Sagemcom F-3686AC WiFi

Sain aikani tasteltuani Sagemcom F-3686AC modeemin WLAN-asetukset kuntoon (Current kaistanleveydet 40 MHz ja 80 MHz) reitittävässä tilassa.
Kokeilu tuotti WLAN:lla hyvät nopeusarvot - 325/96 Mbit/s, kun modeemiin oli WLA-laitteesta (802.11/ac) suora näköetäisyys.
Kokeilun jälkeen poistin erillisen reitittimen ja sen poiston yhteydessä tulin vahingissa jatkojohdosta sähköt katkaisseeksi.
Kun laitoin laitteet lopulliseen tilanteeseen, niin Sagemcom F-3686AC boxin WiFi-asetukset olivat edelleen samat, mutta latausnopeudet olivat vain 77/77 Mbit/s.
Kun palasin tilanteeseen, missä Sagemcom F-3686AC on siltaavassa tilassa ja Wifi pois päältä ja erillinen reititin käytössä, niin nopeusmittaus antaa tasaiseen 300/98 Mbit/s tuloksia.
Jotain ongelmia Sagemcom F-3686AC:n Wifi:ssä on sad

Tuo on siinä mielessä hankala asia, kun DNA aina syyttää WLAN-laitetta ja ei hyväksy WLAN-laitteilla tehtyjä nopeusmittauksia todellisiksi mittaustuloksiksi. Tällöin WLAN-modeemin WLAN-ominaisuuksia ei tule tarkastettua ja mahdollisia vikoja korjattua.

PW Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Modeemissa on pieni puute. WPS toimii vain 2.4 GHz:n taajuudella eikä sitä voi vaihtaa 5.0 GHz:n taajuudelle.

PW
  • Ei se ole mikään puute , vaan koko WPS on suuri tietoturvariski ja pitäisi poistaa kokonaan. :-).

Veikko
  • Ihmettelen, että miksi 2.4 GHz:n taajuudella muutettaessa kaistanleveydeksi 40 MHz, niin Current kaistanleveys pysyy tiivisti 20 MHz:ssä.
    Se näkyy maksimi siirtonopeutena inSSIDer 4.0 ohjelmassa vain 216 Mbit/s!
    Eli kaistanleveys ei muutu!

PW
  • 2.4 GJHz vikoja:

• Kaistanleveys ei muutu, vaikka se on muuttuvinaan asetusruutuun ja pysyy 20 MHz:nä
    • Kanava ei muutu vaan pysyy kanavana 1, vaikka se on muuttuvinaan asetuslaatikkoon
    • Kanavia on tajolla vain kanavat 1-9, vaikka kanavia on Suomessa 1-13.

5.0 Ghz tuntuu toimivan oletuksilla, mutta en siinäkään saanut kanavaa vaihdettua kanavasta 100/80 kanavaan 44/80.

PW
  • Hei PW,

Ei ole modeemin normaalia käytöstä, ettei WLAN kanavaa tai kanavaleveyttä voi muuttaa. Molempia toki kannattaa käyttää oletussetuksillaan tai autolla, koska modeemin automatiikka skannaa ympäristöä ja valitsee parhaimman kanavan ja sen leveyden.

Kanavan leveyden muuttaminen isommaksi voi jopa heikentää yhteyttä. Lisätietoja molemmista asetuksista www.dna.fi/tuki-wlan ja www.dna.fi/tuki-laajakaista

Kerrothan myös testilaitteen tiedot sekä testiympäristön.

Eliminoidaan ensin muut muuttujat ennen kuin mietitään mahdollisia bugeja. Tekisin sinuna seuraavat muutokset ensialkuun:

-Modeemin resetointi reset nappulasta oletusasetuksille (30sek painallus modeemin alaosassa)
    -Modeemin sijoittaminen keskeiselle paikalle ja ylös
    -Testilaite aivan lähelle modeemia
    -Antennikaapelin ja Ethernet-kaapelin varmistus (ovatko kunnolla kiinni, mahdollisesti toimiiko muilla laitteilla hyvin)
    -Testattavan laitteen verkkokortin asetusten päivittäminen, palomuuri testin ajaksi pois ja käyttöjärjestelmän päivittäminen

Tässä vaiheessa tsekkaus mitä nopeuksia tulee Ethernetillä ja WLANista sekä voiko WLAN asetuksia muuttaa. Sitten jatketaan:

-Asetusten vaihto Ipv4:lle polusta Status -> eRouter IP Modes ->alasvetovalikosta Router mode (Ipv4)
    -Modeemin palomuurit pois päältä polusta Firewall -> molemmat palomuurit offiille ja varmistus että IP flood detectionista on täppä poissa

Testaus mitkä nopeudet Ethernet ja WLAN sekä voiko WLAN asetuksia muuttaa.

