapahtuu firman kulttuurissa.

  Tosiaan wlan kaatuu laitteessa joka päivä, eikä kestä kuormitusta. Laitan laitteen nyt siltaavaan tilaan ja kytken siihen Ubigiutin ammattilaitteet väliin. Katsotaan pääsenkö eroon ongelmista.
 • Tämä keskustelu on niin täynnä väärää tietoa, että pakko korjata joitakin väittämiä.
  1.) jotkut on kirjoitellut täällä että wifi on ongelmallinen yhteys että aiheuttaa ongelmia ja tällä yritetään paikkailla sagecomin huonoa toimintaa. Wifi ei todellakaan ole ongelmallinen ja itsellöni ei ole ollut koko ikäni aikana oikeastaan ongelmia wifin kanssa muiden kuin viallisten laitteiden kanssa. Wifi on jo vanha ja eritin toimiva standardi ja jos laitteet ei toimi wifissä on kyseessä tällöin joko viallinen laite tai huonolaatuinen laite.
  2.) joku oli kirjoittanut että siltaavassa tilassa voi olla kytkettynä 5-laitetta. Tämä väite ei pidä ollenkaan paikkaansa. Jos modeemi on siltaavassa tilassa, tällöin se on vain modeemi ja ainoastaan modeemi. Jos kytket tähän kiinno reitittimen, joka hoitaa dhcp:ta voit kytkeä niin monta laitetta kuin haluat. Modeemi ei tähän vaikuta, koska se on vain modeemi.
  3.) Sagemcomin modeemi on täys !?s€a ja se ei muutu siitä mihinkään vaikka dna yrittää puolustella sitä. Laite toimii parhaiten verkon painona tai siltaavassa tilassa. Kaiken muun voi unohtaa tuon laitteen kanssa. Asiakaspalvelijoilta on turha kysyä apua, kun ne eivät ole mitään tietoliikenne guruja, vaan lukevat ohjeitaan manuaaleista.

  Terveisin
  Alalla toimiva tietoliikenne insinööri
 • Tietoliikenne insinööri: Jaat väärää tietoa:
  1. Harvat laitteet osaavat valita automaattisesti vähiten häiritsevän yhteyden ja asettaa niin modeemin kuin WiFi-laitteen kanavan ja kanavanleveysarvot niin, että saavutetaan mahdollisimman nopea ja luotettava yhteys. Tavalliselle käyttäjälle astusten teko voi olla vaikeaa. Se, että sinulla ei ole ollut ongelmia, ei kerro mitään.
  Taajuusalueiden kapasiteetti on rajallinen, joten ruuhkaisilla alueilla saattaa esiintyä tästä johtuvia ongelmia.
  2. Palveluntarjoajat myyvät kuluttajille siltaavaa yhteyttä. Jos modeemin laittaa siltaavaan tilaan, niin sillä saa samanaikaisesti vain 5 kpl IP-osoitteita pelkällä modeemikäytöllä.
  Toki jos modeemin perään laittaa erillisen reitittimen joka jakaa omat IP-osoitteensa siihen kytketyille laitteille, niin silloin laitemäärä ei ole rajoitettu.
 • Nämä halvimmat kuluttajalaitteet ovat aina tehoiltaan rajoitettuja, joten ne toimivat parhaiten kun toimintoja kytkee pois päältä, eli Wifi pois päältä ja käyttää erillistä parempaa tukiasemaa, jossa samassa reititin ja nat/palomuuri. Samalla voi käyttää siltaavassa tilassa ja se toinen tukiasema/reititin jakaa ip:t sisäverkolle.

  Yksi hyvä vinkki on sammuttaa laite ajastimella yöksi tai käynnistää se uudelleen aina aamuyöllä kellokytkin/ajastimella.
 • Todettakoon vielä, että täällä on vastattu esitettyyn kysymykseen laitemäärästä. Kysymys koski modeemin siltaavassa tilassa käytettävää laitemäärää.

