Sagemcom FAST3686. Kallis mutta käsittämättömän vanhentunut.

Miten voi olla että tällaisesta purkista joutuu maksamaan rahaa?

- Samba serveriversio on vuodelta kivi ja sakset (v1 vs nykyinen 4.3).iPhonekin sanoo että "Ei, en suostu. Tuo ei ole turvallista käyttää!"
- Laitteiden nimiä ei näy LAN:ssa, ainoastaan IP:t sekä MAC-osoitteet, puhumattakaan, että lähiverkon laitteita voisi nimetä käyttöliittymästä
- Modeemia ei voi buutata / restartata selaimesta? Mitä aktuaalista....?

Te laskutatte tällaisesta laitteesta aivan hunajaa, kun kaupasta ostamalla saisi paljon toimivamman, kestävämmän, sekä tietoturvallisemman vaihtoehdon.
Rami Sillanpää Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• No tota, osta sieltä kaupasta se haluamasi laite! Ei kukaan pakota tuota DNA:n purkkia ostamaan/käyttämään.
    JJJ
  • Hei Rami! Kiitos palautteestasi, modeemien tekniikka kehittyy nopeasti ja meillä on tarjolla myös uudempi modeemi, joka tukee myös Docsis 3.1 tekniikkaa: https://kauppa4.dna.fi/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/DNA-Valokuitu-Plus--modeemi-F-3890v3/p/VMODK00007
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • JJJ:lle, joka kirjoittaa nimimerkin takaa: tuo modeemi lätkäistiin "tarjouksena" liittymän päälle. Modeemi oli sidottu tarjoukseen.

Iiro: Kiitos vastauksestasi. Olet aivan oikeassa, tekniikka kehittyy huimaa vauhtia. Docsis versio tässä modeemissa on julkaistu vuonna 2006, versio 3.1 vuonna 2013. Modeemi ja liittymä on tilattu vuosi sitten tammikuussa.

Kysyin liittymää tilatessa, voinko käyttää edeltävä vuonna (2019) käsiini jäänyttä kaapelimodeemia. En voinut, koska tekniikka oli kuulemma ajanut ohitse tuosta vajaan vuoden vanhasta modeemista.
    Rami Sillanpää
  • Siis mitä.2019 mallin purkki on vanhaa tekniikkaa.
    Tais Dna myyjä saada hyvät provikat,kun myi sulle p****a paketissa.
    Siis kivikautisen modeemin uuden ja paremman sijasta.

BQ24
  • Myyjät myy ymmärtämättä tekniikasta.

Itselle tulee dna:n eth yhteys. Myyjä soitti ja kauppas nopeampaa yhteyttä, lähtökohtasesti kauppas määräaikaista johon kuuluu modeemi. Itse sanoin etten ole valmis maksamaan mitään operaattoreiden laitteista ja määräajaton kiinnostaa. Aika suppeat oli valikoimat ja kun nuita ethernet reitittimiä löytyy jo ja jopa yritystason laitteitakin saa muutamalla kympillä.

Monet noihin haksahtaa, paras on se kun Elisa jakaa joillekkin ilmaiseksi sellaista joka vastaa "20€" modeemeja mutta samat sillä myynnissä noin 200€
    Sami
  • DNA lopetti vanhan tekniikan myynnin, jonka jälkeen uusmyynnissä oli vain Valokaapeli Plus liittymä. Se tapahtui aikanaan kertaheitolla. Docsis 3.0 tekniikan vanhat modeemit käyvät tuohon liittymään, mutta vain taloyhtiön tarjoamaan perusnopeuteen asti. Jos lisää nopeuksia haluaa, on hankittava Valokaapeli Plus modeemi.
    Jos on vanhan tekniikan yhteys, siihen saa vanhalla modeemilla nostettua nopeutta aina 350 Mbit/s asti. Sitä, ei ole pakko vaihtaa Valokaapeli Plus tekniikkaan.
    Monella näyttää olevan ongelmia DNA:n Docsis 3.1 modeemin kanssa.
    Fritziltä löytyy paremmaksi kehuttu modeemi https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42317/njkcn/AVM-FRITZ-Box-6660-Cable-langaton-Dual-Band-WiFi-6-kaapelimo?list=OZCYkRhkHRniam2JA . Halvempi se ei taida olla kuin DNA:n https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3890v3 .
    PW
  • Fritziä on kehuttu.On vaan niin rasvainen hinta.
    No kaikkihan tässä valtakunnassa maksaa hunajaa.
    Elämä on.