Jos WLANasetuksia voi muuttaa:

-Tarkista inSSDIerillä muiden käyttäjien käyttämät WLAN kanavat ja valitse modeemille vapain mahdollinen
    -Jos kerrostalo, käytä 5Ghz suurinta mahdollista kanavaleveyttä, 2.4Ghz:llä 20Mhz
    -Vaikuttaako siltaava tila edellisten jälkeen nopeuksiin ja asetusten muuttamiseen, mistä olet asettanut siltaavan tilan?

Mokkulamies
  • Hei Mokkulamies!

Kaikki mainitsemasi peruasetukset on kunnosa.
    Testilaitteena käytän MSI GE70 2PC Apache läppäriä ja sillä on näköetäisyys 2,5 m:n päässä olevaan läppäriin, jossa 802.11/ac WLAN ja kytkeytymisnopeus modeemiin on 433,3 Mbit/s.

Tein resetoinnin ja mittasin nopeudet ethernet-kaapelilla 780/98 Mbit/s ja WLAN (5.0 GHz) 320/85.
    Kun pelkkää moideemia käytän, en siltaavassa tilassa sitä halua käyttää.
    Reitittävässä tilassa kanavan vaihto onnistuu molemmilla taajuuksilla.
    Tosin laitehallinnan ilmoittama Current kanava ei aina ole sama, minkä inSSDer ilmoittaa.
    40 MHz:n kanavaleveydellä 2.4 GHz kanava on aina 1.

Suurin ongelma on, että 5.0 GHz:n taajuudella, että nopeusmittaus antaa joskus 77/77 Mbit/s tuloksia.
    Näin ei käy, jos laitan modeemin siltaavaan tilaan ja kytken sen perään Asus AC68U reitittimen. Tulokset ovat silloin tasaseen 300/98 Mbit/s.

PW
  • Eli ongelma on tällä hetkellä se, että 5ghz taajuudella nopeus tippuu aina välillä?

Kokeilisin mainitsemiani vinkkejä vielä, sekä erityisesti kävisin koko polun läpi.

Ratkaisevia ovat varmasti www.dna.fi/tuki-wlan löytyvät vinkit sekä liikenteen siirto Ipv4:lle.

Mokkulamies
  • Kyllä minä kokeilin kaikkia noita vinkkejä ja sama tilanne oli myös IPv4 liikenteellä.
    Kun modeemi on siltaavana ja WiFi kytkettynä pois päältä ja modeemin perässä Asusin reititin, homma toimii vakaasti 5 GHz:llä.
    Täyttynee vielä jatkaa kokeilua.

En myöskään ole keksinyt modeemista sellaista asetusta, jolla saisin koneissa jaetut osiot näkymään ristiin molemmissa koneissa Verkkona. Osaatko tuohon antaa neuvon?

Tuo 2.4 GHz ei minua niin kiinnosta, mutta se saattaa jotain muuta kiinnostaa. Sen ongelma on, että kaistanleveyttä ei reitittävässä tilassa saa asetettua 40 MHz:n.

PW
  • Reitittävän tilan idea hukkuu, jos palomuurit pitäisi ottaa pois päältä sad
    Tuo IPv4 tila antaa IPv6 testissä tuloksen 7/10. Sama kun siltaavassa tilassa reitittimen kanssa IPv6 asetuksella Tunnel 6to4 (toimivampaa asetusta siinä ei ole).

PW
  • Kokeilujen perusteella tuntuisi siltä, että modeemissa on vikaa Wifi:n toimivuudessa.
    Kysymys kuuluu, että onko vika rauta- vai ohjelmistovika?
    Ohjelmistovikaan voi odottaa aikanaan parannusta, mutta rautavikaan ei.

PW
  • DNA kiinteä laajakaista. Otin juuri uuden Sagecom 3686 modeemin käyttöön. Verkkoyhteys toimii, mutta F-Securen Freedomea (VPN) en saa päälle. Freedome toimii muuten moitteettomasti esim Soneran 4G- ja ADSL-verkossa. Miten Freedomen saisi pelittämään myös DNAlla em. modeemin kautta?

