Sagemcom FAST3686 pätkii satunnaisesti, Network Access: Denied

KTV:n kautta liitetty Sagemcom menee satunnaisesti tilaan Status: 'Network Access Denied' muutamia kertoja päivässä vaikkapa tunniksi jonka jälkeen yhteys palautuu. purkin uudelleenkäynnistys tai resetointi saattaa auttaa tai sitten ei. modeemin rautavika, vai voiko ongelma olla operaattorin verkossa?

jaakko Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Minulla toi modeemi ei toimi noin, joten kuulostaa joko verkko- tai rautavialta.
    Millaisia Power-arvoja modeemin laitehallinta näyttää Connection välilehdellä ja montako niitä on käytössä?
    PW
  • downstream 11.3...12.4 dBmV, upstream 38.5 dBmV.
    downstream 22 locked, upstream 1.
    olen guuglaillut että nuo vaikuttais olevan ok tasot?
    jaakko
  • .. ensimmäinen kiinnostava vihje olisi tarkoittaako tuo access denied että purkki kättelee operaattorin kanssa ja ei saa yhteyttä muodostettua, vai että operaattori ei vastaa
    jaakko
  • Downstream on hieman korkea. Pitäisi olla ± 8 dBmV välillä. Niitä on oikea määrä.
    Upstream dBmV arvo on OK, mutta niitä pitäisi olla 5 kpl.
    Kokeile resetoida modeemi painamalla, sen ollessa virrallisena, tulitikulla tms. reset reikää yhtäjaksoisesti n. 30 sekunnin ajan, jolloin modeemi käynnistyy oletusasetuksille.
    Jos upstream arvoja on edelleen vain 1 kpl, tilaa huoltokäynti.
    PW
  • jahans, resetin jälkeen upstreamiin ilmestyi 5 kanavaa niinkuin sanoit (upload speediin tuo ei kyllä näköjään vaikuttanut mitenkään). seurataanpas mitä tämä tekee.
    kertauksena kuitenkin, olen resetoinut tämän purkin useasti näiden ongelmien selvittelyn aikana joten katkot varmasti palaavat mutta kertonee jostain jos nuo kanavat tuolta taas alkavat putoilla pois
    jaakko
  • follow up: yhteys pätkii ja connectioneissa edelleen 5 kanavaa lukittuna mutta power nousi ->51dBmV
    jaakko
  • follow up2: yksi upstream kanava putosi pois
    jaakko
  • follow up3: yhteys hävisi. 1 downstream kanava (12dBmV) on silti lukittu, samoin kuin yksi upstream (57dBmV)
    jaakko
  • follow up4: yhteys palasi itsestään, nyt kaksi upstream kanavaa lukittuna
    jaakko
  • Power-arvon pitää olla alla 50 dBmV upstreamissa.
    Verkkovika - tilaa huoltokäynti.
    PW
  • Jos tulkitsin tämän tredin oikein niin meillä on samanlaisia kokemuksia. Varsinkin 2.4 GHz wlan puolella, johon läppärit kytketty. Windows ilmoittaa alvariinsa että yhteys on mutta nettikäyttö on rajattu/estetty.
    Myös Android herjaa tuon tuostakin että wlan yhteys on mutta sillä ei pääse nettiin.
    Vaikuttaisi siltä että 5 GHz hoimii paremmin, mutta vain osa meillä verkkoon käytetyistä laitteista tukee tuota taajutta.
    Laitettaa saa olla vähän väliä buuttaamassa joka on todella rasittavaa sillä uudelleenkäynnistys on hidasta.
    per