Sagemcom F-3890V3 modeemi väittää ettei yhteyksiä ole

Hei.

Sagemcom F-3890V3 modeemin asetussivut eivät näytä yhtäkään yhteyttä, vaikka olen kiinni laitteessa WiFillä.

Ongelma tulee ilmi samantien laitteen aloitussivulla.

Toiminto on elintärkeä, ja se tulisi korjata mahdollisimman pian ohjelmistopäivityksellä.

Tällaisenaan en voi suositella laitetta kenellekään.

Aloitusnäkymä:

Näkymä laitteen statussivulta:

Saisitteko kiitos päivitettyä tuon softan!

Kommentit

• Onko sinulla kaapeliliittymä ja onko modeemin numero oikein kirjattu asiakkuudellesi?
    PW
  • Kaapeliliittymä ja tnternet toimivat. Mutta modeemin sivut eivät näytä laitteita kiinni missään verkossa, vaikka laitteita on Wifissä.
    j
  • Kyse on nyt kaapelimodeemin asetusvalikon toimimattomuudesta eikä niinkään yhteyden toimimattomuudesta. Mutta jotta voisin hallinnoida kotiverkkoa tarvitsen näitä työkaluja.
    j
  • irrota tv ja poista jakaja, ja kytke modeemi suoraan. Tämä kertoo onko vika jakajassa
    Tuomas Raatikainen
  • Yhteys pelaa hyvin. Vika ei ole jakajassa vaan modeemin ohjelmisto ei toimi. Olen yhteydessä wifillä useilla laitteilla ja kaikki pelaa. Mutta modeemin sivu ei kerro laitteita jotka ovat siihen yhdistetty wifillä. Luitteko edes kysymystä?
    j
  • Helpottaisiaä myös jos olisi jokin manuaali joka kertoisi miten tämän pitäisi toimia. Mistä lataan sellaisen?
    j
  • Tuolla näyttäisi olevan "Lataa suomenkieliset oppaat":

https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3890v3

Kimmo
  • Olen kyllä löytänyt nuo oppaat, kiitos vain. Niissä käydään läpi vain kytkennät eivätkä kerro asetusvalikoiden käytöstä mitään. Missä on käyttöopas modeemin selainkäyttöisiin asetussivuihin?

Mutta se ei ole kysymykseni vaan se, että miksi nämä sivut eivät toimi oikein? Miksei laitteita näy?

j
  • Sanoisin, että kyse on modeemin ominaisuudesta.
    Minulla on vanhempi kaapelimodeemi (Sagemcom).
    Olen käytössäni olevien koneiden yhden osion jakanut ja tehnyt niiden näytön sallimiseen tarvittavat asetukset. Nuo osiot koneet toisistaan näkevät verkko-osassa. Ilman tuota eivät näe.
    En tiedä tarkoititko tuota, mutta...
    PW
  • Laite näyttää vain ethernet-kytketyt laitteet (eli langalla kytketyt). Wifi-laitteita ei näy lainkaan. Miten tämän voi korjata? Resetoinnit ei auttaneet.
    j
  • Onko verkko tilassa "Yksityinen" kaikissa laitteissa?
    PW
  • Vastaava purkki käytössä ja se näkee laitteet todella epätasaisesti. Tekee minkään parental controlin toimivuudesta arvuuteltavaa, kun ei se omia asetettuja rajoituksiakaan valvo, jos ei kerran edes näe laitetta kiinni olevana.

Ja kuten alkuperäinen kirjoittaja yritti ihan selvästi jo selittää, toimii yhteys ja netti laitteilla, jotka ovat reitittimessä kiinni ihan mahtavasti kyllä. Purkki vain ei näe laitelistauksissaan kaikkia kiinni olevia laitteita, välillä edes ethernet kiinnittyneitäkään.

Eli siis vaikkapa muksun tietokone voi olla iloisesti kiinni internetissä purnukan välityksellä, mutta Parental Controliin asetettu takaraja netin käytölle ei liipaistu, kun eihän se vekotin näe koko koneen olevan verkossa kiinni. Mielenkiintoinen ominaisuus, eikö?

On kyllä muutenkin ollut vähän murheenkryyni koko laatikko, toisinaan on onnistunut kaatamaan verkon niin, että vain osa koneista pääsee yhdistämään verkkoon, vailla mitään logiikkaa. Kerran pääsi kaksi piuhalla yhdistettyä konetta ja pari puhelinta purkin kautta verkkoon, yksi muu piuhalla oleva kone ei. Vaihto WLANiin ei tehnyt mitään, yhdistyneistä koneista ei päässyt edes purkin asetussivulle käsiksi, mutta netti niissä pelasi jostain mysteerisestä syystä. Purkin uudelleenkäynnistys korjaa nämä tilanteet, mutta turhan tiuhaan niitä on tullut.
    Henri