Lumiukko 2016
  • IPSec Pass Through ruksin kun laittaa päälle modeemista, niin pitäisi auttaa.

DNA_Ankka
  • Kiitos, yritin hetki sitten kirjautua modemin asetuksiin, mutta en onnistunut. Langaton verkko toimii, mutta ethernetkaapelin kautta ei pääse eteenpäin. Olisikohan Freedome esteenä (siis Freedome TAP driver) jonka kuitenkin pitäisi toimia oikein, kun juuri nyt ei punaista ruksia näy sen kohdalla "verkkoyhteyksissä"? Näyttää siltä, kun Freedome sahaisi päälle ja pois ja punainen ruksi myös.

En kyllä keksi, miten edetä. Wifin kautta yhteys nettiin pelaa pädillä ilman ongelmia (myös Freedome), mutta ethernetkaapelin kautta tietokoneesta ei sitten millään.

Löytyisikö apuja? Kiitos.

Lumiukko 2016
  • Ongelma ratkesi, kun kirjauduin pädillä modemin asetuksiin ja pääsin laittamaan tuon DNA_Ankan ehdottaman ruksin (kts yllä). Eli nyt toimii sekä lanka- että langaton yhteys.
    DNA voisi lisätä vinkin käyttöohjeisiinkin.

Lumiukko 2016
  • Asiaa sivuten, mikä on laitteen päällä oleva "Wifi" fyysinen nappi? Mitä sen kuuluisi tehdä? Sitä ei kuvata ohjekirjassa.

MiJo
  • Sitä WiFi-nappia kun painaa muutaman sekunnin, niin sillä saa WiFi:n joko disabloitua tai enebloitua senhetkisestä käyttötilasta riippuen.

PW
  • Kiitos PW,

Sehän se onkin. Avainsanoina tosiaan: pitkä painallus, lyhyet eivät tee mitään.

MiJo
  • Minulla katkoo wifi yhteyttä välillä. Nopeudet on maks. 106/18. wifillä useimmiten on 39/18 - 59/18. Missä vikaa? vanhalla ed3 modeemilla vanhan 100mb liittymän nopeudet oli pääsäntöisesti nopeampia.

Justus
  • Olen myös huomannut Freedomen toiminnassa ongelmia tällä modeemilla.

Olen lisäksi laajentanut wifin kantamaa kytkemällä toisen tukiaseman ethernetillä siltaavassa moodissa. Wifi-asetukset ovat molemmissa identtiset, mutta kun päätelaite vaihtaa vaihtaa tukiasemasta toiseen, täytyy wifi yleensä käyttää pois päältä jotta Sagemcom sallii yhteydet. Käytin aiemmin vastaavaasti kahta Applen tukiasemaa ja vähemmän yllättävästi tuolloin ei ollut mitään ongelmia.

Make
  • Justus: Tällä kertaa vika ei ole "johdossa", vaan modeemin WiFi:ssä. Jos laitteesi tulee 5.0 GHz:n taajuutta, käytä sitä. Jos ei tue, yritä muuttaa 2.4 GHz:n kaistanleveys 40 MHz:n - onnistuminen on epävarmaa. Joka tapauksessa käytä kiinteää kanavanumeroa, äläkä automaattia - saattaa pätkintä loppua.
    Käyttölaitteessa kannattaa myös kaistanleveys laittaa joko (40 tai 80)MHz:n tai automaatille.

Make: Onko toinen tukiasema eri verkossa?

PW
  • PW, sama verkon nimi ja sama salasana. Toinen tukiasema on Airport Extreme (uusin malli) ja siltaavassa tilassa ethernetillä kiinni.

Make
  • Tuo ei vielä tarkoita, että modeeni ja tukiasema olisivat samassa verkossa.
    Tietenkään sillä ei ole merkitystä, jos käytät vain tukiaseman kautta laitteita.
    Mikä on siltaavassa tilassa - modeemi vai tukiasema?

PW
  • Tuota tuliasemaa en tunne, mutta jos laitteiden halutaan olevan samaas verkossa, toisesta on poistettava DHCP käytöstä.
    Sillä ne eivät samaan verkkoon mene, jos niille annetaan samat käyttäjätunnukset ja salasanat - päinvastoin sekaannustahan tuosta tulee.