  Tuo modeemin kytkeminen pois päältä yöksi on varmin tae siitä, että modeemi ei saa operaattorin tarjoamia päivityksiä.
 • Sen takia yöksi pois kytkemisen sijaan ajastimella sammuttaa sen vaikka aamulla 6:30 n.  15-30 min ajaksi ja käynnistää uudelleen on parempi vaihtoehto. Halutessaan voi tehdä kerran viikossa tai kuukaudessa, riippuen miten hyvin laite toimii.

  Yhdellä sukulaisella tämä auttoi toisen laitteen ongelmiin.
 • PW

  En ottanut kantaa tuossa valitseeko tukiasema vähiten ruuhkaisen kanavan automaattisesti, vaan siihen että kun täällä osa yrittää puolustella Sagemcomin laitteiden wi-fin yleistä toimintaa. Laitteen Wi-fissä on jotain ongelmaa ja sen huomaa, kun kyselee ihmisiltä kyseisestä laitteesta ja googlettaa. Normaali wifi / access-pointit eivät todellakaan kikkale porukkaa ulos verkosta kymmentä kertaa päivässä, kuten osa Sagemcomin laitteista tekee. Vaihdoin tänään yrityksen verkkoon uuden mallisen valkoisen V2:sen tuosta Sagemcomista, niin tällä hetkellä näyttää jopa siltä että laitteet pysyy verkossa.

  Huomenna teemme laitteesta siltaavan ja kytkemme sen yrityksen Ubiquitin laitteisiin kiinni, niin varmistamme ettemme joudu enää painimaan Sagemcomin laitteen kanssa vahingossakaan. Eli laite saa toimia tulevaisuudessa vain modeemina.

  Toivon että toi uusi laite on parempi, kuin noi vanhat mustat tiiliskivet.

  Ps. juttelin asiasta erään ison suomalaisen tietotekniikkaketjun työntekijän kanssa tänään, niin antoi ymmärtää että noi Sagemcomin DNA:n laitteet on tosi heikkoja nimenomaan wi-fin osalta ja suositteli kytkemään siltaavaan tilaan.
 • Minulla oli se ensimmäinen Sagemcom jonka DNA-Kaupasta sain mukaani, niin sökö. Vain yksi neljästä ethernet portista toimi. Sain sen vaihdettua ja nyt on pelannut ihan hyvin. Wi-fi verkko ei ole kovin voimakas tuossa mutta laadukkaalla reitittimellä tuon saa pelaamaan ihan hyvin.
  Siitä olen samaa mieltä että kun näitä "sattumia" osuu liian usein omalle kohdalle, niin asiakaspalvelussa ollaan aivan hiljaa. Itse olen saanut useamman viallisen laitteen mukaani soppareita tehdessä. Kyllä siinä luottamus tietysti kärsii kun tällaista tapahtuu useammin. Yksikin kerta voi olla sellainen. Voi kun nuo soittaisivat joskus ilmoittaakseen että hei huomasimme että olet saanut todella huonoa palvelua meiltä ja haluamme hyvittää aiheuttamamme vaivan koska olet joutunut ajelemaan viallisten laitteiden vuoksi liian paljon saadaksesi sopimuksen mukaisen toimivan laitteen käyttöösi. Siksi haluamme lähettää postissa sinulle ilmaisen blaa blaa blaa. Ajatelkaas miten paljon näin toimien saisi uusia asiakkaita ja markkinaosuuksia nostettua ja ennen kaikkea saisi tyytyväisiä asiakkaita mikä lienee se tärkein pointti tässä toiminnassa.
 • Korjasimme yrityksestämme ongelmat heivaamalla Sagemcomin modeemi (musta) takaisin DNA:lle. Saimme aluksi uudenmalliset valkoiset versio 2:set ja meni suoraan palautukseen seuraavana päivänä. Laite toimi vielä huonommin kuin mustan malliset. Päätimme luopua Sagemcomeista kokonaan ja siirryimme kalliimpiin UBEE:n laitteisiin ja suurin osa ongelmista katosi heti. Kokeilin myös wifillä sekä Applen, että windows koneilla ja pelasivat huomattavasti paremmin eikä enää katkonut yhteyksiä. Siirsimme laitteen joka tapauksessa siltavaan tilaan, koska yrityksen sisäverkko on toteutettu Ubiquitin yrityslaitteilla ja tämän jälkeen loputkin ongelmat häipyivät. Suosittelen laittamaan kaikki noi dna:n laitteet suoraan siltaavaan tilaan ja unohtamaan noi DNA huonosti konfiguroimat laitteet. Niissä on myös asetusvirheitä, jotka aiheuttaa ongelmia osalle laitteista. Esimerkiksi Leasing time on asetettu oletuksena 3600S, kun jopa isot yrityksetkin pitää noi 24h:ssa normaalisti. Myös osa laitteista lakkasi toimimasta kokonaan yrityksen verkossa, kun Sagemcomiin oli kokeilumielessä kytketty suoraan kiinni yrityksen laitteita. Otimme palomuurin kokonaan pois laitteista ja ongelma ei poistunut tällöinkään, eikä vikaa voinut korjata mitenkään. Ubeen laitekaan ei ollut täysin ongelmaton. Kylläkin se pelasi kaikessa paremmin, kuin vaikka noi Sagemcomin verkonpainot.

