Sagemcom FAST3686, ethernet packet loss

Modeemi/reititin otsikossa mainittu.
Hardware Version  V1.0
Software Version  DNA_3.419.0
Model Name  FAST3686

Toimi aikanaan ihan hyvin, tai ainakaan en huomannut ongelmaa. Nyt muuton jälkeen alkanut kadottamaan paketteja kovaa tahtia. Reitittää kaikki portit, ei siltaa. Kokeiltu vaihtaa johtoja ja portteja, mutta kaikki johdot ja portit tuottavat saman tuloksen.
Langaton pelaa paremmin vaikka yleensä toisin luulisi.

Ethernet:
--- fe80::4a83:c7ff:feb5:2a16%en0 ping6 statistics ---
100 packets transmitted, 65 packets received, 35.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 0.598/0.792/3.435/0.385 ms

Wifi:
--- fe80::4a83:c7ff:feb5:2a16%en1 ping6 statistics ---
100 packets transmitted, 100 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 1.415/2.210/37.295/3.668 ms

Ja sitten pingiä toiseen koneeseen joka samassa verkossa.

eth-eth:
--- fe80::1897:5e50:c79e:723e%en0 ping6 statistics ---
100 packets transmitted, 46 packets received, 54.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 0.354/0.605/1.344/0.169 ms

wifi–eth:
--- fe80::1897:5e50:c79e:723e%en1 ping6 statistics ---
100 packets transmitted, 75 packets received, 25.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 0.902/1.519/4.285/0.489 ms

eth–wifi:
--- fe80::f3:7e3f:c7cd:7034%en0 ping6 statistics ---
100 packets transmitted, 50 packets received, 50.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 1.241/120.005/925.802/162.445 ms

wifi–wifi:
--- fe80::f3:7e3f:c7cd:7034%en1 ping6 statistics ---
100 packets transmitted, 96 packets received, 4.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 11.357/64.988/127.931/30.059 ms

Kommentit

• Hyvin erikoinen tulos, minulla on nykyään myös tuo FAST3686 ja en ole huomannut tämänkaltaisia ongelmia. Mutta olen kylläkin huomannut että kyseiseen modeemiin vaihtamisesta lähtien internetin selaamisesta on tullut tahmaista, juuri nyt epäilen että se johtuu dns-ongelmista.

Minulla on tuo sama ohjelmistoversio DNA_3.419.0.
  • Ismo: Tilaa huoltokäynti, mutta koita resetoida modeemi ensin.
    Ihmeelistä, jos modeemia ei saa siltaavaan tilaan laitehallinnasta!
  • Reitittäminen ei ole ongelma, en ole edes kokeillut siltaavaksi asettamista aikoihin. Oli aiemmin toinen reititin ja modeemi siltaavana, mutta silloin siinä oli ongelmia IPv6:n kanssa (yhden portin asettaminen siltaavaksi johti epävarmaan toimintaan kun välillä vastauksia tuli modeemilta, välillä DNA:n reitittimeltä).

Koneet ovat iMac (2014 retina) ja Mac Mini (2012), kumpikin Sierralla (10.12).

Kun iMac oli yleensä wifillä yhteydessä modeemiin en huomannut ongelmia. Vasta kun otin Mac Minin taas pienpalvelinkäyttöön ja koneet ensisijaisesti johdollisen ethernetin kautta kiinni tuli ongelmia. Aluksi epäilin josko Mac Minissä olisi ilmennyt jotain verkkovikoja, mutta kun testasi, vaihtoi johtoja ja portteja, modeemin ethernet-porttien / kytkimen (miten ikinä toteutettukin) vialta näyttää.

Voi olla, että modeemin firmis on päivittynyt tässä välissä, sillä muutaman kuukauden ajan yhteydet modeemiin oli lähinnä wifillä.
  • Miltä näyttää jos pistää ipv4 only tilaan?
  • Ihan kuin ois 80-luvulle siirtynyt… gopheria tuli ikävä.
    Mutta packet lossiin ei tullut muutosta: ethernet packet loss >20%, wifi toimi.
  • Itsellä koko aja ongelmia nettipelaamisessa (konsolilla) eikä mitkää ohjeet tunnu jelppivän. Taitaa tää modeemi sopii ainoostaa pölyn kerääjäks
  • Yhteysongelmista tulisi olla yhteydessä suoraan meidän maksuttomaan 24/7 vikanumeroon p.0800 300 500, pakettien putoaminen matkalla ei ole modeemin normaalia toimintaa.