PW
  • Sagemcomissa on NATtaava toimintatila (oletus, DHCP) ja Applessa siltaava. Molemmista laitteista on julkaistu samannimiset verkot eri taajuuksilla. Kun päätelaite vaihtaa tukiasemasta toiseen, Sagemcom nikottelee aikansa (minuutin tai kaksi) ennen kuin päästää langattoman päätelaitteen liikennöimään.

Make
  • Onko Aplen siltaavassa tilassa DHCP käytössä?

PW
  • PW, ei ole. Siltaava tarkoittaa tässä yhteydessä nimenomaan sitä, ettei laite tee mitään osoitteenmuunnoksia (NAT) tai -jakelua (DHCP).

Make
  • Minulla tämä kyseinen poksi, saako sen toimimaan tällä taloyhtiön laajakaistalla joka tulee seinästä ethernet johdolla.?

Jarno
  • Mitä tarkoitat "kyseisellä" poksilla? Tässä on puhuttu kahdesta laitteesta.
    DNA:n modeemin saa toimimaan ethernet-liitännässä.

PW
  • Pahoittelen, siis tuo sagemcom 3686ac

Jarno
  • Tässä asentelen ko. purnukkaa käyttöön. Mistä voi johtua, että wifi yhteys toimii mainiosti, mutta langalla ei pääse edes purkin omaan käyttöliittymään IP:llä? IP-osoite kyllä tulee koneelle.

Tompanssi
  • Itse sain asenneltua sagemcom 3686ac:n lopussakin niin että sen kautta tulee langattomasti internetyhteys tietokoneeseen. Mutta miksihän yhteys on niin pirun hidas? Täytyykö muuttaa sagemcomin asetuksia ja jos niin mitä? Talolaajakaistayhteys tulee ethernet piuhalla sagemcomin perään porttiin LAN4.

Jarno
  • Näyttäisi siltä, että langallinen yhteys on hengissä hetken (10-20s) ja sen jälkeen se katkeaa. Kun verkkokortin resetoi, yhteys on taas hetken käytössä. Edes IP:llä ei tosiaan pääse purkkiin kiinni, joten ilmeisesti default gatewaykin on ulottumattomissa. En usko koneessa olevan mitään vikaa, koska edellisellä verkkokonfiguraatiolla se toimi täysin moitteettomasti. Lankaliitäntä xboxiin tuntuu toimivan samalla tavalla, eli verkko toimii hetken ja sitten katkeaa. Modeemin käyttöliittymän LAN discover kuitenkin löytää kaikki langalla laitteessa kiinni olevat koneet.

Onko mahdollista, että kyseessä on yksinkertaisesti viallinen modeemi?

Tompanssi
  • Minulla oli samat viat. Palautin koneen ja otin vanhan käyttöön. Susi mikä susi.

Jussi
  • Ja vielä yksi koe, siltaavana ethernetportit toimivat.

Tompanssi
  • Jarno: Modeemin laitehallinnassa - Coonection osassa - pitää sallia WAN MODE (oletuksena estetty) ja ethernet-kaapeli kytkeä modeemin WAN-porttiin ja tetenkin koaksialikaapeli irroiteetuna. Joku sanoi, että ei toimi modeemin ollessa reitättävässä tilassa, vaan se pitäisi laittaa siltaavaan tilaan.

Tompanssi: Jos et modeemin laitehallintaan pääse, käytät väärää IP osoitetta. Reitittävässä tilassa 192.168.1.1 ja siltaavasa tilassa 192.168.100.1.
    Jos olet vaihtanut salasanan, etkä sitä muista, reretoi modeeni modeemin pohjassa olevasta reset-reistä, jolloin modeemi asettuu oletustilaan (reitittävä tila) ja salasana palautuu 1234:ksi. Muutettu salasana kohdistuu vain siihen tilaan, josa se on muutettu.
    Jos laite on uusi, kannattaa modeemi resetoida painamalla tulitikulla tms. reset-reikää n. 30 sekunttia.

PW
  • PW: Kyllä laitehallintaan pääse oikealla IP:llä, mutta langallinen yhteys reitittävässä tilassa ei toimi kuin muutaman kymmenen sekuntia. Tietokoneessa wifi päälle ja kas kummaa kaikki toimii. Viimeinen kommentti oli vain huomautus, että siltaavana data kulkee piuhaa pitkin mallikkaasti.

