Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Sagemcom F@ST 3686 V2 Port Forwardaus

Yritän port forwardata kyseistä laitetta pelejä varten, mutta en vaan saa sitä toimimaan. IPv4 osoitteen laitan sinne forwardaus sivun IP adressiksi, mutta kun testaa http://ismyportopen.com/ sivulla porttia niin väittää että on kiinni. Mitäköhän tässä voisi tehdä, onko joku sähköpostiosoite mihin kannattaisi ottaa yhteyttä vai osaatteko neuvoa täällä?

Kommentit

 • Jos kyseessä on portti 80 voit laittaa modeemisi siltaavaan tilaan ja käyttää jotain muuta reititintä, tai unohtaa koko jutun.
 • Kyseessä ei ole tosiaan portti 80. Tarvitsisin esimerkiksi porttia 27015 sekä 25565.
 • saisko apua DNAlta täällä?
 • Tältä näyttää toimiva porttiohjausconffi Minecraftille Sagemcomin hallintasivulla.  Jos verkossasi on vain yksi laite joka tarvitsee porttiohjauksia, voit kokeilla yksittäisten porttiohjaussääntöjen sijaan DMZ-tilaa mutta silloin sinun kannattaa harkita jotain muuta palomuuria, koska laitteesi kaikki portit paljastuvat silloin internettiin.

  Jos haluat hyötyä IPv6:sta palvelusi hostauksessa voit kytkeä IPv6 palomuurin pois päältä. Huomaa että silloin kotiverkkosi kaikkien laitteiden kaikki portit paljastuvat.

  Nykyään käytän modeemiani siltaavassa tilassa, silloin välttyy mukavasti tämän purkin kaikilta ongelmilta, joista häiritsevimpiä on portin 80 ohjaamisen mahdottomuus ja se että ohjatut portit voivat alkaa toimia epäluotettavasti, vaatien uudelleenkäynnistyksen.

  Siltaava tila tunnetaan purkin UI:ssa nimellä bridge mode, mutta sen käyttö luonnollisesti vaatii erillisen reitittimen.

 • Kiitos vastauksesta, mutta mulla on ihan samalla lailla laitettu nuo asetukset tuolla forwarding sivulla, muttei toimi vieläkään. Mikäköhän tässä voisi olla vikana?

 • Tuo tosiaan näyttäää ihan oikealta. Ehkä vika on jossain muualla kuin modeemissa? Oletko kokeillut ilman kolmansien osapuolien virustorjuntoja/palomuureja, ja tarkistanut Windowsin palomuurin määrityksen? Varmin tapa kokeilla tätä on varmaan yrittää yhdistää palveluun toiselta kotiverkon laitteelta.

  Jos vika on silti Sagemcomin purkissa, voisit kokeilla seuraavaksi kokeilla DMZ Host-toimintoa, tai laitteen tehdasasetusten nollaamista reset-napilla.
 • ei taida DNA:ta kiinostaa "yksittäiset" asiakkaat paskan vertaa. itselläni on taloyhtiön netti ja olen myöskin yrittänyt saada portteja auki jo aika kauan ja olen myöskin soitellut asiakaspalveluun jne. viimeinen vaihtoehto olisi ilmeisesti soittaa korjausmies paikalle ja tietenkin maksaa siitäkin lystistä. olen epätoivoisesti yrittänyt saada aukaistua PS4 battlefront 2 portteja, mutta kaikki tarvittavat portit esim. EA:N suuntaan tuntuvat olevan kiellettyjen porttien listalla, joten asia ei ole enää minun käsissäni, eli en siis voi saada niitä itse aukaistua. minusta tuntuu aika vittumaiselta se, että olen hankkinut tämän netin ainoastaan pelaamisen takia ja olen sen myöskin DNA:lle selväksi tehnyt, eikä tämä paska toimi. tuntuu täysin ryöstämiseltä, kun ei saa palvelua, josta on maksanut. yksi SUURI vitutuksen aihe on se, että vaikka otankin jonkun muun operaattorin liittymä, niin joudun silti maksamaan DNA:lle kiitos taloyhtö netin.
 • tulos sen jälkeen, kun on soittanut asiakaspalveluun, jossa sanottu "että mitään vikaa ei ole ollut".
 • kyseessä 100/10 kaapelinetti.... kuva jossa on hyvä tulos. saatiin seuraavana päivänä, kun oli soitettu asiakaspalveluun ja sitä herkkua kesti melkein 2 pv. asiakaspalvelusta tosin sanottiin tuolloinkin, että missään ei ole vikaa heidän mielestään. noita testejä on suoritettu molemmilla laitteilla (PS4 ja pc) uotrace ilmoittaa jokapaikkaan n.10% packet loss, koita ny sit noilla specseillä pystyä pelaamaan. olen huomannut että aina kun netin laadun taso alkaa laskemaan, alkaa puhelin myyjät soittelemaan ja tarjoilemaan lisänopeuksia..
 • Kauhea säätö itsellänikin: ostin uuden nettiliittymän ja reitittimen kotiin. Steam-pelipalvelun ja sen pelien kanssa on jos mitäkin moninpeliongelmaa. Vaikuttaa siltä, että Valven tarjoamat palvelimet pyörii helpoiten Elisan verkoissa. Joka tapauksessa ongelmien selvitykseen tässä apua:

  Googlettamalla pelisi, jonka kanssa on ongelmia, etsi siihen tarvittavia tcp/udp- portteja verkkopelaamisen optimoimiseksi/mahdollistamiseksi: "avaa" eli salli nämä portit asetussivulta selaimessasi (löytyy reitittimen takaa). Reitittimen takaa löytyy myös toinen tarvittava IP-osoite, ja "Lan"-eli toinen IP on oman tietokoneen IP-verkkoosoite (löytyy esimerkiksi reitittimen ohjaussivulla: "yhdistetty tietokone/- tai "laitteet"-osiosta). Portit sitten asetetaan x-y, ja yhden portin voi ilmoittaa näköjään niin että kirjoittaa x-x tai y-y (sama numerossarja), reitittimen ohjaussivulta asetuksista (omassa tapauksessa: -> UPnP, sitten "Portinsiirto" ja ilmeisen näppärästi sitten plussamerkkiä painamalla lisäten niitä yksitellen). Porttien lisäilyn jälkeen vaan käynnistellään kivasti kaikki laitteet uudestaan ja asiat pitäisi näyttää pelissä paremmalta.

  Eri mokkuloiden käyttöliittymät ja palikoiden nimeämiset on ensikertalaiselle ihan hepreaa ja kärvistelyä riittää. Mokkulan myyjänä on tietysti aina joku tanan merkonomi ja asiakaspalvelun tukiryhmästä sitten pitäisi hoksata löytää joku kolminkertaista tuntipalkkaa nostava asiantuntija, joka osaisi neuvoa, tosin tällä riittänee edes tarvittavaa motivaatiota asiaa koskien. Ei tämä ensimmäinen kerta itsellä näiden reititinasioiden kanssa ole ollut puljata, mutta kun monella on ja nimenomaan pelipalveluiden mm. steamin kanssa on ihan perustason ongelmia, niin eikö jokaiselta verkkoliittymäkauppiaalta voisi löytyä tähän alueeseen erikoistunut asiantuntija, jonka yhteystiedot lätkäistäisiin heti jo käteen kun ostaa uuden modeemin.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.