Siirry uusimpaan kommenttiin

Sagemcom F-3890 v3: wifi ja langallinen verkko näkymään toisilleen

Tarkoituksena saada langattomat ja langalliset laitteen näkemään toisiaan. Kaapelimodeemin asetuksissa ei ole mahdollista laittaa langallista ja wifiä samaan ip verkkoon. Port fowardillakaan ei onnistu. Miten onnistuu?

Kommentit

 • Jos laitteet ovat kaikki reitittävässä modeemissa, niin ne ovat samassa verkossa. Näkyviin niitä ei kokonaisuudessaan taida saada näkymään.
  Itse olen jakanut koneiden kiintolevyt useampaan osioon ja jakanut niistä yhden kiintolevyn ja tehnyt tarvittavan aseusmuutoksen suojaus välilehellä. Koneet näkevät tuolloin nuo jaetut osiot.
  Toki voinee tehdä useampiakin jaettuja osoita, mutta se on jo suurempi turvallisuusriski.
  Toivottavasti joku osaa kertoa paremman keinon.
 • Eivät ole samassa verkossa, eri ip aliverkko wifillä ja langattomalla. 192.168.170.1 ja 192.168.1.1.  

  Wifin ip asetuksia ei pääse muokkaamaan. Langallisen pystyy muttei pysty laittamaan samaan ip aliverkkoon kuin wifi. Error...
 • Nyt kuulostaa kyllä erikoiselta. Onko tuon laitteen asetuksista edes mahdollistä määrittää eri verkkoa langattomille ja laitteen ethernet porteille? Jos tällainen mahdollista on, niin laitteen pitäisi kyllä reitittää liikenne verkkojen välillä ongelmitta. Esim. chromecast ei kyllä toimi eri verkkojen välillä, ei ainakaan ihan pienellä värkkäämisellä.
 • Onko tällä modeemilla mahdollisesti "expert" tunnus olemassa, kuten edellisillä Sagemcom modeemeilla? Salasana laitteen sarjanumero.
  (F-3686ACv2 ovat kyllä samalla verkkoalueella, mutta os. pääsee muokkaamaan vain expert tunnuksella.)
 • Expert tunnuksesta ei tietoa. Admin on ainoa ohjeissa oleva käyttäjä. Purkin hallinnassa vain admin ja ei pysty user osiossa muuta kuin vaihtamaan admin salasanan. Eli ei pysty muokkaamaan, lisäämään käyttäjiä eri oikeuksilla.

  Jos expert tunnus olisi syy, niin se voisi selittää tämän erikoisuuden, mutta hallinnassa pystyy tekemään "expert" tason juttuja esim. port triggering.

  Eli ei pysty muokkaamaan langattoman aliverkon ip:tä tai laittamaan ethernet porteille samaa aliverkkoa kuin langattomassa. Ping ei vastaa ja jaettu kansio ei näy. Firewall (reititin ja tietokoneet): allow all.

  @Mikko mainitsi "kuulostaa erikoiselta". Jep, kokemukseni reitittimistä pitäisi riittää, tälläiseen en ole törmännyt, joten pakko olla jokin helppo "kikka vitonen", jota en näe tai tiedä. Pitäähän reitittimen tälläiseen kyetä.

  Tak vastauksista tässä vaiheessa. Nimim "ehkä puusilmä tai paska kallis DNAn purkki: "PtPKDP". 😀
 • Ei se jaettu kansio itsestään näy toiselle koneelle. Pitää suojaus välilehdellä tehdä Kaikki valikko ja antaa siinä oikeudet.

 • Ja verkkoprofiilin pitää olla yksityinen.

 • Tällainenkin ohje löytyy: https://www.is.fi/digitoday/art-2000005869959.html , mutta sen käyttö näyttää hankalalta.
 • Yksityinen verkko ja jaetun kansion oikeudet ovat tiedossa ja käytössä.
 • Purnukka kierrätykseen ja toinen tilalle, niin ei tarvii tapella. 😉
  Yks vaihtoehto on hommata ylimääräinen wifi-purkki ja kytkeä wifi pois päältä tuosta alkuperäisestä. Konfaat sitten tuon uuden wifin samaan osoiteavaruuteen LANin kanssa.
 • Dna:lla ole muuta purkkia tarjolla. Ylimääräinen wifi-purkki kyllä löytyisi. Mutta näin kalliiseen hintaan pitäisi kyllä Dna purkissa tuokin ominaisuus toimia. Odotellen josko DNA:lta joku tietävä asiantuntija vastaisi kiireiltänsä....
 • Laita viestiä suoraan DNA Ville P:lle!

  p.s DNA modeemeja saa myös käytettynä melko hyvin.
 • Ilmeisesti DNA:n palveluneuvojat eivät lue tai ehdi lukemaan forumia tai osaa vastata tähän? Tämä kun on foorumi, ehkä ei tuki, niin mihin voisi heittää tukipyynnöt?

  Ville P:lle viesti (ilmeisesti Tuotekehitysjohtaja Partanen) tapahtuu mitä kautta? Johtaja tason ihmistä tuskin kiinnostaa tai riittää aika näihin? 

  Käytetty ei enää ole vaihtoehto kun uusi purkki on kerran ostettu ja pääsee nettiin. Pakkotilanteessa joutui ostamaan tämän. Onko tämä DNA tuotteen vika vai ominaisuus (vanhaa IT väen huumoria:)?
 • Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@dna.fi asiaa voi tiedustella myös sähköpostilla palvelu@dna.fi .
  Tämä on yleinen keskusteluryhmä - nimestään huolimatta.
  Ilmeisesti eivät osaa kysymykseesi vastata, kun eivät ole vastanneet.
 • Hei,
  Pahoittelut reagoinnista meidän puolelta.
  Langattoman ja langallisen rajapinnan pitäisi tarjota modeemin oletusasetuksilla sama aliverkko.
  Palauttamalla laite tehdasasetuksille, voidaan varmistaa, että laitteessa on käytössä sille määritetyt verkkoasetukset, jolla ongelmaa ei pitäisi toistua.
  Syynä eri aliverkon peitteelle voi olla esimerkiksi Guest-verkon käyttö WiFissä, jolloin laitteita ei ohjata samaan verkkoon.
  DNA Jussi Lahdenperä Business Manager
 • Ei tainnut Jussi ymmärtää kysymystä :-( Noin helposti eri laitteet eivät näe toistensa tiedostoja.
  Toki laitteet ovat samassa verkossa, jos ne on kytketty samaan modeemiin, eikä jonkin laitteen porttia ole laitettu siltaavaan tilaan. Siltaavassa tilassa olevat laitteet eivät toistensa tiedostoja näe millään tempulla.
  Voi olla, että minun antamani neuvot eivät tuohon modeemiin sovellu.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.