Tompanssi
  • Tompanssi: Minkälaiset Connection arvot modeemi antaa. DS Power pitäisi olla ± 8 dBmV (20 kpl) välillä ja US Rower pitäisi olla jossain (30 ... 50) dBmV:n välissä (5 kpl). Jos ei ole, pyydä huoltokäynti ja korjauta DNA:n verkkovika.

Itse käytän modeemia siltaavassa tilassa ilman WiFi:ä ja verkon jakaa erillinen reititin - hyvin on toiminut.

PW
  • PW: Sekä US että DS tehot on ok.

Itsellänikin on ollut entinen konfiguraatio modeemi(siltaava)->reititin->access point. Nyt on syytä lähteä reititinkauppaan, koska reitittimessä on 100M verkko, joten tuolta ulkomaailman datavirrasta menee puolet hukkaan, kun reitittimessä ei riitä nopeus.

Tompanssi
  • Latasin DNA sovelluksen, ei anna aktivoida pyydettyä ensimmäistä kertaa, ilmoittaa virheestä. Laitoin oman sähköpostiosoitteen ja luodun salasanan. Käytössä reititin. Mitä teen?

Merja
  • Merja: Miten modeemiin latasit sovellutuksen?
    Läppärriin tai älyttömyyspuhelimeen, siihen tarkoitetun sovellutuksen voi asetaa, mutta ei modemiin.

PW
  • Täälläkin Sagemcom F-3686AC pätkii Wifiä satunnaisesti, usein ja toistuvasti. Tällä hetkellä käyttö on pelkästään Wifin läpi ja ongelma ilmenee kun Elisa Viihde-digiboksilla katsoo esim Netflixiä. Nettiyhteys katkeilee satunnaisesti. Eilen kävin tutustumassa modeemiin, ja huomasin että sen Wifi-led valo vilkkuu myös satunnaisesti, noin 1-2 sekunnin jaksoissa. Pitäisikö Wifi-ledin palaa kiinteänä jos se toimisi oikein? Huomasin myös eilen, että Wifi-nappia painamalla sain sammutetuksi wifin:n mutta päälle en sitä enää saanut, vaikka painoin kymmeniä sekuntteja wifi-nappia. Piti ottaa sähköt ja kaapeli irti seinästä, ennenkuin sain wifi:n takaisin päälle. En kuitenkaan resetoinut, pitää tätä tutkia seuraavaksi.

Ville
  • Kun painoin Wifi-nappia n. 3 s Wifi, se tuli päälle ja valo paloi yhtenäisesti.

Miten olet Elisan Viihdeboxin kytkenyt, jos modeemin Wifin kautta sitä käytät? Kuulostaa oudolta.

PW
  • Jos Elisan boxissa on Wifi-lähetin ja se on kaukana modeemista, niin käytä 2.4 GHz:n taajuutta modeemiin ja aseta Elisan boxiin modeemin Wifi:n salasana.

PW
  • Elisan boksista pystyy asetuksista valitsemaan yhdistääkö langalla vai wifillä. Se ymmärtää sekä 2.4 että 5 ghz wifiä. Nyt on aikalailla esteitä modeemin ja boksin välissä, pitää yrittää sijoittaa modeemia järkevämmin, jopa niim että saisi langalla yhdistettyä. Katsoin modeemin ohjeesta niin vilkkuva wifi ledi tulee jos data liikkuu wifillä, eli se on ihan ok.

Ville
  • 5 GHZ:n alueen kantavuus on huonompi kun 2,4 GHz:n alueen, vaikka se alue ei niin ruuhkainen olekaan.
    Hankalissa paikoissa kannattaa käyttää 2.4 GHz aluetta, vaikka se ruuhkaisempi onkin.
    Modeemissa molemmat taajuudet toimivat samalla salasanalla, joten kannatta varmistua, että käyttää silloin 2.4 GHz aluetta (jos 5.0 GHz aletta ei tarvitse, sen voi modeemissa disabloida). Tosin modeemin 2.4 GHz taajuus on susi, mutta eiköhän se Netflixiin riitä, vaikka kaistanleveyttä ei saakaan asetettua 40 MHz:n, eikä kanavakaan vaihdu helposti, vaikka sen kiinteäksi laittaisikin (kannattaa kuitenkin laittaa).