  Suosittelen pysymään erossa kyseisistä laitteista ja hankkimaan joko suoraan ubeen laitteen ja maksamaan pienen extran tai sitten jos kytkee sagemcomin, niin laittakaa se heti siltavaan tilaan ja perään vaikka edullinen 50€ erillinen wifi-reititin joka hoitaa wifin ja kiinteän yhteyden.
 • Hyvä ketju, paljon tietoa. Appivanhemmat yrittivät siirtyä tällä viikolla valokuituplus 200/20 käyttäjiksi, ei mennyt ihan putkeen. Olivat saaneet liikkeestä valkoisen Sagencomin 3686 V2 (huom. ei "AC":ta tyyppikilvessä, kai tuo kuitenkin 802.11ac malli on, kun on 5Ghz wlan?) modeemin. Kotona modeemi antaa sisäänpäin modeemin vierestä wlanilla Note8:llä mitattuna n. 1,2 Mbs, ja ulos luvatun 20Mbs. sama tilanne sekä 2,4Ghz että 5Ghz wlanilla mitattuna. Aspan ohjeiden mukaan modeemi eilen resetoitu. Ei muutosta. Kokeiltu myös eri antennipistokkeista (kaapelitv yhteys kyseessä). samat vauhdit joka pistokkeessa. Modeemi kokeiltu myös ethernet kaapelilla, vauhti sisäänpäin käytännössä saman kuin wlanilla mitattuna modeemin vierestä, eli alle prosentin verran myydystä.

  Otin uuden modeemin eilen toiseen osoitteeseen kokeiluun, itselläni on sama DNA:n 200/20 yhteys toisella paikkakunnalla kaapelin kautta. Modeemina mulla on vanhempi 3686AC (musta malli, jossa myös WAN portti vielä mukana). Oma modeemi on siltaavana, Asus perässä hoitaa reitytyksen ja Wlanit. Kun oman piuhan kytki uuden valkoisen modeemin perään, niin samat vauhdit wlanin kautta, eli 1,2Mbs vain sisäänpäin 200 sijaan. Modeemi siis rikki suoraan laatikosta. Mun omalla mustalla sagen modeemilla samasta johdosta vauhti vierestä mitattuna n. 195/20Mbs.