BQ24
  • Kyse on siitä, minkä asettaa tärkeysjärjestykseen - hermot vai toimivuuden :-)
    PW
  • Oliko tässä kyseessä taloyhtiö vai OKT? Omakotitalo asujat kun saa yleensä maksaa reilusti enemmän palveluista kuin taloyhtiön asukkaan.

Sinänsä hauska kun valitetaan "hunajaa maksavasta laitteesta" ja se on "saatu" tarjouksena mukaan. No joku kokonaishintahan se on mikä kenellekkin tuntuu kalliilta.

Katsoin pariin edelliseen osoitteeseeni nykyään saatavia liittymiä (DNA Kaapeli):

Taloyhtiöön
    400M 19,90 €/kk. 24 kk. Jatkossa 24,90 €/kk
    Modeemi päälle, jos haluaa 6,75€/kk /24kk. Ei vaikuta tarjoushintaan ottaa sen tai ei.

OKT
    400M 34,90 €/kk. 24 kk. Jatkossa 39,90 €/kk
    Modeemi sama hinta, jos haluaa mukaan (6,75€/kk /24kk)

Onko DNA:lla mahdollisesti aikaisemmin ollut erilaista markkinointia, nykyää ei ainakaan ole pakko ottaa modeemia ja maksaa siitä. Jos tuon Fritz-boxin hinnan toimituksineen jakaa 24kk siitä tulee 9,30e/kk. Joten en kahtakertaa miettisi 😀
    JJJ
  • Näköjään muuttunut tuotteet. Ei enään modeemi pakollinen. Hinnat tainneet pysyä samana. Vuosi sitten modeemi oli pakollinen määräaikaisissa sopimuksissa (sisälty maksuun)

Taloyhtiöön siksi halvempi kun yhtiö maksaa 3-8€/kk per huoneisto vaikkei kukaan yhteyttä käyttäisikään. Ja toki ylläpito edullisempaa. Vaikuttaakohan taloyhtiölle hintaa alentavasti jos sopimusta uusii ja vaikka kaikilla olisi joku lisänooeus?
    Sami
  • Kyllä omakotitalossa saa sen melkein 10€/kk (oliko 8.75 vai 9.75€/kk) maksaa perusmaksua kaapelista kanssa tuohon päälle 😀

Taloyhtiössä voi olla kilpailua enemmän, siksi hintaa alentavat, että saa sopimuksen taloyhtiön kanssa.

Muitselin tota modeemin pakkonaittoa aikaisemmin, kuten ketjun aloittajakin kertoo. Sitä tosin ei tarvinut vissiin ottaa jos maksoi tuon noin 5€/kk enemmän, eikä tehnyt määräaikaistasopimusta. Toisaalta se hinta menee sitten siihen modeemiin eikä riitäkkään.

Hyvä, että on siitä luopuneet ja saa itse valita mitä ostaa...
    JJJ
  • kyllähän niitä modeemeja tyrkytetään vähän mutta en kyllä keksi mitään syytä sellaisen ostamiseen jos on jo olemassa toimiva modeemi. onhan se hienoa että modeemi tukee kaikenlaista mutta ei paljoa auta jos se cmts loota on museokamaa ja ei tue samoja juttuja kun modeemi. muutenkin nykyään on tosi vaikeaa löytää aitoa modeemia niin mielummin käytän sitä minkä olen onnistunut saamaan. kaikki helposti löytyväthän on nykyään reitittimiä joissa sattuu olemaan myös modeemitoiminto. omani vaan kääntää kaapelisignaalin ethernet signaaliksi eikä lisäile mitään natteja tai wifejä niinkun nämä fritzboxit ja operaattorien myymät tekee
    nimeni