PW
  • modeemin ohjeissa mainitaan näin:
    "2. WiFi
    Pimeä = WLAN ei ole käyttövalmis
    Palaa = WLAN on käyttövalmis
    Vilkkuu = Dataa liikkuu WLAN-verkossa"

Lataa älypuhelimeen/tablettiin wifi analyzer -sovellus ja katso miltä wlan-verkkojen ruuhkautuminen näyttää. Todennäköisesti pätkimisen syy löytyy sieltä ja korjaantuu jos vaihdat yhteyden käyttämään 5GHz taajuutta (mikäli laitteesi tukevat sitä).

Idän Tietäjä
  • Jep. Nyt sai jo pari jaksoo katsottua ilman että pätki nettiä. Sain järjestettyä lankayhteyden boksin ja modeemin väliin. Myös wifi on tässä modeemin asemassa voimakkaampi. Ruuhkaa oli tosiaan 1 kanavalla 2.4 GHz:n taajuudella johon omakin halusi liittyä ja 5 GHz onkin tämä ainut verkko joka näkyy. Toistaiseksi pelittää siis ihan hyvin. Pätkimiset haittasi ikävästi jos sarjat katkee kesken yllättäen niin se postunee tuolla langalla. Puhelimella ei tule katottua sarjoja, niin ei välttämättä huomaa jos wifi pätkisikin.

Ville
  • Minkä takia 5G (se nopeampi langaton) yhteys katoaa välillä ja palautuu sitten taas jossakin välissä? 2G pysyy vakaasti päällä

Visa
  • Koska 5 GHz:n taajuuden kanatama on heikompi kuin 2.4 GHz:n kantama.
    Katso modeemille sopivampi sijoituspaikka tai käytä vain 2.4 GHz taajuutta.

PW
  • Istuin puoli tuntia modeemi vieressä odottaen 5G:tä. Sitten luovutin.

Vein läppärin kauemmaksi ja jonkun ajan päästä läppäri näyttikin ottaneen vaihtaneen 5G yhteyteen. Sama toistunut kännyllä ja tabletilla.

Visa
  • Kaippa noihinkin laitteisiin on perempiakin yhteydenmuodostustapoja kuin istuminen ja odottaminen smile

PW
  • Tukevatko laitteesi 802.11/ac-nopeutta ja 80 MHz:n kaistanleveyttä? Jos eivät, muuta kaistanleveys pienemmäksi.

PW
  • Jos vastaanottava laite ei tue kanavia yli 100:n, kannattaa valita jokin pienempi numeroinen kanava.

PW
  • Hei PW,

laitteet tukevat 802.11/ac-nopeutta ja 80 MHz kaistanleveyttä. Nyt ei ole pariin päivään pätkinyt yhteyttä.

Visa
  • Kannattaa asetuksista laittaa kiinteä kanava. Pätkiminen voi johtua kanavan vaihtumisesta kesken käytön.
    Kannattaa myös varmistua, että käyttää 5.0 GHz taajuutta. Jos ei 2.4 GHz:ä tarvitse, sen voisi disabloida.

PW
  • Ok, kiitos!

Visa
  • Minulla on Sagemcom F-3686AC, wifi toimii hyvin, mutta kun ostin alakertaan toistimen, Asuksen RP-AC66, tein kaikki niin kuin ohjeet sanoo, mutta en pääse toistimen kautta nettiin.  Tietokone yhdistyy asukseen, mutta ei ole nettiyhteyttä. Asuksessa on sekä 2,4g&5g "toisto".  Mikähän asetus tai täppä on väärin??

Hoo Pee
  • Hoo Pee: Tuon toistimen suhteen en osaa neuvoa. Kokeile ilman toistinta 5 GHz:n taajuutta, jos tietokoneesi mahdollistaa yli 100:n olevien kanavien käytön.
    Yllättäen havaitsin, että ne ainakin minulla tuottavat paremman singnaalin kun 2.4 GHz- ja alle 60 olevat 5.0 GHz kaanvat.
    PW
  • Mistähän voisi johtua, etten saa yhteyttä toimimaan ethernet-liitännällä (Sagemcom F-3686AC). Olen laittanut modeemin asetuksista WAN ethernetin päälle, seinästä tulee verkkojohto modeemin WAN porttiin ja LAN1 portista menee verkkojohto tietokoneeseen. Olen kokeillut molempia router ja bridge -tiloja. Pitääkö jotain muita asetuksia muuttaa? Win7 käyttiksenä.