  Appiukko mainitsi soittaessaan eilen dna:lle, aspasta kommentoidun "sulla onkin tälläinen vanha malli vielä", vaikka modeemi oli tällä viikolla liikkeestä haettu. Soitin aiheesta aspaan: aspan mukaan heillä on uusissa myytävissä yhteyksissä siirrytty jo syyskuussa -17 Ubee merkkisiin modeemeihin, joista löytyy kaksi mallia, perus 127eur, ja "premium" 199 eur. Tänään ovat menossa modeemia vaihtamaan liikeeseen, neuvoin pyytämään vaihdossa tuollaisen nykyisen Ubee modeemimallin vanhan sagencomin sijaan. Saapa nähdä miten käy, ja mitä eläkeläisille tuolta mukaan laitetaan..
 • Tosiaan se 127€ versio on käsitykseni mukaan Sagemcomin V2:nen. Ubeeta on vai. Tuota 199€ versioita. Menin itse vaihtamaan modeemia ja sanoivat aspasta, että löytyy myös 127€ version. Liikkeessä sanoivat että on ainoastaa ubeeta olemassa 199€ versio. Eli aspan henkilö antoi väärää infoa.

  Ubeen modeemi toimii joka tapauksessa paljon paremmin. Saisi dna myöntää vian ja vaihtaa päittäin noi modeemit.
 • Viime asioinnista DNA:n aspan kanssa olikin jo sen verran aikaa, että olin unohtanut olla skeptinen sieltä saadun tiedon suhteen. Kun itse avasin valokuituplus-liittymää aikaisemmin, niin tosiaan ei silloin aspasta muuta saanutkaan kuin väärää tietoa. Mutta se on toinen juttu.

  Appiukko oli käynyt tänään liikkeessä, ja ottivat nyt viallisen modeemin huoltoon tutkittavaksi ilman vaihtolaitetta, tai suoraa vaihtoa uuteen modeemiin (vaikka modeemi on tällä viikolla haettu liikkeestä). Asiakaspalvelija ei kuulemma mitenkään noteerannut sitä, että asiakas oli jo kokeillut modeemin toimivuutta toisessa DNA:n kaapeli-osoitteessa siellä toimivaksi todetulla johdolla. Ei ollut kuulemma kiinnostanut kuunnella tai ei ollut ymmärtänyt, vaan modeemi määrittämättömäksi ajaksi huoltoon, ja soittavat kuulemma perään. Ja asiakas sitten ajelee edestakaisin modeemin takia..

  Tämä Sagencom/ Ubee , perus/premium aihe oli liikkeessä selvitetty, tosin asiakaspalvelijan oli pitänyt sitäkin kollegalta kysyä. Wlan AC aiheiseen tarkistukseen oli sen verran kollega tiennyt, että se on joku luokitus tuossa mallissa.
 • Nyt sitten vaaditte korvausta, koska netti ei toimi. Voitte vaikka pyytää sopimuksen purkamista. Noiden aspan henkilöiden kanssa pitää olla tosi tiukka. Itse toimin aina niin, että soitan ensin aspaan ja tämän jälkeen testaan kaikki mahdolliset heidän määrittämät vian tarkistukset, jonka jälkeen jos vika ei korjaannu vaadin laitteen vaihtoa tai jotain vastaavaa. En ikinä suostu siihen, että siellä jotkut ammattitaidottomat tumpelot pääsee muka testaamaan laitteita. Jos aspa olisi yhtään perillä, niin nämä laitteet ei vain toimi.

  Oikeastaan tässä oli taas esimerkki miksi ei KANNATA OLLA DNA ASIAKAS! Olen ollut dna asiakas useita kertoja ja aina tulen samaan lopputulokseen, että firmassa ei toimi asiakaspalvelu. Sama kokemus on kavereillamme sekä sukulaisilla.

  Suosittelen olemaan yhteydessä asiakaspalveluun uudelleen ja jos homma ei toimi, niin rahat takaisin. Kerran olin yhteydessä kuluttaja-asiamieheen, kun dna:lta toimivat noin. Eivät millään suostuneet tulemaan vastaan. Sitten kuluttaja-asiamiehen jälkeen alkoi kaikki luistamaan ja sain rahalliset korvaukset yms.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.