Sagemcom FAST3686 USB portin käyttäminen

Olen laittanut muistitikun modeemin taakse ja se näkyy USB:n "Approved Devices" eli hyväksytyt laitteet kohdassa.

Olen lisännyt laitteeni "Available USB Devices" kohdasta Add toiminnolla Approved USB Devices kohtaan ja "Storage Basic":in mukaan

Shared Network Folders -> Share Name olisi
"\\SCLVG\KINGSTON"

Yritin tuon "\\SCLVG" kuitenkin laittaa Win+R komentoriville ja valitti heti että "You can't connect to the file share because it's not secure. This share requires the obsolete SMB1 protocol, which is unsafe and could expose your system to attack.

Your system requires SMB2 or higher. For more info on resolving this issue, see:[go microsoft linkki].

Tuon kuitenkin sai näkymään ihan oikein "SC-DMS" media serverinä.

-

Onko Sagemcom FAST3686:lle saatavilla päivitystä vai miten tuolle jaetulle muistitikulle pääsisi kirjoitusoikeuksilla sisään?

Teenkö jotain väärin vai yritänkö väärällä tavalla sisään?
MikkoAA Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Minulla on aivan sama ongelma Sagemcom F3686ACv2-modeemin kanssa. Olen liittänyt usb-kovalevyn modeemiin, mutta en saa sitä näkymään Windows 10:ssä, vaikka tuo "SC-DMS"-mediaserveri näkyy ihan oikein. Myös minä saan tuon saman SMB2-protokollatuen puutteesta kertovan virheilmoituksen. Modeemissani on tämän kirjoittamisen hetkellä uusin ohjelmistoversio 3.443.0.

Tähän olisi kiva saada kommentti DNA:n edustajalta. Eli olettehan DNA:la tietoisia, että jotkut modeemimallinne tarvitsevat ilmeisesti päivitystä, että usb-laitteiden liittäminen onnistuu, ja onko vaadittava päivitys tulossa joskus tulevaisuudessa?

Lisäksi myös kehittämisehdotuksena ehdottaisin, että DNA:n myymien laitteiden ohjeissa sekä DNA:n tukisivustolla huomioitaisiin vähän kattavammin usb-laitteiden liittäminen modeemiin, sekä tähän mahdollisesti liittyvät ongelmat ja virhetilanteet. Nyt ohjeissa näyttäisi olevan vain ylimalkainen maininta siitä, että USB-liitäntään voi kytkeä massamuistin, mutta ei paljon muuta.
    J.K
  • Löysin tähän sellaisen konstin jolla saa toimimaan:
    https://winaero.com/blog/enable-smb1-sharig-protocol-windows-10/

Eli suomeksi:
    Win + R
    Kirjoita "optionalfeatures"
    Esti: SMB 1.0/CIFS File Sharing Support
    Klikkaa Client päälle.
    Käynnistä kone uudelleen.

Nyt pitäis päästä suoraan \\192.168.1.100 osoitteella USB kovalevylle.

Eipä tullut hirveästi apuja DNA:lta mutta toivottavasti nämä keinot auttavat muita.
    MikkoAA
  • Esti: SMB 1.0/CIFS File Sharing Support

Piti tuohon kirjoittaa siis "E T S I"
    MikkoAA