Suoraan seinästä jos vedän verkkojohdon tietokoneeseen, niin yhteys pelaa toki.
    Arto
  • PW saitko tuon Sagecomin 5 GHz wifin  toimimaan hyvin? Täällä se pätkii välillä rajusti vaikka olisi ihan modeemin vieressä ja ping kasvaa 8sta 46 ns ja nopeus tipuu rajusti.http://www.speedtest.net/my-result/6096712425

Tomi
  • Minulla modemin ja läppärin välinen etäisyys on n. 3 m. Olen tuota modeemin WiFi:ä kokeillut monta kertaa ja aina sama tulos. Vähän aikaa toimii hyvin, kunnes alkaa takkuamaan, joten käytän vain erillistä reititintä edelleen.
    Erillisellä reitittimellä toimii hyvin 80 MHz kaistanleveydellä, joten en ole kokeillut modeemin WiFi:ä 40 MHz:n kaistanleveydellä.
    PW
  • Modeemin 2.4GHz kaistanleveyttä ei saa pysymään päällä 40MHz:ssä millään kanavalla. Kaistanleveysasetuksen jälkeen modeemi putoaa muutaman sekunnin jälkeen aina takaisin 20MHz-kaistanleveyteen, mutta asetus '40MHz' jää valintaan ('Bandwidth: 40MHz, Current 20MHz'). Toivottavasti DNA välittää myös tämän bugin pikaisesti Sagemcomille ja siihen saadaan korjaus jo seuraavassa ohjelmistopäivityksessä.
    Netizen
  • Netizen: Nuo bugit on välitetty DNA:lle monta kertaa ja DNA:n teknikka on niistä tietoinen (Tuotevastaava), mutta mitään ei tunnu tapahtuvan!
    On vain selitetty, että ruuhkaisuuden takia 2.4 GHz:n taajuudella ei 40 MHz:n kaistanleveyttä tulisi käyttää.
    PW
  • Sagemcom F-3686AC - modemi.

Modemi (ja kaapelilaajakaista) on ollut käytössä muutaman kuukauden ja kokemukseni ovat hyvät - modemi ja  verkko pelaavat ongelmitta.

Mieleen tuli kuitenkin kysymys: onko tapana päivittää modemin ohjelmistoa ja jos on, miten niistä saa tiedon ja miten itse päivitys tapahtuu?
    Lumiukko 2017
  • Hei!

Modeemit hakevat päivitykset automaattisesti yöaikaan, laitteessa tulee toki olla virrat päällä. Uusimmat päivitykset voit käydä myös tarkastamassa osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Osaatteko sanoa miksi tuo hukkaa HPn tulostimen ja Denonin AVRn. Laitteet kytkettynä 2.4GHz verkkoon mutta ei näy tietokoneilla tai tabletilla. Denon näkyy ja toimii ensi  ja seuraavalla kerralla hävinnyt verkosta vaikka laitteet itse näyttävät olevan edelleen kytkettynä verkossa. Edellisessä Thomson modeemilla ei ollut vastaavia ongelmia.
    Tomi
  • DNA Hanna-Mari. Kiitos vastauksesta. Antamasi linkin kautta ei päivityksistä kysymiäni tietoja löydy (päivityksen viitenumero/nimi, pvm, mistä tieto löytyy itse modemissa ja netissä). Haluan nimittäin itsekin varmistua, että modemin ohjelmisto on aina ajan tasalla.

Käyttöohjeesta tätä tietoa ei löydy, mutta uskon DNA:lla sen tiedon olevan (ilmeisesti kuitenkin jotenkin piilotettuna).
    Lumiukko 2017
  • Mene modeemin hallintasivulle. Etusivulla on Software Version DNA_2.89.0 (tuo on viimeisin).
    PW
  • Olen nyt käyttänyt tätä Sagemcom F-3686AC modeemia noin kolem viikkoa ja kaikki meni suht hyvin eiliseen asti. Eilen illalla netti hävisi ja vilkutti vain @-lediä eikä saanut IP-osoitteita. Soitin aamulla aspaan ja hänen proseduurinsa mukaan tehtiin kaikki kikat mutta eipä lähtenyt toimaan. Minulla oli sattumalta vielä vanhan yhteyden kaapelimodeemi ja se toimi eli fyysinen yhteys toimi. Aspa totesi, että laite varmaan rikki. Kävin vaihtamassa, mutta ongelma säilyi. Soitin uudelleen aspaan ja nyt sitten pitkällisen väännön jälkeen syyksi löytyikin vaihtunut vanhan nettiyhteyden profiili. Kun vaihdettiin profiili uuden nettiyhteyden mukaiseksi yhteys palautui. Nyt kuitenkin sitten tässä uudessa modeemissa ei wifi enää toimikkaan vaan se hyppää pois päältä välillä ja nopeus myös vaihtelee tosi paljon sekä 2,4 ja 5 gigahertsin verkossa. Pari kertaa jopa yksi kone joka kaapelilla kiinni kadotti netin heteksi. Hieman alkaa jurppimaan kun näyttää siltä että paskan möivät. Täytyy ajan kanssa katsella jos joku noista yo. jutuista säädöistä vaikuttaisi asiaan.
    FHJ
  • @FHJ   jos kelkat threads ylös tai katsot muita tähän modeemiin liittyviä kirjoituksia niin huomaat ettet ole yksin. Toivottavasti DNA joko hoitaa valmistajalta sellaisen firmwaren joka toimii tai sitten hankkii kokonaan toisen modeemin kaikille joilla näitä ongelmia on. Ihmeen vähän DNA antaa tänne kunnon vastineita. Täytyy viikolla pommittaa aspaa taas.
    Tomi
  • Eli onko modeemi tulossa kunnolla toimivaksi ja koska? Miksi dna myy sellaisia modeemeja jotka ei toimi? Pitäisi olla nettiyhteydet toimivina ja modeemi sellainen joka toimii. Miksi ei kunnolla testata ennen kun myyntiin laitetaan? Kummaa on touhu dna:lla. Raha kyllä kelpaa asiakkailta mutta mitään ei korjata kunnolla toimimaan.
    Ihmettelen
  • Onkos tähän tulossa sitä päivitystä? Mahtaako netin pätkiminen sillä loppuu? Epäilen et ei. Onko olemassa mitään muuta modeemi mikä toimii valokuitus plussan kanssa ilman mitään kikkailuja?
    Salppa
  • Mistähän mahtaa kiikastaa kun osa koneistani kirjautuu hyvin F-3686ac:n wifi-verkkoon, MUTTA osa ei.  Modeemi on tehdasasetuksilla ja oletin, että saan kaikki laitteeni ensin kytkeytymään automaattisesti ainakin 2,4GHz.  Nämä koneet, jotka eivät kytkeydy, näkevät kyllä sekä 2,4GHz että 5GHz verkot, mutta yritettäessä kirjautua 2,4GHz taajuudella, laite ei hyväksy kirjautumisyrityksiä.
    Kaikki laitteeni kirjautuivat aina erittäin hyvin vanhaan modeemiini, joka oli ihan tavallinen yksinkertainen 2,4GHz:n laite.
    YSI
  • Morjens,

Mitä muutoksia pitää tehdä Sagecom:lle kun muutetaan se toimimaan Kaapeli-TV verkosta Ethernet-pohjaiseen verkkoon (Uusi Taloyhtiö). WLAN Profile - Enabled muutoksen tein, mutta ei lähde pelittään uudessa osoitteessa (samasta liittimestä saa Applen TimeCapsulen toimimaan)
    Juha T
  • Juha T: Täällä on yritetty antaa tuohon neuvoja, mutta porukka ei modeemia ole saanut toimimaan ethernet-verkossa. Eräs väitti saaneensa toimimaan, mutta ei kysymyksistä huolimatta ole kertonut, että miten - veikkaan kyseessä olleen vain huuli!
    Yksittäisten porttien laittamine siltaavaan tilaan ei onnistu. Koita laittaa modeemi siltaavaan tilaan.

Modeemiin on tulossa päivitys, mutta sen saaminen edellyttäisi sen kytkemistä verkkoon, jossa modeemi toimii. Päivityksen saaminen voi kestää jonkin aikaa ja mitään takeita siitä, että silloinkaan toimisi ethernetverkossa ei ole.
    PW
  • Sagemcom F-3686AC - VPN ei kytkeydy. Herjaa L2TP/IPSec turva parametreistä. Mikä neuvoksi?
    PP

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Viestisi ja nimesi näkyy julkisesti.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme